Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout Online

stimpak

Öne çıkan mesajlar

Crim olmanın ve guardlar tarafından öldürülmenin birden fazla yolu var sanırım. Birkaç tane de tavsiye ekleyeyim elim değmişken

1. Çalarken yakalanırsanız 1 saat kadar crim olarak kalıyorsunuz sanırım, süre daha da uzun olabilir tam emin değilim. Çalmaya çalıştığınız adam yakaladıysa sizi nefsi müdafaya girebiliyor, çekip vursa guardların kılı kıpırdamıyo.

2. Şehir içerisinde elinizde silahla dolanırken kırmızı değil ama mefta olabilirsiniz, yapmayın.

3. Kapı eşiğinde durup girişi engelleyenler yüzünden oyunlardaki guardlara script eklenmiş, uyarı da kısa sürüyor. Kapıdan çekilmezseniz de pew pew!

4. NCR, Hub gibi şehirlerde guardlar büyük oranda pk'ları engellese de, kör noktalar var. Birisi bağırarak " PKs killed me in the toilet, halp!!11" diyorsa bilin ki ya pk'dır ya da kankası. gitmeyin. NCR'daki tuvalete gireni indiriyolar, göz önünde olmadığından da guardlar hiç birşey yapamıyor.

5. Şehir çıkışından rasgele birine follow vermeyin, hırsız muamelesi yaparlar. Tenha bi yere götürüp kafanıza sıkarlarsa da şaşırmayın.

6. Bolca konuşun, sosyalleşmeye çalışın. Kimin yardımsever kimin çakal olduğunu hemen anlayamazsınız , ama denemeden bilme ihtimaliniz daha da düşük. Wasteland kahpe, tek başınıza hayatta kalmanız çok zor.

7. En kısa sürede bir çadır edinin, NCR civarlarında Ranger encounter'larını brahmin encounterlarını pas geçmeyin. "Rangers fending some brahmin" gibi yazmaz hiç bir zaman, ama sonuç o olabilir. Rangerlar sizin yerinize inekleri hedef tahtası yapar, siz de 5 tane bedavadan deri sahibi olursununz.

8. Tent'inizi nereye kurduğunuza dikkat edin, güvenli bir şehre yakın olsun. Crafter iseniz dağlar ve şehir arasında makul bir mesafeye kurun, her gidiş gelişinizde yolunuz kesilmesin.

to be continued..
Sosyal ağlarda paylaş

Çadırınızı sadece belli haller durumunda başkaları görebilir.Çadır lootlama , random encounterla çadıra denk gelme flaan yok yani

Sen lideri olduğun grubu çadırına götürürsen görebilirler, ama gruptan ayrıldıktan sonra göremezler. Grubundayken görebilirler diye yanlış anlaşılma olmasın, sen götürürsen görürler sadece.

Bir de eğer çadır kurulurken orada bulunanlar çadırı haritada daha sonra da görebilirler. Eğer görülmesini istiyorsan grupla beraberken kur, yok ben tek takılıcam diyosan da yalnızken kur.
Sosyal ağlarda paylaş

birde hangi sehirlerde guardlar var hangilerinde yok yazabilirmisiniz turn based oynuyorum ben shopta alisveris yaparken bi tane blue suit level 21 oldugunu dusundugum adam 2 defa unarmedla crit vurarak oldurdu ne dalan oldu ne bisi bide real time oldu action turn based'e gecmesi gerekmiyormuydu?
Sosyal ağlarda paylaş

Şehirlerde mecburi real time var, zira bir combat olduğunda haritadaki her critter'ın bi sırası oluyo. Şehirlerde turn based olursa sıranın aynı keşiye gelmesi 3 saati bulur sanırım :)

Vault City'de de guardlar dolanıyo saydıklarınıza ek olarak. Diğer şehirlerin de hepsini gezemedim, gezip gördükçe ekleme yaparız.
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

Crim olmanın ve guardlar tarafından öldürülmenin birden fazla yolu var sanırım. Birkaç tane de tavsiye ekleyeyim elim değmişken

1. Çalarken yakalanırsanız 1 saat kadar crim olarak kalıyorsunuz sanırım, süre daha da uzun olabilir tam emin değilim. Çalmaya çalıştığınız adam yakaladıysa sizi nefsi müdafaya girebiliyor, çekip vursa guardların kılı kıpırdamıyo.

2. Şehir içerisinde elinizde silahla dolanırken kırmızı değil ama mefta olabilirsiniz, yapmayın.

3. Kapı eşiğinde durup girişi engelleyenler yüzünden oyunlardaki guardlara script eklenmiş, uyarı da kısa sürüyor. Kapıdan çekilmezseniz de pew pew!

4. NCR, Hub gibi şehirlerde guardlar büyük oranda pk'ları engellese de, kör noktalar var. Birisi bağırarak " PKs killed me in the toilet, halp!!11" diyorsa bilin ki ya pk'dır ya da kankası. gitmeyin. NCR'daki tuvalete gireni indiriyolar, göz önünde olmadığından da guardlar hiç birşey yapamıyor.

5. Şehir çıkışından rasgele birine follow vermeyin, hırsız muamelesi yaparlar. Tenha bi yere götürüp kafanıza sıkarlarsa da şaşırmayın.

6. Bolca konuşun, sosyalleşmeye çalışın. Kimin yardımsever kimin çakal olduğunu hemen anlayamazsınız , ama denemeden bilme ihtimaliniz daha da düşük. Wasteland kahpe, tek başınıza hayatta kalmanız çok zor.

7. En kısa sürede bir çadır edinin, NCR civarlarında Ranger encounter'larını brahmin encounterlarını pas geçmeyin. "Rangers fending some brahmin" gibi yazmaz hiç bir zaman, ama sonuç o olabilir. Rangerlar sizin yerinize inekleri hedef tahtası yapar, siz de 5 tane bedavadan deri sahibi olursununz.

8. Tent'inizi nereye kurduğunuza dikkat edin, güvenli bir şehre yakın olsun. Crafter iseniz dağlar ve şehir arasında makul bir mesafeye kurun, her gidiş gelişinizde yolunuz kesilmesin.

to be continued..

nasıl iştah kabartan bir mesajdır bu. eline sağlık:)
Sosyal ağlarda paylaş

Yapanlar Rus bi coder grubu. Fallout 2 üzerine kendi online motorlarını yazmışlar, şu anda ikinci fazdalar. Şu anda aktif durumdaki proje Fallout Online :2238, bir de bundan önce sadece Rusça olan Fallout : After Life diye bi projeleri var. NMA altında forumları işliyor, aktif de blogları var. Bildiğin fallout haritası üzerinde takılıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Unarmed bi karakter açayım dedim, statları direkt powerplay modunda ayarladım.
Str :10
Per: 1
End :10
Cha : 1
Int : 8
Agi :10
Lck : 1
Trait olarak Small Framed & Heavy Handed var
Gear'a ihtiyacım olmayacağını düşünerek Tag skilleri Unarmed, First Aid ve Sneak seçtim, bir kaç npc haricinde konuşan yok.

Vault City'ye gittim, bırakın day pass vermeyi, beni mutant yerine koydular. 1 CHA sux ..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...