Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

balon said:

Olivies said:

2 gunde 1 pakete kadar indirdim.
Zorlaniyorum ama cidden, yani pff filan degilde, kolayda degil.
Hani susayipta su icememek gibi.
Yoksa keyfinden cok zarari oldugunu bilmeyen yoktur heralde.

abi o bile fazla.
günde 5-6 yap onu sen.

yok bu noktadan sonra bırakırım artık.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
acı çekmekten korkmuyorsanız bırakmayın. ölümden korkmayanlar sigarayı rahat içer ama bu meret acı çektirerek, rezil rüsva ederek öldürür. keşke tık diye gitsek, valla sömürürüm o zaman. ne var ki korkağım. bundan dolayı son 3 senede baya bir azalttım. ondan öce de topu topu 1.5 yıl aralıksız içtim. şimdi ise nadiren paket alır oldum, bazen de alkolle birlikte aldım. zaman zaman 2 3 aylık aralar verdim. İçtiğimde de abartmadım, aldığım bir paketi zor zamanlarda kullandım. geçenlerde doktora göründüm ve akciğerlerimin sigara içmeyen biri gibi gözükmesi sevindirdi beni. başta da dediğim gibi çekeceğiniz acıyı ve yaşatacağınız rezilliği düşünün. bu iş karizma işi falan değil. Bir şekilde azaltın. Yoksa iğrenç acılı yıllar bekliyor arkadaş. bazıları der; "dedem 40 sene içti ama bir şeycik olmadı" iyi ne diyeyim, deden sağlammış, helal onun akciğerine. ama ben şu yaşımda kaç akrabamın, yakınımın bu meretten dolayı inleyerek öldüğünü duydum. en son site komşum aylarca bunu yaşadı ve öldü ve kurtuldu bir bakıma. burada birçoğumuz genç sayılırız, ve kabul edelim, sigarayı bugün emzik gibi kullananların 30 sene sonra ne sağlık sorunlarıyla karşılaşacağı çok açık. anladığım kadarıyla insan 50 sinde bile yaşamayı çok istiyor. akciğeri ceviz içine çevirmenin alemi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gene bıraktım. Sürekli bırakıp duruyorum.
12 Aralık'ta askere gidiyorum, askerde içmezsem zaten bir daha hiç içmem. Sigara içen sizi rahatsız etmediği zamanlarda dokunamazsınız çünkü kendine zarar veriyordur, sevdiğiniz birisiyse uyarırsınız. Olay bırakın şu zıkkımı değil ama siz bilirsiniz, ilerde çekmeme gibi bir garantiniz yok. Zira kafanıza saksı düştüğünde de ölebilirsiniz ama o en azından acısız olur. Yıllarca günde 3 paket içip hiçbirşey olmayan insanları örnek alırsanız gene siz bilirsiniz. Ama zaten bu videoda izlediklerim bildiğim şeyler olduğu için şahsen ben bunları yaşamak istemem.
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü çok, ama insanların da bazı şeyleri kaybetmeden değer vermeye başlamadıklarını bildiğim için anlatmıyorum artık. bir noktadan sonra herkesin kendisi için kendi idrak etmesi gerekiyor harekete geçmesi için. başka birisinin "yapma, etme" demesiyle olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

bak benim gibi yap.alkolle iç sadece o da çok canın çekerse.gündüzleri kesinlikle içmiyorum ve şu 3-4 haftada resmen fark hissediyorum.

ya bazen hiç içmiyorum, bazen 4-5 tane içiyorum günde, bazen 1-2.
alkol baya bayadır bi tüketmiyorum , yaklaşık 4 ay oldu.

fakat çok üst üste gelince bazen içesim geliyor fakat sigara gibi o da zaafiyet sonuçta bana göre, engelliyorum o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...