Horizon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Yanlız şöyle birşey var , Atatürk'ün baş harfini büyük yazın saygı gösterin demek ile Allah'ın ismini büyük yazın saygı gösterin demek pek farklı değil. Çünkü ikisi de şekilden ibaret olup , pek saygı ile alakası olmayan şeyler. Özellikle böyle tartışma platformunda. Hani resmi yazı olur falan anlarım da , burada mesajlaşıyoruz. Ona bakarsak tüm imla kurallarına uymamız ve özel isimlerin hepsinin baş harfini büyük yazmamız gerekli. Mesela ben şu forumda pkk yı veya dtp'yi elimden geldiğince büyük yazmıyorum , sırf "ulan pkkyı büyük yazıyor şerefsize bak" demesinler diye. Açıkçası içimde böyle bir korku var. Şekilcilikten yaftalama çok yüksek seviyede çünkü.
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sir said: sg-1 çok garip bi taktiğin var, bi eleştiriye hep "sizin taraf da hedehödö, ahmet altan da böle böle dedi" şeklinde cevap veriyosun. böyle diyince "evet, eleştirinizi kabul ediyorum" mu demiş oluyosun, yoksa "hayır kabul etmiyorum ve alasını siz yapıyosunuz" mu demek istiyosun belli değil. doğrudan bi cevap yok yani eleştiriye, sadece yansıtma var. yani bekir coşkunun acındırma, demogoji ve niyet okuma yaptığını kabul ederek "ama bence ahmet altan da yapıyo" diyosan, belki bikaç adım daha ilerleyebiliriz. hangisini olduğu neyi değiştirir? burada mühim olan sizin "siz sabit fikirlisiniz, tahammülsüzsünüz, hoşgörüsüzsünüz" derken aynı tavırlar içinde olduğunuzu göstermeye çalışmam. ben kendim için "hoşgörülüyüm" veya "hoşgörülü değilim" desem sizin bu özellikleriniz değişmeyecek. sir said: milliyetçilik kakadır evet, her türlüsünün bütün toplumlara zararlı olduğunu düşünüyorum. özelde her milliyetçi kaka mıdır bilemem, çünkü dünya üzerindeki her milliyetçiyi tanımıyorum. milliyetçi düşünceye hakaret ederek bu fikre sahip herkese hakaret etmiş oluyorsun, beni tanımadığın halde. Sonuçta ben kaka bir fikre sahip oluyorum, fikrim kaka oluyor, fikrim... kaka... tahammül... hoşgörü... sir said: ve evet "kürtler kaçak elektrik kullanıyo" demek de ırkçılıktır, çünkü nerede yaşadıklarından bağımsız olarak bütün kürtleri-yalnızca kürt oldukları için zan altında bırakan bir ifadedir. türkler tembeldir, yahudiler oturdukları yerden para kazanıyo falan gibi ifadeler bunlar işte. ırklarla ilgili araştırma yapmak değildir bu, ırklara özel kişisel unsurlar atfetmektir. ayrıca sosyoloji adı üstünde "toplumbilim"dir. ve toplum=ırk=millet kadar da saçma bişeye kim inanır bilemiyorum. kürtlere bi laf söylersen ırkçı oluyorsun, ama kürt halkı ırk değil. Bi araştırma yapılsa "1000 türk x birim zamanda y birim iş yaparak araştırmadaki tüm millletlerden daha az iş yapmıştır" dese "türkler tembeldir" manasına gelmez, ama türklerin iş veriminde bir düşüklük var" denir. o 1000 kişinin bini de aynı değil elbette, ama bine vurduğunda bu sonuç çıkar. İstatistik der bunu. İstatistik, hani hemen hemen bütün bilim dallarının, ve sosyolojinin de kullandığı veri işleme/değerlendirme bilimi. "Kürtler kaçak elektrik kullanıyor" dediğinde de sayılara bakarsın, şehire bakarsın, popülasyona bakarsın ve dersin ki "haaa kürtler kaçak elektrik kullanıyor". Bi tarafından sallayarak demezsin bunu, en azından bir dayanağın vardır. "ırççısınız hede hödö" diye tahammülsüz yapınızı göstermenize gerek yok hemen. Bi düşün bakalım, adam bu sonuca nasıl varmış olabilir diye, kendince bir sebebi olabilir mi diye. sir said: kürtlerin ezilmeleri hakkında da, ergenekonda yargılananlar hakkında da çarşaf çarşaf, sayfa sayfa bilgi ve belgeye ulaşmak mümkün. olayları "trivial" haline getirmeden konuşursan daha sağlıklı olur. sayfa sayfa bilgi ve belgeyi mahkemede değerlendirilmeden, sonuca vardırılmadan gerçek kabul edip ergenekon sanıklarına terörist diyebilmen yine önyargını, tahammülsüzlüğünü ve hoşgörüsülüğünü gösterir. PKK'lı teröristlere "ama kürtler eziliyorlardı, ahanda belgesi" diyerek gösterdiğin hoşgörünün yarısı bile yeter aslında.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Regalya said: hadi sufi coştu sendemi sapıttın Sam? ne içtiniz yahu coştuğum yeri alayım lütfen
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Ya bu büyük harfle başlama olayı kraldan çok kralcılıktan başka birşey değil. Nacizane görüşüm, Atatürk'ün, eğer şu anda yaşasaydı zerre umurunda olmayacağıdır. Gerçi Atatürk üzerinden rant peşinde koşulmasının bu kadar populer olduğu bir ülkede çok da anormal gelmiyor böyle çıkışmalar.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 evet sir ün yazdığını biliyorum komik olan da o zaten, aynen şuna benziyor http://kafa.bobiler.org/upload/photographs/139863189y.jpg o postta yazdığı şeylerin aynısını siz yapıyorsunuz, üslubunuz daha yumuşak olsada nitelik olarak "bütün kürtleri keseliieeaaaaam " diyen postlardan bir farkı yok benim gözümde. ha konu hakkındaki görüşlerim mi. defalarca yazdım yine yazayım 3-4 aydır açılım açılım yüzyılın açılımını yapıyoruz diyen akp nin kürt açılımının ne olduğu ne yapmak istedikleri hakkında en ufak bir fikirlerinin olmadığını zaten "aydın" ları toplayıp "ee şey biz açılım yapcaz ne yapalım sizce" demesinden anlıyoruz. bu böyleyken akpyi rte yi alkışlamanız, bu ülkede rte kalibresinde adam yok demeniz epey komik açıkcası. sanıyor musunuz ki bu ve diğer başlıklarda konuyu eleştirenlerin hiçbiri terör bitsin istemiyor, kendi adıma babam silah üreticisi değil orduya yada pkkya silah satarak para kazanmıyoruz.ahmet altan kadar pembe gözlüklü olmadığım için teröristler teslim olduktan ertesi gün havan saldırısı olmasını görebiliyorum. kürtler hak hukuk mu arıyor, hak hukuk dağa çıkarak aranmaz. barış istiyorlarsa kayıtsız şartsız silah bırakırlar, güneydoğu güvenli olduktan sonra herkes gider yatırımını yapar. trt şeş konusundada söyledim, devletin kürtçe yayın yapan kanal açması büyük hata, kürtlerin imtiyazı mı var?ermenice kanal niye açmıyor trt.mesele sayı fazlalığı mı? onu geçtim özel kanal açılmasını engelleyen bir yasa mı mevcut (bilmiyorum bunu soruyorum) milyoner kürt iş adamlarından biri açsın madem ihtiyaç var. köy basıp bebek öldürmüş bir örgüte sempati besleyen yazılar yazan kimselerin de en ufak bir değeri yok gözümde ahmet altan gibi. wispy önceki sayfalarda sormuş 4 yanlış bir doğruyu götürüyor mu diye, hayır 1 yanlış bütün doğruları götürüyor, bir haksızlığı desteklediğiniz an bütün doğrularınızın bir anlamı kalmıyor. ergenekon konusuna gelirsek.ortada pkk diye bir terör örgütü var, bunun 5 üyesi geliyor savcılarca sorgulanıp serbest bırakılıyor. bir de ortada ergenekon terör örgütü diye bir örgütün var olduğu iddaa ediliyor 10-20 tane zaten mimlenmiş ismin yanında profesörler avukatlar gazeteciler yazarlar yargılanmadan hapiste tutuluyor 2 senedir. yandaş gazetelerde ergenekonun kasası diye lanse edilen adam, yargılanmadan suçunu bilmeden ölüyor, öldükten sonra eşi hastane masraflarını karşılamakta zorlanıyor. hukukçuların bu durumda çifte standart olmadığına dair ciddi argümanlar sunmaları gerekiyor kamuoyuna.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sg-1 said: hangisini olduğu neyi değiştirir? burada mühim olan sizin "siz sabit fikirlisiniz, tahammülsüzsünüz, hoşgörüsüzsünüz" derken aynı tavırlar içinde olduğunuzu göstermeye çalışmam. ben kendim için "hoşgörülüyüm" veya "hoşgörülü değilim" desem sizin bu özellikleriniz değişmeyecek. anlatamadığım(ız) nokta şurada: bi hakaret, aşağılama durumundan bahsediyoruz. bıkmadan tekrar listeliycem: liboş vatan haini satılmış iki yüzlü saftirik (kelime bu değil de kendi düşüncesi olamayacak derecede akılsız, öğretilmiş anlamında varyasyonlar) ve daha ağırları: şerefsiz soysuz anan belli ama baban... it köpek ve daha nice nice inciler var geriye dönüp bakarsan. istiyorsan dönüp şu son 3-5 sayfaya bir daha bak. üstünde durduğumuz şey bu. benim senin görüşünle ilgili bir sıkıntım yok. senin düşüncen senin seçimindir, sana hoşgörüsüzlük gösterme gibi bir seçeneğim de yok. fikirlerine yapılmış hoşgörüsüzlükleri lütfen örnekler misin şu forumda? fikirlerine 180 derece zıtlıkla karşı çıkılmasını mı hoşgörüsüzlük olarak alıyorsun anlamadım. eğer böyleyse o zaman daha temel konuları konuşalım bunları bırakıp. bak ben daha az önce ne demişim: Sufi said: keşke senin üslübun düzgün olsa da düşüncelerin sen nasıl istiyorsan öyle olsa. nasıl bir hoşgörü istiyorsun daha başka? bunda samimi olmadığımı mı söylüyorsun? bunu yalanlayacak ne demişim bugüne kadar? veya sam ne demiş? sir ne demiş? bak ben hala senden şunun cevabını alamadım: Sufi said: sg-1 said: gerçek yüzünüzü gösterince nasıl saçmalamaya başladınız, ulusalak diyenler mi... şunu da merak ettim. hadi diyelim benim sakladığım bi gerçek yüzüm vardı... neydi o sakladığım yüz ve neydi göstermeye çalıştığım sahte yüz? ve sen nerede ne zaman bunları gösterdin de haberim olmadı. bi de benim bilmediğim daha kaç yüzüm var? veya var mı? nedir bende gördüğün iki yüzlülük? veya hangimiz iki yüzlü olan? sam mi? nefr mi? bunu lütfen açıkla. ha geçiştiriverdiğimiz bi şey daha var: sg-1 said: Görüyorum ki hala kendinizi aklama çabası içindesiniz, sg-1 said: Yine de kendini aklama çalışmanı saygıyla karşılıyorum, bu aklama davası da nereden çıktı? bak iki kez tekrar etmişsin. nedir üsmüzde var olduğunu düşündüğün leke? neyden aklanmaya çalışıyoruz? ben herhangi bir biçimde lekeli olduğumu düşünmüyorum. gördüğün bir leke varsa nedir o? lütfen es geçmeden...
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Sparkcaster said: o postta yazdığı şeylerin aynısını siz yapıyorsunuz simdi burada yaptiginin sir said: sg-1 çok garip bi taktiğin var, bi eleştiriye hep "sizin taraf da hedehödö, ahmet altan da böle böle dedi" şeklinde cevap veriyosun. böyle diyince "evet, eleştirinizi kabul ediyorum" mu demiş oluyosun, yoksa "hayır kabul etmiyorum ve alasını siz yapıyosunuz" mu demek istiyosun belli değil. doğrudan bi cevap yok yani eleştiriye, sadece yansıtma var. bu alintida bahsedilenden bir farki var mi gercekten? bana de ki; sen surada hosgorusuzluk gostermissin, burada hakaret etmissin, aha burada da duzeyi ayaklar altina almissin. o zaman ben de bakayim, hakliysan haklisin diyeyim, haksiz oldugunu dusunuyorsam sorgulayayim. ama parmakla gosterilmis, rahatsiz edici kisminin alti cizilerek belirtilmis olan bir mesaja karsilik 'e siz de yapiyorsunuz' dedigin zaman -bu siz/biz ayrimi yapmaktaki abukluga hic girismeden- ya o alti cizilmis olan yapilani haksiz buluyor ama yapan sizden oldugu icin hosgoruyorsun, ya da direk katiliyorsun demek olmuyor mu? hadi ben de ayni sekilde ornekleyeyim; diyebiliyor musun ki 'sg 1 kisisel saldiri yapmis orada (buraya link/alinti), bence hata etmis. yalniz ben senin de ayni seyi yaptigini dusunuyorum burada (buraya link/alinti) nefr' ya da tersi, sorun degil sirasi benim acimdan ikinci kisimda; spark said: 3-4 aydır açılım açılım yüzyılın açılımını yapıyoruz diyen akp nin kürt açılımının ne olduğu ne yapmak istedikleri hakkında en ufak bir fikirlerinin olmadığını zaten "aydın" ları toplayıp "ee şey biz açılım yapcaz ne yapalım sizce" demesinden anlıyoruz. bu böyleyken akpyi rte yi alkışlamanız, bu ülkede rte kalibresinde adam yok demeniz epey komik açıkcası. demissin mesela. bak su bize. oncelikle defalarca yazdim ben kendi adima: akpnin 'acilim programi hazirladik, adim adim birebir bunlar yapilacak, ya-pi-la-cak (burada masaya vuran yumruk sesi)' demesindense, 'ya bir acilim dusunuyoruz, nasil yapsak bunu gelin bir hepiniz fikir belirtin' demesi bana daha saglikli bir yaklasim gibi geliyor, o bakimdan bunu dezavantaj degil avantaj olarak gordum/goruyorum. ote yandan acilim dedigimiz hikaye bir surec; 30 kisinin veya 150 kisinin dagdan inmesinden, kurtce tv acilmasindan, ne bileyim tayyipin guneydogu turlarindan ibaret birsey degil. kaldi ki sadece yillardir, ama yillardir hic konusulmayan, yok sayilan, ustu ortulen bir sorunun sadece konusulur hale gelmesi bile bence olumlu bir 'baslangic' ben bu sureci olumlu buluyor ve alacagi tepkilere ragmen boyle bir surece girismeyi goze alabildigi icin akpyi takdir ediyorum; bu demek dgil ki ergenekon konusunda akpnin arkasindayim gozu kapali olarak, veya ataturk stadini yikip tayyip erdogan stadi yapmayi makul buluyorum. binlerce ama binlerce elestirebilececim, karsi cikacagim uygulamasi var akpnin de birey olarak tayypipin de; ama dedigin gibi bir yanlis tum dogrulari goturse, ne siyaset kalir, ne insan bu dunyada. onemli olan yerine gore yanlisa yanlis, dogruya dogru diyebilmek kimin dedigine bakmadan, daha iyiye gitmenin tek yolu bu, baska yolu yok. herseyi dogru yapan, tum kararlari dogru olan tek bir insan olmadi tarih boyunca, olmasi da olasi degil zaten farkli dusunceler oldukca sonra, nerede demisim ben bu 'biz'in parcasi olarak erdogan kalibresinde adam yok diye mesela? ha diyebilirm, hatta diyeyim simdi; rtenin yaptigini yapip bu kadar kapsamli ve siyasi anlamda tarihi basari veya epic fail olabilecek, nereye gidecegi belirsiz son derece hassas bir soruna parmak basmaya cesareti olan politikaci varsa bile su anda goz onunde olanlardan biri degil bence. ha sen buna cahil cesareti dersen, oburu gaza gelme der, beriki amerikadan emir aldi der vs... de, bence cok ciddi bir risk aldiginin bilinciyle basladi bu ise. ha eline yuzune bulastirip bulastirmayacagini henuz bilmiyorum, ama su ana kadarki tum tutumlari basariliydi bu konuda lakin eger ben demediysem boyle biorseyi henuz, bana kalkip 'ha ahmet altan demis, ha nefr' muhabbeti yapma. eger tek bir kose yazarini okuyup ezberleyip burada papagan gibi tekrarladigimi dusunuyorsan muhatap olma direk benimle en guzeli zaten, oyle adam ciddiye alinip tartisilir mi allah askina? yani sanki ayni 3-5 yazardan mutemadiyen yazi kopyalayip yapistirip ayni muhabbeti kisisele dokerek elaleme dalasiyormusum gibi bir muameleye maruz birakiyorsun beni, hakli mi sence bu yaklasim? ahmet altanin yazisini koy, onu da elestirelim beraberce, nitekim gecen gun civigi cikmis bir yazisi kondu patiye ben de oyle okudum zaten. ana fikrine katilsam da ifade sekli ve yersiz coskusu abartiliydi bence, sanirim bahsettigin yazi o. lakin ahmet altani elestirdim diye ayni donemde son derece populist ve kalitesiz oldugunu dusundugum yazilar yazan bir bekir coskunu ya da yilmaz ozdili elestirme hakkimdan vazgececek degilim. ayni sekilde yilmaz ozdilin kirk yilda bir bir yazisina katilmam, veya bekir coskunun bir ifadesini begenmem beni ahmet altana dusman yapmiyor; o bakimdan ben dusuncelerimi ifade ederken kendimi tek bir yazar veya tek bir gazeteyle, ya da tek bir akimla sinirlandirdigima inanmiyorum. boyle bir imaj cizdiysem sana, neden oldugunu belirt, aciklamaya calisayim istersen
sir Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 soruya yine cevap alamadım, yine yansıtmalar falan gırla. "milliyetçilik kakadır" derken hiçbi milliyetçinin özelinde bişey söylemiyorum. çünkü hiçkimse sadece "milliyetçi"den ibaret değildir. tıpkı hiçkimse "liboş, akboi, ırkçı, faşist, komünist, sağcı, solcu"dan ibaret olmadığı gibi. milliyetçilik kavramı bir bireyi veya topluluğu veya bütün milliyetçileri tanımlamaz, bir düşüncedir, sen bu düşünceyi seçersin veya seçmezsin, veya bazı yerlerini faydalı görürsün, bazı yerlerini zararlı, veya şöyle bi değinirsin, veya hayatındaki en mühim hakikat haline getirirsin sana kalmıştır. bence epey zararlı bi düşüncedir. milliyetçiliğin zararları için bkz 19. ve 20. yüzyıl tarihi ve hatta günümüz. ancaak "kürt" veya "türk" kavramları bütün türkleri ve kürtleri kapsar, istediğin araştırmayı yap, ırklar hakkındaki kişisel veya suça dayalı genellemeler ırkçılığa varır. istatistik, yargıda bulunan bir bilim dalı değildir. "kürtler kaçak elektrik kullanıyo" cümlesi, istatistiksel bir bilgi değil, ırkçı bir yargı belirtir. geçen gün teslim olanlar, hiçbi suçtan aranmıyo oldukları halde "niye tutuklanmadılar, hükumet devlet töreniyle karşıladı, teröristler affedildi" diye yaygara kopardınız. ergenekon davasıyla bu bir mi? ayrıca enn başta sorduğum soruya da net bi cevap alamadım, nedendir bilinmez. tam mesajı yazmaya devam ederken nefr'in yazdıklarını gördüm, burada kesebilirim =)
scorch Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 walla açıkçası facebookundan forumlara varınca insanlar birbirlerine ateş püskürür hale gelmişse , insanlar en yakın arkadaşına sırf karşı fikirli diye anabacı küfür edebilisa (bugün gözümle şahit oldum bu olaya) birileri elde etmek istediğini zaten etti.. neyse bakalım geçmiş olsun herşeyde uçlar yükseliyor kürtçüler, türkçüler, dinciler, dinsizler, milliyetçiler, batıcılar vs vs vs vs bindik bi alamete....
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Dimi ergenekonda terör örgütü pkkda terör örgütü (yoksa diilmi yok yaw öyldir yok diildir ))
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 UrsusMaritimus said: Dimi ergenekonda terör örgütü pkkda terör örgütü (yoksa diilmi yok yaw öyldir yok diildir )) buradaki, bununla itham ettiğiniz herkes, ayrı ayrı: "pkk terör örgütüdür, pkk üyesi teröristtir" "ergenekon konusunda mahkeme karar verene kadar beklemedeyim" dediği halde bu ısrar niye? nazlı ılıcak'a mı söylüyorsunuz yoksa bunu da? kaldı ki nazlı ılıcak da bildiğim kadarıyla şu yukarıda örneklediğim 2 cümleyi söyledi. kim bunlar? kime söylüyorsunuz?
huun Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sg-1 said: fede said: sosyoloji ırklarla mı ilgileniyomu? ilginç valla. ben toplumlarla ilgileniyo diye biliyodum. sizin anladığınız manada ırk=millet=toplum olduğu için birşey farketmiyor. oysa hakiki ırk kavramına bakarsan dünyada beş altı ırktan fazlası yok. fede isin dogrusunu soylemis, `sizin anladiginiz` diye birsey tikistirmissin araya. bundan bahsediyor olabilir mi acaba tarz konusunda tartistigin arkadaslar?
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Regalya said: Wtf??! X( Ne hastalıklı fikirleri? Atatürkün arkasına saklanarak aklamaya çalışmak???!! X( Topicdeki yorumlarımımı okumadın yoksa başka birisiylemi karışdırdın beni? Allah aşkına nerede eşleştiriyorum Atatürkle kendi fikirlerimi bu topicde yada quoteliyebilirmisin şu hastalıklı fikirlerimi hadi sufi coştu sendemi sapıttın Sam? ne içtiniz yahu yahu yok sana yönelik demedim, "büyük/küçük harf saygısızlığını eleştirene kadar onun arkasına saklanarak kendini aklamaya çalışan hastalıklı fikirleri eleştirmek doğru olmaz mı" diyorum. neden öyle anlaşıldı bilmiyorum.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 ilk bölüm hakkında cevap verirsem infinite loop a girer diyalog. bütün yazıyı senle tartışmak için yazmadım, konuyla ilgili görüşlerin nedir dedin, onları yazdım. " 'ya bir acilim dusunuyoruz, nasil yapsak bunu gelin bir hepiniz fikir belirtin' " demişsin, katılmıyorum, tek başına iktidar olan bir parti yüzyılın açılımını yapıyoruz diyorsa bir planı olmalıdır, kamuoyuna sunmalıdır kısa vadede şunları yapacağız demesi gerekir, ama gördüğümüz kadarıyla 34 kişinin Türkiyeye gelmesi aponun insiyatifinde gerçekleşiyor, Rte de bunun aksini söylemedi henüz "dtp şov yapma" dan başka. ha hiç bir fikirleri yoksa chpnin 20 senelik raporu var ordan başlayabilirler
scorch Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Sufi said: UrsusMaritimus said: Dimi ergenekonda terör örgütü pkkda terör örgütü (yoksa diilmi yok yaw öyldir yok diildir )) buradaki, bununla itham ettiğiniz herkes, ayrı ayrı: "pkk terör örgütüdür, pkk üyesi teröristtir" "ergenekon konusunda mahkeme karar verene kadar beklemedeyim" dediği halde bu ısrar niye? nazlı ılıcak'a mı söylüyorsunuz yoksa bunu da? kaldı ki nazlı ılıcak da bildiğim kadarıyla şu yukarıda örneklediğim 2 cümleyi söyledi. kim bunlar? kime söylüyorsunuz? pkk terör örgütü dediğin yaptığı eylemi haklı olduğunu iddia eden, bundan 10-15 yıl öncesine kadar televizyonlara öldürdükleri insanların görüntülerini gönderecek kadar yaptıkları her hareketi kabul eden, istanbulda ankara patlatılan onlarca bombaya "biz yaptık" diyebilen gerçek bir terör örgütüdür. ergenekon hareketi denilen şeyse bir suçlamadır , suçlarını kabul etmeyen (büyük bir kısım) insanların iddia makamının sunduğu suçlamalar ile halen devam eden bir davadır. bunu ayırt etmek bu kadar mı zor?
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yani akp'nin abdullah gül'ü cumhurbaşkanı olarak "dayatttması" doğru davranıştı buna göre? boş bir cumhurbaşkanı seçeneği getirip (partisi dışındaki) milleti çağırıp "gelin bakalım şurayı bi dolduralım beraber" dememekle tek başına iktidar olmanın gereğini yaptı, yapması gerektiği gibi... midir? edit: spark'ın yazdığınaydı bu soru.
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 scorch said: Sufi said: UrsusMaritimus said: Dimi ergenekonda terör örgütü pkkda terör örgütü (yoksa diilmi yok yaw öyldir yok diildir )) buradaki, bununla itham ettiğiniz herkes, ayrı ayrı: "pkk terör örgütüdür, pkk üyesi teröristtir" "ergenekon konusunda mahkeme karar verene kadar beklemedeyim" dediği halde bu ısrar niye? nazlı ılıcak'a mı söylüyorsunuz yoksa bunu da? kaldı ki nazlı ılıcak da bildiğim kadarıyla şu yukarıda örneklediğim 2 cümleyi söyledi. kim bunlar? kime söylüyorsunuz? pkk terör örgütü dediğin yaptığı eylemi haklı olduğunu iddia eden, bundan 10-15 yıl öncesine kadar televizyonlara öldürdükleri insanların görüntülerini gönderecek kadar yaptıkları her hareketi kabul eden, istanbulda ankara patlatılan onlarca bombaya "biz yaptık" diyebilen gerçek bir terör örgütüdür. ergenekon hareketi denilen şeyse bir suçlamadır , suçlarını kabul etmeyen (büyük bir kısım) insanların iddia makamının sunduğu suçlamalar ile halen devam eden bir davadır. bunu ayırt etmek bu kadar mı zor? ben farklı ne dedim?
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 ya arkadaşlar şu scorch'un son postundan sonra ciddi biçimde şüpheye düştüm. hani arada bir "yazılanı anlamama" sorunundan bahsediyoruz ya şakayla karışık... şaka maka değil ciddi anlamda bir sıkıntı var. işin bu kısmını çözmemiz gerekiyor önce. ama nasıl? napmamız lazım?
scorch Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 benim sözüm ikisini bir araya kefeye sokan zihniyete ztn ben artık tövbe ettim X kişi Y kişi diye kimseye hitap suçlama yapmak istemiyorum , sen ve senin quotelediğin paragraf iceriğinden ziyade kullanış şeklineydi sitemim ;p yani bunu tvlere "TERÖR ÖRGÜTÜ SAÇIMIZA ÇİP SOKACAKMIŞ!!!!11" zihniyeti ile haber yapıp da bununla galeyana gelen tiplerle derdim ;p
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sir said: o iddiaların kaynağını bilmiyorum, biçok hukukçu savcıların o karşılama bölgesine gitmesini değil de hakimin gitmesini eleştirdi diye biliyorum. bir de "önderlik" ifadesinde ısrar edenler için tutuklama istedi savcılar, ama sonra ahmet türk bu ifadeden o 5 kişiyi vazgeçirdi ve hepsi aynı ifadeyi imzaladılar diye biliyorum. az önce de beşir atalay mevzuata aykırı hiçbişey yapılmadı diye açıklama yaptı. geri kalanı dedikodu olabilir olsa olsa =) evet evet ergenekon falan tertip hepsi, cia oyunu. darbe günlüklerini falan da hep feto yazmış. silahları da f-tipi polis bi gün gömüp ertesi gün çıkarmış. türkiyede daha önce kim darbe planı yapmış, derin devlet diye bişey olur mu hiç ayol? sir ün burda açıkça yargı kararlarını bekliyorum dediğini görüyoruz sufi
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yani o iki örnek cümleyle iki durumu denkleştirdiğimi mi söylüyorsun? scorch gerçekten benim o yazdığımda neyi yanlış bulduğunu anlayamadım. hatayı kendimde göreyim ben anlamadım diye kabul edeyim. ama açıklarsan sevinirim.
UrsusMaritimus Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Açıkçası ben SIR ın yazdıklarına karşı o cümleyi yazmıştım ki SİR ın bakış açısından ergenekon terör örgütü vardır seninkini bilemem.
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Sparkcaster said: ilk bölüm hakkında cevap verirsem infinite loop a girer diyalog. bütün yazıyı senle tartışmak için yazmadım iste ben de diyorum ki zaten, madem benimle tartismak icin yazmiyorsun, niye benden alinti yapip altina sizli bizli yazi yaziyorsun? rahat olun yav, sizli bizli konusmaya gerek yok sen diye hitap edebilirsin bana =P saka bir yana, o zaman nacizane ricam; birinden alinti yapiyorsan altina yazdigin mesajda siz susunuz busunuz deme, ya da diyeceksen o alinti yaptigin adamin bunu kendi uzerine alinacagini bastan kabul et dusunce kismina donersek, Sparkcaster said: hiç bir fikirleri yoksa chpnin 20 senelik raporu var ordan başlayabilirler bununla ilgili de yazacaktim ama hadi chpye dalasmis olmayayim dedim, ondan vazgectim. madem sen yazdin ornekleyelim; zaten oyle yaptilar neredeyse. 9 sene onceki bir chp programinda ne varsa, simdiye kadar parca parca boluk porcuk yapilan acilim aciklamalarinda var, nitekim patide de tartistik bunu bir sure once epey detayli yamulmuyorsam benim bu konuda elestirecegim taraf yine chp ama. cunku bunca senedir boyle bir program yapacak kapasitesi olan, ancak cesareti olmadigi icin bu adimi atamamis olan bir parti kendisi. baykali elestirdigim nokta da o, tayyipin cesur bir hareket yaptigini dusunerek aferin dememin nedeni de bu yani. ha chp bu kadar ezici cogunlukla iktidar olmadi eyvallah, ama iste adim atildigi zaman verdikleri tepkileri de gorduk. hani bana kimin yaptigini soylemeden getirseniz baykalin aciklamalarini, ehe bahceli bu derdim ilk donemde
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 peki o halde. oraya kadar anlaşıyoruz. sir'ün söylediğiyle ilgili olarak da sir adına açıklama yazmıycam. sir kendi yazdığı konusunda rahatça konuşabilecek durumdadır. sufi tag'ı altında açıkça bilinsin diye tekrar edeyim madem yeri geldi ve ihtiyaç oluştu: sufi der ki: ergenekon diye iddia edilen örgütün mevcudiyeti, yargılananların suçluluğu veya masumiyeti, yargı bu konuda bir karar verene kadar benim için meçhuldur. yargılananlara yapılan gereksiz katı tutum da (yıllardan beridir başka bir sürü farklı davalarda çeşitli kişilere yapılırken yanlış olduğu gibi burada da) yanlıştır. bu düşüncenin aksine bir laf edersem hatırlatın bana, özür dileyip düzelteyim. veya yanlış anlaşılma olmuşsa izah edeyim.
scorch Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 @sufi: UrsusMaritimus un "sarcasm" yaptığı bir yazıyı quoteleyip üstüne rörörö şeklinde girişmek "savunma" yapmak senin yanlışın -bence- antipatik hareketler bunlar aynı şekilde şuanda kürt haklarını savunduklarını söyleyen insanların ülkede havai fişekler atması düğün halayları çekmesi gibi... nasıl unutuldu yahu ölen binlerce insan birgünde? bu mudur barışınız? bu muydu savunduğunuz şey? bakın insanlar farklı fikirlerde olabilir ama her zaman heryerde her fikri belirtmek densizliktir dengesizliktir ve karşı tepkiler sert olabilir insanın doğasında var. ideoloji? gülümsenir yanlızca böyle bi savunmaya.. neyse efenim özetle şu kürt haklarını , insanlığı , insan haklarını savunduklarını iddia eden herkes garip bir şekilde karşı fikiri tahrik edicek turden davranışlara kapılıyorlar budur yanlış olan. sen orda o quote yapıp üstüne girişmesen kimse de sallamayacaktı UrsusMaritimus un yazdığı yazıyı trollenip gidicekti. fikrim doğrudur sonuna kadar savunurum arkadaş! mantığı yüzünden uç noktalara gidiyor herkes haberimiz yok :p
Öne çıkan mesajlar