b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 ben çok çok uzun süre inat etmiştim teori olarak hiç bişi öğrenmiycem diye. kendi kendime de enstrümanımı tanıyarak bir çok şey yapabilirim diye düşünüyordum. çok küçük yaşta başladığım için gitara böyle takılmak için çok zamanım oldu bence. neyse daha sonra dedim ki; biraz gam öğreniyim.sonra bi baktım benim yıllarca "hmm şu perdelerle şunlar uyuyo, şunla şunlar uyuyo hmm hmm" diye çıkarttığım ve kendimce 'teoriyi yendiğim' şeyler aslında o gamlar ya da gamların bi bölümüymüş. daha sonraları gamları falan baya öğrendim ama yine inat ettim nota öğrenmedim. şimdi şuraya bi önceki attığım posttan geçen süre zarfında kitabı inceledim ve bir çok şey öğrendim. ama "keşke ilk başından böyle yapsaymışım" demedim açıkçası. çünkü; ben artık enstrümanımı tanıyorum. adını koyamazken de hangi perdeden ne ses çıkacağını biliyordum gitarda. ama şunu gördüm ki bunları bilmek işlerimi kolaylaştırıyor. evet tüm bunlar çok önemli; gamlar,modlar,armoni,teknikler çok önemli ama bunlar kadar önemlisi de enstrümanı tanımak bence. ben artık teknikleri ve teoriyi çok hızlı kavrayabiliyorum. hiç bişi yapmasanız bile bence enstrümanla zaman geçirmek gerçekten çok önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2009 +1 buda oldukca dogru bi bakis acisi.Ensturmani taniyarakta biseyler yapilabilir ama isin teori kismi olayi cok cok hizlandiriyo.Hernekadar ögrenirken cidden insan cok darlansada. Freelance bi muzisyen olsaydim yani okulda falan okumadan bagimsiz bisekilde, cidden bende nota armoni falan ögrenmeye pek kasmazdim sanirsam, cunku bende cok tembelim yani o acidan :P Gerci hos okul hayatinda da cok calistigim söylenemez ama :D Yinede yani teorik ve muzikal birikim olmasaydi 5 senede bu noktaya erisemeyebilirdim buyuk ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Armoni çalışmak tarih çalışmaktan bile daha zevksiz be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 sut ictim dilim yandidan sonra ben de tikandim, o gunden beri de elime gitar almiyorum. yaklasik 6 yil onceydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 abvblizzard said: Armoni çalışmak tarih çalışmaktan bile daha zevksiz be. +435634i542389 hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2009 nedense deli bi zevk alıyorum şu an ben çalışırken. hevesle alakalı, inşallah bi süre daha devam eder hevesim. buna var ya yıllardır üşeniodum allah razı olsun hepinizden :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Müzik okuyanlara sınavlarda, müzik teorisinden nasıl sorular soruyorlar çok merak ediyorum ama :D Biraz bahsetsene Korax Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2009 Aslinda sadece muzik teorisi diye bisey yoktu. Muzik teorisi adi altinda birsuru ivir ziviri vardi. Ilk 3 sene solfej, dikte ve teori var. Solfej sinavlarinda lavignac'lardan falan nota okutuyolar. Dikte'de tek sesli'den 4 sesliye kadar bi parca caliyolar, sende duydugunu kagida dökuyosun nota olarak. Teori'de de iste artik besliler kucuk ikililer, yani araliklar, muzik terimleri adagio nedir, allegro nedir su nedir bu nedir falanlar filanlar. Sonraki senelerde 4 sene falan Armoni geliyo, 2 senede Form bilgisi geliyo, 3 sene Muzik tarihi geliyo vs. Armoninin bi kac farkli teknigi var. Sanirsam alman ve fransiz teknikleri diye geciyo. Saniram alman teknigiyle görduk biz, tam hatirlamiyorum. Sadece baslari yazili bi partisyon gelirdi. Bunu hem armonize ederdik hemde analiz ederdik. Yani belirli kurallarina göre bi partisyon yaziyoduk iste, altinada sifrelerini falan yaziyoduk. Form bilgisinde de bi parca geliyodu önumuze, genelde sonat allegrosu olur, yada lied olur falan, onun formunu analiz edip, a nerden baslamis b nerde bitmis, kac ölcu a olmus, sonra nerde emprovize baslamis,neresi gecis koprusu olmus falan gibi formlarina ayiriyoduk. Muzik tarihide bach'in hayati, beethoven'in hayati, mozart neyi nezaman yapmis falan filan. En cok bayginlik gecirdigim derslerden birisiydi. Hic unutmam sinifta birisi bayilma numarasi yaparak dersi iptal ettirmisti bi gun, okadar bunaliyoduk yani :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 bişi sorucam; bu mark levine'ın kitabı çok güzelmiş hakkatten. anlatımı biraz kasıo ama çözmeye çalışırken öğreniosun baya. peki gitar tekniklerini geliştirmek için böyle parmak egzersizlerinin falan olduğu kitaplar var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 O zaman Aralıkları öğrenerek başlıyoruz; http://www.youtube.com/watch?v=nl2d4zS56cY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Abi yapma lan sunu hahahahah ruh hastasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 bu parça beynimi ele geçirdi Açıp açıp kıs kıs gülüyorum sürekli. Yardım edin nolur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2009 Yeni demolar geliyo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Korax bana öyle bişey de ki 8 yıldır heves ettiğim halde 1 haftadan fazla katlanamadğım armoni ye çalışmaya başliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Ben diyim mi? Muhtemelen anlamıyorsun armoniyi, matematiği falan, ondan 1 hafta dayanamıyorsundur. Çocuklarının seni böyle görmesini ister misin ha? Babam armoniden anlamıyorlar demelerini İSTER MİSİN? Eğer cevabın hayırsa armoniye başla. Görüşürüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Doğru aslında ya. evladımı 3 yaşında bi ensturmana başlatıcam zaten benden çok armoni bilmesin veled. Ama olay anlamamaktan çok çaldığım ve armonisini inceleyebildiğim şarkılar arasında büyük uçurum oluyor o sıkıntı veriyor. Zaten için içine matematik sokacak kadar ilerleyemedim daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 yav olayin matematiklik bi yönu yok aslinda, benim matematige hic kafam basmaz, ortaokuldan sonra görmedik bile matematik :P Belirli kurallari var, biraz cözuyosun falan test gibi dusun. Tamam bayiyo kabul :D Ama lazim yani, kendini gelistirme acisindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2009 Band in a box da programın yazdığı kendi soloları tab veya nota olarak görme yolu var mı ? Yani gitarın klavyesinden çalarken izleyebiliyorum ama o anda çalarken takip etmek zor oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 Bende şöyle ders alabileceğim iyi bir yer ariyorum. Tarz olarak blues, jazz, rock kisaca en nihayetinde doğaçlama çalabilecek bir hale gelmek istiyorum uzun yıllar sonrasinda. Evde kitaplar yardımı ile arkadaşlardan aldığım temel bilgiler ile gelişdim bayağı. Ama hoca yardımı olmadan biryerde ne yapayim ben diyorsunuz ve buda zaman kaybina neden oluyor. Kisaca iyi bir yer ariyorum ders alabileceğim. Var mı tavsiyeleriniz. Avrupa yakasi olursa iyi olur :). Bunuda eklim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 İstanbul Anadolu yakasındaysan benim ders aldığım hocayı tavsiye edebilirim. http://www.garaj.org/ilan/471857/elektro-gitar-dersi-los-angeles-git-mezunundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
octopus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 her şeyi kapatıp sonsuza kadar doğaçlama çal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 ohhhaaaaa o şarkı nedirr?!?!? flşskjdfşlksdş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2009 dufrasne said: İstanbul Anadolu yakasındaysan benim ders aldığım hocayı tavsiye edebilirim. http://www.garaj.org/ilan/471857/elektro-gitar-dersi-los-angeles-git-mezunundan can hoca efsane! nerde olursan ol kesinlikle gittiğine pişman olmayacağın tek kişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Kasım 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2009 Peki nasıl gidilir bu can hocanin stüdyosuna, müjdat gezen sanat merkezinin oradaymış galiba. Mecidiyeköyden yola çıkacağım. 2 üye arkadaşda övünce zaten işin başındayımda her şekilde birşeyler öğrenirim nasılsa kendisinden :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2009 Aslında stüdyosu yok gibi. Evinde bi odayı ayırmıs hobi vesaire için. Kabini var, processoru amfisi vesaire var :P Mecidiyeköyden nasıl gidiliyor hatırlamıyorum fakat, kadiköy'den marmara üniversitesinin önünden geçen herhangi bi otobüse biniyorsun, müjdat gezen durağında iniyorsun ileri gidiyorsun solda uğur dündar adlı bi kuaför vardı. onun üst katında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar