Spyro Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 jacabo said: uzun dönem olursa ve sınavdan full cektıysen doğdugun il hariç istediğin yerde yapıyormussun o sınav başka sınav ama =).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 öle bişey yoktur herhalde? xP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 ilk belirli bir yüzdeye girince acemilikte zaten istediğin yeri seçiyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 öyle bir şey var da.. bu sınav değil.. yedek subaylar eğitimlerinin sonunda bir sınav oluyorlar.. onun sonucundaki başarıya göre de gidecekleri yeri seçiyorlar diye biliyorum.. yedek subay olarak askerliğini yapmış bir arkadaş daha doğru bir cevap verecektir ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Selam, Efsaneye göre eğer sınavda yüksek puan alırsan, istediğin uzunlukta(kısa/uzun) ve istediğin sınıfta(denizci/piyade...) yapabiliyorsun. Benim tahminim ise; Uzun isteyenlerden gelen talepler karşılanıyor ve fazlası da kısa dönem yaptırılıyor. Ben kısa isteyip de uzun yapan birine rastlamadım. Birçok kişinin iş bulamadığı için kötü dönemi askerde uzun dönem yaparak atlatmak istediğini biliyorum ama. Maddi sıkıntısı olan ve bu dönemde de para biriktirmek isteyen birçok kişi uzun dönem istiyor. Esas heyecan daha sonra :P Gece açıklandığında haritada Kilis'i bulamadığımı hatırlarım. Sonra google ile elde edilen ilk açıklama; Üç yönden Antep ile komşu, güneyden ise Suriye ile sınır... Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 sinavimi oldum, ciktim.. mutlu ve huzurluyum en azindan 10 gunu aklimda askerlik olmadan gecirebilicem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Mortis said: öle bişey yoktur herhalde? xP asdfasfd tabi yalan o :D Bu ayın 1'inden itibaren asker sayılıyoruz. Zaten o "sıra alma sırası"nda beklerken ufak bi "teaser" izlemiş gibi oluyosun bööle. elemanların muhabbetler aynen şöle : said: -abi dün 2000 kişi almışlar. 3 gün içinde 16000 kişi girecekmiş. düşün bak 16000, 16000. *gözleri açıp 900 metrelik sıraya bakar* -yav anasını. bugün yetişemeyiz o zaman. -yetişemeyiz abi. kesin. -hay !'(^&. ------- said: -abi içeri 20şer alıyolarmış. bu sıra nah biter. -deme be?! ---------- said: -abi benim enişte sülalede son askere giden, yakaladıkça asker anılarını anlatıyo bana. bu sınavda full çekmiş, harita açmışlar önüne. istediğin yeri seç demişler. -nerde askerlik yaptı? -şırnak. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fir3blad3 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 sevgili günlük askerde bugün 5erli sıra yapmayı öğrendik diyemiyorum hala yapamayanlar vardı. Ondan sonrada aralık 12 ye kadar izine çıktım. bitti. yarın sabah erkenden gideyim sıra alayım diye bir fikir varsa kafanızda unutun bunu her türlü bugun gidin o numarayı alın. sabah 8 de ordaydım mahşer yeri gibiydi. iyiki dün öğlen gidip almışım sırayı. zaten geldiğimde sıra gelmişti. Ha yok ben macera yaşayıp aynı zamanda hemen gireyim diyorsan. SIRASI GEÇENLERİN SIRASINA girersin. orda kaynama ihtimalin pek muhtemel. tabi linçte edilebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Gittim geldim, sınavıma girdim çıktım. Sınav tamamen formalite ya. Uzun dönem olduğunda acemilik sonunda yaptıkları sınavda full çekersen istediğini yapıyorsun, Tuzla'da girdiğimiz sınavda değil. Ben de orta yaptım, çok kasmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 bingildak said: sinavimi oldum, ciktim.. mutlu ve huzurluyum en azindan 10 gunu aklimda askerlik olmadan gecirebilicem.. ne soruolar abi sınavda huehue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 %40 ı 80 olan sayı kaçtır ? bayağa uğraştım ama sonunda 300 olduğunu buldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 BabacumMostors said: inanıyorum ki bende bu şans varken bozcaadaya kısadönem jandarma düşerim haftasonu da evci çıkarım ehe ASKERİYEDE EVCİ ÇIKMAK DİYE BİRŞEY YOK!! ULAN PİS DOKTORA ÖĞRENCİSİ, en fazla sabah gidip akşam gelirsin. AKŞAM YATIYA ÇIKMA DİYE BİRŞEY YOK! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 abi bölgeden bölgeye değişir mi onu bilmiyorum da.. bizde gayet vardı ehu.. ne bağırıyorsun çocuğa.. edit: bu arada bahsettiğim öyle komutanın çaktırmadan seni ailenle birlikte göndermesi değil.. gayet böyle izin belgesi falan komutana imzalatılıp çıkılan evci izinden bahsediyorum.. yalnız öyle her haftasonu çıkmak ağır yalan tabi.. ailenin bulunduğu ilde yapıyor olsan bile 5 aylık askerlik boyunca en fazla 3-4 kere izin verirler.. bokunu çıkaramazsın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Abi evci izni sadece evliysen veriliyor diye biliyorum. Gaza getirip sinirini bozmak istedim sadece :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 evci izni yemin töreninden sonra 2 günlüğüne 1. dereceden akraban şehirdeyse veriliyor. İnzibat kontrol ediyor ordamısın değil misin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spyro Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 yok abi evli olmana gerek yok.. 1. derece akraba lazım.. anne, baba gelse alabiliyor seni.. ama yine komutana bağlı en nihayetinde.. izin vermezse vermez.. ona kalmış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Anne baba gelirse verirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Selam, Evet, ailen geldiğinde alıyorsun izin. Bizim yemin töreni cuma günü olmuştu yanılmıyorsam ve pazar akşamı geri dönmüştüm ben. Bazıları izin alıp pazartesi sabah bile gelmişti. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Eşler aynı şehirde olduğunda veriliyor sadece. Not: Yemin töreni değil, normal ustalıktan bahsediyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Selam, Komutana bakıyor olay; 'koz maça' dedi mi olay bitiyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Komutanla alakası yok. Usta birliğinde eşin aynı şehire gelmesi hariç evci izni veriyorsa askeriye açısından yasal olmayan birşey yapıyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Selam, İzinde evlilik şart yani? Evli olmayıp da izin alanlar var ama. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 İzinde değil, evci izni için diyorum. Mesela 6 ay kısa gittin ya, 12 gün iznin var o apayrı bir olay. Ama evci izni farklı bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Amonn Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Salı gece 03.00 te gittim,sıra alması,beklemesi,pineklemesi,içeri girmesi,çıkması derken. 18.00de bitti işimiz.Fakat sınav salonunda ki açıklama beni benden aldı Sınav salonunda yüzbaşı sınavla alakalı bi açıklama yaptı saolsun. "Arkadaşlar bu alelade bi sınav değil.! Özen gösterin.! Statünüzü bu sınav belirlicek.!Şöyle örneklendireyim; Optik formlarda yapmak istediğiniz askerliği Yd.Sb / Er(Kd.) şeçeneklerinden biriyle işaretlediniz. Yd.Sb. olmak istiyorsanız sınavda yüksek başarı elde etmelisiniz ki, ihtiyaç karşılanırken bu dikkate alınır,sınav başarısı düşük olan Yd.Sb tercihi bulunanlar Kd. olarak askerlik yapmak zorunda kalırlar.! Kd. ise, yine sınavda yüksek başarı elde etmelisiniz, ki Kd. seçilebilesiniz.Başarı düşükse.................. (ne dicem lan boşlugu+öksürük efekt.) iyi olmaz.! Şimdi sınav kuralları.............." lan şeytan dedi kalk de:"yani malsan Yd.Sb. olarak yapacan.!!??." Sora iPne şeytan bile insafa geldi dedi."bok yeme daha başlamadan askerliği yakacan ake." Hakverdim meluna sustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2009 Selam, Ben yanlış yazdım, izin derken evci iznini kastetmiştim. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar