Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 -007- said: Sufi said: 1- eş koşarım. 2- atatürk yanında başka isimlerle anılabilecek birisidir. Bak bold kısımları iddia eden biri ya ağır cahildir ya da vatan haini potansiyeli yüksek biridir, özünde bu yolda ilerleyen biri olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Başka ihtimal olamaz o kadar net konuşuyorum. ayrıca şu söylediğin tamamen yanlış. hiçbir biçimde onaylamam mümkün değil. ne cehalet ne de vatan hainliğiyle ilgisi yok bunun. sadece tek bir şeyle ilgisi var: atatürk'ü insan olarak görmeyle. çok başarılı, herkesin yapamayacağı şeyleri yapmış bir insan. ama insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 ayrıca bak bir daha söylüyorum: bu konuda cehalet sözkonusu olmadığına göre (40 yaşındayım, üniversite mezunuyum, dolayısıyla atarük konusunda eğitim yıllarım boyunca her türk vatandaşı gibi bilgi aldım. tabi ki bununla yetinmedim sonrasında da gerek cumhuriyet öncesi ve gerek cumhuriyet sonrası ile özel olarak ilgilendim. okuyan, neyin ne olduğunu bilmeye çalışan herkesin yaptığı gibi.) tek bir ihtimal kalıyor: vatan haini olduğumu veya olma yolunda ilerlediğimi söylüyorsun. tekrar ediyorum bu ciddi bir suçlamadır. savcılığa şikayette bulunursun gereği yapılır. vatan hainliği senin zannettiğin kadar çarşıdan 3 kuruşa alınabilecek kadar ucuz bi olay değil. her fikrini zikrini beğenmediğimiz insan vatan haini değildir. savcılığa suç duyurusunda bulunmayacaksan bana vatan haini demeyi lütfen kes. ayrıca bone, vatan hainliği suç olmaktan çıkarılmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 40 mı O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 bunu mu seçip çıkardın ardeth :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BOLD YAZMAKLA KALMIYOR Bİ DE CAPS AÇIYORUM, O HALDE ONU EN ÇOK SEVEN VE YOLUNDA İLERLEYEN BENİM, KİMSENİN ADINI DA O'NUNLA AYNI CÜMLE İÇİNDE KULLANMAM ÇÜNKÜ VATAN HAİNİ DEĞİLİM OK? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 yok o mesajda yazdıklarına katılıyorum o yüzden bir tek ona şaşırdım sdf her ülkenin bazı hassas noktaları vardır. türkiyede bir insanı atatürkü sevmemekle ya da vatan hainliği ile suçlamadan önce 3-4 kere düşünmek lazım. sözün ne önemi var da dememek lazım, çevrede bir izlenim yaratıyor ister istemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Siyasi tartışmaların hepsi bu noktaya geldi gibime geliyor. Sufi said: kendi görüşlerimle ilgili önceki yazdıklarımdan farklı olarak söyleyeceğim bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 haklısın tenekeadam. hepimiz birçok konuda kendimizi gereğinden fazla ifade ettik şu kadar. ama itham etmemeyi, hakaret etmemeyi, suçlamamayı hala öğrenemedik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 evet öyle heheh hepimiz damla damla sempati akıtan insanlarız tartışmanın 1 saat sürmesiyle 4 gün sürmesi arasında sempati farkı 1 bardak kadar falan o yüzden bir yere varamıyoruz genelde ben merkezcil eksende ilerliyor tartışmalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Duvarlarınızı yıkın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 ülke olarak halen bazı çok basit noktalarda takılıp kalmış durumdayız. abd'de "en başarılı başkan" anketi yapılıyor ve washington'a gayet 'şirk koşuluyor' abraham lincoln filan. hatta yanlış hatırlamıyorsam lincoln birinci gelmişti bir ankette. hiç sözü dolandırmaya gerek yok "efendim o değerde birisi gelmedi onun için böyle söylüyoruz" diye, niyet belli. 20. yüzyıl türk tarihinde çıkmadıysa dünya tarihinde ararsın ya da daha eski türk tarihinde. her halükarda "TABU O, HAKKINDA KONUŞTURTMAM" kadar faşizan bir yaklaşımın izah edilecek, mazur görülecek yanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 ataturkle ilgili baglanti kopuklugu var bizim toplumda devletin sundugu bir ataturk var, buyuk komutan, lawful good, develt gucunun ve otoritesinin sembolu ornek alinicak yolunda yurunulucek adam birde gercek ataturk var, otoriteyi hicbrizaman kabul etmemis, hicbir fikrin veya dusuncenin curutulemez olacagina asla inanmamis, dikbasli ve etik filan tanimadan yapilmasi gereken ne ise onu yapan daha harbiyedeyken abdulhamitin burnunun dibinde padisahi devirme planlari yapip dergi cikartmis, ittihatcilar yoentimi ele gecirdiginde bunlar benim dostum diye dusunmeyerek en agir elestirileri yaptigindan ittihatcilarin kara listesine girmis, yarbayken cekinmeden ustlerine cok sert ifadelerle elestirilerini yoneltmis, herp emir komuta zincirinin disinda dogru gordugu neyse onu yapmis dunyanin butun super guclerine meydan okumus, birelerin inteharini biliriz ama siz bir ulusu intehara surukluyorsunuz diyen amerikali generale "yabancilar elinde can cekisicegine kendi evladinin elinde olsun bu ulus" diyebilicek bir adam Ataturkun kisiliginin en buyuk ozelligi asi olmasi, emir tanimamasi sistemleri ve duzenleri reddetmesi o yuzden giderken arkasinda hicbir ideoloji birakmadi, istese ismet inonuden cok daha iyi bir ideoloji kaleme alirdi ama o bu dunayada bilim ahric hersyein gelip gecici oldugunu bilen biriydi, o yuzden "ben miras olarak degsitirelemez hicbri kural ve fikri birakmiyorum, rehberinzi akil ve bilim olsun" demsitir hep soyledim tekrar soyluyorum dogmalardan, sabit fikirlerden ve degistirilemezlerden bikmis hayati boyunca onlarla mucadele etmis bir adami dogmalastirmak onun hatirasina yapilicak belkide en buyuk saygisizliktir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 @Sufi: Atatürk ve Menderes şu kadar vergi aldı demek eş koşmak değildir. Atatürk'ü küçülten bi cümle değil. Kaldı ki A kişinin birşeyi B kişisinden farklı yapması A ya da B kişisinden birinin yanlış yaptığı anlamına gelmez. Atatürk'ün aldıı vergi de Menderes'in ki de zamanına göre doğru olabilir. Programı izlemeyenler için bi daha açıklama yapayım. Tartışma hükümetlerin dinle alıp veremediğinin olup olmaması üzerine çıktı. Bu konu vergi konusu gibi değil, taktir edersiniz. Sonra o denyo adam, Altan mıdır nedir, "yaw Atatürk de Özal da yaptı" cümlesini kurdu ki, biraz durup bakınca bu cümlenin bilinçli olarak Atatürk'ün kelbimizdeki manevi değerini küçültme, Atatürk'ü alçaltma amaclı kurulduğu anlaşılıyor. Atatürk'ün yüzde kaç vergi aldığı, bunu neden bu şekilde yapmış olabileceğini tartışmak gayet normaldir. Ancak Türk milletinin Atatürk'e verdiği değeri, kalıp da Özal ya da bir başkası ile kıyaslamak düpedüz şirk koşmaktır. Ve inanıyorum Atatürk o adamın dilini yakar. Bir gün Atatürkçüler o lafları o adamlara yedirecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 bu ayrı bi mevzu tabi. ama benim hoşuma gitmeyen şey, kullanılan """şirk""" kelimesinin din min vs anlamına getirilip farklı bakılması.. kelime doğru.. mantık yanlış olabilir.a am kelime doğru.. bence herkes bu şekilde (msla snn gbi) mantığı eleştirmeli. cümleleri kelimeleri oraya buraya çeker biyere varılmıyo çünkü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 sorry, öm atacakken alıntıya basmak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 viktor'la gene aynı fikirdeyim. ::o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 @aktiftablet: "Atatürk o adamın dilini yakar". cümlesini ironik olarak mı kurdun, yoksa topiğin açılma nedenini gözler önüne mi serdin gerçekten çok merak ediyorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 dipnot: yalnız bu film o kadar başarılı, tekrar izlediğimde büyüdükten sonra dibim düşmüştü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Topiğin açılma nedenini bilmiyorum ama ironi falan yok. İnanıyorum, umuyorum , bekliyorum (sabri ugan gibi oldu) Atatürk'ü aşağılamaya çalışanlar hakkettiğini bulacaktır. Anlamı bu o cümlenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Açtım izliyorum şu anda. Konu hakkında yorum yapamıcam biraz başka noktaları konuşmak istiyorum. Pamukoğlu ve hareketini en baştan beri dikkatle izliyorum.Çıkardıkları her türlü basılı yayını dikkatle takip ediyorum.Nasıl ayakta durmaya çalıştığını,maddi sıkıntılarını nasıl çözmeye çalıştığını izledim.Rozet satarak,kupa satarak para topluyorlar. Pamukoğlunun kendisi öyle bükülen,eğilen bir insan değil.Öyle olsa zaten çoktan milletvekili olmuştu. Seçime kadar bu duruşunu değiştirmez,biraz daha halkçı bir çizgiye çekerse kendini ben gayet oy vericem.Şu an piyasadakilerin,hepsinden daha çok güvenebileceğim bir adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 aktiftablet, said: "yaw Atatürk de Özal da yaptı" cümlesini kurdu ki, biraz durup bakınca bu cümlenin bilinçli olarak Atatürk'ün kelbimizdeki manevi değerini küçültme, Atatürk'ü alçaltma amaclı kurulduğu anlaşılıyor. şu söylediğin şey tamamen subjektif bir çıkarım. "düşününce atatürk'ü alçaltma amacı taşıdığı anlaşılıyor..." hiç de öyle nalaşılmıyor. adamın söylediğini açalım: "atatürk de dinle uğraştı özal da dinle uğraştı" (uğraşmak ikisinde de kötü anlamda uğraşmak). bu cümle yanlış olabilir. içeriğine sonuna kadar itiraz edilebilir hatta belgelenebilir yanlışlığı. ancak buradaki sorun bu içerik değil. benim bu başlığı açışımın sebebi de bu içerik değil. pamukoğlu mesela deseydi ki "ne saçmalıyorsun, atatürk'ün dinle uğraştığını söylemek düpedüz bilgisizliktir" denecek hiçbir şey yoktu. gerisi tekara. önceki mesajlarımda var. "atatürk de dinle uğraştı özal da dinle uğraştı" (yapı olarak =) "atatürk de çok vergi aldı özal da çok vergi aldı" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Katılmıyorum. O ana kadar Özal lafı bile geçmemişken, Atatürk'ün yaptığı iddaa edilen bişeyin geçerliliğini kanıtlamak üzere Özal'ın durup duruken referans verilmesi... eeeah. Ayrıca o herifin genel tavrını da değerlendirerek çıkarım yapıorum ben tabi, bu da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Dragonmax said: bu ayrı bi mevzu tabi. ama benim hoşuma gitmeyen şey, kullanılan """şirk""" kelimesinin din min vs anlamına getirilip farklı bakılması.. kelime doğru.. mantık yanlış olabilir.a am kelime doğru.. bence herkes bu şekilde (msla snn gbi) mantığı eleştirmeli. cümleleri kelimeleri oraya buraya çeker biyere varılmıyo çünkü.. allah aşkına bu kadar da yapmayın. kaçınız bugüne kadar şirk koşmak tabirini kullandı? kaçınız bu tabiri "allah'a şirk koşmak" kalıbı dışında herhangi bir yerde gördü? pratikte (özellikle de türkçede) dinsel alandaki kullanımından başka hiçbir kullanımı yok. dikkat: şirk koşmak=din demiyorum zaten. dinden başka kullanımı olmadığı için dinsel bir çağrışım yapıyor diyorum. bak örnek vereyim: hadis: hadise, olay, vukuat demek. "atatürk'ün bir hadisinde şunlar şunlar olmuştur"* diyerek atatürk'le ilgili yaşanmış bir olayı anlatsam doğru bir yol izlemiş olmam. çünkü hadis kelimesi anlamından bağımsızlaşarak özel bir duruma tahsis edilmiş pratikte. yapılan benzetme, çağrışım tam olarak buna benzer birşey. ha lebette ki çıakr deriz "arkadaşım hadis demek olay demek, ne var bunda?" ama realiteye gözümüzü kapatmaktan başka birşey olmaz bu. *: hatta bak daha vurgulayıcı hale getirelim: "atatürk bir hadis-i şerifinde 'ne mutlu türküm diyene' demiştir" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ya şimdi izliyorum,bunlar nasıl gazeteci.Benim bildiğim gazeteci,tarafsız olur.Bunlar tek tarafa hizmet eden kukladan başka birşey değil. Aynısı karşı taraf içinde geçerli tabi.(Bunu yazmak zorunda hissetmem manidar aslında.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 yav tenekeadam, program tek kelimeyle komedi... ona birşey dediğim yok zaten. ne gazeteciler ne sunucu ne de siyasetçi... tam anlamıyla hepsi sınıfta kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar