aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 bashi arttiriyorum o zaman, hem kurani hem de diger kitaplari okuyan kac kisi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ben koşuyorum. hfjsadhfajsa çark edip şu konuyu tartışan ve inanmayan arkadaşlar arasında diyeyim bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 diger kitaplar dedin de, Ibrahim'in kitabi varmis? Gercek mi bu yoksa uydurma mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 book of abraham diye bisey var wikide, ama ibrahime inen bir kitap mi diyosun yoksa ibrahim hakkinda yazilmis bisey mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 hakkında yazılmıştır. edit: mormonların kitabıymış sanırım yanlış anlamış da olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ibrahime inen kitap diye birey okumustum. ama yanlis gordum ben galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Valla evrene inanıyorumda kendisine tapılmasını bekleyen odindir, tanrıdır falan ütopik geliyor. Öyle araya karışık birşeye inanıyorum hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 -sebeplilik ilkesinden ötürü -bu dünyayı herşeye rağmen sevdiğim için -başkasının bana yapmasını istemediğimi benim de başkalarına yapmamam gerektiğine etik olarak inandığım için, dolayısıyla herkesin kafasına estiğini yaptığı bir dünyayı kendi adıma istemediğim için -militan ateist argümanları bana hayattaki herşeyden daha samimiyetsiz ve inandırıcılıktan uzak geldiği için (evet Tanrı Yanılgısı'nı okudum evlat, Zeitgesit'i de izledim, ikisinde de zamanıma acıdım evet) -inanıyorum ama uçan spagetti tanrısına vs inanıyorum diyenler trajikomik geldiği için inanıyorum ve inanmaya devam edeceğim edit: "trollemeyin ve mümkünse topicteki soruya niye inandığınıza cevap vermeyecekseniz yazmayın" demişsin de kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun, yada neye ikna olmaya/etmeye çalışıyorsun anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 daha guzel bir dunya icin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 said: islam için de inkar edilemez net bir matematiksel hata dolayısı ile aynı şeyi söyleyebiliyoruz. [sozluk.sourtimes.org] Allah size, çocuklarınız (ın alacağı miras) hakkında, erkeğe iki dişinin payı kadarını emreder. (Çocuklar sadece) ikiden fazla kız iseler, (ölenin geriye) bıraktığının üçte ikisi onlarındır.4 Eğer kız bir ise (mirasın) yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığı maldan, ana babasından her birinin altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da (yalnız) ana babası ona varis oluyorsa, anasına üçte bir düşer. Eğer kardeşleri varsa anasının hissesi altıda birdir. (Bu paylaştırma, ölenin) yapacağı vasiyetten ya da borcundan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan, hangisinin size daha faydalı olduğunu bilemezsiniz. Bunlar, Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir niye inanıyorsunuz diyorsun bir alıntı yaparak, ben de neyi anlamıyorsun diye sorayım madem. ilkokul çocuklarının yaptığı basit kesir hesabı var burda. matematik açısından uygunsuz olan nokta nedir? 2/3 1/6 ların hepsini toplayıp 1 mi elde etmeye çalışıyorsun nedir? miras olarak verilmeyen bir pay kalıyor geriye o nerde dersen; fakir, dul, yetim vs ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilsin şartıyla hazineye kalır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 yaw biri cikipta aha iste tanri burda bakin lan diyip SS koysa ondan sonra nolcak, soruyu soran arkadas oha harbiden varmis diyip inanicak sonra butun dunya inanicak eee ne anladim ben bu isten? ben var yok demicem de, yaw siz kendinize bi dunya yaratsaniz diyelimki karincalarin tanrisisiniz, kendinize onlari inandirmak icin black&white taki gibi onlari tutup saga sola firlatirmisiniz yoksa adaletli olmasi bakimindan onlarin sizi bulmasinimi istersiniz? ipuclarini acik sacik beyan edermisiniz? egerki bilim adamlari vs bunu bilmek istiyolarda olen birini diriltip sorarlar soruyu alirlar kompedan donu. ondan sonra anla$ilir anya konya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Ekside yazmış ilk sayfada adamın biri ben de burada dile getireyim tekrar. Ticaretin afedersiniz bir tarafına koymuş bir millet olan yahudiler nasıl matematikte bu kadar iyilerken lolol ne biçim tanrınız var toplama çıkarma bilmiyor dememiş. Kesin demiştir de bedevi barbar araplar silah zoruyla susturmuştur, bildim mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ya su olaya hastayim, kur'an'da her sey var diyorlar. olmayan birsey gosteriyorsun, "e allah alalh cocuk musun zorlama onu da x yapicaksin" diyorlar. ne ala memleket yani. allah dunyayi mukemmel yaratmis bi goz nasil meydana geliyor gorsen allaha inanirsin falan diyorlar da, dunya her sene bikac santim kayiyo haci, neresi mukemmel. bu yuzyilin sonuna kadar teist din kalmaz dunyada, daha dogrusu boyle paganizm falan gibi efsaneler olarak kalir. hala var olmasi bile enteresan hatta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 ben krem peynire inanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Penthesilea said: bu yuzyilin sonuna kadar teist din kalmaz dunyada, daha dogrusu boyle paganizm falan gibi efsaneler olarak kalir. hala var olmasi bile enteresan hatta. http://img.moronail.net/img/3/3/333.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 "Ya doğru ise" argümanı çok bomba :) , yazılanları yaparak kaybedeceklerim , yapmadan kaybedeceklerime göre fıs kalıyor , ozaman yapayım bari garantiye alalım işi eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 İnanca mantıksız demek de iyimiş. Mantıksız olduğuna inanıyorsun sende , yani yaklaşık 3.5 milyar insan bir şeylere inanıyor ve inandıkları şey temelli yalan dolan demek çok taraflı ve yüzeysel yaklaşmak olur . Mantıksız olduğuna inandırmak için çeşitli durumları sokuyorsun kendini mesela sen de , durumları kendine göre yorumluyorsun. Tıpki bir Musevinin bir Müslümanın yapabildiği gibi. Sen niye inanıyorsun? Saçma geldiğinden mi dinler, mantığına aykırı geldiğinden mi? Yoksa dini ritüeller hayatına zor ve saçma geldiği için hepsinden uzak mı durmak istediğinden? Dinlerin ya da inançların hayatı ele alışı insanlara mantıklı gelir, sistematiğini hayata uygulayınca kendisi çok şey kazanır, o din ile ilgili hayatın yorumunu yapan çok değerli kaynaklar bulmuştur , kimi yaratılan bu kadar şeye karşı kendi kibrini anlar , kimi hayatında huzur ararken o dine rast gelmiştir . Bir sürü şey olabilir yani. Ama şu var ki, herkes bir şeylere inanır. Bu ilk insandan beri böyledir . Bir şeylere inanmadan çünkü düşünce bütünlüğünü ön plana çıkaramazsın ve ruhsal rahatsızlıklar yaşarsın. Sen de inancın dahilinde yaşıyorsun, kimisi inancın Allah tarafından geldiğine inanır ve ona göre yaşamak ister , kimisi kendi yaşamak ister . Sonuçta herkesin kendi seçimlerini yaşadığı şey değil midir hayat? Niye seçiyorsuna kadar uzanır o yüzden bu soru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Choericoe Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Matematik hatası buldum ben diye inanmayanları çok seviyorum. Soyut bir kavrama inanmamak için neden illa somut kanıtlara ihtiyaç var.Ben uçan pembe bir file inanmıyorum. Ben inanmıyorum,birkaç kendimce sebebim var; -Müslüman sıfatından nefret ediyorum,neden dini kitaplarda ilk amaç "müslüman olun" "yahudi olun" "jedi olun",neden ana amaç iyilik değil.iyi olun denmiyor,müslüman olun,sonra iyi olun deniyor.müslüman değilseniz,iyide olsanız tın.Ve buna bağlı olarak bir çok sevdiğim biliminsanı cehenneme gidicekken, hayatı serselilikle geçen delikanlı müslüman arkadaşımız cennete gidiyor. -Değil dünya,güneşin uzayda nokta kadar değeri yok ama biz halen hepsi bizim için yaratıldı sanıyoruz -Sonsuz yaşam.Tamam 50 sene çok az,ama sonsuz yaşamayıda isteyecek kadar deli değilim,7.5 kattrilyon yaşındayım,halen cennetteyim,ne heyecanlı! -Hiçlikte oluşabilen parçacıkları,ve hatta enerjiyi kabul edebilirim,ve enerji sonrası uzay,dünya oluşmuş olabilir ama hiçlikten oluşan bir tanrıyı kabul edemem.tanrı hep varolan olsada birsüreçte yaratılması lazım hiçlik tarafından ki bence imkansız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 fsm. çünkü makarna üstüne mayonez sıkınca çok güzel oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 DiadanLocke said: ibrahime inen kitap diye birey okumustum. ama yanlis gordum ben galiba. kuranda ibrahim şöyle geçiyor: vahy gelmeden, allahı (tek büyük tanrıyı) kendi aklıyla bulan ve inanan peygamber. o yüzden islam inancı içinde ibrahime kitap geldiğini sanmıyorum. fakat tevrat ve incil deki rolünü bilemeyeceğim. kendi inançlarımı da akşam yazacam, şimdi okula yetişmem lazım fsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 inanıyorum çünkü mantıklı, inanıyorum çünkü biliyorum, inanıyorum çünkü hissediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 belli başları dinlerin gerektirdiklerini yapmıyosan, herkesin kendine göre bi dini var bence. dini var diyorum çünkü niye inandığı ve nasıl yaşadığı farklı ben varlığına inanıyorum nedenini açıklamıycam tanıdığım kimse yok çünkü burda, dini de diğer arkadaşların dediği gibi işte zamanında ahlakı düzeltti iyi oldu. hala da iyi oluyo daha gelişememiş "insanlar" için. tanrı var. cennet cehennem olayını bilemem, sevap günah sayıyo mu bilemem din de ahlak kurallarından ibaret bence. islamda mesala içki içme, zina yapma, domuz eti yeme. zina dışında diğerleri sağlık açıısından önemli şeyler.zinanın yasak olması da o zamana göre çok doğru bişey prezervatif yok. şu verdiğim en basit örnek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Zinanın sosyolojik etkisi de var :) , misal ailesi olan bir kadın veya erkek , yani karı koca , aldatma vs. Tabi evliler için söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 abi inanmayanlardaki en buyuk anlama sorunu surda inanmak icin bi nedene yada kanita ihtiyac yok bu sebeble adi inanmak zaten mesela bilime yada evrim teorisine inanilmaz onlar bilinir kanitlanir yada dogrulanir inanc icten gelen bisidir kanita ihtiyac yoktur tercih meselesidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2009 BonePART said: abi inanmayanlardaki en buyuk anlama sorunu surda inanmak icin bi nedene yada kanita ihtiyac yok bu sebeble adi inanmak zaten mesela bilime yada evrim teorisine inanilmaz onlar bilinir kanitlanir yada dogrulanir inanc icten gelen bisidir kanita ihtiyac yoktur tercih meselesidir +1 hislerini kanıtlamak gibi bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar