Buyse Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 HELAL TEAM said: İpekçi'de Fener forması krizi Üç büyük takımın anlaşması nedeniyle Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe taraftarları yer almadı. Ancak Galatasaray Cafe Crown mücadelesinde bir küçük çocuğun Sarı - Lacivertli forma giymesine tahammül edilemedi. Taraftarlar küçük çocuğa tepki gösterdi. Minik basketbolsever ile velisi dışarı çıkarıldı.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 bıraksalar dovcekler heralde cocuğuda.
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Edirne'den Kars'a Dünyadan Marsa Kriterlerine göre çocuk falan farketmez döveriz. Bu arada yaşananlar şaka maka çok ayıp, çekişme açısından sezonun en iyi maçıydı açık ara.Yazık oldu olaylar, utandırıcı.
Or1on Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Babası ne diye Fener forması giydiriyor ki? Niye şova alet ediyorsun çocuğu? Lol.
Aiko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Kanuni said: Khelben said: Or1on said: Masquerade said: EZ DİK böyle olayların çıkması galatasaray seyircisine yakışmadı. keşke böylelerini stadlardan, salonlardan ömür boyu men edebilsek ama malesef türkiyede mümkün değil. bu işin rengi yok ama gs-fb-bjk seyircisinin bunu daha çok ve yaygın yaptığı apaçık ortada. kadının yaptığı el hareketi çok yanlış ama hangi takımlı olduğunu anlayamadım gerçi pek de alakadar etmez o hareketi yapan kadını fenerli olarak algılar zaten tribünler kendini bilen GS li ve basketbol izlemeye gelmis has bir basketbol seyircisi de olabilir. kafasina gelenler vs sonrasinda futbol seyircileri yuzunden eski gunleri arayan ve cinnet gecirip kotu de olsa hakli bir hareketi yapmis da olabilir. ornegin ben FB taraftariyim, onlar bana yapsa herhalde delirirdim cunku ben futbol seyircisi yuzunden takimlarimizin dustukleri bu durumlari hazmedemiyorum. o hatun sahisda kendisini bu hale sokan ve FB li olarak goren kufur eden kafasina alet edevat atan ....... lara karsi istemsiz bir cilginlik ile o hareketi yapmis olabilir. 6 yasindaki cocugu FB taraftari diye disari atan arkadaslarinda bunlar eger FB li ise nasil olduda gozden kacirdilar ustune ustluk o olaylar sonrasinda disarida atilmadi o kadin yanlis gormedi isem. basketbol seyircisinin bu tarz maçlarda yeri yokki bence.
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 aiko ya katılıorm. daha dogrusu gerçek olan bu. bole olmaması lazım ama bole yani. bu hafta maç yok tabi. sami yen e gidicek olan buraya gelmiş.
Buyse Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Or1on said: Babası ne diye Fener forması giydiriyor ki? Niye şova alet ediyorsun çocuğu? Lol. yok deve. forma giymek şova alet etmek mi? adam suçlu oldu şimdi maça geldi diye
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Babam kordonda Karşıyaka atkısıyla gezdirirdi beni, arabamız taşlanmıştı bilirim o duyguyu.Atanlar hayvandı kabul de babamın yaptığı da tasvip edilmez shdf
Khelben Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Buyse said: Or1on said: Babası ne diye Fener forması giydiriyor ki? Niye şova alet ediyorsun çocuğu? Lol. yok deve. forma giymek şova alet etmek mi? adam suçlu oldu şimdi maça geldi diye derbi maça rakip takım taraftarı gelmiyor. tabiki çıkarırlar. bu normal birşey değil ama uygulama öyle.
khala Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Buyse said: Or1on said: Babası ne diye Fener forması giydiriyor ki? Niye şova alet ediyorsun çocuğu? Lol. yok deve. forma giymek şova alet etmek mi? adam suçlu oldu şimdi maça geldi diye Rakip taraftarın girememesi gereken maça geldiyse formayla, suçtur tabi. Bu arada basketbol seyircisi dediğin 500-600 kişidir, salonda 8bin kişi vardı.
gellidus Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Basketbol seyircisi futbol seyircisi diye ayirt etmemek lazim.. Ben futbolu basketboldan daha cok seviyorum diye ben daha fazlami kro oluyorum sizden? Boyle genellemeler ile gunu kurtarmaya calistigimiz icin zaten bir adim gidemiyoruz.. Ne sportif basari olarak biryerlere gidebiliyoruz nede spor kulturu olarak biryerlere gidebiliyoruz.. Olaydan dakikalar once sirtinda "Polis foto-Video" yada ole yazan birilerini gordum.. Omarim olay cikaranlari bulurlar ve gereken ceza neyse kat kat verilir.. Ne yazikki hangi sporda olursa olsun.. (ki aranizda Turkiyede canli tenis maci izleyen varsa sahit olmustur belki olaylara) seyirci kulturumuz yok.. Ve maci yorumlayan kisiyede kesinlikle katiliyorum bu sorun gelisme sorunudur medeniyet sorunudur ve ne yazikki batiya gittikce bu azaliyor ama yurdumuzda fanatiklik oyle bir seviyeye gelmiski FB formasi giyen 5 yasinda bir cocuga bile tahammul edemeyecek duruma gelmisiz.. Cok degil bundan 10 sene once basket macinida futbol macinida rakip tribunde farkli formalar ile izleyebiliyordun.. Ama ne yazikki gun gectikce hani o cok guvendigimiz %52 lik genc toplum daha bir hoduk daha bir aptal daha bir okuz yetisiyor ve bu gunlere geldik.. Hodukluge ornek vermek gerekirse: GS bench ine kosup yumruk atmaya calisan arkadasi verebiliriz.. Adamlarin yanina gidince uzaktan gorundugu gibi olmadigini anlayip vazgecti.. Yumruk atmak icin butun sahayi kosan kendini bilmezin heralde Greer den kacisini gordunuz dimi kameramanlari fln cignedi korkudan.. Yani dusununki 1.70 boyu olan delikanli en kisasi 1.90 olan ve kas yigini olan 15 adamin bulundugu benche gidip birine vuracak cesareti -en azindan vurmak icin kosarken- kendinde bulabiliyor. Yazik milletimize yazik sporumuza yazik emek verip gelistirmeye calisanlara yazik..
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Bu ülke böyle, düzelmesi de imkansız.Anti-klişe timi gelmeden önce şu "Türkiye taraftar kültürü" olayını bir bırakın sakız oldu yıllardır,düzelmiyor işte, yapılması gereken yönetimin demir yumruğuyla azami sınıra indirmesidir olayları.Bitmesi imkansız sosyo-kültürel durumlar yüzünden. Caner Eler'i bilirsiniz, şu an alternatif spor medyasının gururu resmen adam.Bir Fransa bisiklet turu anlatıyor, ansiklopedik bilgi alıyorsun sırf bisiklet değil Fransa'nın bir köyünde üretilen peynirler hakkında bile. Adam Rugby anlatıyor, ertesi gün ulan Rugby'e mi başlasam diyorsun.Ama gel gör adam Galatasaray maçlarında tribünde tam bir fanatik.Kültür birikimi güzel şey, ama aşırıya kaçmadan bizim spor kültürümüz budur.
khala Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Kadın Fenerliymiş bu arada. Fener tribunlerınden bir arkadaş söyledi.
Or1on Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 BulletRide said: Bu ülke böyle, düzelmesi de imkansız.Anti-klişe timi gelmeden önce şu "Türkiye taraftar kültürü" olayını bir bırakın sakız oldu yıllardır,düzelmiyor işte, yapılması gereken yönetimin demir yumruğuyla azami sınıra indirmesidir olayları.Bitmesi imkansız sosyo-kültürel durumlar yüzünden. Caner Eler'i bilirsiniz, şu an alternatif spor medyasının gururu resmen adam.Bir Fransa bisiklet turu anlatıyor, ansiklopedik bilgi alıyorsun sırf bisiklet değil Fransa'nın bir köyünde üretilen peynirler hakkında bile. Adam Rugby anlatıyor, ertesi gün ulan Rugby'e mi başlasam diyorsun.Ama gel gör adam Galatasaray maçlarında tribünde tam bir fanatik.Kültür birikimi güzel şey, ama aşırıya kaçmadan bizim spor kültürümüz budur. Ahaha, gördün mü cidden tribünde?
Or1on Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Kinsey'nin yumruk attığı adam. Olayların tamamen dışında bu adam, onu da söyleyeyim. Bakalım mahkemeye falan verecek mi?
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 ben olayları falan gormedimde kinsey tribune cıkıp mı yumruk attı adama? eger adam sahadaysa ne işi var sahada?
Or1on Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Soyunma odası girişinin yanındaki tribünde adam. Önlerdeymiş ki, soyunma odasına girerken yumruğu sallamış öyle girmiş Kinsey. Savunacak bir dayanak arama yani, yok. :)
mokoko Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 yahu savunucak bi dayanak aramıorm. izlemediğim kinsey adama neden yumruk atmıs onu merak ettim soruorm. ayrıca hayvanlık yapmıs kinsey. versin eleman mahkemeye.
cemad Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 problem şu derbileri gerenlerde. dünya meselesi haline getirirsen her maç olay çıkar tabi.
sleepingdeath Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 adamda saf saf duruyormuş bizim eleman gelmiş ağzını dağıtmış alla alla bak sen şu işe nedense gs maçlarında oluyor bu olaylarda hep nasıl rastlantıysa
khala Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Bu kadın iki sene önce Akatlar'ı da karıştırmış. Gel bir de burdan yak.
eldar Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2009 geçtiğimiz 2 sezon boyunca galatasaray basketbol kombinem vardı ve hemen hemen tüm iç saha maçlarına gitmiştim. Ancak gelin görün ki geçen sene evimizdeki Fenerbahçe maçına gitmedim. Nedeni ise bugünkü olaylara yol açan atmosfer; bu maçlara öyle insanlar geliyor ki adam artık günlük hayatı mı sorunlu, içinde bastırılmış duygular mı var, yoksa bütün öfkesini rakipte mi somutlaştırmış artık ne derseniz deyin. Deli gergin bir atmosfer oluyor. Hani nerdeyse elle tutabileceksin. O ortamda takım taraftarı olup da sinirleri zorlanmayacak adam yoktur. Fakat insandan insana fark var ben küfürü basıp yerimde zıplayıp dururum ama orada daha maça gelirken basketboldan zevk almaktan öte amaçları olan insanlar var onlar bir şeyler atmak, sahaya girmek için fırsat kolluyor. Ha bakın bu adamların takımının sportif başarısını umursadığını sanmıyorum ve sosyal bakımdan sakat bir toplumdayız ne yazık ki böyleleri çoğunlukta. Hukuk sistemimiz düzgün çalışsa bu tip tutunamamış adamlar da sahaya girmeye cesaret edemeyecektir çünkü o sahaya girenler de aslında günlük hayatında sokakta toplum düzenine uygun bir şekilde yaşayıp gidiyor. Yani spor müsabakalarında gayri hukukilik meşru görülmese sorun çözülebilir. Evet toplu bir histeri var ama sınırlı olsa rahatsızlık yaratmaz ve müsabakanın önüne geçmez. Bu toplu histeri atmosferini 6 maç ceza aldığımız maç kapalıda da yoğun olarak yaşamıştım. Normalde sahaya bir şey atma refleksi olmayan insanlar ne buldularsa atıyorlardı sanki o tribüne biz şeytan taşlama ayini için gelmiştik. Evet tribünde insanlar kendinden geçebiliyor çok değişik bir psikoloji ama bu illa ki sporun ruhuna zarar verecek şekilde gelişmek zorunda değil. Türkiye'de hiç bir zaman sporun geniş kitlelerce sevildiğini düşünmedim insanların aradığı saygıdeğer bir rekabet içinde gelişen zevkli oyunlar değil bambaşka şeyler.
Masquerade Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Mesaj tarihi: Kasım 16, 2009 Kinsey'e ağır ceza lazım. Ayıp be, yuh!
Öne çıkan mesajlar