Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sadece denemelere girmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Üniversite son sınıf öğrencisiyim ama bu sene okula ara verip yeniden össye girmeye karar verdim. Neyse sonuç olarak bir dershaneye gitmiyorum ama deneme sınavlarına da girmem gerektiğini düşünüyorum. Nasıl oluyo bu olay bilen var mı? Mesela gittim dershanelerinden birine sadece sınav ücreti vererek düzenli olarak sınavlarına girebilir miyim? Bi de sınav tarihlerini, sonuçlarını vs. nasıl ulaştırıyorlar acaba.

Edit: Bu arada Ankaradayım, şu dershanenin denemeleri iyi olur, çok kişi girer vs. gibi tavsiyelere açığım. Çok uzak kaldım öss olayından ama bakalım nasıl olacak.
Mesaj tarihi:
dersanelerin sınavlarını takip et
3-5 tl ile giriş yaparsın
sonucunu da telefonla ogrenirsin ya da gidip alırsın
bazı dersaneler sms de atıyolar diye biliyorum
ama ille dersane sınavlarına girmen de gerekmez. al evde kendin çöz.nolcak toplu sınava girince onu merak ettim ben
Mesaj tarihi:
Ya şimdi ben girdiğimden beri iki üç kez sistem değişti, en azından puan olarak değil de sıra olarak dershanedeki yerimden fikir edinirim diyorum.

@xaty: onu yarın yapıcam işte de gitmeden aklımda bi fikir olsun dedim.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

dersanelerin sınavlarını takip et
3-5 tl ile giriş yaparsın
sonucunu da telefonla ogrenirsin ya da gidip alırsın
bazı dersaneler sms de atıyolar diye biliyorum
ama ille dersane sınavlarına girmen de gerekmez. al evde kendin çöz.nolcak toplu sınava girince onu merak ettim ben

malum öss yi evine vermiyolar,evinin rahatlığıyla dersane kalabalıklığı,sırası cartı curtu bir dgl,evde alışmak çok ii dgl ondan
Mesaj tarihi:
Evde kendin çözmekle dershanedeki sınavlar çok farklı bence. Sonuçta sınavı sadece kaç soru çözebildiğini görmek için çözmüyorsun. En azından dershane sınavlarının farklı avantajları da var. Belirli bir saatte sınava giriyorsun, uymak zorundasın. Başka bir sürü insanla yarışıyorsun. İlerlemeni, gerilemeni daha net görebilirsin (diğer türlü her seferinde eşit zorlukta sorular çözerek doğru/yanlış sayısına göre başarının durumunu ölçmek zor). Kalabalık bir şekilde sınav olmanın psikolojisini yaşamış/alışmış olursun. Senin önünde olan tipleri görüp hırs yapar, daha ciddi hazırlanırsın..
Mesaj tarihi:
Kimya mühendisliği, kötü bir meslek olduğunu söylemiyorum ama sevmeden yapmak hemen hemen imkansız. Öbür taraftan başka iş yaparım diye kendimi kandırıyordum ama ne anlamı var mühendislik okumanın başka iş yapacaksam. Herşeyden öte bölümle ilgili hoşuma giden tek şey mühendislik kısmı.
Mesaj tarihi:
valla hani hakiki 4 isen yani alttan çuvalla dersin yoksa bu gençliğin getirdiği atar hareketlerden kaçınıp diplomanı al mutlaka derim (çok biliyom ya ben :D)

ne okumak istiyosun peki? merak ettim
Mesaj tarihi:
Alttan çuvalla dersim yok ama projelerimi bi ders yüzünden bu sene alamadım. Asıl gençlik atarını bu bölüme girerken yaptım zaten, istediğim bölümü okumak yerine daha iyi bir üniversitede bilmediğim bir mühendisliğe girdim. İstediğim de çok fantastik bir şey değil zaten bilgisiyar mühendisliği sadece hedeflediğim üni biraz fantastik, moralimi bozmayasınız diye söylemiyorum.
Mesaj tarihi:
Sağol niyetim de kasmak zaten. Bari bi kaç tane sınavlarına çok kişi giren dershane söyleyin. Benim aklımda maltepe ve zafer kalmış, yarın onlara giderim heralde.
Mesaj tarihi:
Abi anlatamıyorum bu sene össye girmem bitirme süremi etkilemiyor. Bu sene 43256 ders alsam da gelecek sene, 1 ders alsam da gelecek sene. Herşey bi yana bitirsem ne olacak hayatımın geri kalanında nefret ettiğim bir işte mi çalışayım.
Mesaj tarihi:
"Baba nasihati inc." said:

Şimdi son sınıfsan nereden baksan 21 olmuşsundur, seneye 22 olacaksın, istediğin bölüme lak diye girsen hiç sene kaybın olmasa 26'da mezun olursun. Sonra askerlik falan derken bir bakmışsın 27. Zaten yüksek yapmaya kalkarsan ya da bir sene iş bulamazsan orta yaş sendromuna işsiz gireceksin demektir bu.

Kaldı ki ilerleyen yaşlarda ailenin de desteğini ufaktan çekmesiyle beraber "ulan kazık kadar adam oldum, akranlarım parfüm koklayıp milyorları götürüyor ben 92'lilerle kös kös oturuyorum" demeye başlayacaksın. Belki bu yüzden okuldan soğuyup iş arama hevesine gireceksin ve okul ikinci planda kalacak; bu sefer de call centerlarda, fuarlarda sürüneceksin.

İşte bu nedenlerle illa bilgisayar mühendisliği okuyacağım diyorsan bile öncelikle okulunu bitir, emin ol okulu bitirmek için kaybedeceğin 2 sene yeni bir okulda okurken kaybedeceğin 4 seneden daha avantajlı olacak. Ayrıca dünya kadar dersi de saydırırsın kolayca. İlerde de eğer bilgisayar mühendisliği okumak o yaşlarda zor gelirse para kazanman gerekirse elinde mesleğinin diploması olur. Çöpe atılmış 4 yılın olmaz.

BTW final dışarıdan öğrenci alıyordu İstanbulda denemeler için, Ankarada da alırlar herhalde.
Mesaj tarihi:
Eyvallah nasihat etmişsiniz de nasihat dinlemek için açmadım konuyu. Bu konuda nasihat istesem pati yaş grubundan daha yaşlı insanlardan nasihat isterdim, sevmediğiniz bir işte 20 sene kadar çalıştıktan sonra belki daha anlaşılır gelir. Sonuç olarak benim durumumu ya da şartlarımı anlamanız mümkün değil bunları da zaten açıklamaya niyetim yok.
Mesaj tarihi:
Türkiyedeki ekonomik şartlarda 40 yaşına gelmiş bir insandan nasihat istediğinde yukarıdakine benzer bir tepki verecektir. Daha iş hayatına atılmamış insanların bu konuda daha açık görüşlü olabileceğini varsayman lazım aslında.
Mesaj tarihi:
O yaştaki insanlardan yukardaki tepkiyi almadım ki bazı şeyleri göze alıp yeniden giriyorum. Risk almamayı öğütlemenin neresi açık görüşlülük onu da anlamadım.
Mesaj tarihi:
okulunu bitir ondan sonra tekrar gir demek tavsiye değil direkt buraya kadar gelmişken başka türlü birşey söylenmez zaten. bikere okulunu bitirdikten sonra yeni gireceğin bölümde birçok dersi saydırman çok daha kolay olacak. hele ki mühendislik diploması varken elinde. böylece yeni bölümün 4 seneden kısa sürecek. ancak mezun değilsen aldığın dersleri saymama ihtimalleri daha kuvvetli

bunun yanında ömrün boyunca kimyayla hiç uğraşmasan bile çift diploman olacak ki emin ol bu tarz şeyler değersiz değil.

ha yine de tavsiye istemiyorum diyorsan kolay gelsin bence çok büyük hata edersin. 1 sene daha kaybet ama çift diplomaya git
  • Yeni Oluştur...