Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köstekli Saat

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
merhabalar.. Elimde dedemden kalma TCDDnin zamanında yaptırdığı saatlerden 1 tanesi var. sanırım antika. ama mesele o değil. satmıycam çünkü :)

Saat çok güzel ama, gümüş olduğu için kararmış haliyle dışı. içini açtım, halen ayna gibi
bunu güvenilir bi yerde nasıl elden geçirtebilirim ? (izmir istanbul-farketmez)

mahalle saatçisinin elinde yamultmak istemiyorum saati. Dedemin bana hatırasını adam akıllı korumak istiyorum..

varmı tavsiye edebileceğiniz yerler ?
Mesaj tarihi:
Anlamadığım nokta saat bozuk değilse saatçiyle işin olmasın, boşu boşuna kurcalatma. Tek sorun kararmaysa bir kuyumcuya gitmen daha mantıklı olur ama illa ki saatçi lazım diyorsan sirkeciye gideceksin orada eski saatçiler var. Ne yazık ki belirli bir yer tavsiye edemiyorum, hatta çok ehil birini bilen varsa benim de işime yarar çünkü tam olarak tamir edilemeyen bir guguklu saatimiz var.

O köstekli saatleri TCDD yakın zamana kadar emekli olan mensuplarına hediye ediyordu, güzel saattir.
Mesaj tarihi:
kurma kolu yok, o yüzden orijinal bitane taktırmak istiyorum. e kuramadığım için de haliyle çalışamıyo :)

bunun aynısı

http://www.sahibinden.com/tcdd_nin_cikarmis_oldugu_sayili_kostekli_saat-02WQQaXQQ6589665WQQpXQQdisplayitem?tab=megafoto&photo=1#mega

416 yada 418 numaralı saat sanırım bendeki.
Mesaj tarihi:
hem kuyumcu hem saatçi olan yerler var oralara git. bi de çok fazla evham yapma antika bu çalarlar parçasını olm filan diye, zira antika değil, taş çatlasın 50 filan veririler o saatlere. bende de var sordum ordan biliyorum
Mesaj tarihi:
http://www.sahibinden.com/tcdd_zenith_kostekli_saat-53WQQaXQQ12975033WQQpXQQdisplayitem?keyword=tcdd%20köstekli%20saat

saati satmadım ama biri beni fena yemiş, ya da adam kazıklıyolar
Mesaj tarihi:
amonyak ve diş fırçası derdine derman olur. pırıl pırıl da parlatır. kuyumcunun da yapacağı o zaten:)
bi de aynı saatten köyde hayatını sürdürüp tamamlamış dedemde de vardı, sınırlı sayıda üretildiğinden şüpheliyim. eğer öyleyse de dayıoğlunu kafalama operasyonlarına acilen girişeyim..
Mesaj tarihi:
ne amonyağı ya, özel gümüş parlatıcı kremler var, onlardan alıp iyice temizlemek gerekiyor.
bir toz bezine (bir tanesini özel olarak gümüşler için ayırabilirsin) kremden sürüp gümüşü cilalıyorsun.
ayrıca gümüşleri birkaç ayda bir temizlemek şart. çok çabuk kararabiliyorlar.
Mesaj tarihi:
bende de bi omikron var. dehşet bişe. yaptırmayı çok istiyorum. bi gün gezindim çok yaşlı bi saatçi amca buldum, baktı baktı. ohhho yıllar oldu bundan görmeyeli.. orjinal para takamayız, yok çünkü, ama yaparım demişti. 300lira istedi. :< ben de sonra şeederim diye elletmedim..
  • Yeni Oluştur...