mani Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 bu sabah izledim haberleri. kürtler yürüyüş yapıyor. "biji serok" apo" diye bağırıyorlar. yada her neyse işte. adamın biri çıkmış iş yerinden elinde ufacık bi türk bayrağı onu havaya kaldırmış okadar. yürüyüş yapan kürtler adama küfür ediyor, şerefsiz diyor taş atıyor ve yuhluyorlar. tabi bizim cengaver türk polisi kalabalığa "yapmayın kardeşim lütfen" diyerek engel olmaya çalışıyor haha. verilen tavizler bukadar işte. işin boyutu değişti. şuanda kürtler, fırsatı bulduk ezme zamanıdır diye düşünüyorlar. bu gösterilere, yürüyüşlere tepki göstermek için türk bayrağı asmak, türk bayrağını göstermek artık faşistlik, ırkçılık kürt düşmanlığı olarak algılanıyor. O yüzden bu bayraklı karşılama falan birşey değil. yakında daha pis şeyler olacak birçoğumuzun midesini kaldıran, hayattan nefret ettiren. AKP hükümeti ve ABDullah sağolsun ülkeye sonunda diz çöktürttü demokrasi ve açılım adı altında. Sadece AKP suçlu değil tabi. bundan önce gelen hükümetler ve liderlerde suçlu. Ama AKP tek parti olmanın avantajıyla ve aldığı avrupa ve amerika desteğiyle son darbeyi çok güzel vurdu. Bi kıbrıs vardı ne oldu ona ? hani referandum yapıp kendi kendimizi rezil etmiştik en son.
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Ülkemizi göstere göstere teslim ediyoruz ama bunu söyleyince ayıp oluyor.
sg-1 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 hayır bunu söyleyince faşizm oluyor, darbecilik oluyor, barış ve demokrasi düşmanlığı oluyor, "başka kanlar dökülsün, başka analar ağlasın mı istiyorsun" oluyor, hoşgörüsüzlük-tahammülsüzlük-sabit fikirlilik oluyor, çözüm istememek oluyor vs.
mani Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Absolut said: Ülkemizi göstere göstere teslim ediyoruz ama bunu söyleyince ayıp oluyor. e tabi. artık Türküm demek ayıp oldu. liberal demokratım diyeceksin bundan sonra. Bayramlarda Türk bayrağı asmak milliyetçilik , faşistlik kürt düşmanlığı oldu. PKK bayraklarıyla, apo posterleriyle miting yapanlara Türk bayrağı göstermek kışkırtma olarak algılanıyor. Faşistlik ve kürt düşmanlığı oluyor. Ama işte her gelen hükümet bugünü elleriyle inşaa etti. ve AKP son noktayı koydu ve en büyük hasarı verdi. resmen diz çöktü ya ülke. Ermenistan şimdi Karabağ sorununun Türkiye-Ermenistan işiklileriyle alakası yok diyor. Bu lafa adam gibi tepki veren ve verebilecek bir lider yok ya ülkede. Geçtim AKP i muhalefettede yok. Geleceği yok yani artık ülkemizin. Gene şansa Atatürk gibi bi adam çıkacak, herşeye göğüs gerecek anca öyle. Öyle birinide yaşatmazlar ama bu devirde.
zerobey Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 sir said: hangi 92, yüzlerce yıldır var kürdistan =) o kürdistan devlet,otonomi anlamında değil, hava civa.. zamanında da "lazistan", "rumeli" gibi tabirler vardı, zamanla kalmadı gitti..
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Kojiroh said: Kürdistan, adamların anayasası, federal devlet... Ne diyosunuz abi siz? Böyle bi "devlet" kuruldu da haberimiz mi yok? Her sene bi sürü genç insanı boşu boşuna mı gönderiyoruz oralara? Şehit olsunlar, halka gösterelim de hala mücadele ediyoruz sanalım diye mi gidiyolar? haberiniz yok evet.
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Baya saçmalamaya başladın bence kendine gel
Wispy Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Biraz fazla atar yapıyorsunuz sanki ya. Şu anda resmen kürdistan diye bir devlet kurulmadı ama kuzey ırak gayet de kürtlerin çoğunlukta olduğu bir kürt yönetimi mevcuttur. Irak anayasasında da federe devlet olarak geçmiyor mu ? Yanlış birşey söylememiş. Ama biz gözümüzü yumup varolan birşeyi yok öyle birşey diyerek reddetmeyi iyi biliyoruz.
Buyse Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 kuzey ırak türkiyede değil beyler. orada o devletin kurulması için pkk nın bitmesi türkiye'deki tepkilerin azaltılması lazım. ondan bu açılım teraneleri, ondan yıllardır pkk ya ses çıkarmayan barzani talebaninin pkk ya yavaştan sopa göstermeleri. israilden başka ortadoğuda kendisine gönülden bağlı bir devlet istiyor amerika. iran'ın güdümündeki şiileri mi yapsın kendine dost, saddam sever sünnileri mi, toprak ve para için herşeyini satmaya hazır kuzey ıraktaki kürtleri mi? e kürtleri seçti adam ve orada bir federe devlet kurulacak. yakında amerikan üsleri de yapılır oraya. hem de iran sınırına..
sir Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 ben de devlet anlamında yüzyıllardır var demedim zaten, ama kürdistan diye bi "yer" var uzun zamandır. şu andaysa o bölgedeki devlet(imsi)in adı "kürdistan bölgesel yönetimi"dir, bayrağı ve hatta (epey şovenist olmakla birlikte(ki hangi marş değildir)) ulusal marşı bile vardır.
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Valla açık konuşayım, eğer bu PKK olayı, bizim topraklarımızdan toprak beğenme olayları bitecekse Kuzey Irak'ta takılsınlar kendi çaplarında. Zaten içine etti Amerika oranın.
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Regalya said: Baya saçmalamaya başladın bence kendine gel türk medyası insanı. ilk patlamalar başladığında 2008 şubatıydı paristeydik 3 arkadaş oturmuş biryerde yemek yerken cnn'de gördük mesela 40 türk askeri çatışmalarda öldürüldü diye. otele dönüp netten girip okuduğumda 4 askerimiz kahramanca şehit oldu 80 pkklı öldürüldü falan gibi haberler vardı. türk medyası çünkü kdghj censored press ftw. yehu öle biyer var diyince vatan haini olmuyosunuz arkadaşlar. yani kıbrısı ülke kabul etmiyor mesela avrupalılar. yok mu öyle biryer?
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 abov yurt disindada medya varmis!!!!!!!!!! nerden takip ediyoruz? arkadasin haber vermesi iyi oldu, bikmsitik haberleri hurriyetten takip etmekten !! patiler girdiginiz magradan cikip tariyiciniza GUGIL yazip ordan yabanci haberlere bakabiliyormussunuz! BIR RUYADAYIM, UYANMAK ISTEMIYORUM!!!
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 konuyu kaynatmak için bu yolu seçtiysen insan gibi düşünmeye kafan karşıysa benim daha söyleyecek birşeyim yok. çokta fifi
mani Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 biz gündemi Associated Press ten takip ederiz. http://www.youtube.com/watch?v=1jvQ8aL3uT4 Yani eyfel kulesine karşı türk kahvemi içerken wifi lı vestel laptopumla wiro sayesinde konuşabiliyorum.
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Vingthor said: Regalya said: Baya saçmalamaya başladın bence kendine gel türk medyası insanı. ilk patlamalar başladığında 2008 şubatıydı paristeydik 3 arkadaş oturmuş biryerde yemek yerken cnn'de gördük mesela 40 türk askeri çatışmalarda öldürüldü diye. otele dönüp netten girip okuduğumda 4 askerimiz kahramanca şehit oldu 80 pkklı öldürüldü falan gibi haberler vardı. türk medyası çünkü kdghj censored press ftw. yehu öle biyer var diyince vatan haini olmuyosunuz arkadaşlar. yani kıbrısı ülke kabul etmiyor mesela avrupalılar. yok mu öyle biryer? Ki açıklama yaparken neden hikaye yazar gibi 3 arkadaş parisdeydik cnn de gördük diye enhandar bi kalıba sokmaya çalışıyorsunki kendini? "Türk medyası insanı" ne yahu hakaretmi etmeye çalışıyorsun anlamadımki? Türkiye Cumhuriyetinin kanunları sabit X gurup çıkıpda ekstra hak/özerklik talep ediyorsa bunu akla uygun yollardan yapmalıdır Bölücülük/Terör ve Teröre destek ile hak elde etmeye çalışırken Diplomatik çözüm istemek kadar saçma birşey varmı? Youtube çalışmıyorsa yazıvereyim said: Rahmetli Alparslan Türkeş showtvdeki bi tartışmada konuşuyor işte Tarihdende misaller verebilirim diyor yada Amerikadan örnek verelim diyor bu gün Newyork da 10 milyon italyanca konuşan adam var Dakotada 7 milyon Almanca konuşan adam var bu adamlar çıkıp ayrı devret kuracağız federasyon istiyoruz yada haklarımız tanınsın diyemezler Amerikan vatandaşıdırlar resmi dilleride ingilizcedir onun için sizde Türkiyede Kürtçe resmi eğitim dili olacak,Kürtçe televizyon dili olacak bu bölgeye federasyon kurulsun felan diyemezsiniz bunları dedinizmi ülkeyi parçalamaya karar verdiniz demekdir ülkeyi parçalatmayacağız buna kararlıyız bunu iyi anlayın kan dökmek gerekirse vatanımızın bütünlüğü için kanda dökeriz devletimizi ayakta tutmak için canımızıda feda ederiz bundan haberiniz olsun bunu iyi anlayın yanlış yoldasınız kendinizi düzeltin eğer o yola devam edecekseniz TBMM'ini terkedin felan diyor
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 evet basklarda büyük bölücü hakkaten. kendi dillerini konuştukları için barcelona'da. kendi milli takımlarını bile denediler falan hayvan heriflere bak ya. NASIL KENDİ DİLİNİ KONUŞUR LAN!!!1 hayır sen istiyosan özgürlüğünü oda istiyor bu kadar basit. ben demiyorum yürü pkk. sivil öldürerek hiçbirşey elde edeceklerine de inanmıyorum açıkçası. ben desteklemiyorumda kurulmalı!! falan diye. sadece şu kafa açık olsun azıcık. sen isteyince tamam başkası isteyince hayır nasıl ister pis kürt.
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 cahilsin sen bence. basklarla kürtleri nasıl aynı kefeye koyuyorsun?
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 ETA diye birşey var. bence sen cahilsin. basklar istedikleri bütün özgürlükleri aldılar ETA hala aktif. asıl saçmalık onların ki mesela.
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 nereye aldılar bütün özgürlüklerini yahu? sen bir bak bakalım bask-katalan toplumlarının neden ayrı devlet istediğini falan araştır. sonra bir de bizim olaya bak. ikisinin tam olarak zıt olduğunu göreceksin. adamların haklı olmak için geçerli sebepleri var. bizimkilerin ise "bıkbık biz hep burdaydık aslında başlarım milliyetçiliğine lordumus barzaney viskisini yudumlayıp playboy karılarını düdüklüyor her şey onun refahı için biz beyni yıkanmış zavallılarız"dan başka bir sebebi yok.
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Her fikrini atıflar veya negatif tavır ile aktarmanın sebebi nedir emomusun arkadaşım? Nereden çıkarıyorsun hemen kafa açık olsun hede hüdü Türk medyası insanısın felan yok arkadaşım istediği dili konuşsunlar kültürlerini yaşasınlar ama buna ek olarak bildiğin gibi resmi eğitim dili Türkçedir ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü etkileyecek hiç bir özerklik/federasyon oluşumuna izin verilemez benim demek istediğim bu.
Vingthor Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 nesine karşısınız anlayamıyorum zaten kuzey ırakta bir kürt devletinin neyine karşısınız? ırk olarak mı nefret ediyosunuz yoksa pkk'dan mı nefret ediyosunuz? (ben şahsen pkk karşıtıyım fakat ırkla alakalı bir problemim yok) çocukluktan gelme kürt düşmanlığı iki KANLA ALDIK lafıyla bu kadar gaza gelebiliyorsa neye sinirlendiğini bilmeyen insanlar topluluğu olarak herşeye sinirlenelim hep beraber. ülke elden gitti falan gibi abartalım çıldıralım böle. BILODLAAST. hepimiz elimizde makinelilerle gözler kanlanmış şekilde kürt avlamalıyız!!! özgürlük istiyor hayvan herifler kendi dilinde konuşmak istiyor alfabesini yazabilmek istiyor hayvanoğulları falan. ehehehehehehemeheheheheheh ya beraber kurtuluş savaşında savaşmaya gelince ohş kardeşlik beyler özgürlük hadi başlıyoruz gençler falan. adam hani özgürlük diyince sus kes sesini.
sir Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 evet bu topraklarda ayrı devlet kurmaya teşebbüs etmek suç. terör örgütü kurmak da, "dağa çıkmak" da suç. sadece bu topraklarda değil tabii, her ülkede suç. ama bi halka kendi dilini yasak etmek suç değil mi? bir halkın kendi dilini geliştirebilmesini engellemek en temel insan haklarına aykırı değil mi? teröristi yakalarsın, yargılayıp atarsın hapse. onu cezalandırmak kolay. peki devleti nası cezalandıracaksın? ben size söyleyeyim: suçunu ifşa ederek ve bir daha suç işlemeyecek şekilde değişmeye zorlayarak. bir ulus-devlette yaşayıp da "azınlık bilincine" sahip her halk, meşru azınlık haklarını devletten talep edebilir. azınlık hakkı "bireysel"dir, bir kişi bile azınlık olabilir. ama tabii çoğu azınlık hakkı topluca kullanılır. ve devletler bu hakları vermekle yükümlüdür, en azından TC lozandan beri imzaladığı birçok anlaşmayla bu yükümlülüğü yerine getirmeyi taahhüt etmiş bir devlettir. ha sorun, hem TC'nin kürtleri azınlık olarak tanımaması hem de kürtlerin zaten kendilerini azınlık olarak görmemelerinden kaynaklanıyo. tabi bir bütün olarak "kürtlerin istekleri" şeklinde homojen bir istekler kümesinden bahsedemeyiz. yine de asgari hakların, hatta kürtlere özel olmayıp da daha genele yayılabilecek hakların genişletilmesi çoğu kürdü tatmin edecektir diye düşünüyroum. çünkü ayrı devlet-federasyon, ya da "asli kurucu unsur olmak" istemeyip "kültürel haklar" talep eden kürtlerin istediği, tanım olarak, azınlık haklarıdır. edit: "resmi eğitim dili" diye bişey yok, resmi dil vardır. bizim anayasamız saçma sapan olduğundan "dili türkçedir" diye madde var, o maddenin "resmi dil" şekline dönüşmesi gerekiyo, çünkü devletler konuşmaz.
Regalya Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Vingthor said: beraber kurtuluş savaşında savaşmaya gelince ohş kardeşlik beyler özgürlük hadi başlıyoruz gençler falan. adam hani özgürlük diyince sus kes sesini. Doğu güney doğudan kurtuluş savaşına katılım toplamın 2% sidir diğer iller ortala 15% gibi bi katılım gösterirken doğuda Cumhuriyet sonrası çıkan ayrılıkçı ayaklanmalarda ölen eylemci sayısı Kurtuluş savaşına gönderilen asker sayısının 14 katıdır. hi o/
Tenekeadam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 2, 2009 Paristeyiz bir akşam.Arkadaşlar var,hepimiz röpdeşambırlarımızı giymişiz,kırmızı şarap ve keman eşliğinde eyfel kulesini izliyoruz. Arkadaşlardan biri fransız diğeri ingiliz...
Öne çıkan mesajlar