|Joker| Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 "İMRALI'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan" Yakında devlet töreniyle çıkışını da görürüz. Sayın RTE'nin katkılarıyla. Açılım için gerekli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 bir sonraki secimlerden once, Apo'nun cezasini ev hapsine cevirirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 ne biçim bi forum bu ya! eski pati nereee bunlar neree.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Sehit yakını olmamama ragmen icim sızladı o hainleri haber yapıcam diye gobek atan kanallarımızı gorunca. Allah sabır versin sehit yakını ve gazilerimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Baykal muhalefeti mi yaptığımız? Peki, değişik bir dünyada yaşıyorsun sen, ya da aynı baykaldan bahsetmiyoruz. Hadepi kapatınca, Leyla Zanaları tıkınca içeri terör bitmişti zaten di mi : / Üzgünüm ama Kürt vatandaşlar PKK'ya destek vermedikleri zaman da kötü muamele görüyormuş zamanında. Şimdi daha iyi koşullar ama malesef nefret tohumları ekilmiş zamanında bireysel hatalardan veya devletin yanlış güney doğu politikası yüzünden şimdi çekiyoruz ceremesini. Ekonomi konusunda katılıyorum . Devletin harcamaları, gereksiz harcamaları kısması yok etmesi lazım. Tasarruf lazım. Bu tasarrufla birikecek kaynakların ilk önce istihdama kanalize edilmesi lazım. İhalelerin çok sıkı denetimden geçmesi lazım. Bu çalma çırpmanın dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra epey azalacağına inanıyorum. İhtiyar heyeti gibi meclisin yenilenmesi zor, her parti bölgesinde güçlü, kolay seçilecek adamları aday gösteriyor. Sonra da gidip sen listeye oy veriyorsun. Çok tırt bir seçim yasamız var anlayacağınız, değişmesi lazım. Aponun bu saatten sonra idam edilmesi hiçbirşeyi çözmez. Canlısını kullanamadık, ölüsünü güney doğuda sokak sokak gezdirip vatan haininin sonu budur mu diyeceğiz ? Sonuçta Bazılarına katılıyorum, bazılarına katılmıyorum. Eh kişisel görüştür, her konuda uzlaşılmak zorunda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Pkk ve Kürt açılımı konusunda çok yanlış bi politika izlediklerini düşünüyorum getirisi ne olursa olsun şuanki politika ile işlerin daha kötüye gideceği gayet açık. Bu arada haklı olarak çıkışan arkadaşlara masa başı generali diyerek belden aşağı vurmayın yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 çözüm nedir çözüm nedir çözüm nedir . ? çözüm bu mu ki peki ? kandil i kuşatalım falan dedi diye adama yüklendikçe yüklendiniz yok abd yok falan diye . çözüm terör örgütünü istediğini yapıp onu muhatap almak mı .. bunun çözüm olcagı kanısına nerden vardınız ? pişmanlık yasası yıllardır yok mu ? neden şimdi teslim olunca bayram havası estirme çabaları ? açılım adı altında pkk ile pazarlık mı çözüm . ee adam demiycek mi ben 30.000 kişi öldürdüm istediğimi veriyorlar bana ee güçlendimde cıkıp 100.000 öldürürsem ankaraya dı verirler . ? o zaman napıcan ? barış barış diye ona da he de .. eh biraz daha öldürürse devlet yönetimi falan öcalan a ver gitsin madem barış olcak . Neticde sormak istediğim TERÖR örgütüyle pazarlık yapılır mı allah aşkına ya ? ilk baskın yaptıkları yerde bu adamlar kutlama yaptı zafer kutlaması .. ? barış için buna katlanılır mı ? yarın öbür gün daha fazlası için daha çok insanı öldürmiceklerini kim garanti ediyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2009 Askere neden bir insan neden gitsin ki ? nasıl olsa onu vuran katiller terroistler 5 gün sonra kahraman olacak sen ise unutlacaksın bu ülkede yaşmaktan artık gurur duyamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 80 yılda ya istiklal ya ölüm anlayışından,mandacı anlayışa geri döndük gibi görünüyor. Güçsüz devletiz,terör örgütüyle anlaşalım çünkü arkasında abd var mantığı bunun açık göstergesi. Humeynici kızdan hiçbir farkınız yok.Sorsak ülkenin aydın insanısınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 ya istiklal ya ölümle Kürt köylerinin isimlerini değiştirmenin ne bağı var tenekeadam. 80 yıllık sorunları ignore etme politikasından dönmemiz ve komşularımızla barışmamız dışında olan bir şey yok rahat ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Savunulan hangi görüşle bu yargıya vardığımı zaten belirttim,çarpıtma yapma.Yoksa bu ülkede herkese demokratik açılım lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 di said: Gozlerinizi acsaniz her seyi goreceksiniz ama inat ediyorsunuz. Hani sorunun cevabi nerede bu arada ? Ya saka gibi tiplersiniz cidden. Konuyu sadece tutup cekistirebileceginiz yerlerden tutup sunduruyorsunuz. Soru soruyoruz sesiniz solugunuz cikmiyor gormezden geliyorsunuz, muhatap degilim ayagina yatiyorsunuz. napalım milyonlarca -halktan da- insanın desteklediği artık bir gerçek olan hareketi yok mu farzedelim ? 100 yıl daha mı kan davası güdelim ne istiyorsun ? Hele son yazdığın mesaj dehşetengiz. Farklı olan herkesi yok edip asmak da iyiymiş. Sizin devriniz bitti oğlum. Gerici fikirlerinizin son kullanma tarihi çoktan geçti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 kutlamalarda çalan türküymüş: oramar yuksektir serindir her tarafi koydur gerilla orda toplanmis her tarafinda halay var arkadaslar orda mucadele eti zinar halay basinda ince beli cok guzel siyar halay basinda gozleri alaca tatli kavga savas ve halay var raq raq kalkan sesleri gerillanin elinde dusmana fermandir gerilla guzel intikam aldi uc gun uc gece mucadele etiler etraflarini sardilar ve birakmadilar ayaklari yere basin gibi bisey demisler hepsini delirtiler perisan etiler arkadaslar saldirdilar halay gezdi daglarda kurdistanda mucadele basladi rumlarin tahtlarini saladilar butun dunyaya seslerini duyurdular gerilla guzel intikam aldi tabi orjinali başka dilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Sen nasıl aynı türkünün bizden yana olanını söylüyorsan onlar da aynı senin söylediğin sertlikte kendi inandıkları şekilde söylüyorlar. İkisi de yerin dibine girsin. Ama yadırgamana şaşırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 1 tarafın TERÖRİST olduğunu unutuyorsun.Terörü radikalleştirmek gerekir,kanıksayıp bir halkla özdeşleştirmek değil. Nasıl bir kafa yapısıyla düşünüyorsun anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Giovanni said: ya istiklal ya ölümle Kürt köylerinin isimlerini değiştirmenin ne bağı var tenekeadam. 80 yıllık sorunları ignore etme politikasından dönmemiz ve komşularımızla barışmamız dışında olan bir şey yok rahat olabicim kurtlere zamaninda yapilan baskiyi savunan yok zaten, reddeden de yok. pkk'yi yaratan da ozellikle darbeden sonraki yapilan muameledir, tc'nin sucu buyuk olayin bu hale gelmesinde, bunlarin hicbirinin reddedildigi yok zaten. ama pkk terorunu "bir halkin ozgurluk cabasi" ile zerre alakasiz birsey. nemalanan birsuru dis kuvvet, ic kuvvet, uyusturucu ticareti zart zurt o kadar cok sey var ki. cocuk kandiriyorlar sanki. terorist muhatap alinmaz, teroriste yaltaklik da yapilmaz, "terorist orgut diyemem" diyen 3 paralik bir adamin baskanligindaki parti de muhatap alinmaz, istedigi oyu alsin. demokratik acilimlarina cakayim, adam 2 esliydi, o yerin dibine giresi toreleri yuzunden olen kardesinin karisini ikinci es olarak aldi. bu mu sizin demokratik turkiye'niz? adamlari halayla davulla zurnayla karsiliyorlar, hadi diyordum tamam savas biticek diye seviniyorlar, ama o turku nedir allaskina, olen askerlere yazik ya ciddi soyluyorum yaziklar olsun boyle ulkeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Giovanni said: Sen nasıl aynı türkünün bizden yana olanını söylüyorsan onlar da aynı senin söylediğin sertlikte kendi inandıkları şekilde söylüyorlar. İkisi de yerin dibine girsin. Ama yadırgamana şaşırdım. hangi türküymüş bizim söylediğimiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Orgut kendi icinde bitirir onlari zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 http://www.ntvmsnbc.com/id/25011799/ anlamadım ben şimdi. bu gelenler PKK üyesi mi yoksa mahmur kampında kalanlar mı ? terörist ise ve barış adı altında teslim oluyorsa nasıl bukadar çabuk salınıyor lan. O zaman TSK bu barışı görsün ve patlayıcı kısımları çıkarılmış füzelere çicek koyup kuzey ıraka göndersin ne diyim. Böyle garip bi olay. bu gelenler salınıyorsa ne diye "JEST" "BARIŞ" adı altında emirle yollanıyor ben onu anlamadım. Yanarım yanarım ergenekon kapsamında içeri alınan yazarlara, profesörlere yanarım. Memlekette adalet terazisi her dönem başka bir dengesizin elinde. Demokrasiden, adaletten bahsediliyor ama iktidarı elinde bulunduranlar devamlı karşısında duranları eziyor. Suçlu mu suçsuz mu olduğuna bakmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 şimdi olay şöyle, mahmur kampı aslen birleşmiş milletler mülteci kampı, türkiyeden (nedense!) kaçanların sığındığı bir yer. kandil ise pkk kamplarından biri. şimdi 34 kişilik bu "barış grubu" sınırdan geçip teslim oldular, yani gönüllü olarak sorgulanmayı kabul ettiler aslında. sanırsam devlet için ilk etapta bu insanların hiçbir silahlı eyleme katılmamış olması önemli, aksi takdirde serbest bırakılacaklarını sanmıyorum, zaten muhtemelen pkknın da böyle bi beklentisi yoktur. şimdilik bu 34 kişi savcılık tarafından sorgulandı ve 5'i hakkında tutuklama kararı istendi, diğerleri serbest bırakıldı. bu adım, silahlı eyleme bulaşmamış diğer örgüt üyeleri veya sempatizanları için de bir umut olabilir ve dağdan iniş hızlanabilir. ha bi ekleme yapayım, örgüt elemanlarının silahlı eyleme karışıp karışmadığı nasıl anlaşılıyor sorusu vardı geçen sayfalarda: şimdi efendim biliyosunuz istihbarat diye bişey var hani devlette, birçok örgüt elemanı çeşitli eylem ve suçlardan dolayı aranıyor halen, dolayısıyla gelenlere bakıyorlar "aranan"lardan biri mi değil mi diye. ayriyeten ifadeleri de alınıyo, kimlikleri de not ediliyo. sonuçta devlet olarak senin elinde adamı suçlayacak bir ifade, bir kanıt olmadığı sürece "haydi bakalııım hapse giriyorsuuun" diyebilir misin? nayn. azıcık okuyup araştırsanız göreceksiniz ki öyle "boyun eğdik, domaldık, suçluları affettik, şehitlerin kanı yerde kaldı" falan gibi bi durum yok. ha ama nedir, ancak savaştığın tarafla barış yapabilirsin. bunu dolaylı yaparsın, dolaysız yaparsın, sözcü seçersin, gizli görüşürsün, bi yandan devlet olarak meşruiyetini de korumaya gayret edersin vesaire.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Obaaa yazıya gel. said: Gelenleri pişman etmeyelim 4'ü çocuk 9'u kadın 26 kişilik sivil bir grup, Irak Kürdistanı'ndaki Mahmur kampından çıkıp Habur Sınır Kapısı'na doğru hareket ediyor… Yıllar önce Türkiye'den göç etmek mecburiyetinde kalan (veya kendilerini buna mecbur hissetmiş olan) Kürt kardeşlerimiz… Bir araç konvoyuyla memleketlerine geri dönüyorlar… Yolda onlara dağdan inen 8 PKK'lı da katılacak… PKK'lılar daha katılmadan kaza geçiriyorlar… 1 kişi ölüyor, birçok kişi yaralanıyor… Çok itibarlı bir internet haber sitemizin manşeti: “Teslim olacak teröristler kaza geçirdi”. İlgili haberden kaza geçirenlerin sivil olduğu anlaşılıyor, ama başlık böyle işte. Bir okuyucu isyan ediyor ve haberin altına şu notu düşüyor: “Herkese terörist demekten bıkın artık! Teslim olacak teröristler kaza yaptı diye başlık atmışsınız. Altta, gelenlerin 9'u kadın ve 4'ü çocuk diyorsunuz. Bunlara nasıl terörist dersiniz? Kürtler bu zihniyetler yüzünden dağlara çıkıp devletiyle çarpışıyor. Sizden ricamız böyle ayırıcı, bölücü, Kürtleri rencide edecek başlıklar atmamanız. Ayıp yani. Adamlar devletlerine gelmek istiyor yolda kaza geçirmişler. Üzüleceğinize attığınız başlığa bakın. Bunu dile getirdiğimiz zaman da bize bölücü, terörist vs diyorsunuz. Olmuyor böyle.” Gerçekten olmuyor böyle. “Dağdan iniyorum, teslim oluyorum” diyen PKK'lıyı bile terörist diye anmamak lazım. Hatta, bu barış sürecinde, dağdaki PKK'lılar hakkında konuşurken/yazarken bile daha dikkatli bir dil kullanmak lazım. Barış istemiyor muyuz? Yeni bir sayfa açmak istemiyor muyuz? İstiyorsak, bunu belli edelim. Gelenleri geldiklerine pişman etmeyelim. Gelmeyi düşünenleri gelmekten vazgeçirmeyelim. Bugünlerde Türkiye yine büyük bir imtihandan geçiyor. Bu imtihanı hep beraber başarıyla verebilirsek, dağlarda güller açacak inşaallah. Mahmur kampından gelen vatandaşlarımıza ve barışa bir şans tanımak için dağdan inip teslim olma ferasetini, basiretini, cesaretini gösteren PKK'lılara “Hoş geldiniz” diyorum. Yakınlarının, akrabalarının gözü aydın. Hakan Albayrak, Yeni Şafak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Orada sınıra karşılamaya giden, halay çeken yüzlerce insan için, 80 darbesi olduğunda güneydoğu halkı PKK'yı ayrılıkçı diye devlete ihbar ederken, bugünlere nasıl geldi olaylar, o türküler nasıl yazıldı biraz düşünmek lazım. Bu devlet neler denedi varolmadığını iddia ettiğiniz kürt sorunu ve terörle ilgili ? Başta, lolz 2 tane baldırı çıplak, tükürüğümüzle boğarız demediler mi? Yanlış güneydoğu politikası yürütmediler mi? Sonra iş büyüyünce, Olağanüstü Hal ilan edilmedi mi? Sınır ötesi harekat da yaptı, PKK'ya yardım yataklık edenlerin kafalarını da koparttı. Kürt köylerini de dağıttı, isimlerini değiştirdi. Siyasi parti kapattı, milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırıldı, meclisten toplanıp 10 sene mahkum de etti. Paketlenen bölücübaşını da teslim aldı, yargıladı. Zamanında yeterince agresif davranmamış mı devlet ? Buna rağmen 25 sene sonra hala neden kan akıyor ? Bu şekilde giderse sadece silahlı mücadeleyle bir 25 sene daha sürer mi bu kan, sürmez mi ? Sen dağdaki 1 adamı öldürdüğün zaman o adamın köydeki 5 tane çocuğu devlete düşman oluyor. Bu böyle gittikçe her iki tarafın da kaybettiğini görmek bu kadar mı zor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Sir, yazdıklarında haklısın ve görüşlerine katılıyorum. (Hayret genelde bunu söylemem =) ) Ama benim takıldığım (hatta bozulduğum) bu teslim olmanın adeta bir güç gösterisine dönüşmesi sınır kapısında. Ayrıca çoğunluğu salınacağı bilinen bir grup gönderiliyor ve ortalık bir anda "terör bitti" havasına giriyor, hatta bazı yerlerde adeta PKK sempatizanlığı yapılıp şirin gösteriyor (mesela dün bütün televizyonlarda 1999'da teslim olan bir kadın terörist ile reportaj vardı ki kadın 5 dakika bariz propaganda yaptı). Ne olursa olsun, bu insanların bir terör örgütüne mensup olduğubnu unutmamalıyız gibi geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 apo ve pkk bayraklarıyla yapılmış bir şov elbette, başka birşey değil. gönüllü olarak değil, birileri istedi diye şeklen teslim oluyorlar, yarın, hemen yarın, yine basıp dağa çıkmayacaklarının garantisi var mı? propaganda ve şirin gösterme çabaları, baksana terörist denmesine bile bozuluyor insanlar. 14-15-16 Ekim'de 9 teröristin teslim olduğunu biliyor muydunuz? Peki sadece son bir haftada teröristlerle 15 temasın yaşandığını biliyor musunuz? nerden bileceksiniz. barış masalı ve onun gerilla kahramanları gözünüzü boyamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 9, 34 ve 150 rakamları arasında biraz fark var sanki =) wispy epey güzel yazmış bu arada, +123456789 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar