Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyin Damar Tıkanıklığı

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

babamda teşhis etmişlerde,yarın hastahaneye yatıyor tam kontrol için

internette bayağı araştırdım ama hep karman çorman bilgiler vardı,basitçe anlatabilecek biri var mı tedavi yöntemlerini ? böyle anneye anlatır gibi

birkaç derecesi varmış sanırım,belirtilerine de baktım da bizim ki sadece aşırı baş ağrısından gitmişti doktora,bunu da yazayım da
Sosyal ağlarda paylaş

şu da var yani internette okuduğum hemen hemen tüm olaylarda kısmı felç geçirmesi sonucu hastanın ortaya çıkmış bu sorun,babamda sadece baş ağrısından şikayet edip gitmesi daha herşeyin başında olduğunu ve çok ilerlememiş olduğunu bunun gösterir mi ?

İleri seviyede olmasa da iyi yanı babam sigarayı bırakmak üzere korkudan,o güzel olacak işte

edit : ya forumdan danışacak değilde yani ne bilim bir akrabasında yaşayan vs. vardır diye düşündüm,1 saat önce öğrendim bende araştırıyorum bayağıdır da ne bilim bitkisel yöntemlerle tedaviden tut herşeye bilgi var ama elime düzgün bir şey geçmedi. Tecrubeliler varsa onlardan faydalanmak istedim
Sosyal ağlarda paylaş

abi şu şekilde;

aterosikleroz diye bir olay var, damar duvarlarında yağ birikmesi (genelde kolesterolden falan), buna bağlı olarak gelişen vücudun tepkisi. tüm damarlarda olabiliyor bu. problem şurda; bu birikmeler, hipertansiyon durumlarında falan kopabiliyor. koptuktan sonra (koptuğu yere göre) kalbe / akciğere / beyne olmak üzere, nispeten ufak yarıçaplı damarların olduğu yerlerde tıkanma yapıyor. akciğerde olursa zaten 1 saat içersinde falan müdahale olmazsa hasta ölüyor. beyne çıkma şansı nispeten daha az ama beyin bu, daha tehlikeli. kısmı felçten kastedilen, beynin yan kısmını, arkasını yada önünü besleyen damarlardan hangisinde tıkanma / daralma çoksa (yani beynin o kısmında beslenme azsa), o kısmın yönettiği vucüt bölümünde kısmı felç, duyu kaybı gibi sonuçlar ortaya çıkıyor.

anlaşılması için beyin anjiyosu yapmışlardır. tedavisi günümüz teknolojisiyle baya kolay, damar içlerini temizleyip, temizlenemeyen yerleri de mekanik yöntemlerle genişleterek hallediyorlar. ama şu da var ki, bünye bunu bir kez yaptıysa tekrardan yapacaktır. o nedenle operasyondan sonra ciddi koruma önlemleri alması gerekiyor hastanın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...