Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk azınlığı olarak haklarımı istiyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hayır. Hakaret nedeniyle direk yörünge dışına fırlatılacağıma emin olduğum için böyle şeylere kalkışmıyorum. Ayrıca pek çok konuda bana boş geliyor.

Ne anlam geldiğini de kendin çöz X(

edit: imla
Mesaj tarihi:
Haha, dediğime gelmiş Türkiye'de Türküm demek suç artık neredeyse.

Adam kalkmış her şeyi basite indirgeyip düz mantıkla bişiler falan demiş. Hayır bi de komik komik kendilerini humanistmiş eşitlikçiymiş gibi gösteren yazılar yazıyo bunlar. Daha da acınası durum öyle olduklarına kendileri de inanıyorlar.
Mesaj tarihi:
Bu durumda senin kullandığın manık benimkinden daha düz. Ayrıca benim açıklamay çalıştığım Türk'le, Türk ırkına mensup olan insan arasında bariz fark var.

Buarada insanların eşit haklara sahip olmaları gerektiğini savunsam da fazla hümanist bir insan sayılmam.
Mesaj tarihi:
sorun da zaten bu, eşit hakkı falan savunmuyosunuz, bariz şekilde Türk olmak geri plana atılıyor tam tersine. Ama soran olursa eşitliği savunuyor"muş"sunuz, hatta kendini bile buna inandıranlar var.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

sorun da zaten bu, eşit hakkı falan savunmuyosunuz, bariz şekilde Türk olmak geri plana atılıyor tam tersine. Ama soran olursa eşitliği savunuyor"muş"sunuz, hatta kendini bile buna inandıranlar var.

+
sg-1 said:

pkk ile masaya oturuyorsunuz,
bakalım ne isteklerle gelecekler,

görücem ben eşitliği o zaman.

+1
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Haha, dediğime gelmiş Türkiye'de Türküm demek suç artık neredeyse.
Adam kalkmış her şeyi basite indirgeyip düz mantıkla bişiler falan demiş. Hayır bi de komik komik kendilerini humanistmiş eşitlikçiymiş gibi gösteren yazılar yazıyo bunlar. Daha da acınası durum öyle olduklarına kendileri de inanıyorlar.

Aynen, adamlar dini bağdaştırıcı unsur diye tanıtıp, arka planda bölücülüğün alasını yapıyorlar.
Gerçekte ise din onlar için, halkı gerçek bilgiden-üç kaatçıları görmekten-isyandan-ilerlemeden geri koyan bir silah. Ama işte sordun mu pek hümanist pek naif olurlar, işlerine ters bir olay oldu mu ilk taşı onlar atarlar.
İşin saçma tarafı insanlık bunların binlerce sene önce çöl adetleriyle ortaya atılmıiş inançlarına tapmak ve ona göre hayatın her alanını şekillendirmek zorunda mı?
Bir cumhuriyet ülkesinde kafa kaatlarında hala din ibaresi olması, baştakinin her dakika %99'u müslüman olan bir ülkede diye söze başlayıp yalanlarla propaganda yapması, mahalle baskısının-afarozun kralının olması ve hatta devletin mezhebinin olması kabul edilir şeyler değil.
Has Türk olan Alevilerin sırf mezhepleri ve ibadetleri yüzünden çektikleri ortada, madem bu kadar hümanistsiniz bu 15-20m insana niye açılım yok??
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Aslıdna bir bakıma Türk'lüğü geri plana atığımız doğru. Bunun temel nedeni gereğinden fazla ileri çıkmış olmanız. Diğer arkadaşları(siz dediğiniz grup) bilmem ama benim görüşüme göre bir kişinin özellikleri(yetenekleri, kültürü, diğer insanlara karşı davranışları, vb..), o kişinin hangi ırka mensup olduğundan daha önemlidir. Kişisel olarak vasat bir kişi tanrı ırkına mensup olsa bile bu onun vasatlığını değiştirmez.
Mesaj tarihi:
Sırası gelsin alevilere de açılım yapcaklar.Daha 2 gün önce bakan tvde "alevi azınlık" gibi bir laf etti.Yakında son türkler diye belgesel yapıp sağda solda 3-5 sünni köyünü gösterecekler.Rejim düşmanlığı öyle büyükki 50 kmlik alanda amerikan valisiyle yönetilmeye dünden hazırlar.
Mesaj tarihi:
Sam said:

şu foruma bakınca çoğunluğun dinden nefret ederken, milliyetçiliğe din gibi sarıldığını görüyoruz. neden bahsediyorsunuz anlamadım doğrusu.

burada ne demek istedin anlamadım ben.

şöyle ele alalım, hayatımda müslüman olduğum için gurur duymadım ama Türk olduğum için gurur duyuyorum.

mesela ben bu söylemim üzerinden senin dediğinde hiç bir anlam bulamadım.

Dinden nefret ettiğimiz halde bir şeye din gibi sarılmayı kastediyorsan, sonuçta orada bir benzetme var dolayısıyla yine dediğin mantıksız bir şey; ki din gibi sarıldığımız falan da yok. Milliyetçiliğimize mi dua ediyoruz, yada biz acaba gerçekten faşist milliyetçi miyiz?

İlla bir yerden din sokmaya mı çalıştın ne yaptın yine? Minigun bulalım bir tane de onunla oyalan. Ama tabi yukarıda yazılanlara baktıkça bende ne oluyor anlamıyorum, bir üzerimdeki arkadaş mesela kalan son türklerden "sünni köyü" diye bahsetmiş. Sanki illa sünni olmak zorundayız.

Eninde sonunda bütün bunlar Türkiyenin zararına şeyler, orada 3-5 ne olduğu belirsiz adam birşey yapıyor e bizde gençliğin verdiği gaz ile galeyana geliyoruz. Öyle bir hal ki bu, sakin olursak mantıklı düşünmek için oturursak sanki çok geç olacak gibi. Tabi bizi yönetmesi gerekenlerin de gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunmaları da canımızı sıkmıyor değil. Önceki dönemlerde giderek sönen PKK ile nedense AKP döneminde masaya oturmalar, karşılıklı flörtleşmeler falan başladı. Bu da düşündürücü.

Sözüm burada sadece PKKya, her Kürt'ü terörist sanan salaklardan değilim. Yanlış anlama beni.

Geç saatinde etkisi ile biraz dağıtarak yazdım, kusuruma bakmayın. Ama söylediğin laf neresinden tutulsa else kalıyor Sam.
Mesaj tarihi:
İnsanın seçim şansı olmadan, sahip olduğu ayırtedici faktörlerinden gurur duyması bana saçma geliyor. Sİyah saçlıyım, beyazım, zenciyim, hintliyim v.s ve bundan gurur duyuyorum.

5 parmağım var gurur duyuyorum. Sözüm meclisden dışarı kimse üzerine alınmasın. Türkler çok onurlu insanlar, Kürtler çok dürüst insanlar, Çinliler çok mert. Ya bir milletde kendisini biz çok çakalız diye tanımlasın :).

Yaptığınız seçimlere ve eylemlere bakın ve doğruysa bununla gurur duyun.
Mesaj tarihi:
türk olmaktan hiç gurur duymadım. türk olmaktan memnunum, çok sebebim var çünkü ama bana piyangodan çıkmış bi şey için gurur duymam.

meraklıları için ekleme: inandığım şeyden de gurur duymuyorum. sadece inanıyorum.
Mesaj tarihi:
Rock said:

Aslıdna bir bakıma Türk'lüğü geri plana atığımız doğru. Bunun temel nedeni gereğinden fazla ileri çıkmış olmanız. Diğer arkadaşları(siz dediğiniz grup) bilmem ama benim görüşüme göre bir kişinin özellikleri(yetenekleri, kültürü, diğer insanlara karşı davranışları, vb..), o kişinin hangi ırka mensup olduğundan daha önemlidir. Kişisel olarak vasat bir kişi tanrı ırkına mensup olsa bile bu onun vasatlığını değiştirmez.

Temelde dediğin doğru zaten, onu yalanlayan bir şey söylemedi kimse, ama şu anda "kürtlerin" yaptıklarının da, buna karşı tepkilerin de dediğin durumla pek alakası yok. Bu yüzden demogojiye girdi bu
Mesaj tarihi:
Law said:

İnsanın seçim şansı olmadan, sahip olduğu ayırtedici faktörlerinden gurur duyması bana saçma geliyor. Sİyah saçlıyım, beyazım, zenciyim, hintliyim v.s ve bundan gurur duyuyorum.

5 parmağım var gurur duyuyorum. Sözüm meclisden dışarı kimse üzerine alınmasın. Türkler çok onurlu insanlar, Kürtler çok dürüst insanlar, Çinliler çok mert. Ya bir milletde kendisini biz çok çakalız diye tanımlasın :).

Yaptığınız seçimlere ve eylemlere bakın ve doğruysa bununla gurur duyun.

Gurur duyma kısmı yanlış anlaşılmış sanırım. İnsanoğlu sosyal bir varlık, sürekli olarak bir gruba girmek, kendisini kabul ettirmek, ilkel çağlardan kalma "sürü"ye katılmak ister. Bu yüzden siyasi, dini kavgalar oluyor, fanatizm oluyor, bu yüzden spor takımı taraftarlığı abartılıyor, bu yüzden küçük çocuklar arasında gruplaşmalar oluyor vs vs. Hayatın her alanında böyle bu. Biraz gözlemle görebilirsiniz. "Yanlız kurtlar" zamanında tek başlarına hayvan avlayamadıkları için ölmüşler, haliyle onların genlerine sahip onların tercihlerini yapacak insan sayısı azalmış. Irk da bu gruplar arasında dinle ve siyasi görüşle beraber en çok göz önünde olanlar olduğundan, ve herkes mensup olduğu grubu yüceltmek, böylece kısmi olarak kendini de yüceltmek ve bu gruba yaranmak istediğinden (otomatik olarak bilinçaltı işte) bu durum gurur duyma olarak ortaya çıkıyor.

Genel olarak ırkın geçmişte yaptıkları, başarıları da gurur duymak için bir sebep, çünkü bunu yapanlar senin atalarıni senin gen havuzun, haliyle senin genine de aktarılmış başarı gelecek potansyellerini müjdeleyen şeyler bunlar.

"Çakalım" konusuna gelince, bu tür sözcüklerin de "politically correct" yani yumuşatılmış (tam türkçe karşılığını bulamadım pardon) hallerini bol bol kullanıyoruz. Türkler çakalım yerine pratik zekamız çok gelişmiş abi diyolar işte. Çakallık sadece ama çakalız diyeceğine pratik zekası yüksek işte. Fransızlar korkak ve gay olmak yerine duygusal millet diye tanımlanıyorlar. İngilizler puşt değil "diplomaside çok iyi" olarak biliniyorlar. İskoçlar barbar değil "mert savaşçı", almanlar ayı değil soğuk ve disiplinli vs vs.

Temelde 3 aşağı 5 yukarı aynı şeylerin negatif değil pozitif gözüken isimlendirmeleri yapılıyor yani :)
Mesaj tarihi:
tripodum diye övünmeee, bamyayım diye yerinmeee
liboş troller çıktı meydaneee hepsi birbirinden merdaneee :P

ayriyeten milliyetçilik kakadır. ırk üzerinden bireylere kişisel özellik atfetmek de ırkçılıktır.
Mesaj tarihi:
nasıl yaptığına bağlı. Doğru düzgün yaparsan, işine geldiği için değil ortada olan, gözlemlenebilen gerçeklerden yola çıkarsan ırkçılık değil bilimsel bulguları belirtmektir.

Hani elindeki şey bir kalemse sırf bunun öyle olduğunu söylediğinde biri alınacak diye kalem olduğunu söylememek aptallıktır bana göre. Ha tutup "tüm x'ler pisliktir" dersen o ırkçılıktır. Irsi ya da kültürel farklılıktan doğan, herkesin gözlemleyebileceği iyi ve kötü şeyleri humanizm ve "aman ırkçılık olur" diye söylememek aptallık bana göre. "gerçekler" ve "somut şeyler" konuşulurken ne hümanizmin ne politikanın ne de herhangi bir başka perdenin yeri yok. Ortada olan şeyi "aman abi ayıp olur" diye ya da "aman ırkçılık sayılır" diye gözardı etmek de devekuşu tepkisi. Zaten "ırkçılık" suçlaması Hitler döneminden beri en büyük kalkan işi kendine yontmaya çalışanlarca, hoşlarına gitmeyen herşeye ırkçılık diyip faşizm diyip sıyrılmaya kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar.
Mesaj tarihi:
@Rewendor

Ben o yazıyı genel olarak tüm azınlıkları düşünerek yazmıştım. Kürtlerin sevinme işinin bokunu çıkardığını kabul ediyorum. İnsani açıdan birşey diyemesem de(sonuçta savaş o bölgede), politik açıdna daha ağır takılmalılardı ;)
  • Yeni Oluştur...