Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Serdar Turgut nekadar gereksiz bir adamdır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
valla kendisinin daha önce tüm azınlıklarla dalga geçmişliği vardır. hatta pakistan da bunu öldürmeye niyetli tipler hakkında haber çıkmıştı bi ara.

böyle bir mizah yazısı için özre anca bizde gerek duyulur.

bırakın bu amerika laflarını filan... jon stewart c. rice ı yatağa atma konulu bölüm yapınca nooldu? colbert geçenlerde bütün program boyunca meksikalılara hakaret etti (yanda da hakaretleri sayan sayaç vardı.) ne oldu?

Drigeolf said:

Oray Eğin'e gelince, ilk gördüğüm anda (hele ki ilk konuşmasını duyduğumda) sopayla dövülecek adam demiştim. Fakat yazılarını düzenli olarak takip ediyorum ve bence medyadaki en cesur ve iyi yazarlardan bir tanesi. Resmen ilk izlenimim yüzünden utandım. Yazdığı gündem yazıları hem çok yerinde hem de hiç korkmadan yazıyor. Herifin tipine bakıp karar vermemek lazım.

ya öyle de her önüne gelene yazıyor haklı haksız. e sonuçta bozuk saat durumu oluyor.
Mesaj tarihi:
oha sam'le hemfikir olmadığımız bir konu çıktı =)

serdar turgutun politik yazıları çok tutarsızdır, bazen liberal çizgide, bazen modern, bazen muhafazakar, bazen ulusalcı, hatta bazen cemaatçi olduğu görülür.

ama mizah yazılarını ben seviyorum, gerçekten türkiyede pek alışık olmadığımız bi türde yazıyo ve zaman zaman sınırları çok zorladığı oluyo. bana kalırsa bu tip insanlar her toplumda gereklidir, bütün "kutsal"larımızı, ahlak değerlerimizi sorgulamamızı sağlayacak, hemen herşeyle dalga geçebilecek tıynette insanlar..ve bence bu adamlara verilecek en güzel cevap kendi seviyelerinde konuşmaktır. rojin "çükünü keserim senin" dese bence çok iyi olurdu, dava açması çok abesti, hele bunu bi de kürtlüğüne bağlaması daha da abesti. marge simpsonla ilgili fantazi kuran bi adamdan bahsediyoruz.

"amerikada olsa flame yerdi" diyenler bence yanılıyo; yanıldıklarını da southpark, family guy tarzı dizilerde ve binbir çeşit talkshowda "public figure"lerle zaman zaman nasıl dalga geçildiğine bakarak anlayabilirler.

politik doğruculuk her zaman ifade özgürlüğünü bastırmamalı, hele bi de yazılar alenen şiddete teşvik içermiyosa.

edit: oray eğin'i hiç mi hiç sevmiyorum, berbat yazıyo.
Mesaj tarihi:
Sevdiğim köşe yazarlardan birisidir. Tarantino'nun sevdiği ucuz filmlerden seks yapmak istediği kişilere dek herşeyi yazar, çoğu zaman kendinden başka kimsenin anlamayacağı espriler bile yapar, ama ciddi yazmaktan yorulmuş, dahası hiç bir zaman muhatap alacağı birini bulamadığından kendi kaçış edebiyatını yapmış biri gibi görünürdü bana. (Bazıları bana kızacak bana biliyorum ama Engin Ardıç'ın Akşam'a geçmeden önceki dönemleri de bu tarzdır ve görüşümü hayli genişletmiştir, Rönesans veya Fransız Devrimi döneminde geçen bazı tarihi filmlerdeki kurguda tarihsel mantık hatası görüp kızdığı şeylerden -mesela Catherine Deneuve'un bir filmi hakkında yazıyordu, "len duvara bir baktım ressam xxx'in resmi, lan ressam onu ta 1800lerin sonunda yapmıştı" vs vs- 1960larda Türkiye'deki cinsel açlığı gören yayınevlerinin 100 sayfalık kitapları "fanfiction metin eklemesi" yaparak 200 sayfaya çıkartmalarından örneklerle tek tek bahsetmeye dek ondan başka hiçbir kaynakta bulamayacağınız çok güzel bilgiler verirdi. Nedense hep daha çok kitap okuma isteği gelirdi bana ve hatta sırf "Kastil Büyücüsü" kitabını bir yazısında ismi geçiyor diye tozlu raflarda arayıp bulmuş okumuştum. Nedense, o dönemse Engin Ardıç'ın sadece Metalciler yazısıyla hatırlanması talihsizliktir bence. Neyse... )

Çok renklilik adına sahip çıkılması, korunması gerekirken dava açılması Aziz Nesin'i mezarında bile sinirinden güldürecek bir traji komedi kanımca.
Mesaj tarihi:
ilk defa duydum bu adamı aradım googleda twitter çıktı oray eğin bide saçma bi kadın daha boş boş konuşmuşlar bu internetle bi yaştan sonra tanışan insanlar nedense aptallaşıyorlar interneti kullanırken hey allah insanlar çaşıt çaşıt
Mesaj tarihi:
http://www.ensonhaber.com/gundem/234172/pkkli-kadinlar-evde-kaldik.html

http://www.haber24.com/Guncel/1-59971/Apo-ya-seks-izni-verilsin.html

http://www.aksam.com.tr/2009/11/02/yazar/14956/serdar_turgut/istemeden_yaptigim_buyuk_vatan__hizmeti.html

ayrı konu açmak istemedim,
Mesaj tarihi:
sir said:

oha sam'le hemfikir olmadığımız bir konu çıktı =)

dahası estel seninle hemfikir bu sefer! (:P)

haa serdar nogut'un gereksiz olduğu şahsi düşüncem, ancak amerika'daki durumla ilgili şöyle birşey söylemek isterim:

biz daha south park'lara (heh şahsen onu da beğenmiyorum ayrı mesele, değer eleştirisi değil derdim ama komik gelmiyor) gelene kadar önce katetmemiz gereken hayli yol var. kendi ırkçımızı halen bağrımıza basan toplumuz, ayrımcılık gırla giderken daha birkaç yıldır ancak kaldırılmaya çalışıyor ki onda da ciddi direnç var amerikan güney eyaletleri misali. hiç bizim mizahçımız kendi redneck'imizi dağa kaldırıp seks kölesi yapmayı denedi mi? ben görmedim doğrusu. önce biraz politically correct olalım bir dönem, sonra salarız kendimizi. o zamana kadar serdar nogut'un yaptığı nazilerin yahudi karikatürleri gibi görünecek. önce toplumu ve oyun sahasını belli ölçüde düzeltmek lazım ki öyle anlaşılmasın.
Mesaj tarihi:
engin ardıç demişken, ekşi de zamanın ötesine uçurulmuş tek yazım "akşam dan ayrıldıktan sonra yaptığı açıklamalarla serdar turgut a ayıp etti." şeklinde olan. hazırr ikisi anılmışken söyleyeyim dedim :P.
Kinkaudonau said:

Oray Eğin, ne Serdar Turgut'un ne de Engin Ardıç'ın padawan'ı bile olamaz.

öyle de maalesef turgut çok yüz verdi eğin e. eğin bi ara tv programlarında "biz zaten üç silahşörleriz" filan diye dolaşıyordu. niye böyle yaptı turgut bilmem...
Mesaj tarihi:
Abi south park mizahını çok abartıyorsunuz, neredeyse bütün bölümlerini izlemişimdir ve benim düşüncelerime dokunan bölümler de çekmişlerdir fakat kesinlikle hate speech yapmazlar. Benim gözümde Serdar Turgut'un yaptığı hate speech'dir o yüzden ikisini aynı kefene koymak yanlış.
Mesaj tarihi:
nasıl hate speech tir?

yazı zaten militan olsaydım şeklinde... e iyi gerisini de ciddiye alalım o zaman. serdar turgut direk terörist olmak istiyormuş deyin olsun bitsin.

"people who annoy you?" bölümünü yap bakalım türkiye şartlarına uygulayarak.
Mesaj tarihi:
Abi bu yazının hate speech olmadığını anlayamıyorsanız daha ne desem boş zaten.

Rojin = kürt = PKK'lı = Güzelse becermek lazım gibi bir mantık var gayet hate speech.

Aha biri ekşi'de amerikan versiyonunu yazmış:

"ulan simdi zenci cetesine girmek vardi anasini satayim. altin zincirleri ceker, belime bicagi takar, new york'un ara sokaklarinda gaspa cikardim. calip cirptigim paralarla da naomi'yi kendime seks kolesi yapar, gul gibi gecinip giderdim."

Ha tabii bu yazıyı amerika'da yazarsanız devlet bir yerinizden kan alır ama Türkiye'de gönlünüze göre yazabilirsiniz nasıl olsa özgür düşünceye en değer veren ülke biziz o yüzden bir şey olmaz.
Mesaj tarihi:
ya sen yazıyı okudun mu?

nerde yapmış öyle bi eşitleme?

hayır bi de hala amerika da şöyle böyle. o dediğim south park bölümünü uygulayabilir misin onu söyle? colbert i stewart ı sordum, tık yok. hayalinizden bi yer canlandırmışsınız "orda olsa bööööyle oluuurduuu" diye.

bi de bi havalar "onu bile anlamıyorsanız" filan. maşallah.
Mesaj tarihi:
said:
Sonra dağda Öcalan'ın açıklamalarıyla anladığım kadarıyla arada bir toplu seks partileri de oluyor. Bunlara da mutlaka militan bir aktiflikle katılırdım. Bugüne kadar hoşlandığım bir PKK'lı bir kadın henüz görmedim ama olsun. Dağda bulamazsam da bir hücre oluşturup, şehri basıp Rojin'i dağa kaldırıverirdim olur biterdi. Hatta belki Rojin'e evlenme bile teklif edebilirdim. Rojin ile evliliğimin şu andaki evliliğimden daha tehlikeli ve dehşet verici geçmesi de mümkün değildi.

Lol colbert steward demişsin, güzel arkadaşım onlarıda her hafta takip ederim ne zaman hate speech yapmışlar? Onu geçtim bu saydığın adamlar liberal zaten, serdar turgut bildiğin faşo.
Mesaj tarihi:
fenris said:

yazı zaten militan olsaydım şeklinde... e iyi gerisini de ciddiye alalım o zaman. serdar turgut direk terörist olmak istiyormuş deyin olsun bitsin.

ha "yok yazının oraya kadar normal ama pkk lılar kadın dağa kaldırmaz" filan mı iddianız?

ha sorularıma ve örneklerime cevap yok bu arada... nasıl olsa bahane hazır "size ne desem boş" diye...
Mesaj tarihi:
colbert ne kadar savaş yanlısı, muhafazakar bir cumhuriyetçiyse serdar turgut ta o kadar faşisttir.

ikisi de belli kimlik yaratıp mizah yaparlar. ha yok sen adamın hakkaten terörist olmak istediğini düşünüyorsun sanırım.
Mesaj tarihi:
Sylian said:

said:
ya sen yazıyı okudun mu?

Evet

said:
nerde yapmış öyle bi eşitleme?

Bak hemen üst tarafta bold yapmışım.

ha o adamın sence kendi fikri yani. adam hakkaten terörist olmak ve harem kurmak istiyor öyle mi?

ya yazının tamamını ciddiye al ya hiçbiyerini.
  • Yeni Oluştur...