Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gitarda tıkanma

dufrasne

Öne çıkan mesajlar

ben çok çok uzun süre inat etmiştim teori olarak hiç bişi öğrenmiycem diye. kendi kendime de enstrümanımı tanıyarak bir çok şey yapabilirim diye düşünüyordum.
çok küçük yaşta başladığım için gitara böyle takılmak için çok zamanım oldu bence.
neyse daha sonra dedim ki; biraz gam öğreniyim.sonra bi baktım benim yıllarca "hmm şu perdelerle şunlar uyuyo, şunla şunlar uyuyo hmm hmm" diye çıkarttığım ve kendimce 'teoriyi yendiğim' şeyler aslında o gamlar ya da gamların bi bölümüymüş.
daha sonraları gamları falan baya öğrendim ama yine inat ettim nota öğrenmedim.
şimdi şuraya bi önceki attığım posttan geçen süre zarfında kitabı inceledim ve bir çok şey öğrendim. ama "keşke ilk başından böyle yapsaymışım" demedim açıkçası.
çünkü; ben artık enstrümanımı tanıyorum. adını koyamazken de hangi perdeden ne ses çıkacağını biliyordum gitarda. ama şunu gördüm ki bunları bilmek işlerimi kolaylaştırıyor.

evet tüm bunlar çok önemli; gamlar,modlar,armoni,teknikler çok önemli ama bunlar kadar önemlisi de enstrümanı tanımak bence. ben artık teknikleri ve teoriyi çok hızlı kavrayabiliyorum. hiç bişi yapmasanız bile bence enstrümanla zaman geçirmek gerçekten çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

+1 buda oldukca dogru bi bakis acisi.Ensturmani taniyarakta biseyler yapilabilir ama isin teori kismi olayi cok cok hizlandiriyo.Hernekadar ögrenirken cidden insan cok darlansada.

Freelance bi muzisyen olsaydim yani okulda falan okumadan bagimsiz bisekilde, cidden bende nota armoni falan ögrenmeye pek kasmazdim sanirsam, cunku bende cok tembelim yani o acidan :P Gerci hos okul hayatinda da cok calistigim söylenemez ama :D
Yinede yani teorik ve muzikal birikim olmasaydi 5 senede bu noktaya erisemeyebilirdim buyuk ihtimalle.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda sadece muzik teorisi diye bisey yoktu. Muzik teorisi adi altinda birsuru ivir ziviri vardi.

Ilk 3 sene solfej, dikte ve teori var. Solfej sinavlarinda lavignac'lardan falan nota okutuyolar. Dikte'de tek sesli'den 4 sesliye kadar bi parca caliyolar, sende duydugunu kagida dökuyosun nota olarak. Teori'de de iste artik besliler kucuk ikililer, yani araliklar, muzik terimleri adagio nedir, allegro nedir su nedir bu nedir falanlar filanlar.

Sonraki senelerde 4 sene falan Armoni geliyo, 2 senede Form bilgisi geliyo, 3 sene Muzik tarihi geliyo vs. Armoninin bi kac farkli teknigi var. Sanirsam alman ve fransiz teknikleri diye geciyo. Saniram alman teknigiyle görduk biz, tam hatirlamiyorum. Sadece baslari yazili bi partisyon gelirdi. Bunu hem armonize ederdik hemde analiz ederdik. Yani belirli kurallarina göre bi partisyon yaziyoduk iste, altinada sifrelerini falan yaziyoduk.

Form bilgisinde de bi parca geliyodu önumuze, genelde sonat allegrosu olur, yada lied olur falan, onun formunu analiz edip, a nerden baslamis b nerde bitmis, kac ölcu a olmus, sonra nerde emprovize baslamis,neresi gecis koprusu olmus falan gibi formlarina ayiriyoduk.

Muzik tarihide bach'in hayati, beethoven'in hayati, mozart neyi nezaman yapmis falan filan. En cok bayginlik gecirdigim derslerden birisiydi. Hic unutmam sinifta birisi bayilma numarasi yaparak dersi iptal ettirmisti bi gun, okadar bunaliyoduk yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Bende şöyle ders alabileceğim iyi bir yer ariyorum. Tarz olarak blues, jazz, rock kisaca en nihayetinde doğaçlama çalabilecek bir hale gelmek istiyorum uzun yıllar sonrasinda. Evde kitaplar yardımı ile arkadaşlardan aldığım temel bilgiler ile gelişdim bayağı.

Ama hoca yardımı olmadan biryerde ne yapayim ben diyorsunuz ve buda zaman kaybina neden oluyor. Kisaca iyi bir yer ariyorum ders alabileceğim. Var mı tavsiyeleriniz.

Avrupa yakasi olursa iyi olur :). Bunuda eklim.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında stüdyosu yok gibi. Evinde bi odayı ayırmıs hobi vesaire için. Kabini var, processoru amfisi vesaire var :P
Mecidiyeköyden nasıl gidiliyor hatırlamıyorum fakat, kadiköy'den marmara üniversitesinin önünden geçen herhangi bi otobüse biniyorsun, müjdat gezen durağında iniyorsun ileri gidiyorsun solda uğur dündar adlı bi kuaför vardı. onun üst katında.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...