Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BitComet ile dl yaparken internetin kabızlaşması


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

böyle bi sorunum var. torrent dl'ları için bitcomet kullanıyorum. bi dosya inerken internet felç oluyor. 4mbit bağlantım var, 50kb download, 30kb ile upload yapıyor, google'a bile girmek imkansız, MSN'de mesajlar iletilmiyor. anlamıyorum hani yavaşlayabilir ama bu direk kabız moduna giriyor başka hiçbirşey yapamıyorum dl yaparken. bu durum normal mi sizce? internetimin hızı bana toplamda 400kb download, 100kb upload hızı vermesi gerek. peki dosya inerken kalan 350kb download 70kb upload imkanım nereye uçuyor? bitcomet'le ilgili bişey mi bu? yoksa gayet normal bi durum mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

utorrent ftw. bide download/upload hızını sen mi çektin o değerlere? eğer sen çekmediysen senin internetin 4 değil 4'e kadar tarifesine giriyor. 15 gb'dan sonra 512'ye dönüyor.

mesela bizde 8 limitsizdi. istanbuldan izmire nakil yapıldı işyeri paketi. ben 1 ay içinde 65gb download yaptım. fakat 8'e kadar olarak geçirmişler izmire. 1 haftadır net rezalet anlamıyoduk bide. 15gb kotası varmış. geçtiğin gibi 512'ye düşüyor net. saçmalıkötesi kısacası
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece 8mbitte var o tarife, 4mbit'te yok.
ayrıca 15'i geçince 512'ye düşeceği.

@xenocide; öncelikle bitcomet'te ayarı var mıdır bilmiyorum (muhtemelen vardır) ancak utorrent tavsiye ederim, o dediğin olaylar UPnP sebebiyle oluyor büyük ölçüde, programdan kapatırsan düzelir büyük kısmı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

net limiter açıyosun 1kb ile. torrentda kendisinden ayarlanabiliyodu sanırım upload bunda program şart. ama yaygınlık açısından torrent daha üstün benim anladığım kadarıyla. bunun yanında dc++ kasmıyo interneti ve bilgisayarı, sayfa açarken filan rahat. torrent emiyodu bağlantıyı gibi hatırlıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela dc++'de 99-100kb ile indirirken 1kb upload açık sitelere girebiliyosun ortalama bi hızla. şeyi sorucam bi de herhangi bi siteye üyelik filan gerekiyo mu torrentda düzgün link için vs. ya da upload konusunda sorun oluyo mu filan? ben şu an searchten buluyorum direk tam hızla indiriyorum. ama çeşit az özellikle filmlerde tüm yayınlar yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben uTorrent kullanmayı denedim fakat indiremiyorum utorrentle. portmu açmak gerekiyor nedir bilemedim pekte anlamıyorum şu mevzulardan. bitcomet şakır şakır indiriyorda işte utorrentle zar zor 1 kb falan indirebilmiştim :)

internet bağlantım sınırsız bu arada. zaten kablonet, adsl değil.

upload hızını kısarsam beraberinde download hızınıda düşürüyor program. heleki net limiter ile 1 kb'a çekersem iyice dağılıyor :)


@Prudent

upnp seçeneğini buldum default olarak açık. neye yarıyor bu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...