Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hyosung GT250r


trainspotting23

Öne çıkan mesajlar

http://www.motordelisi.com/forum/moto-vitrin/19463-hyosung-gt-250-r-testi-bol-resim-ve-video-icerir.html

Daha önce okuduğum, Türk olan bir kullanıcının test sürüşü. Ne zamandir aklimda olan bir motor. Sende yorumlarını ve resimlerini eklersin artik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de var 2.5 yıldır da tepesinden inmiyorum=)

2006 model benimki. Aldığımda 1 senelikti işte.

Temizini bulursan kaçırma derim. Başlangıç olarak süper bir motor gerçekten. Görüntü ve hız olarak emin ol seni tatmin eder. Ama görüntüsüne nazaran ses yok motorda. 2 silindir ve 250cc motordan ne kadar ses çıkarsa bundan da o kadar çıkıyor işte.

Maksimum hıza gelirsek düzlükte 175-180km/s görüyorum ben ama birazcik redline da gitmek gerekiyor. 170km/s civari motoru cok kasmadan düz yolda gidersin. Hafif yokuş aşağı yolda da 188km/s gördüm.

Yakıtı diğer 250cc liklere oranla biraz daha hunharca kullanıyor :) Genelde 8000 dd/d in altina pek düsmek istemiceğinden kaynaklanıyor bu da. Yazın benzin 3lira iken gayet sakin gittiğimde 11,5 kr/km civari yaktı ama azcik gaza gelince 15 kr/km a cikabiliyor.

Sağlamlık dersen belki bir Japon motoru kadar sağlam değil ama temizini bulup temiz kullanırsan hiç bir sorun çıkarmaz sana.

Başka sormak istediğin bir soru olursa seve seve cevaplarım...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
sakın alma derim bilenler bilir bende almıstım 70 km hızla kaza yaptım (o konudaki ben degil) motor pert oldu inanamazsın gerçekten görsen nasıl çıktın bu motordan dersin istersen bana ulaş cep vereyim bir şey vereyim motorun pert hali garajda yatıyor şase yamuk herşey gidik bir vaziyette resimlerini çekiyim yolliyim sana motor al ama HYOSUNG alma...Şunu da aklından çıkarma Asya tarafı bu işin ustası dogru ama Kore,Çin degil alıcaksan Japon veya italyan alıcaksın...Sakın unutma...İtalyan racing görünümünde istersen Derbi yi önerebilirim 2 zamanlı cok seri...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Başlangıç motoru alacaksan 250cc ve üstünü düşünme verilen linkteki yazıyı okudum tork u az gibi duruyor ama yüksek rpm de acemi birisini tehlikeli durumlara sokabilecek kadar hızlı sayılır bu meret ha bir de o 100 km sonrasında fren disklerinin normalleşmesi durumu yalan arkadasımın 660 km yol katettiği hyosungla daha bu yaz frenleri düzgün tutmadıgı için gebericektim. (/ki kendisi motora aşırı özenli bakar) Abi alıcaksanız canınız gidonda emanet gidiyorsunuz gidin bi suzuki kawasaki falan alın hani 250cc alıcam diyorsanız da naked alın racingle gaza gelmesin kimse pls.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@daniel
70km/h ile kaza yapmak azimsancak bişey değildir ki. Bodozlama girdiysen her aletin şasesi bile yamulabilir bu hızda. ben 30-40km/h ile giderken düşüp 3-4 milyar masraf çıkaran onlarca suzuki-honda-kawasaki-ducati biliyorum. Eğer kullandiğin makinede grenaj ne kadar fazlaysa düşmemek için o kadar çok çaba sarfetmen gerekir. Ben bu motoru 3 yıldır kullaniyorum ve daha hiç ariza cikarmadi 30.000km e yaklaştim üstelik. Tamam belki bi japon kadar kaliteli değil ama çinlilerle ismini yanyana anmak cidden saçma bişey.

@Letsgetthesunshine
Senin de dediğin gibi cidden 250cc ve üstü başlangıç olarak tehlikeli olabiliyor. Otokontrol olayininiz gerçekten ilk sene yerinde olmasi gerekiyor. Sonuçta bu alet ne kadar 250cc de olsa 0-100km/h 5sn civarlarinda ve maksimum hız olarak 190km/h. Bunlar hiç de azimsanyacak şeyler. Özellikle ivmelenmesi piyasadaki spor sayilacak otomobillerle ayni. Fren konusunda ise daha da iyi olabilirdi ama bence kötü değiller.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

70 km/h az bir hız değil. Şu çarpışma güvenlik testleri bile 50-60 km/h ile yapılır. Kaldı ki motor ile kaza yaparsan düşük hızlarda ister çelikden döküm motor olsun her halükarda yere düşeceğinden elbette ciddi yaralanmalar ve ölüm riski otomobile göre çok yüksek olacakdır. Kaza yaptığında amacın motorun pert olmaması ise bmw, suzuki v.s. gibi modeller daha az hazar alabilir belki ama 70 km/h ile duvara hangi motorla girerseniz girin pert olacakdır gibime geliyor.

Esas önemli faktör, motorun sürüş anında verdiği tepkilerdir. Frenlerine bakın, diğer sizi risk anında kurtarabilecek diğer özelliklerine bakın.

Bende olsam naked bir 250cc honda veya kawazaki tercih ederim tanınmış markalar en azından ve honda servisleri bildiğim kadarıyla gayet iyi. Ama estetik kaygılarda güdüyorsanız benim gibi o zaman alternatif aramak ve bu alternatifi ararkende güvelik ve servis gibi faktörleri önplana almak mantıklı olacakdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...