Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

331. Celp Dönemi...


Prawler

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Ben yazın yaptığım için pudraya abanmıştım ama sizin yün çoraba abanmanız gerekecek gibi. Nöbet ve eğitim için rüzgarda cildiniz yanmasın diye de kremler var, edinin. Mach3 yerine Gilette Blue 2 edinin, traş losyonu falan filan tarzı şeyler yerine krem+kolonya(ki buna pek izin vermeyebilirler) götürün.

Mutlaka adam gibi yün/keçe tabanlıklar götürün. Hatta ortopedik tabanlık çok daha iyi olur.

Orada size verecekleri çamaşırlar falan yıkandığında çok güzel küçülür, aklınızda olsun. Dolaba fazla eşya koydurmazlar çünkü onun da bir düzeni ve yönetmeliği var. Dolabınıza kilit vuracaksınız ama bu legal değil, denetlemede kırıp açarlar; kimse anahtarı nerede demez.

Büyük bir yere düşerseniz eğer her dakika valizinize ulaşamazsınız. Valizden gerektikçe alırım olayı yalan olur. Küçük yere düşerseniz -benim gibi- 'Osmancım anahtarı versene valizime bakıcam' yapıp kitap ve dergilerinizi orada tutabilirsiniz. Normalde kitap ve dergi yasaktır ama otomobil/bilgisayar dergisi ve roman tarzı kitaplara pek ses etmiyorlar. Tabi tepenizdeki dengesiz kişiliğe bağlı.

İngilizce/bilgisayar biliyorum diye atlamayın. Size karargah yazıcılığını kitlerler, hayatınız kayar. Elalem kamuflajı çıkartıp dolaşırken siz benzin fişleri, maaş, nöbet falan akşam 10-11'e kadar kasarsınız. Kilit nokta mümkün mertebe sorumluluk almamaktır. Amele işlerden kaçmayın, en rahatıdır. Etrafı okuyun, sonra bildiklerinizi kimseye söylemeden kullanın.

Sporda sizi korkutabilerler, dert etmeyin. Denetleme zamanı bile 'koşamam' dediğim için nöbete verdiler beni. Tek sefer barfikste 1 çektim, sonrasında armut gibi asılıp döndüm. Soranlara 'komutanım yaş otuz, bu kadar. Keşke daha erken çağırsaydınız' diyordum. Spor olarak hiçbir halt yemedim açıkcası.

Kilo alacaksınız, çarşı kıyafetlerinizi ona göre şimdiden götürün :P Sonra içine giremediğiniz pantalonlar bir halta yaramaz.

Uzun veya kısa fark etmez. Kimseye tepeden bakmayın, ukalalık yapmayın. Enseye tokat, döte parmak muhabbetine girmeyin ki karşınızdaki de mesafeyi korusun. Aksi halde abuk sabuk tatsızlıklar yaşanabiliyor.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben 69kg gittim, 82kg döndüm :)

Tabi bunda sıkıldıkça yemek yatıyor. Dışardan akşamları söylenen dürüm de etkili olmuştur ama yoğurt aldığımız Pınar Süt bayisinden aldığım salam ve kaşarları da arkadaşlarla yemek sonrası ekmek arası yapıp tıkınmamız etkiledi gibi geliyor bana. Bir de sıkılıp 2kg kerane tatlısı söylüyorduk dışardan. Ehh spor da olmayınca :) Bu arada şişko değilim, boy 187cm.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben son bir aydir, canim ne isterse yiyorum.. iskerderse iskener, waffle'sa waffle, cikolataysa cikolata abandim direk.. gunun saatine bakmazsizin.. sporu zaten 1 yil once salladim, nerden baksan 5-6 kilo almisimdir, oncedende fazladan bi 8-9 vardi simdi oldum bir duba, zaten ork kaliplarinda bir insanim, iri omuzlar falan genis.. tam wow'daki orclara benzedim. boyle davranirken "nasil olsa askerde seve seve vericem" fikri vardi aklima, eger gidip bi de orda kilo alirsam ben artik geri donmem.

dogrusu yemegi icmeyi kesip, spor yaptim mi 2 yaz once 1 ayda 18 kilo vermistim, askerde her turlu hareket ettircekler, yediklerime de dikkat edersem sorun cikmaz gibime geliyor.

bu arada yazici olmak icin elimden geleni yapicam. cogu kisiler "yazici olmayin, calistiriyolar" diyo ama soyle bir durum var, ne kadar yazici adamla konustuysam "bir odada ayni insanlarla vakit geciriyorsun, nobet yok, ve stress olmuyosun, ilerleyen vakitlerde ayni odada vakit gecirdigin ustlerle de arkadas gibi oluyorsun, kendine carsi iznini bile yaziyosun" diyolar. Hatta bazilari bokunu cikaris, herif izne gidip, kendini izne gitmems olarak gosterip, erken bitirmis. kendilerine carsi izni yazip, her hafta carsi iznine cikmak = 11'e kadar calismaya deger. tabii sirnakta carsi izni olsa ne olur.. meh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim cikardigim sonuc su; nereye gitiginden ote, gittigin yerin nufusu ve en onemlisi ust duzey askerlerin nasil tipler oldugu ile alakali.. bazilari cok rahat birakirken, bazilari hitler vari takiliyor.. dunyanin en guzel yerinde bile yapsan basindaki adam sana zulum cektirmk istiyorsan, o askerlik zehir oluyor.. veya tam zitti en kotu yere dussen bile, karargah icinde, eger ustlerin sana iskence etmek istemiyorsa, rahat bir sekilde atlatiyorsun askeri.

kucuk karakollarda, jandarma karakollarinda, eger sinirda aktif rol almiyorsa, cok rahat gibiler.. kac kisiyle konustuysam hepsi ayni seyi soyluyor. ama boyle yuzlerce, binlerce kisilerin oldugu yerlerde cok fazla insanla rep kasman gerektigi icin, cok daha zorlu geciyor gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...