sir Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sg-1 çok garip bi taktiğin var, bi eleştiriye hep "sizin taraf da hedehödö, ahmet altan da böle böle dedi" şeklinde cevap veriyosun. böyle diyince "evet, eleştirinizi kabul ediyorum" mu demiş oluyosun, yoksa "hayır kabul etmiyorum ve alasını siz yapıyosunuz" mu demek istiyosun belli değil. doğrudan bi cevap yok yani eleştiriye, sadece yansıtma var. yani bekir coşkunun acındırma, demogoji ve niyet okuma yaptığını kabul ederek "ama bence ahmet altan da yapıyo" diyosan, belki bikaç adım daha ilerleyebiliriz. milliyetçilik kakadır evet, her türlüsünün bütün toplumlara zararlı olduğunu düşünüyorum. özelde her milliyetçi kaka mıdır bilemem, çünkü dünya üzerindeki her milliyetçiyi tanımıyorum. ve evet "kürtler kaçak elektrik kullanıyo" demek de ırkçılıktır, çünkü nerede yaşadıklarından bağımsız olarak bütün kürtleri-yalnızca kürt oldukları için zan altında bırakan bir ifadedir. türkler tembeldir, yahudiler oturdukları yerden para kazanıyo falan gibi ifadeler bunlar işte. ırklarla ilgili araştırma yapmak değildir bu, ırklara özel kişisel unsurlar atfetmektir. ayrıca sosyoloji adı üstünde "toplumbilim"dir. ve toplum=ırk=millet kadar da saçma bişeye kim inanır bilemiyorum. kürtlerin ezilmeleri hakkında da, ergenekonda yargılananlar hakkında da çarşaf çarşaf, sayfa sayfa bilgi ve belgeye ulaşmak mümkün. olayları "trivial" haline getirmeden konuşursan daha sağlıklı olur. Nefr said: tek cekincem 5 orgut uyesinin direk salinivermeleri, ki oradaki cekincem de hala hicbir yerde tam ifadelerini gormemis olmamdan kaynaklaniyor. kandil ve mahmurdan gelenlerle bir ifade üzerinde anlaşılıyo ve hepsi aynı ifadeyi imzaladıktan sonra serbest bırakılıyo. teslim oldukları için "flight risk" olmadıklarına kanaat getirilip tutuklanmıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Horizon said: sg-1 said: hayır samimi bi hava oluşsun diye yazdım, ama belli ki imkansız İnsanların ismini değiştirerek hitap etmek veya takma isim kullanmak samimiyet oluşturmaz. Aksi yönde etki yapar. Misal senin ismin ali olsa devamla sana birileri ALİŞ dese (bu birilerinin seninle fikir yönünden genelde anlaşamayan insanlar olduğunu da unutma) , kendini o insana daha samimimi hissetmiş olursun ? Aynen böyle birşey. Çok mu zor ekleme çıkarma yapmadan kelimeleri kullanmak. Mesela ben sana vertical diyorum. Çok da hoşuma gidiyo. Ne zaman yazdıklarını okusam bi verticallık bi horizontallık görüyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sg-1 said: "sana saygı duymuyorum, ama yine de her fikrine açığım, tahammüllüyüm, hoşgörülüyüm, barışçıyım" diyorsun, öyle mi? Hayır öyle demiyorum , saygı ile diğer kavramları karışlaştırmanın alakasız olduğunu söylüyorum. Tahammülsüz , fikirlere kapalı , barışçı olmayan ve hoşgörüsüz olabilirsin ama bunların yanında saygılı olabilirsin. Saygı herşeyden önce gelir demek istiyorum. Saygılı olduğun sürece her istediğin fikri dile getirebilirsin ve tartışılabilir ama saygı çerçevesinde. Böyle olduğunda çok daha düzgün bir tartışma ortamı oluşmuş olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sir said: milliyetçilik kakadır evet, her türlüsünün bütün toplumlara zararlı olduğunu düşünüyorum. özelde her milliyetçi kaka mıdır bilemem, çünkü dünya üzerindeki her milliyetçiyi tanımıyorum. Şakamısın sen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 o fikir insanı şaka yapıyorsa ben de şakayım. peşinen söyliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 dur dur dur, burada laf arasinda soktum gecti gitti yaptirtamayacagim bu sefer sana, cok takildim zira; sg-1 said: bakın beni affederseniz dasaa, bone, tenekeadam ve diğer arkadaşlar da gelecek benim arkamdan. valla... ne bu? konustugumuz elestirdigimiz nokta dusunceler degil uslup olduguna gore, adam mi topluyorsun seni elstirince kahveden? kendi uslubunla dasaaninkini birak bir tutmayi, ayni kefeye koyamazsin. hatta forumda tartisma adabi konulu 500 sayfalik kitap yazsam ikinizden ayni anda alinti yapamam, o derece o bakimdan, bu arkam saglam esim dostum var modelinden siyrilalim, kendi adimiza konusalim derim bir de sir said: yani bekir coşkunun acındırma, demogoji ve niyet okuma yaptığını kabul ederek "ama bence ahmet altan da yapıyo" diyosan, belki bikaç adım daha ilerleyebiliriz. sunu ben de cok merak ediyorum, direk cevap verirsen cok sevinirim kendi adima, vermezsen canin sagolsun sir; tamam ifade kismi ok, benim derdim 'bu adamlar pisman degiliz dediler, hakimler ezildi buzuldu karsilarinda, savcilar acilim surecine zarar vermemek icin sesimizi cikartamiyoruz dediler vs..' turevi iddialarin kokeni ne? sordum bir iki yanit alamadim. yani butun sorgularin kayitlari yayinlandi da ben mi kacirdim? ya da ozel bir roportajda mi soylediler bunlari? neye dayaniyor bu bilgi onu merak ediyorum. yapmalari beni cok sasirtir diye degil ama yaptilarsa ne sekilde yaptilar goreyim diye yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 ben takip ediyorum ben de rastlamadım nefr. ama programlarda birkaç kere konuşmacılar böyle durumlardan bahsedip geçtiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sir said: ve evet "kürtler kaçak elektrik kullanıyo" demek de ırkçılıktır, çünkü nerede yaşadıklarından bağımsız olarak bütün kürtleri-yalnızca kürt oldukları için zan altında bırakan bir ifadedir. türkler tembeldir, yahudiler oturdukları yerden para kazanıyo falan gibi ifadeler bunlar işte. Türkiyenin Doğu/Güney doğu bölgesi dünyanın en çok kaçak elektirik kullanılan bölgelerinden birisidir bazı illerde 90% lara kadar çıkıyor ve aşağı yukarı bütün iller 50% nin üzerinde kaçak kullanım oranına sahip buna dayanarak genelleme yapmış olabilir ki bununla Türkler tembeldir,Yahudiler oturdukları yerden para kazanıyor gibi ifadeleri eşleştirmek bence doğrumu sence ? sir said: kürtlerin ezilmeleri hakkında da, ergenekonda yargılananlar hakkında da çarşaf çarşaf, sayfa sayfa bilgi ve belgeye ulaşmak mümkün. olayları "trivial" haline getirmeden konuşursan daha sağlıklı olur. Kürtler eziliyor hakları yeniyor? Yok deve! Sayfa sayfa ergenekon bilgileri? Photoshopla yapılmış imzalar şahıslar tutuklandıkdan 1 gün sonra istihbarat dayalı olarak(Cinlerden alıyorlar heralde istihbarat yada malum oluyor) evlerinin bahçelerinden elle konulmuş gibi bulunan silahlar ? Tutanak beyan edilmeden göz altına alınıp aylarca tutuklu tutulan şahıslar? bir paşayı veyahut aydın kişileri çakma atıflarla gecenin bi vakti evlerinden yaka paça alan sistem? ve bunları yapaken suçu sabit olduğu halde milletin dini inançlarını sömürüp haksız yoldan milyonlarca euro edinmiş pislik adamları aylarca makam koltuğunda tutan sistem? Sözde "Darbe" planlarının olağan bi ofis bilgiayarından normal bi evrak dolabından çıkması? Sen inanıyormusun kuzum bunlara? 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Nerf said: tamam ifade kismi ok, benim derdim 'bu adamlar pisman degiliz dediler, hakimler ezildi buzuldu karsilarinda, savcilar acilim surecine zarar vermemek icin sesimizi cikartamiyoruz dediler vs..' turevi iddialarin kokeni ne? sordum bir iki yanit alamadim. yani butun sorgularin kayitlari yayinlandi da ben mi kacirdim? ya da ozel bir roportajda mi soylediler bunlari? neye dayaniyor bu bilgi onu merak ediyorum. yapmalari beni cok sasirtir diye degil ama yaptilarsa ne sekilde yaptilar goreyim diye yani Ben de baya bir tartışma programı seyrettim ama bununla ilgili kesin bir kaynak belirtildiğini hatırlamıyorum. Açıkçası olsa bile ben belirtileceğini zannetmiyorum. Çok fazla polemik yapılacağı kesin , açıklama olmasa bile yapılıyor , olursa polemik konusu dahada abartılır gibime geliyor. Anladığım kadarı ile işin orasının çok kurcalanmasını istemiyorlar sürecin sağlığı açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 o iddiaların kaynağını bilmiyorum, biçok hukukçu savcıların o karşılama bölgesine gitmesini değil de hakimin gitmesini eleştirdi diye biliyorum. bir de "önderlik" ifadesinde ısrar edenler için tutuklama istedi savcılar, ama sonra ahmet türk bu ifadeden o 5 kişiyi vazgeçirdi ve hepsi aynı ifadeyi imzaladılar diye biliyorum. az önce de beşir atalay mevzuata aykırı hiçbişey yapılmadı diye açıklama yaptı. geri kalanı dedikodu olabilir olsa olsa =) evet evet ergenekon falan tertip hepsi, cia oyunu. darbe günlüklerini falan da hep feto yazmış. silahları da f-tipi polis bi gün gömüp ertesi gün çıkarmış. türkiyede daha önce kim darbe planı yapmış, derin devlet diye bişey olur mu hiç ayol? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yok deve! ne derin devleti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yalnız bu "uzun yazmaya üşeniyorum ondan öyle yazıyorum" ve "samimi bir ortam oluşsun diye öyle yazıyorum" bahaneleri şahaneymiş. faşist yerine faşocan yazabilir miyiz, aynı uzunlukta ama daha samimi böyle sanırım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 ben daha kısasını söyleyim: atatürköü yerine atoş diyelim mesela? hoş olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yok deve! fasocan ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Önce Atatürk,Türkiye vb büyük hafle başlatalım saygımızı gösterelim dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 atatürk'ün a'sının ve türkiye'nin t'sinin büyük yazılmasıyla saygının ilgisi olduğuna inanmıyorum. o yüzden yasalarla yasaklanmadığı sürece her cümlemi ve kelimemi küçük harfle başlatmaya devam edeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Regalya said: Önce Atatürk,Türkiye vb büyük hafle başlatalım saygımızı gösterelim dimi? yok deve! sekilcilik nereye kadar. gorunuse degil de icerige konsantre olmaya calissak ne guzel olur oysa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sir said: evet evet ergenekon falan tertip hepsi, cia oyunu. darbe günlüklerini falan da hep feto yazmış. silahları da f-tipi polis bi gün gömüp ertesi gün çıkarmış. türkiyede daha önce kim darbe planı yapmış, derin devlet diye bişey olur mu hiç ayol? Sufi said: yok deve! ne derin devleti. Sam said: yalnız bu "uzun yazmaya üşeniyorum ondan öyle yazıyorum" ve "samimi bir ortam oluşsun diye öyle yazıyorum" bahaneleri şahaneymiş. faşist yerine faşocan yazabilir miyiz, aynı uzunlukta ama daha samimi böyle sanırım? Sufi said: ben daha kısasını söyleyim: atatürköü yerine atoş diyelim mesela? hoş olur mu? Nefr said: yok deve! fasocan ne demek? hadi resmi kaldırdım sadece c-c-c combo breaker yazıyorum sg-1 said: şuna acaip takıldım: "yılmaz özdil hep satır atlayarak yazıyor" ne demek ki bi kere? adamın kimi yazısı güzel olur, kimisi kötü olur. kimine katılırsın, kimine katılmazsın. yılmaz özdil siyasi parti veya stk falan değil, köşeyazarı, dolayısıyla "entera basıyor" alakasız bir eylem. bi yazısında enter'a basar, bi başkasında uzun yazar, olamaz mı? burada yine bol keseden "söylenene değil söyleyene bakma" manevraları dönmüş, ama biz bakarsak yanlış siz yaparsanız doğru oluyo, onu güzelce anladım. yılmaz özdilin bugünkü yazısı bence biraz fazla enter içeriyordu, onun dışında her zaman söylediğinden farklı bişey de söylemiyodu. ama topiğe konu olan yazısı bence çok iyiydi. ama bu forumun ve dünyaya liberalizm gözlükleriyle bakan liboşların enteresan bir hastalığı var. bu hastalığın semptomları şöyle: -onlarla aynı fikirde değilseniz a) ergenkoncusunuz b) barış istemiyorsunuz, kan istiyorsunuz c) ırkçısınız, cCc'siniz d) hepsi -onlar mutlaka her koşulda, her yerde, her zaman haklılar. çünkü: a) pkk'nın terör örgütü olmadığına inanıyorlar. b) ülkeyi bebek katili kurtaracak sanıyorlar. c) barış için terörist olmayan terör örgütü ile masaya oturulması gerektiğini düşünüyoalr. -bu ülkenin tamamen onlara ait olduğunu düşünüyorlar. onlar gibi düşünmeyen herkes "faşist" ya da "onlar gibi düşünmemekte bi çıkarları var". hiç kimse kendi iradesiyle onlardan farklı düşünüyo olamaz, çünkü bu demokrasi düşmanlığıyla eşdeğer. siz kabul edin veya etmeyin, bu ülkede pkkyı sizin gibi görmeyen binlerce insan var. aynı şekilde tayyibi veya tsk'yı, veya baykalı, bahçeliyi, ve hatta atatürkü sizin gördüğünüz gibi görmeyen, veya sizin sevdiğiniz gibi sevmeyen veya sizin tiksindiğiniz şekilde tiksinmeyen binlerce insan var. ve bu insanlar kötü niyetli-ırkçı-faşist-kan içici felan değiller, sizinle aynı topraklarda yaşamış tıpkı sizin gibi insanlar, kendi doğrularına inanıyolar ve kendilerini ifade ediyolar. biliyorum, onlar olmasalar siz çok mutlu yaşıycaksınız ama, malesef dünyada işler böyle yürümüyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yalnız ne ilginçtir ki, forumda (cc) ve (sav) hiç eklenmediği halde bununla sayfalarca dalga geçilen yerler var, ancak "a'yı niye büyük yazmadınızzzzzz" diyen bir kitle olduğu halde bunlarla hia karşı bir espri bile yok. (:P) ya regalya, büyük harfle başladığım sözcük yok gibi birşey şu forumda eğer ipod'dan yazarken otomatik büyük harfle başlatmıyorsa. büyük/küçük harften mi değerlendirmek lazım saygısızlığı, yoksa kendi hastalıklı fikirlerini thundercats partisi gibi atatürk'ün arkasına saklanarak aklamaya çalışmayı mı? yalnız spark, o çelik aynayı kırdılar birkaç sayfa önce, görmedin sanırım. :/ edit;@regalya; yahu yok sana yönelik demedim, "büyük/küçük harf saygısızlığını eleştirene kadar onun arkasına saklanarak kendini aklamaya çalışan hastalıklı fikirleri eleştirmek doğru olmaz mı" diyorum. neden öyle anlaşıldı bilmiyorum. samin 18. sayfadaki aciklamasi edit suresi gectiginden aynen kopyalandi/nefr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 spark, eger varsa, kendine ait iki kelime de sikistirsan oraya da, ne demek istedigini anlasak mesela ben orjinali sire ait olan o yaziyi hakikaten sg1in yazdigini sanarak mi alintiladin, yoksa ironi yapmaya mi calisiyorsun, ne demek istiyorsun anlamis degilim cunku yukaridaki civikligimiza 'tepki vererek' son derece saygili sekilde giriyorsun konuya, insan ister istemez benim soylediklerime karsit bir fikir one surecegini saniyor. oysa yaptigin alinti benim soylediklerimle ayni dogrultuda. bu durumda ne dusundugunu ya da sana ait olan fikri dusunceyi nasil anlayacagiz? varsa tabiin sart degil her konuda dusunce sahibi olmak haliyle de, yani yoksa da bos mesajin anlami ne? edit; sparkmis, bu durumda develemeye gerek yok kendisini, baydim zaten hepten, biraz da boyle yapalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 bi yazı yazıyorum, alem hastası oluyo beaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 sir said: bi yazı yazıyorum, alem hastası oluyo beaaa Kült oldu , artık kalıp olarak kullanılacak yazın , seni sevenler ve sevmeyenler tarafından. Ama özellikle şu ana kadar seni sevmeyenlerin kullanması komik geldi bana. Lütfen yazın çok tutulduğu için fazla artizlik yapma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 bence sir'ün mesajları yılmaz özdil paragraflarının arasına yerleştirilmeli, o kesilen ağaçların ruhu şad olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Sam said: ya regalya, büyük harfle başladığım sözcük yok gibi birşey şu forumda eğer ipod'dan yazarken otomatik büyük harfle başlatmıyorsa. büyük/küçük harften mi değerlendirmek lazım saygısızlığı, yoksa kendi hastalıklı fikirlerini thundercats partisi gibi atatürk'ün arkasına saklanarak aklamaya çalışmayı mı? Wtf??! X( Ne hastalıklı fikirleri? Atatürkün arkasına saklanarak aklamaya çalışmak???!! X( Topicdeki yorumlarımımı okumadın yoksa başka birisiylemi karışdırdın beni? Allah aşkına nerede eşleştiriyorum Atatürkle kendi fikirlerimi bu topicde yada quoteliyebilirmisin şu hastalıklı fikirlerimi hadi sufi coştu sendemi sapıttın Sam? ne içtiniz yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2009 yok deve yazmaya gelmistim ama hakli regalya, direk ona yonelik gibi olmus o ifade. ben ilk okudugumda oyle algilamamistim ama oyle anlasiliyor acikca bence de ayrica cok bunaldim bu yok deve olayindan, burada kesiyorum. lutfen ornek olsun, hepimiz keselim bu tur ifadeleri, topicin ortalarindaki sevgi kelebekligine donelim guzeldi o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar