Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 yani osman pamukoğlu'nun biraz uçuk kaçık ve hafif at gözlüklü biri olduğunu düşünüyordum ama habertürk'teki tartışmada atatürk'ün yanında ismet inönü, özal vs gibi isimlerin sayılmasına kızarak bu sözü söylemesi adamı gözümde fanatik dinci konumuna soktu. üstelik tartışmacılar şirk ifadesinin dinsel bir kavrama güçlü bir gönderme yaptığını hatırlattığı halde şirk olayının arkasında durdu. atatürk'Ün herhangi bir düşüncesi veya uygulaması bir biçimde eleştirilince veya yukarıdaki gibi "atatürk'e şirk koşulamaz; atatürk, yanında başka isimler söylenecek birisi değildir" gibi mantıklarla yayları fırtan insanlar yüzünden atatürk birçok olması gerektiği değerde algılanamıyor bir türlü. umarım böyle bir anlayışı dile getiren bir siyasi oluşum ölü doğar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 birader, seyhin etegini openlerin partisi hukumet olmus, bu zihniyet dedigin mi olu dogucak, birak ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 aquila said: birader, seyhin etegini openlerin partisi hukumet olmus, bu zihniyet dedigin mi olu dogucak, birak ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chewy Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 hiç tutarlı değil bu herif ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 aquila said: birader, seyhin etegini openlerin partisi hukumet olmus, bu zihniyet dedigin mi olu dogucak, birak ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 cok bos isler pesindeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 aquila said: birader, seyhin etegini openlerin partisi hukumet olmus, bu zihniyet dedigin mi olu dogucak, birak ya. onlar kendi içlerinde tutarlı ama. zaten din adına hareketle, sorgulanamaz kavramları referans alarak yola çıkıyorlar. böyle yola çıkan adamın şeyh eteği öpmesi tuhaf değil. dini referansları sebebiyle onlara oy verenlerin oy vermesi de tuhaf değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 adam orada kurucuyla diğerlerini aynı kefeye koymam demek istedi. o kadın başka tarafa çekti. zaten kadın bir garip adam 10 saniye önce soruya cevap veriyor o cevap vermemiş gibi sanki farklı bir şey söylediğini ima ediyor. mesele şu pamuk oğlu: mesele orada ki halkın sevgi ve ilgi isteği diyor kadın: peki sizce bu mesele sadece terör mü? fln filan. 10 saniye önce cevap verdi adam zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 adam hakli. (belki gider boyle dersem) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ee osman pamukoğluna Atatürk ilkelerini savunduğu için oy verenleri niye garipsiyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 artık garipsemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 milamber, diğer konuşmacıların tavırlarını beğendiğimi söylemedim zaten. saçma sapan bir seyirde geçti bütün tartışma. soru soranlar başka şeyler sordu, pamukoğlu başka cevaplar verdi, soranlar dönüp dolaşıp aynı noktaya geldiler anlamadı vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 yok ben onu demek istemedi diyorum. yani kadının mod şuydu: -aaa şirk koşmak dedi demekki atatürke tapıyor!!!! oysa adam biz kimiz ki atatürkü eleştireceğiz çapımızı bilelim. önce bu ülke için onun kadar çalış ondan sonra o laf söylemeye cüret et. bizim aldığımız terbiye onu diğerleriyle eş tutmaya müsait değil sonuçta devletin kurucusuyla gelip erdoğanı aynı kefeye koyamazsın demek istedi. herkesin ortak değeridir onu korumalıyız dedi ama o bayan ortaya atlayınca tam anlatma fırsatı bulamadı. ki elhamdirillah müslümanım dedi fln. kadın çarpıtmaya çalıştı sözleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 adam zaten gamalı haçı kartal ile değiştirip parti bayrağı yapmış, ben şaşmıyorum ne dese. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Sufi said: üstelik tartışmacılar şirk ifadesinin dinsel bir kavrama güçlü bir gönderme yaptığını hatırlattığı halde şirk olayının arkasında durdu. tamam işte milamber. kadının senin deyiminle "aa şirk dedi" demesi üzerine yanlış anlaşılma ihtimalini ortadan kaldıracak herhangi birşey yerine tekrar etti. ayrıca atatürk'ün herhangi bir düşüncesi ya da uygulamasını eleştirmek için herhangi bir çapa sahip olmak gerektiğini de düşünmüyorum. beğenmemişsen veya onaylamamışsan eleştirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ya adam onun farkında değildi. adam bilmiyor belki sadece tanrıya şirk koşulabileceğini? bende kelimenin anlamını tam bilmiyorum o arada kullandı işte. fark etmedi ki yanlış olarak anlaşıldığı. daha tam ısınamadı bence siyasete fln konuşurken de tutukluk yapıyor konuşa konuşa ısınacaktır ama o manada demedi sonuçta. eleştiri konusuna gelirsek evet eleştirebilirsin ama ciddiye alınmayı bekleyemezsin. ben şimdi gidip hiç alakam olmadığı bir alanda otorite gibi atıp tutamam onu demek istedi adam. ama sanırım bazılarımız direkt ön yargıyla yaklaşıyor kendisine. yani ben hiç rahatsız olmadım bu söylemlerinden anlamaya çalıştım ve adamı gayet iyi anladım. söylemek istediğini tam anlatamadı ama anlayan anlıyor. anlamamak isteyen ya da hoşlanmayanlarda farklı bir yerden anlıyor olabilir. zaten dediği gibi herkes onu sevmek zorunda değil onunda öyle bir iddiası amacı yok. şahsen ben gayet samimi buldum kendisi, ısındım fln. can ataklı da ilk kez gözüme hoş gözüktü. normalde okumam izlemem kendisini pek ama karşısında ki diğer iki kişi o kadar boş konuştu ki adamı desteklemeye fln başladım sldasld Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 iyi ama adam gayet celallendi "dilin yanar" falan dedi :) yani öylesine ağzınan çıkmış bişey demek zor benim gördüğüm kadarıyla. "çapsızken de eleştirebilirsin" derken "eleştirirsin ve süfer iş yapmış olursun" demek istemedim zaten. o konuda anlaşmazlığımız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 inönü yü bilmem ama özal ile karşılaştırılıyorsa Atatürk OEAH derim yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 karsilastirilmasi gayet normal, ikisi de bu ulkeyi yonetmis insanlar. ozal>ataturk demiyolar heralde, veya ataturkun asker, ulke kurtaricisi (garip oldu bu laf sdf) kimligiyle karsilastirmiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edge Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 aquila said: karsilastirilmasi gayet normal, ikisi de bu ulkeyi yonetmis insanlar. ozal>ataturk demiyolar heralde, veya ataturkun asker, ulke kurtaricisi (garip oldu bu laf sdf) kimligiyle karsilastirmiyolar. Ban yicem yine ama olsun sanki atatürk tek başına kurtarmış gibi konuşanlardan kıl oluyorum.. Bide atatürkün hiç kötü yanlarını dile getirmeyenlerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 hee tek basinda kurtardigini dusunuyoruz biz hep, elini bi salladi butun ordular yikildi, sonra yuzugu aleve atti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ya o adamı kızdı herhalde anca onu diyebildi dışarıda yakalasa zaten akdaskd. herif öyle sorular sordu ki can ataklı da gaza geldi aahaha kavga fln çıktı herhalde reklama girdiler ya hani ben gülüyordum o sırada. ben sevdim adamı dediklerinden de anladıklarım şu: -ordu siyasete müdahale etmemeli ettiriyorsanız zayıfsınız demektir ben başbakan olursam ses çıkaratmam. -terörle mücadeleyi ordu yapmamalı jandarma ve polis yapmalı ordu girerse işin içine karışır ortalık özel birim kurup teröristleri kendi taktikleriyle vuracağım(ki şu ırak savaşından önce bu şekilde bitirme noktasına gelmiştik) -demokratik açılım olayı abd eksenli. ıraktan çekilirken pkkyı kuzeyden tasfiye etmek istiyorlar bu yüzden afla bu işi halletmeyi planlasalarda halkın reaksiyonunu açılımla test ediyorlar ona göre plan yapacaklar. -her türlü reformu yapacağız ama cumhuriyetin temel ilkelerini tartışmaya açmayacağız. -türbanı bir kesim siyasal simge olarak gördüğü, devlet bu simgeyi tehlikeli gördüğü sürece üniveriteye türbanlılar girmemeye devam eder. kanunlara uyarız fln... -avrupa birliği bizi oyalıyor almayacaklar artizlik yapıyorlar donduracağız müzakereleri bakın onlar gelecekler ayağımıza -avrupa artık yaşlandı hastalandı bizse genç bir devletiz fln -ekonomide bazı özelleştirilmiş kurumları pazara uygun olarak geri alacaklar. onun dışında karma ekonomi uygulanacak devlette yatırım yapmaya devam edecek. -şehirlere göç edenleri köylere döndürmek için devlete ait arazilerde tarım yapma hakkını verecekmiş. mazottan vergi almayacakmış. tarım ve hayvancılığa çok büyük önem veriyorlarmış + madenler konusunu özel olarak ele alacaklarmış. -yolsuzluklar için özel mahkemeler kuracakmış ve zaman aşımını kaldıracakmış. -teröri bitirecek fln. bana gayet samimi gözüktü takdir ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edge Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Sana saldırma amacı falan yok mesajda ortam kızışmadan söliyimde...Genel olarak içimdekini söyledim öle düşünenlere senin mesajında alıntı oldu doğal olarak sana sataşma gibi algılanıyor yok öle bişi Hepimiz kardeşiz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Atatürk Ülke Kurtarma Sihirbazına hoş geldiniz. Hayır isteyen istediğiyle karşılaştırsın ona karışamam zaten. Ama Özal ile karşılaştırılması her şeye rağmen garip geliyor bana. sırf aynı ülkeyi yönettikleri için bile olsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 ama benim vurgulamak istediğim konu anlaşılmadı. "atatürk, başka isimlerle beraber söylenecek bir isim değildir" gibi bir anlayış benim asla kabul edemeyeceğim bir anlayıştır. ben, osman pamukoğlu'nun tabiriyle atatürk'e gayet de şirk koşarım. benim bugün burada bu durumda olmama sebep olacak her lidere (devlet ve millet varlığı anlamında söylüyorum, kişisel varlığımdan bahsetmiyorum) atatürk'e duyduğum saygıyla eş derecede bir saygı duyarım. eğer bundan önce bu topraklarda bizim öncüllerimiz sayılacak toplumların güçlü olduğu dönemler bizim bu güne ulaşmamızda kaçınılmaz bir etki sahibi olmuşsa o gücü muhafaza edebilen her lidere atatürk kadar saygı duyarım. atatürk daha popüler (daha güncel) olduğu için daha fazla saygıyı hakediyor düşüncesine katılmıyorum. atatürk benim için büyüklerimden bir büyüktür, ve büyüklerimin hepsi de büyüktür. aralarında bir derecelendirme yapmak zorunda değilim. yapmak isteyen yapsın. ama bana yaptırmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar