Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

150 kişilik bi grup daha geliyormuş (pkk)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Estel_Anorien said:

sg-1 said:

hiçbir şey yapmasına gerek yoktu, daha sınırdan adamları arabalara alıp halkla karıştırmadan vın turizm kaçırabilirdi.

ne belediye ne başka bi grup, kimse görmeden.

olayı şova çevirtmeden.

(tu)

Cem Garipoğlunu basına dahi elletmeden tıkır tıkır koruyup, sorgulayıp, yargılayıp içeri koyabilen bir devlet isteseydi eğer sınıra teslim olmaya gelen teröristlere de aynı şeyi yapabilirdi bütün bu şaklabanlıklara izin vermeden.

iyide amac zaten sov yapmak, hem halka hem teroriste, "bakın gelin teslim olun" demek.
Mesaj tarihi:
Sam said:

sg-1 said:

yunanla, ermeniyle, fransızla SAVAŞ yapmak, arkasından uluslararası ilişkiler kurmak başka,
bir terörist örgütle ve onun tuzaklarıyla çatışıp sonunda hiçbir şey olmamış gibi aynı ortamda yaşamak başka.

yarın öbür gün genel af çıktığında da mahkeme felan olacak mı, onu göreceğiz.

işte yine resmi ağızların "biz savaş yapmıyoruz, savaş devletle yapılır, bunlar terörist lafı". 25 yıldır dinlediğimiz laf. o resmini koyduğun şehitlerin cenazelerinde söylenegelen laf.

bütün aileleri doğrayanları genel af ile saldılar daha 10 yıl önce, daha bu affa karşı olanların bir kere eleştirdiğini görmedim. ben eleştirince de tam tersine üstüme yürüdüler. anlaşılan af bireylere karşı işlenen suçlar için hazmediliyor ama devlete karşı işlenen suçlara taviz yok! önce devlet, sonra insan mantığı gene..

resmi ağız veya başka birşey, savaşırken karşında düşman yoksa, ufak çetelerle çatışmaya giriyorsan sadece buna savaş denmez, ha bu arada ben defalarca savaş dedim zaten önceki mesajlarımda, sen şuradaki bir cümleye takıldıysan ne kadar artniyetli ve önyargılı olduğunu gösteriyor bu,
neyse...

o genel affı asla savunmadım, savunanı da görmedim, herkes rahşan affı diye kötüleyip durmadı mı, bilerek mi çarpıtıyorsun yoksa balık hafızalı mısın?

Devlete karşı işlenen suç olarak görüyorsan 30000 canı,
eh daha ne diyeyim, sen zaten vermişsin kararını,
terörist değil gerilladır sana göre Allah bilir.
Mesaj tarihi:
Cuce said:

iyide amac zaten sov yapmak, hem halka hem teroriste, "bakın gelin teslim olun" demek.

senin şov yapmaya ihtiyacın yok devlet olarak, geliyorlar zaten, teslim oluyorlar, sen de standart prosedür neyse onu uygularsın, bundan daha iyi niyetli daha düzgün nasıl yaklaşabilirsin ki?

ha sen bu şovu(!) yapmaya çalışırken herkes gerilla türküleriyle kendi şovunu yapıyor, zaferini kutluyor,
mühim olan bunu engellemekti, engelle(ye)mediler.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Cuce said:

senin şov yapmaya ihtiyacın yok devlet olarak, geliyorlar zaten, teslim oluyorlar, sen de standart prosedür neyse onu uygularsın, bundan daha iyi niyetli daha düzgün nasıl yaklaşabilirsin ki?

ha sen bu şovu(!) yapmaya çalışırken herkes gerilla türküleriyle kendi şovunu yapıyor, zaferini kutluyor,
mühim olan bunu engellemekti, engelle(ye)mediler.

nerde zaten geliyolar teslim oluyolar.

ole bi geliyo teslim oluyo durumumu var 25 yıldırda benımmı haberim yok?

30 geldi 150 daha geliyo, bunlarıda adam gibi karşılarsan, güvenliklerini sağlarsan, bu sefer 300 gelir.

bu iş bole.

"VALI ORDA NAPIYO FFSSSS!"
Gorevini yapıyo vali napıcak? Pkk'lını elini öpmüyo. Devletin yerel temsilcisi olarak gidiyo bu olayı takip ediyo.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Horizon said:

Sürecin gidişatında önemli bir adımda , potansiyel teslim olacaklara iyi mesaj vermek için bunlara net şekilde izin verilmiş. Bu kötü niyet değil , iyi niyet , iyi bir amacı var. Devleti hain ilan edeceksiniz yakında.

1- uyan, süreç müreç yok, hepsi göz boyama, terör bitmedi, yarın mayın patladığında ne olacak?

2- sen buna izin verdiğin anda gerillayı karşılama, zafer kutlama olayına döner bu, nitekim döndü de. türküler felan.

3- sessizce alıp gitmek niye yanlış, sonunda yine serbest bırakacaksın zaten kuzu kuzu,
vereceğin mesaj "bakın size dokunmuyoruz" değil miydi zaten?

göz boyama, şov.

Kim terörün bittiğini söylüyor veya anında biteceğini söylüyor ? Amaç terörü bitirmek değil mi ben mi yanlış ülkedeyim ?

Sana göre göz boyama. Bana göre değil. Sana göre kötü niyet , hatalı yaklaşım , bana göre göze alınacak bir yaklaşım. İşin ucunda lolipop kazanmak yok ülkenin yıllardır kanayan yarasını kapamak var.

Böyle süreçler de her sene ortaya çıkmaz , imkan olmaz. Süreçi abuk sabuk , klişeleşmiş inat kafayla ayrıntılara takılarak sekteye uğratarak iptal etmek de bana göre akılsızlıktır.

Estel_Anorien said:

ben farkettiysen devletin kamuoyundaki imajı üzerinden hareket ederek bir argüman sundum. dolayısıyla senin kafanın takıldığı görünmektedir...
kısmı tam olarak anlatmak istediğim şeyi ifade ediyor. devletler yaptıkları hareketlerin kamuoyu tarafından nasıl göründüğünü de kontrol etmek durumundadırlar. Kürt açılımı dedikten sonra "yok yok kürt değil o demokratik açılım, aslında demokratik açılım da değildi yahu dur onun adı toplumsal birlik projesi olsun." gibi beyanatlar malesef hükümetin bu hususta ne yaptığından tam emin olmadığını gösteriyor.

netekim akp de önce alfabeye qwx falan gibi harfler koyalım dan başlayarak nabız yoklayıp deneme yanılma yoluyla politikasını belirler gibi bir imaj çiziyor. Ayrıca böyle bir toplumsal birlik projesinden falan bahsedilirken halktan habersiz keyfi hareket etmek de politikanın yanlış eksende değerlendirilmesine yol açıyor.

Öncelikle kamuoyunun hepsine aynı şekilde görünmesi diye birşey sözkonusu değildir. Herkesin bir görüşü ve farklı yaklaşımı var. Sana veya buradaki birkaç kişiye görünen şekli , türkiyedeki tüm insanlara aynen göründüğü anlamına gelmiyor. Bu konuda anketler bile çıktı ve yaklaşık olarak %50 destek var bu sürece. Diğer kalanları çekimser ve karşı olanlar.

"Kürt açılımı yok yok şöyleydi böyleydi" diye birşey de resmi makamlar tarafından yapılmadı. Daha en başında başbakan biz buna ad koymuyoruz dedi, x mi y mi x mi ne derseniz deyin dedi. Medya ve insanlar kendi kendilerine isimleri koymaya başladılar. Sonrasında demokratik açılım diye resmi makamlar isim koymaya başladılar.

Alfabedeki değişiklik olayı da hiçbir resmi makamdan söylenmeden ortaya birileri tarafından atılıp , hükümete maledilen birşeydi. Bunun gibi birçok asılsız , resmi açıklaması ve kaynağı olmayan dedikodu ve söylemler dolaşmakta. Resmi ağızlardan çıkanlara değil de dedikodular üzerinden değerlendirme yapıyorsan , muhabbete gerek yok.
Mesaj tarihi:
önceki mesajlarında söylediysen arkasında dur o halde, fikrin değişmediyse, değiştirme sözünü de.

ben değilim, ya sen?

devlete karşı işlenen suç dert olmasa, bu forumda "o dağa çıktığı anda kurşun atmasa da iş biter, cezasını çekmesi lazım" diye kıyameti koparmazdı millet sayfalarca önceki başlıklarda. "oraya gittiyse patates soymaya mı gitti, devlete karşı durdu" denerek reddediliyor teslim olanlar.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Sam eğer Türk vatandaşı isen PKK teröristtir ama Türk vatandaşı değilsen o zaman gerilla veya asi veya direnişçi veya terörist diyebilirsin.

afedersin abso ama, bu nereden çıktı? hani başkasının mesajında yazılmış olsa öyle birşey, karıştırdın diyeceğim. sg-1'in asılsız atıflarına bakarak mı böyle birşey dediğimi varsayıyorsun?
Mesaj tarihi:
Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan ve tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan 5 terör örgütü üyesi serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Irak'taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen ve özel yetkili 4 savcı tarafından ifadeleri alınan 34 kişilik grup içerisinde yer alan 5 terör örgütü üyesi, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Irak'ın kuzeyinden dün Habur Sınır Kapısı'na gelen 34 kişilik gruptakilerin tamamı serbest bırakıldı.

http://www.gercekgundem.com/?p=226059

Böyle adalet olmaz olsun.

Terör örgütü üyesi lan bu adamlar, dağdan inip geliyorlar serbest bırakıyorsun. Varolup olmadığı belli olmayan bir örgüt yüzünden onlarca aydını içeri atıyorsun.

Tayyip Erdoğan ve işbirlikçi güruhu bunun hesabını elbet verecek.
Mesaj tarihi:
Ergenekonda ilşkili ilişkisiz alakası varmı yokmu diye bütün Türkiyenin aydın insanları dahil haftalarca aylarca gözaltına alındı AMA bu insanlar PKKlı oldukları halde, terör örgütünün mensubu oldukları halde 24 saatten az zamanda serbest kaldılar.
Mesaj tarihi:
@sam,
önce 30000 canın hesabı sorulsun, devlete karşı işlenen bir suç varsa gelir elbet o da arkadan.

@horican,
bu süreç 10 sene önce de oldu, apo istedi, barış(!) grupları geldi, yargılandı, hapse girdi, çıktı,
ne oldu, terör bitti mi?
Öncesinde hiçbir örnek olmasa tamam diyecem de, aynı olay orada.

hayır, hadi bu defa farklı, terör bitecek diyelim, teröriste şov yaptırarak, "biz kazandık" havası verdirilerek nasıl olur?
bu adamların keyifleri olmazsa yarın yine dağa çıkmayacaklarının garantisini verebiliyor musun sen bana?

açılım, fırsat, barış vs laflarının arkasına saklanmayın bi defa da be.

@cüce,
her daim teslim olanlar var zaten, daha geçen hafta 9 kişi teslim olmuş misal, hani döndü mü şova,

mesele o diil, zaten ben şu dün teslim olanlardan bahsediyorum. Bu insanlar dağdan inecek diye biz daha ne kadar alçalacağız develt olarak millet olarak diyorum, ne bu zafer edası, ne bu "oh işte o kadar kişiyi öldürdük, istediğimizi aldık" havası?

kürtlere "pkk kazandı" mesajı verirseniz pkk biter mi sanıyorsunuz?
Mesaj tarihi:
Absolut said:

Ergenekonda ilşkili ilişkisiz alakası varmı yokmu diye bütün Türkiyenin aydın insanları dahil haftalarca aylarca gözaltına alındı AMA bu insanlar PKKlı oldukları halde, terör örgütünün mensubu oldukları halde 24 saatten az zamanda serbest kaldılar.

utanıyorum bu ülkeden bu yuzden.
Mesaj tarihi:
iyi ki olmuş aslında ergenekon,

ikiyüzlüler ergenekon denen turnusol kağıdıyla hemen ortaya çıkıyor güzel ülkemde.

ergenekonda iddiayla hapiste tutulmayı savunanlar teröristin serbest bırakılmasını alkışlıyor.
Mesaj tarihi:
Absolut said:

+1
Mesaj tarihi:
Dagdakilerin asagi inmesi ve bir daha catisma olmamasi icin gerekirse sov yapilsin ( ise yarayacagini soylemiyorum sadece ne gerekirse yapilsin diyorum ) onemli degil bence . Gecmise takilip kalmaktansa catismalarin bitmesini yeglerim .
Ama ergenekon davasinda, onca insan varligi yoklugu hala belli olmayan bir orgute dahil olduklari icin hapis yatarken , varligindan en ufak cocugun bile haberi olan "teror" orgutu pkknin teslim olan teroristleri ulkede ozgurce geziniyor ? Adalet ? Oh YES
Mesaj tarihi:
pekaziz said:

Aptal aptal espiriler yapsan da çok sevinme, abin Damat Ferit haini de böyle sevinç salyaları akıtıyordu.

Terbiyesizleşme , ve kişisel saldırıdan vazgeç. Kim kimin abisi ?

sg-1 said:

bu adamların keyifleri olmazsa yarın yine dağa çıkmayacaklarının garantisini verebiliyor musun sen bana?

Kim neyin garantisini verebilirki onun garantisi verilsin ? Bu iş garantiyemi bakıyor yani. Terör örgütü ile barış anltlaşmasımı yapacağız garanti için ne bekliyorsun ki onu anlamıyorum. Kandili çevrelediğinde bomba patlamayacağının , şehit verilmeyeceğinin garantisi mi var , veya terörün bitçeği garantisi mi var ?
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Hayali bir örgüt üyesi yapılıp insanlar sabahın köründe gözaltına alınırken sevinen, diğer taraftan terörist olduğunu gizlemeyenler serbest bırakılırken "asfsafasdf satılmış hakim asdasd" diyerek 8 yaşında çocuk espirisi yapan kişilerle böyle konuşmak gerekiyormuş.
Mesaj tarihi:
Bodrack said:

varligindan en ufak cocugun bile haberi olan "teror" orgutu pkknin teslim olan teroristleri ulkede ozgurce geziniyor ? Adalet ? Oh YES

yo dostum yo,

serbest bırakacaz ki başkaları da insin,
böylece kışı evlerinde geçirsinler, yaz geldiğinde "nasıl olsa bişey olmuyor" deyip tekrar dağa çıksınlar.
Mesaj tarihi:
pekaziz said:

Horizon said:

Hayali bir örgüt üyesi yapılıp insanlar sabahın köründe gözaltına alınırken sevinen, diğer taraftan terörist olduğunu gizlemeyenler serbest bırakılırken "asfsafasdf satılmış hakim asdasd" diyerek 8 yaşında çocuk espirisi yapan kişilerle böyle konuşmak gerekiyormuş.

İftiraların ve düşük seviyenle seni başbaşa bırakıyorum. Bir kez daha gösterdin kişiliğini. Sinirlerine bile hakim olamıyorsun , yazık.
Mesaj tarihi:
ehehe herkez aynı şeyi söylüyor kışı evlerinde geçirsinler ahahaha
sanki bu pkk nın ilk kışı lol
adamlar avrupadan geliyor teslim olmaya
bak az once fransa pkk nın fransadaki tüm faliyetlerine baskın yaptı
Mesaj tarihi:
harbiden bi insan diğerine neden hakaret ederki ezildiği içinmi yoksa
başka bi pkolojik açıklaması varmı
pskolojik açılım :D
  • Yeni Oluştur...