Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Moblarin target frameleri ve zorluk (okuyunuz efm)

Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Kanuni said:

oyun tutmayinca hemen kapatilmaz ki, ornegin SWG hala acik, EQ2 wow karisinda bozguna ugradi ama adamlar yilmadi expansion vs ile ilerlettiler, vanguard sefil tiksinc cikti ama hala duruyor.

yani bence ncsoft oyle muhtesem bir firma degil..
.

ornegin sunlari soylemeliyim : lineage 2 deki bot reklam farmerlarin masallahi var gidin gorun. simdi bir firma bunlara nasil onlem almaz alamaz ? bumudur oyuncu memnuniyeti.

yahu en azindan aion da 10 dan fazla robot farmer sikayeti yaptim tek bir donus yok tek bir ceza yok. 1 senedir acik olan oyun icin aion ninja gibi deli robot programlari var ve hic bir onlem yok. anlasilmaz seylerde yapiyor ncsoft. iyi firma allahtan varlar cok guzel oyunlarda urettiler ama on numara musteri memnuniyeti veriyorlar demek abes.

Kanuni, bir seyler soyluyosun ama, arastirip, olcup tartip mi soyluyosun bilmiyorum.. Adamlarda, senin EQ2 benzetmende oldugu gibi lineage 1 ve lineage 2'den cok fazla oyuncu kaybettiler wow'a, ammavelakin adamlar hala oyunu gelistiriyor. Istersen sadece web sitelerini acip, chronicle guncellemelerine bak. Herifler 2-3 yilda yaptigi exp paketleri, su an piyasadaki butun oyunlarin bir arada yaptigi (aoc, war, wow'u kast ediyorum) exp paketlerinden fazla. Ve bunun yaninda, bu herifler hicbirinden para istemedi. Insaf et biraz. Lineage 2'nin hala cok buyuk bir oyuncu kitlesi var, cunku oyun durmadan gelisiyor. (lineage 1 bile devam ediyor, sirf heriflerin iki tane kiytirip oyunu iptal edildi diye -evet gayet uyduruk, tadimlik oyunlar tabula rasa midir nedir onun disindakiler- sirketi idam etmeyin)

Ayrica tabula rasa ile ilgili dip-not'da dusmek isterim, oyunun cat diye kapanmasindaki rol sirket tarafli degil, dev taraflidir. NCsoft tam anlamiyla bas dev (Richard Garriott, Ultima Online) tarafindan magdur edilmistir. Herif uzaya gittikten sonra baslarim tabula rasa'sina deyip, ne haliniz varsa gorun diyip okibay cekmistir.

The announcement was made while Garriott was in quarantine after returning from his spaceflight in October, and the announcement claimed he was inspired by the space travel experience to pursue other interests.

WoW'da yillardir bot mevcut. O kadar kasarlanmis ki bu konu, artik oyuncular arasinda populerlesmi durumda. 3 tane client acan adam, ayni anda 3 tane karakteri birden kasiyor. Bilmiyorum belki de siz hic denk gelmemissiniz herhalde, ben cok 5 tane inek shaman gordum ayni anda ana karakterin yaptiklarini saniyelik olarak tekrar eden. Ayrica LFG channellardaki spamlari, maillara gelen gold mesajlarini,, whisperlari unutmamak gerek. Yani bu bot ve goldseller konusu sadece Lineage 2 ile alakali bir sey degil. Lineage 2 de daha cok olmasi normaldir, cunku Lineage 2 daha eski bir oyundur, ve bu sektorde(gold, power leveling vs.) olan tiplerin daha cabuk ilgisini cektigi gibi, oyun daha "para" bazlidir WoW'a kiyasla.

WoW yillarca ne yapti bu gold seller ve spammerlara karsi? Ne kadar cabuk unutuldu blasted lands'de invisible olarak gecip, gather yapan karakterler.. Yillarca bu insanlar ah'de satti bu itemlari, Blizzard ne yapti? Hicbir sey. En azindan, Lineage 2'de herifler cabaladi etti, ve simdi AION'dada ayni sekilde bu olaya karsi savasiyolar.. Senin report ettigin kisileri kontrol ediyolar, eger bot oldugu belirlenirse, banlaniyor, sana banlandiginda "TEBRIK EDERIZ COK GUZEL REPORT ETMISSINIZ COK YASAYIN" diye bildirge gondericek halleri yok ya. Daha gecen hafta 60k civari accountun banlandigi soyleniyor. Hani benim reportlarima neden yanit verilmiyor yerine, biraz daha okuyup, arastirma yapmak yerinde bir karar olcaktir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

sen nerden cikardin benim ezbere konustugumu yahu ? sen cikipta l2 ile nc yi goklere cikariyorsun benim begenip icinde bulundugum oyunu kapattilar dedigimde senin icin kiytirik oluyor oyun.

enteresan bir savunmaymis seninkisi.. ben yazinin sonunda nc soft iyi firma guzel oyunlar cikariyor ama muhtesem mukemmel denecek kadar da degil demisim.

sen sanirim ticket acmadin daha aionda ? hani oyun yeni anlarim tamam bir sey de dedigim yok o kadar ama ticketi atamiyorsun dahi saat 8-17 sonrasinda.

arti dedigin cogu sey boxed denen seyler. batida veya mmo dunyasinda everquest 1 den beridir olan coklu karakter gelistirme olayidir anlattiklarin.

ayrica ben ne ara blizz dogrusunu yapiyor nc soft kaka demisim.

bilenip bilenip geliyorsun da neden bileniyorsun anlamis da degilim. lineage 2 de oynadim oldukca begendim ama grindi ve cevrede devamli guardlara yapisan 10 larca bot tan feci baymistik.

coh/cov cok sevdigim bir oyun kac senedir accountum var, GW tum expansionlari dahil bende var, tabula rasa bende orjinal var, auto assault orjinal var, lineage 2 accountlarimda var... bunlarin hepsi esimde de var... kusura bakmada senin dilinden daha cok ben zaten cuzdanimdan destek vermisim ncsofta. her cikan oyunun aldim aldirtmaya calistim.

ama gidipte ncsoft the king diyemem hatalari var olacaktirda ama koru korune iste 1 numara diyemem cunku bana batan sonuclari olan kararlari oldu oluyor olacak.

bleh.
Sosyal ağlarda paylaş

ha birde simdi aion var :)

exteel ve dungeon runnersida ekleyiver listeye :D

ps : birde tabula rasanin kapanmadan 2 hafta once en buyuk major patch/expansion karisimi bir yamasinin oldugunu biliyormuydun. simdi dev kurtarmayami calisti yoksa ncsoft mu ?

garriotun ncsofta acmis oldugu davadan haberin vardir herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

gaion: grind of eternity'e sataşmaya değil, destek vermeye gelmiştim halbuki. oynamasak da göz var, nizam var. takviye kuvvete karşı neden bu rencide uğraşı. :/

yalnız nasreddin hoca ne kaddarr haklıymış: oynayıp eleştirince "neden oynadın o halde", oynamayıp eleştirince "oynamıyorsan neden çamur atıyorsun". hemen yukarıda kanıt diye koyulan ss'te görülen şey. elin browser'ı torba değil ki büzesin.
Sosyal ağlarda paylaş

selvaria yapicaktim templarin adini almis namussuzlar :(

tipide aynisini yapabiliyorsun ses desen seiyuu ayni

bir elde kalkan bir elde kilic ARGHHHHH diye

neyse clericimden memnunum, aerial combatta ranged melee hybrid geyigi islemiyor olsada 3. chain procladiginda emo one shotladim ehuehu
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

gaion: grind of eternity'e sataşmaya değil, destek vermeye gelmiştim halbuki. oynamasak da göz var, nizam var. takviye kuvvete karşı neden bu rencide uğraşı. :/

yalnız nasreddin hoca ne kaddarr haklıymış: oynayıp eleştirince "neden oynadın o halde", oynamayıp eleştirince "oynamıyorsan neden çamur atıyorsun". hemen yukarıda kanıt diye koyulan ss'te görülen şey. elin browser'ı torba değil ki büzesin.

abi nasil bir atma ekoludur bu ya, oynadinmi oyunu grind of eternity diyosun abi? "bir arkadas soyledi cok grind yapiyomussun ya :((" tribiyle bok atmayin su oyuna allah askina. oynamiyosan neden camur atiyosun demiyorum, oynamadan nasil camur atiyosun. girip 1-50 level kasip, questin biter grind yapmak zorunda kalirsin o zaman anlarim. daha elinizi surmeden sirf babanizin kardesinin dayisinin torunu 49-50 ye 48 saatte ulasmis diye bok atiyosunuz. wow'da sirf 1 enchantment recipe'i icin exalted'a kadar furbolg kesildigini falan ne cabuk unuttunuz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

oyuna destek verdik, oradan da incir çekirdeğini doldurmayan tartışma çıktı. :/

renown rank'e laf ederken abyss rank'i unutmayalım, cam evimizden tuğla fırlatmayalım. tabii wow'un bile terkettiği eski honor sistemi gibi olduğu düşünülürse bu forumdan ne zaman supreme commander çıkar bilmem, çıkarsa yazsın kaç gün playtime gerekti. max rank'te durulamayacağı gerçeği bir yana. wow'da r14 için ne gerektiğini yaşayan birisi olarak şimdiden geçmiş olsun diyorum o supreme commander'(lar)a.

dis, arkadaştan filan duymadım ki. hangi yabancı foruma baktıysam hep aynı şey, benim kendi lafım değil zaten grind of eternity. burada geliyorsun bakıyorsun, en büyük hayranları oyunun kendileri "falanca oyunda da vardı ama" diyor. inkar eden görmedim daha senin şu mesajın dahil. :) yetti bana kanıt olarak heh.

wow'da 200 smithing silmiştim sırf rep grind'a bulaşmamak için. o da grind oyunu zaten, rep grind, honor grind, lvl grind, set grind vs. arkadaş hatırına mümkün olduğunca grind'a bulaşmadan oynadım, aion'u da yıl 2007 olsa oynardım. oyuna bir garezim yok ama formülü uymuyor bana artık.

yalnız esas yazacağımı atlamışım şimdi farkettim heh: viktor war hakkında nasıl oynamadan yorum yapıyorsa ben de öyle yapıyorum, ona sorun nasıl oluyor. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

ahah bawww casual pvp oyunu ama rr80 grind 1 senede bitmedi bawww bu nasıl casuallık

o grind ayağını da geçicen "ya işte oyun çok kötü yani 3 sene oynadım ama vallahi billahı arkadaş zoruyla yoksa yani 25 tl elimin kiri umurumda değil veririm her ay sırf ventden konuşmak için. Grindi hiç sevmem ama günde 18 saat honor grindledim 9 ay boyunca ama vallahi sevmem grindi yani arkadaş zoru"

aion kendini hueyt biz pvp oyunuyuz orvr var yüzlerce kişi kapışıyor wuuu diye pazarlamıyor. abyss rank oyundaki sahip olunabilecek prestijlerden biri ki hiçbirşey ifade etmiyor her türlü ap olduktan sonra abyss reward ekipmanları alabiliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

ben lvl7 ye kadar oyandim failhammer harbi harbi kotuydu

bir mmo lvl 7 ye kadar sarmiyorsa devaminda saricaginida zannetmiyorum :p (ki war dan bayma nedenim oyun motoru idi, camu gibi grafikler clipliyen animasyonlar hantal oynanis vs vs)

war dan wow a dondugumde oh be! dedim
dun 5 kislik halloween boss olarak konulan horseman efendiyi sololiyabilicemmi diye girdim (ve sololadim lulz) wow a aion dan sonra basimi dondurdu, hani half life 2 oynadiktan sonra ilk doom u oynamak gibi bisey ehahah

birde sam wow honor sistemi gibi degil abyss sistemi, oyun PvPvE, PvE yaparakta abyss point aliyorsun, bunun yanindahonor point kullanildimi gittigi icin rank 1 icin kapisanlarin sayisi baya az olucak, gene kimse rank 1 olmadan silahini vermem demediginden wow dan cok cok daha iyi

wow un su anki honor sistemi ile rankli sistemin karisimi, bence gayet guzel
rank 1 olmaninda tek avantaji transform olup raid boss ayaridna gezebiliyorsun belli bir sure ki bence gayet iyi (wowda rank 14 olduktan sonra epeen haric kasma motivasyonu olmadigindan cogu kisi silahini alip grinde bye bye diyordu)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben WAR u aldiktan 4 gun sonra biraktim. Gercekten mmo oyunlar konusunda cok sabirliyimdir, oyle kolay kolay gina gelmeden bir oyunu birakmam ama WAR'da Victor'unda dedigi gibi temel sorunlar cok fazlaydi. Grafik motoru lesti direk. Haftalarca, gunlerce karakterler frame atlayarak gitti 60+ fps ile. Ayni sekilde pvp motoru da cok kotu, bunun adina tam olarak ne deniyor bilmiyorum ama 20 metre uzaktaki adama bosluga silah sallayarak, amigadan cikan parlama efektleri ile, arada grafiksel olarak gosterilmeye bile yeltenilmemis normal swing'ler ile adam olduruyorsun.

Gecen gun, gel 1 hafta bizden dediler. Oyun gercekten cok duzelmis. Ilk olarak grafik motoru baya baya duzeltilmis. Ama ne kadar polishlersen polishle, eger grafik motoru les ise, o oyunun gidebilicegi yol sinirlidir arkadas, bu bir gercek. Lesten kastim yanlis anlasilmasin.. Grafiklari kotu veya iyi anlaminda demiyorum, ben oyunda super sahane grafikler arayan bir insan degilim, ama grafik motoru kotu olan bir oyunun massive pvp konseptiyle basarili olamiycagini bellidir. Ki sanirim birkac ay onceye kadar, server gocmeleri, FPS'nin dibe* vurmalari gibi seyler hala massive pvp alanlarinda devam ediyormus.

Cok iyi hatirliyorum, WAR cikmadan once 1-1.5 ay betada oynadim. Pati forumlarinda 5-10 kisi vardi betada. Ben oyun cikmadan once butun gordugum kotu seyleri yazdim. Ve beni bolumden uzaklastirdilar... Cok ciddi soyluyorum, sirf oyunun gordugum aciklarini yazdim diye. Ve beni uzaklastirip, bana troll diyen insanlar oyun ciktiktan 3 hafta sonra oyunu birakip, benim yaptigim kritiklerin 10 kati daha agirini ver yansin seklinde yaptilar. Oyunun beta'da ne oldugu belliydi, WAR dunyasi beni cok heycanlandirmisti vs. ama grafik motoru ve o combat sistemi ile o oyunun basarili olmasi imkansizdi, ki basarisizda oldu.

WAR'u ne WoW'la kiyaslamanin manasi var, ne de AION'la. Temelleri bozuk olan bir binayi ne kadar caf cafli renklere boyasanizda, o bina cokmeye mahkumdur. Ve funboi gibi konusmak istemiyorum ama, bunu 100% emin bir sekilde soyluyorum, AION'un temel sistemleri olarak hicbir problemi yok. Eger diger sistemler basarisiz olursa, bunlari degistirebilirler. Ama oyunun grafik motoru ve butun combat calisma sistemi bozuksa, ne kadar RvR sistemi koyarsan koy, ne kadar content eklersen ekle, o oyun basarisiz kalir.

En azindan ben boyle dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aion war dan da aoc den de cok daha iyi bir oyun sam. su an ne oynuyorsun bilmiyorum eger mutluysan diycek bir seyim yok ama oyun oynamak istiyor ve degisik bir hava tatmak istiyorsan aion onerim olur.

aion boyle oyundan cikip ertesi gun olunca girmek istedigin tarzda oyunlardan. bir wow gibi diyebilirim tabi dinamikleri biraz daha farkli levellerken ama aion kendine ait bir havasi olan ve ruha sahip bir oyun.

wow ilk zamanlarini dusun onun kadar olmasa da ona yakin bir oyun diyebilirim.

tabii levellemek adina grindlemeyi goze alacaksin (asmo) , kendi kafandan questler uydurup hayali npclerle konusup grinde anlam katabilirsin misal :P

100 tane elite kes gel diyen olmayan bir npc ve onun dedigini yapan sen ornegin :D

questin odulunude sen sec sonrada 1 kinaha satmis ol iste :P
Sosyal ağlarda paylaş

gidip dandik faction seciyorsunuz DARKNESSSSSSSSS diye ondan sonra quest yok grinde mahkum kaldik QQ

emo arkadaslari AION un proper side i olan elyosa bekliyorum, 14 yasinda ozenti DARNKNESSS metalciler asmoda takilmaya devam edebilir np :p (sagol aion, il kdefa bir mmo da karsi factioni oyle bir yaptinki ciddi anlamda tiksiniyorum eglence katiyor, emo kesmek cok zevkli :D :D :D)
Sosyal ağlarda paylaş

rr80'i bitirmek değil ki oyun, rr40 adam da rr80 adam kadar etkin oynayabiliyor pvp'de. mmo'yu illa birşeyi no-life modunda oturup bitirmek olan koreli-çinli anlayışında olan varsa onun için de oyun çıkarıyorlar işte. herkes mutlu.

ha r14 olayını da yapmayan bilmez heh, sırf arkadaşlarla guild'de kalmak için raid guild'ine gitmedim, oyunda da battleground dışında yapacak birşey yoktu strat/scholo/ubrs bittikten sonra . düzgün takım varsa zaten 11-12 oluyorsun 2-3 ayda, (9 ay günde 18 saat tek elle ve gözleri kapalı solocular olur ancak) yabancıların takımına girmiştik doggy ve pope ile, o da ben quest yapan lowbie genkten ya da mantar vendorundan kaçmaktan ibaret olmayan pvp aksiyon aradığım için. sonra tabii 12-13 bir yana da 13'ten 14'e bambaşka bir hikaye, oraya gelmişken nolacak onu da yaparım diyorsun (zira raid yapmayana ya ice barbed spear ya da r14 silahı var seçenek olarak oyunda, mc yapan bile ağzına yüzüne vuruyor casual'san) ama pek öyle olmuyor. yapmak =/= keyif almak, anlamasını beklemiyorum yaşamayanın tabii. pope bilir, dellendim bıraktım oyunu birgün, "manyak mısın ucuna gelmişken şunu bitir bari" dediler de döndürdüler.

wow'da çok eğlendiğim dönemler de oldu (battlegroup 1'in en iyi order takımıydık tbc'ye kadar, yenemediğimiz sadece tek horde bad karma takımı vardı ve takımdaki yabancıların hepsi kafa adamlardı) ama oyun tek başına ilgimi hiçbir zaman cezbedemedi, o takım dağılıp arkadaşlar frostmane filan için satınca da tümden bıraktım.

25 lira da birşey değil evet arkadaş muhabbeti için, gidip milletle beraber birşey yesen içsen zaten o kadar tutar. ha arkadaş muhabbeti deyince oyun içindekini diyorum. vent'ten bir kere seslerini duymadım zaten wow'da doggy ve pope'un, mikrofon üşengeçleri lol.

viktor lvl 7 ne ahah, oynamamışsın yani. aion'da lvl 7 ne kadar sürüyor bilmem de taş çatlasa 1 saat filan war'da. gerçi wow'un monami boyalarıyla ilkokul çocuğuna hazırlatılmış dokuları daha çekici geliyorsa başka lafım yok. (:P)

geriye düşülen ranking sistemi mmo dünyasının en zararlı olayı, wow bile hatasını görüp değiştirmişken aion'un benimsemesi zaten pc başında 4 gün oturup ölen uzakdoğulu kitlesine hitap ettiğini tek başına gösteriyor. pve ile pvp'nin birbirine karıştırılmasının sonunu da biliyoruz zaten wow'dan. denge tutturacağım derken iki kitleye de yaranamamak, mob'a vurulan dmg az kalmasın derken 1-shot pvp durumları. neyse zaten pve ile işim yok.

ve bıngıldak, fps filan diyorsun da bir yıllık aion'da da aynı şeyden şikayetçi millet. daha dün bu bölümde, pvp başlığında atılan mesaj var, yabancı forumlardaki ağlama duvarlarını geçtim. asgard "ben ne olduğunu görene kadar kuşatma bitiyor" yazmış lol. war'da yok artık öyle bir ağırlık, aynı ekranda 4 wb kapışırken bile oynanıyor spell effect kapadığın sürece.

valla kanuni, wow'un ilk hali zaten bir mmo'da sevmediğim neredeyse herşeyin harmanlanmış hali. :) 60 olana kadar akla karayı seçtim. o ara battleground koymamış olsalar herhalde 2-3 aya bırakmıştım. aoc'tan daha iyi olmak zor değil zaten, oynadığım en kötü mmo. şahsen rahatça 1-2 hafta ara verebileceğim, hergün "aha bugün de gireyim yoksa geri kalırım" demeyeceğim mmo istiyorum artık. onu da oynuyorum halihazırda, ayda bir set modası değişmiyor, millet tur bindirmiyor avatar grind'da. ncsoft'tan beklediğim bir oyun varsa o da guild wars 2, aylık koymazlarsa ona bakarım belki. keçi boynuzu çiğnemeden rafine keyif.

ve evet, oynasam elyos oynardım kesin. ncsoft da hak yoluna yönlendirmiş belli ki grind vs quest dağıtımıyla. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

random aion gameplay videosu aradım bu çıktı
http://www.youtube.com/watch?v=ueC_Fnsr97s&feature=fvst
bunun üstünden konuşuyorum,zevk ve renk meselesi yine, banada aion un animasyonları street fighterdan knight online dan çakma duruyo açıkçası
warhammerın üzerinde ea gibi salak bir baskı olmasaydı şu an oyuncu sayısı 5-10 katı olurdu en az. bide pvp oyununa pve content yapan mythic var tabi
Sosyal ağlarda paylaş

koyduğun videonun anlamı yok ki. Fast forward ile bir 1vs1 pvp göstermişsin. Siyah-beyaz yapsalarmış charlie chaplin olurmuş. Bir de seçtiğin classlar Tank ve Healer. Bu videoyu özellikle mi aradın?
Bence büyü animasyonları birçok oyundan cok daha iyi. Artistik harektler var melee classlarda (havaya sıçrama felan), casterlarda büyüleri sözlü yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam, WoW R14'ü öyle bir anlatmışsın ki, yani, gören de ilah falan sanacak seni.

Ne pre-patch R14'ler tanıdım, sınıfının S'inden haberi yok.

Geriye düşülen Ranking sistemi, PvP namına bir oyuna getirisi tartışılmayacak bir özellik bence.

WoW R14'leri, WAR RR80'leri cap'e ulaştıktan sonra oyundan tamemen koptular/kopuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...