Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya'yı Tanrı yaratmadı

Tokasra

Öne çıkan mesajlar

Bu argumanin sebebi muhtemelen bilimsel gelismeler.

Biliyorsunuz butun semavi dinler Dunya'nin bir kac bin yil once yaratildigini soyler. (Sanirim 8-10 bin yil a kadar gidiyor) Simdi buna inanmazsan Dinine inanmadigini gosterdigi icin, inanlar halen bu teoriyi destekler. Ornegin Dinazorlar i sordugunuzda resmi cevap, dinazorlarla insanlarin bir arada yasadigidir. Karbon testi gibi testlerin gercegi yansitmadigini syolerler, bilimide iteklerler bu yuzden. Ama cok fazla bir baseleri kalmadigi icin artik bu teoriyi uretmis olabilirler. Hani kitabimizda zaten boyle yazmiyordu biz yanlis anlamisiz ayagina getirebilirler. Bence bu yuzdendir. Semavi dinlere inananlarin en cok zorlandigi konularin basinda gelir yaratilis meselesi, dinazor buluntulari vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yaratmış/yaratmamış önemli değil de,yarattıysa ondan önce ne vardı benim kafamı alan soru bu?
Diyelim 1 milyon yıl önce yaratıldı atıyorum,e peki ondan 75857187518751 yıl önce sonsuzlukta yani ne vardı,o kadar yıl boşluk muydu,niye bir anda yaratıldı,yok olunca ne olacak mesela?
Sonsuzluk kavramını çözemediği için insanoğlu cevabını bulamıyor,yoksa 1m önce yaratılmış 100 milyar yıl önce yaratılmş,e peki onun öncesi,1 trilyar yıl önce ne vadı???Yani zaman kavramı,bizim bildiğimiz ölçülerdeki haliyle tutuarlı ve gerçek bir kavram değil,çünkü sonsuzluğu kavrayamıyoruz...
Bütün soruların cevabı zaman-sonsuzlukta yatıyor bence,ancak heralde kavramamız mümkün değil..
Kavrayamadığmız diğer bir konu ise boşluk mesela,nedir yani boşluk şimdi bir düşünün tüm uzayı,nedense hep 2 boyultu gibi düşünüyoruz mesela dünya-ay arasındaki mesafeyi yatay bir çizgi olarak düşünüyoruz,bugün bir uzay gemisi yapsak ve durmadan ilerlesek hep ileri gideceğimizi düşünüyoruz,ama bir de atıyorum bunun yukarısı aşağısı var,orası da sonsuza gidiyo mesela,bilmem anlatabildim mi...
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

1000de 1 ihtimal bile olsa tanrı olmasıihtimali bence inanmaya değer malum sonucu baya bir ızdırap verici olabilir. COOOOZzzzzZZzZz

Hmm yanlız ihtimal 1000de 1 olmayabilir, şimdi diyelim insanlığın şu güne kadar taptığı 1000 tanrı vardı (zeus felan), sen gidip o 1000 tanrıdan 1'ine inanıyorsun.

E asıl diğer tanrılar doğruysa yanmama olasılığın aslında 1/2^999.
Yanlız yanlış hesapladım sanırım 999 tanrı için (tek tanrılı olmayan dinlerde) ya var olabilir ya da olmayabilir desek her biri için yanmama olasığımız %50 (1/2), yani yaklaşık 1/2^999 ediyor ama başka sıkıntılar var tabii mesela Allah gerçekse zeus'un olma ihtimali ortadan kalkıyor ya da her çok tanrılı din birbiriyle compatible değil aslında iyi bir matematikçi insanların cehenneme gitme olasılığı hakkında güzel bir hesap yapabilir, aman neyse ben her türlü yanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...