yav Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Pati'den artarda süpersonik bakış açıları geliyor. Hayret ve hararetle takip ediyorum valla abow
Queen Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Ben dinlemek istiyosam sen dinlettirmiyosan haklı mısın yani? Cevap verirken peki onlar bilmeneyi konuşturmazken gibi şeyler kullanmak yasak ve saçma.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 yahu aynı protestocu gençlik geçenlerde taksimi savaş alanına çevirdi. hadi tmm bi tanesini karşımıza alıp soralım "hacı neyi protesto ediyosun?" cvp: hebehebhebe IMF istemiyok neyi sitemiyon niye istemion cvp: hebehe IMB bize dayatıyo neyi dayatıyo ? cvp: hebebe işte.. lan IMF ile anlaşma yapmadık yapmicaz diye açıklama yapılıyo resmi kanallardan tüm dünyaya. ertesi günü IMF yi protesto ediyolar. neyi niye ? aynı geçlik.. fakrlı değil.. o yüzden ben öle aman aman bi mantık bulamıyorum. artık zaten aramıyorum da. biri osuralımmı diyo. 100 kişi gidip sıçıp geliyolar.. valla başkasını bilmem. ben okulumda bölümümde sor cvp al lafı çak sessizliin tadını çıkar yürü git şekilinde öğrendim bu olayları..
Soris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ardeth said: üniversitede siyaset yapılmayacak da nerde yapılacak? çok şükür üniversitesinde siyaset yapılmayacak bir ülke olacak kadar düşmedik daha. ama ne düşündüğünü görebiliyorum, siyaset yapmayı fikirlerini zorla empoze etmek olarak görüyorsan hata orda başlıyor zaten. Siyasetin yeri üniversite değil sokaklardır. Üniversite bir eğitim kurumudur akedemik eğitimini alır gidersin. Kaldı ki öğrenciler siyaset yapamaz çünkü siyasetçi değillerdir onlar öğrencidir. Ülkeyi düzeltmek için içlerinde duydukları temiz saf ve samimi duygular onları bir anda siyaset yapma isteğine ittiği zaman bunu kavramayacak zekadaki ve kanı kaynayan kişilerin geleceği nokta budur. Siyaset bilimi okuyan bir öğrenci sınıfında öğretmeninin eşliğinde gerekli tartışmaları elbette yapacaktır ve yapmalıdır, bu ders içeriği içindedir tıpkı bilgisayar okuyan bir öğrencinin hangi programlama dillerinin daha avantajlı olduğunu tartışması gibi. Fakat dersi gereği siyaset bilimi okuyan ve sınıfında ders içeriği olduğu için tartışma yapan öğrenciler 2 saat sonra kampüste yürüyüş düzenliyorsa bunda bir yanlış vardır. İşin temeline inmek istersek hiçbirimizde bu denize tek başımıza açılıcak cesaret ve de TEK BİR GEMİ altında toplanabilmeyi düşünecek kapasite yok. O yüzden birimiz üniversite öğrencisi kimliği altında, birimiz öğretim üyeleri, birim rektörler, birimiz memurlar kimliği altında tepkimizi ortaya koyuyoruz. Kendi yaptığımız kayıklara binip yol alıyoruz. Halbuki bu denizde yol alacaksak tek gemi vardır oda vatandaşlık gemisidir. Bu tepki mükemmel bir şekilde verildi cumhuriyet mitinglerinde. Öbür türlü basit parçalar halinde ivme kazandığımız için birilerinin bizi susturması da pek kolay oluyor. Birileri gençleri küçük taşlar halinde biryerlere fırlatıyorlar birilerinin canlarını yakmak için. Sen küçük taş olursan herkes seni fırlatabilir. Küçük taşlar bir binayı oluşturamaz. Ülkesinin geleceği menfaati dışında ivme gerçekleştiren taşlar saygın bir binaya temel olamaz. Demokrasinin beşiği kabul edilen antik romaya gidelim, antik romada klozetler vardır işte birileri tarafından kullanılmaya hazır zekalar o klozet taşı olup çıkarlar.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Soris said: Kaldı ki öğrenciler siyaset yapamaz çünkü siyasetçi değillerdir onlar öğrencidir. Bu nasıl korkunç bir cümle böyle? Üniversite gençliğini apolitik yapmayan insanlar için bir rüya gibi. Bunu kabul eden bir ülkede yaşıyor olsak herhalde bugün bulunduğumuz durumdan da daha beter bir durumda olurduk. Okulda siyaset yapılması Türkiyenin durumunun farkında olmayan öğrencilerin farkındalık kazanması demek. Bu dışarıda yılda bir iki kez düzenlenecek Cumhuriyet Mitingleri ile olacak iş değil. Yani bu ülkede okulda siyaset yapılıyor olmasa herhalde ülke gençliğinin çok önemli bir kısmı(bugüne kıyasla) politikadan bihaber olurdu. Soris said: İşin temeline inmek istersek hiçbirimizde bu denize tek başımıza açılıcak cesaret ve de TEK BİR GEMİ altında toplanabilmeyi düşünecek kapasite yok. O yüzden birimiz üniversite öğrencisi kimliği altında, birimiz öğretim üyeleri, birim rektörler, birimiz memurlar kimliği altında tepkimizi ortaya koyuyoruz...Birileri gençleri küçük taşlar halinde biryerlere fırlatıyorlar birilerinin canlarını yakmak için. Sen küçük taş olursan herkes seni fırlatabilir. Küçük taşlar bir binayı oluşturamaz. Ülkesinin geleceği menfaati dışında ivme gerçekleştiren taşlar saygın bir binaya temel olamaz. Demokrasinin beşiği kabul edilen antik romaya gidelim, antik romada klozetler vardır işte birileri tarafından kullanılmaya hazır zekalar o klozet taşı olup çıkarlar. Orda zaten bir üniversite öğrencisi kimliği yok üniversite öğrencileri topluluğu var bir organizasyon mevcut. Bir cumhiriyet mitingi kadar büyük değil elbet ama zaten o boyutta bir mitingi düzenlemek bir öğrenci topluluğu için elbet mümkün değil. Ayrıca kimsenin bir yere savrulduğu da yok böyle küçük eylemlerin de kümülatif etkisi var en basidinden halktaki huzursuzluğu yansıtıyor ve aynı huzursuzluğu yaşayan diğer insanları cesaretlendiriyor.
Soris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ardeth said: Bu nasıl korkunç bir cümle böyle? Üniversite gençliğini apolitik yapmayan insanlar için bir rüya gibi. Bunu kabul eden bir ülkede yaşıyor olsak herhalde bugün bulunduğumuz durumdan da daha beter bir durumda olurduk. Okulda siyaset yapılması Türkiyenin durumunun farkında olmayan öğrencilerin farkındalık kazanması demek. Bu dışarıda yılda bir iki kez düzenlenecek Cumhuriyet Mitingleri ile olacak iş değil. Yani bu ülkede okulda siyaset yapılıyor olmasa herhalde ülke gençliğinin çok önemli bir kısmı(bugüne kıyasla) politikadan bihaber olurdu Üniversite bir eğitim kurumudur. Eğitim kurumuna eğitim amaçlı gelen öğrencilerin kendi kafalarına göre medya tarafından şekillendirilen basit taraftarvari sloganvari söylevler ile siyaset yapması yarardan çok zarar getirir. Delinin eline tabanca vermişler çekip babasını vurmuş misali. Ayrıca bu ülkedeki hiçbir insan gerizekalı veya angut değil herkes olan biteni görebilecek kapasitede. İnsanlar kendilerinde nasıl bir güç buluyor da insanlara bir takım şeyleri öğretebilecek kudreti kendilerinde görüyor?. Siyaset alanında derin bilgiye sahip olmak isteyen insan zaten gider ilgisini çeken kitapları alır okur. Nasıl bir cemaat kendi emelleri için üniversite öğrencilerini kullanıyor ve bizden sonsuz tepkiyi görüyorsa kendi egolarına üniversite öğrencilerini bilgilendirme kılıfı altında hizmet edenlerde bizlerden tepki görmelidir. Çözüm üretmek isteyen zeka holigan gibi davranmaz. Öğrenci üniversiteye kalem tutmak için gelmiştir futbol takımı holiganı gibi davranmak bir öğrenciye yakışmaz. Bir üniversite öğrencisi bir savaşa girmek istiyorsa bu savaş akedemik anlamdadır. Bir mühendis geliştirebileceği teknik bir ürün ile katkıda bulunur ülkesine. Siyaset okuyan bir öğrenci ise yazacağı metinler ile eser oluşturur. Metin yazamayan basit zekalar kampüslerde yürür protesto amaçlı camı çerçeveyi indirir. Tepkilerin eylem olarak ivme kazanacağı yer üniversite değildir. Üniversite tepkini ortaya koyacağın zaman seninle birlikte olacak arkadaşları seçmende sana olanak sağlar. Sen bu olanağı gerizekalı bir biçimde kampüste yürüyüş yaparak düzenlersen elbette hiçbir şekilde ciddiye alınmazsın. Çünkü yaptığın iş çocuk zekasında bir iştir. Üniversite öğrencilerinin örnek olarak çan eğrisini üniversite içerisinde protesto etme hakları vardır fakat üniversite öğrencileri kampüste kürt açılımını protesto ediyor veya öğretim üyeleri kamuoyuna mesaj veriyorsa bu işte bir yanlışlık vardır. Herkes mesaisi dahilinde olan konularla ilgilenmeli kendisini bir vatandaş olarak ilgilendiren konularda ise terbiye edilmiş bir öfkenin en küçük yapı taşı olarak demokratik bir biçimde mitinglerde bulmalı vermek istediği mesajı sağı solu kırıp dökmeden düzgünce verebilmelidir. İşte bu yapıldığı an ciddiye alınılır. Ardeth said: Orda zaten bir üniversite öğrencisi kimliği yok üniversite öğrencileri topluluğu var bir organizasyon mevcut. Bir cumhiriyet mitingi kadar büyük değil elbet ama zaten o boyutta bir mitingi düzenlemek bir öğrenci topluluğu için elbet mümkün değil. Ayrıca kimsenin bir yere savrulduğu da yok böyle küçük eylemlerin de kümülatif etkisi var en basidinden halktaki huzursuzluğu yansıtıyor ve aynı huzursuzluğu yaşayan diğer insanları cesaretlendiriyor. Üniversite öğrencileri topluluğu üniversite öğrencisi kimliğini tanımlar. Üniversite öğrencileri topluluğu işçileri tanımlamaz :) Cumhuriyet mitingleri gibi kaliteli bir tepki ortaya koyma gibi bir amacı olan kişiler ise bunun için çalışır. Holiganlık yapmaz. Ayrıca terbiye edilmemiş öfkenin sebep olduğu çok şey vardır. En güzel örnek zamanında öğrencilerin içinde bulunduğu sağ-sol çatışmasıdır. Bunun üzerine asker darbe yapmış asker darbe yaptıktan sonra özal peydah olmuş ve fethullah gülen sahneye ciddi anlamda çıkmıştır. Zamanında öğrenciler akıllı ve soğukkanlılıkla hareket etseydi başımızda bu hükümet biraz zor bulunurdu. Kümülatif etki konusuna katılıyorum fakat bu etki öldürmek istediğin bir adama tokat atmaktan öteye geçemez benim anlattığım ise demiri terbiye edip ona şekil kazandırıp güçlü bir kılıç yaptıktan sonra öldürmek istediğin adamın kafasını uçurmaktır. Bunu da görebildiğini sanıyorum.
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Holiganlık ayrı bi konu ama. Sen öğrenci olmakla apolitik olmayı karıştırıyorsun. Öğrenciler bugün siyasete karışmaları gerekenin 10 da 1 ini karışıyor olsalardı şu an bişeyler daha farklı olurdu emin ol. Yunanistan, Fransa gibi ülkelerde insanların, daha doğrusu "öğrencilerin" gücünü bilmiyorsun belli ki. Siyaseti bi ülkede siyasetçilerden çok öğrenciler yapar. İşi gücü olan adamın siyasetle ne işi olacak asıl. Saçmaladığını düşünüyorum bu yüzden. Ayrıca üniversite bir "Eğitim" kurumu değil öğretim kurumudur. Bir şey bilmeden konuştuğun burdan belli.
Soris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 "Pen Duick" said: Holiganlık ayrı bi konu ama. Sen öğrenci olmakla apolitik olmayı karıştırıyorsun. Öğrenciler bugün siyasete karışmaları gerekenin 10 da 1 ini karışıyor olsalardı şu an bişeyler daha farklı olurdu emin ol. Yunanistan, Fransa gibi ülkelerde insanların, daha doğrusu "öğrencilerin" gücünü bilmiyorsun belli ki. Siyaseti bi ülkede siyasetçilerden çok öğrenciler yapar. İşi gücü olan adamın siyasetle ne işi olacak asıl. Saçmaladığını düşünüyorum bu yüzden. Ayrıca üniversite bir "Eğitim" kurumu değil öğretim kurumudur. Bir şey bilmeden konuştuğun burdan belli. Öğrenciler siyasete karışamıyorlar işte onun nedenlerini ve çözümlerini kendimce anlatmaya çalıştım. Karışacakları yer ise üniversite değildir. Zararları çok fazladır. Öğrencilerin siyaset sandıkları şey başkalarının fikirlerini dinlemeden tek düze holiganvari bir şekilde sağda solda bağırmaktan ibaret. Bizim ülkemizin siyaset yaptığını sanan gençleri Oktay Sinanoğlu bizim kürsümüzde konuşma yapacak, hayır bizim kürsümüzde konuşma yapacak! diye birbirleri ile kavga eden gerizekalılardır. Hiçbir yaptırımları yoktur bu şekilde de hiçbir şekilde ciddiye alınamazlar. Çünkü yaptıkları siyasetden çok kendi egolarını tatmin etmek, genç olmalarından kaynaklanan enerjiyi yakma istekleridir. Biryere bağlı olma kendini bir yere bağlı hissetme duygusu onlara bu şekilde komik davranışları yaptırır. Hiç şüphesiz adam akıllı düşünen gençlerde vardır fakat bunlar holigan öğrencileri yönetemedikten sonra hiçbir kıymeti yoktur. 20 yaşındaki bir insanın zekası ve bilgi birikimi nedir ki bana siyaset yapıyor? Siyaset yapacak adam çözüm üreten adamdır sorunun bir parçası olan adam değildir. Sorunun bir parçası olduğunu ve bunu bile farkedemeyen adam çözüm üretmeye çalışan insanları tanımadığı halde bir şey bilmiyorsun diyebilecek kadar gözü kapalı ve öfkeli adamlardır. 20 yaşındaki bir insanın kimyası genellikle öfkeden ibarettir. Genç olmalarından kaynaklanan bir özgüven ile kendi düşünecelerini mutlak doğru kabul ederler ve kendilerince onun için savaşmaya hazırdırlar. Burada onlar için çekici olan vandallık yapmaktır çözüm üretmek değil. Gerçeği kulaklarına fısıldayan insanlara ise birşey bilmiyorsun diye seslenir. Kampüslerinde yürüyerek kendilerini anti-amerikancı bir yere koyarlar ve bundan mutlu olurlar. Facebookta video paylaşıp vatanı kurtaran zihniyet ile aynı zihniyettir bu. Türkün gücünü facebookta 1 milyon kişiyi gruba davet ederek birilerine kanıtlamaya çalışan insanlardır en büyük zararı veren. Şüphesiz hepimiz ülke olarak güçlü olmak isteriz . Bizi birbirimizden ayıran ve değerli veya değersiz kılan ise bu ortak amaç uğruna neler yaptığımızdır. Çalışma olmadan tepki olmaz. Makale yazcaksın kitap yazacaksın buluş ortaya koyacaksın, eserini meydana getireceksin. İşte gerçek tepki budur.
sir Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 siyaset her zaman her yerde yapılır. önemli olan söylemdir, üsluptur. siyaseti sadece siyasetçilere bırakacaksak sivil toplum örgütlerini falan kapatalım gitsin. ha eylem iyidir, kötüdür, uygunsuzdur veya uygundur o tartışılır. ama eylem yapmak önemlidir, kendini ifade etmek önemlidir. tabii keşke karşı tarafa da kendini ifade etme şansı tanınsa, ama her zaman olamıyo bu tabii =)
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Soris said: Üniversite bir eğitim kurumudur. Eğitim kurumuna eğitim amaçlı gelen öğrencilerin kendi kafalarına göre medya tarafından şekillendirilen basit taraftarvari sloganvari söylevler ile siyaset yapması yarardan çok zarar getirir. Tam olarak zaten dışardan belli emelleri olan insanlar kampüse sızdığı için kampüs içersinde siyaset yapılmalı. Sen kampüs içersinde siyaset yapılmasın dersen o insanlar örgütlemek istedikleri gençleri gizli gizli de örgütlemesini bilir, bunları okul dışında yaparak. O yüzden üniversitede olması gereken apolitiklik değil, tam tersine politik çeşitliliktir. Bundan sonra artık üniversite seviyesine gelmiş bir insana anne babalık yapmak ne bana, ne sana, ne de devlete düşmez. Kimin samimi olup olmadığını kendi çözebilmelidir. Bu açıdan da faydalıdır. said: Ayrıca bu ülkedeki hiçbir insan gerizekalı veya angut değil herkes olan biteni görebilecek kapasitede. İnsanlar kendilerinde nasıl bir güç buluyor da insanlara bir takım şeyleri öğretebilecek kudreti kendilerinde görüyor?. Sen de demişsin zaten, kimse gerizekalı değilse o zaman bir sorun yok çünkü ney,n taraftar vari olup olmadığını ayırt edebilecek durumda olmalılar. Bu durumda kendilerini en yakın hissetikleri ideolojiden başlayarak yol alabilirler üniversite hayatları boyunca. Çevresinde bulunan diğer insanlar bu tarz fikir alış verişlerine ve eylemlere girişmesi fikirlerinin olgunlaşmasına yardımcı olur. said: Öğrenci üniversiteye kalem tutmak için gelmiştir futbol takımı holiganı gibi davranmak bir öğrenciye yakışmaz. Bir üniversite öğrencisi bir savaşa girmek istiyorsa bu savaş akedemik anlamdadır. Eğer alkış protestosunu futbol holiganlığı olarak nitelendiriyorsan bu ancak demogoji olur. Saygısız diyebilirsin ya da yetersiz diyebilirsin onu bilemem ama holiganlık değil. said: Bir mühendis geliştirebileceği teknik bir ürün ile katkıda bulunur ülkesine. Siyaset okuyan bir öğrenci ise yazacağı metinler ile eser oluşturur. Metin yazamayan basit zekalar kampüslerde yürür protesto amaçlı camı çerçeveyi indirir. Bu tür bahsettiğin "politik oluşum"larda yakın arkadaşlarım var onlardan bu insanların kesinlikle akademik anlamda başarısız olmadığını ve hatta tam tersine bazılarının çok çok başarılı olduğunu biliyorum (yüksek lisans yapanlar da var aralarında). Kısacası hayatının bir kısmından fedakarlık yaparak bu işlere kalkışıyorlar ama akademik gereksinimleri de yerine getiriyorlar. Bu eleştirin yersiz. Çalışacağı olan adam zaten çalışıyor, çalışmayacağı olan adam da çalışmıyor. said: Üniversite tepkini ortaya koyacağın zaman seninle birlikte olacak arkadaşları seçmende sana olanak sağlar. Sen bu olanağı gerizekalı bir biçimde kampüste yürüyüş yaparak düzenlersen elbette hiçbir şekilde ciddiye alınmazsın. Çünkü yaptığın iş çocuk zekasında bir iştir. Üniversite öğrencilerinin örnek olarak çan eğrisini üniversite içerisinde protesto etme hakları vardır fakat üniversite öğrencileri kampüste kürt açılımını protesto ediyor veya öğretim üyeleri kamuoyuna mesaj veriyorsa bu işte bir yanlışlık vardır. Herkes mesaisi dahilinde olan konularla ilgilenmeli kendisini bir vatandaş olarak ilgilendiren konularda ise terbiye edilmiş bir öfkenin en küçük yapı taşı olarak demokratik bir biçimde mitinglerde bulmalı vermek istediği mesajı sağı solu kırıp dökmeden düzgünce verebilmelidir. İşte bu yapıldığı an ciddiye alınılır. Zaten o bahsettiğin arkadaşları seçebilmek için kampüs içersinde aktif bir siyaset tartışmasının olmasının önemi vardır. Üniversite içersinde eylem yapan öğrenciler (ki aslında çoğu zaman okulla ilgili oluyor) üniversite dışında da eylem yapıyorlar dolayısıyla üniversite içersinde kısıtlı kalmıyorlar. Okul içersinde yürüyüş, veya bir bakana karşı gösteri zaten ancak koşulların el verdiği durumlarda oluyor (mesela kampüste kötü bir olay yaşandığında veya işte okula bir bakan geldiğinde). Bu durumda zaten bunlara karşı gösteri düzenlenmesinin X yerinde bakana gösteri düzenlenmesi ya da Y yerinde olan bir olaya karşı o yerde tepki göstermekten ne farkı vardır? Yani o bakan akmerkezde konuşsa ve aynı gösteri orda olsa sorun olmaz diyeceksen bu da demogojinin hası olur ancak. Burda önemli olan mekanın üniversite olması değil, bakanın o an o üniversitede olmasıdır. Bakana bağlı bir durum yani. said: Üniversite öğrencileri topluluğu üniversite öğrencisi kimliğini tanımlar. Üniversite öğrencileri topluluğu işçileri tanımlamaz :) Cumhuriyet mitingleri gibi kaliteli bir tepki ortaya koyma gibi bir amacı olan kişiler ise bunun için çalışır. Holiganlık yapmaz. Ayrıca terbiye edilmemiş öfkenin sebep olduğu çok şey vardır. En güzel örnek zamanında öğrencilerin içinde bulunduğu sağ-sol çatışmasıdır. Bunun üzerine asker darbe yapmış asker darbe yaptıktan sonra özal peydah olmuş ve fethullah gülen sahneye ciddi anlamda çıkmıştır. Zamanında öğrenciler akıllı ve soğukkanlılıkla hareket etseydi başımızda bu hükümet biraz zor bulunurdu. Kümülatif etki konusuna katılıyorum fakat bu etki öldürmek istediğin bir adama tokat atmaktan öteye geçemez benim anlattığım ise demiri terbiye edip ona şekil kazandırıp güçlü bir kılıç yaptıktan sonra öldürmek istediğin adamın kafasını uçurmaktır. Bunu da görebildiğini sanıyorum. Benim orda belirtmek istediğim tek bir öğrenciden değil bu örgütlenmiş bir gruptan bahsediyoruz yani o kadar da küçük bir taş değil. Ordaki tepki de holiganlık değil ve ordaki insanlar da cumhuriyet mitingine katılmış olabilir. Fakat orda büyük miting düzenleme gücüne sahip insanların miting düzenleyeceği zamanları beklersen bu ülkeye hiç bir orjinal katkın olmaz. Bu tarz tepkilerin tabi ki kumulatif etkisi vardır çünkü böyle bir tepki o sahnedeki bir kaç insanın bile bu konular hakkında düşünmesine sebep olduysa bu da yeterlidir ki medya ile yayılmasından bahsetmiyorum bile. Burdaki amaç adamı ağlatarak istifa ettirmek değil bazı insanların o kişi hakkında iyi olmayan gerçeklerin varlığından haberdar olmasını sağlamaktır. Verdiğin örnek ise okul içi siyasetle ilgili bir durum değil tamamen dış etkenlerden meydana gelen bir polarizasyon. Okul içersinde siyaset yasak olsa bile o gençleri iki taraftan çekiştirerek dışarda örgütlerlerdi zaten merak etme. O durumu ancak hükümetin uygulayacağı bazı politikalar düzeltebilirdi ama onlar da müdahale etmek yerine daha da körüklediler gibi duruyor benim okuduklarımdan anladığım kadarı ile.
Dragonmax Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 oha son sayfaya girdim gördüm ve kaçıyorum o.O'
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 üniversitelerde siyasi gösteriler ve (ders dışı) tartışmalar yapılmalı mı yapılmamalı mı onu söyle de git
yav Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 abiii gerçekten bunu mu tartıştınız o koca yazılarda? ABOW bi de paragraf kullanmaı bilmeyen insanlar biliyorlar mı acaba birçok insan onları okumayı es geçiyor.
huun Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ardeth said: üniversitelerde siyasi gösteriler ve (ders dışı) tartışmalar yapılmalı mı yapılmamalı mı onu söyle de git tartışmalar tabii ki yapılmalı. gösteriler de yapılmalı; ama sınırları çiçek'e yapıldığı gibi sonuçlanmamalı. gösteri fikirlere dikkat çekmek için yapılır ve biter. başkalarının konuşmasına engel olmak gösteriye girmiyor, eyleme giriyor. siyasi eylemden öğrencilerin olduğu kadar herkesin uzak durması lazım.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 o başka bir tartışma konusu onu tartışmaya hazır değilim şu an sfsdf ama şu da var tabi gösterinin eylem kadar etkili olabilmesi için çok daha enerji harcayıp ortaya zeka dökmek gerekiyor. eylemde biraz işin içine kaba kuvvet (illa fiziksel değil tabi ama şok edici bir tepki) katılarak aynı noktaya varılmaya çalışılıyor. bunun sınırlarını tartışmak lazım
fenris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Farinal said: o değilde ahmedinejad'ı da konuşturmamışlardı abd'de. ahmedinejad'da müslüman. cemil çiçek'de müslüman. ikiside yüksek düzey devlet adamı. ikiside konuşturulmamış. öyleyse müslüman devlet adamları konuşturulmamalı? ya yanlış hatırlamıyorsam konuşturdular da; ahmed gay haklarıyla ilgili soruya "iran da gay yok." diye cevap verince ip koptu :P.
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 aynısın bizim eski iç işleri bakanı da dediydi.
aquila Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 adam hakli, ne iranda ne turkiyede gay var, herkes mutsuz.
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Hani protestonun sınırları tartışılır fakat "ünilerde protesto mu olurmuş"a falan dönmesin konu şu vakitten sonra. Dersane değil orası.
Soris Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ardeth said: Tam olarak zaten dışardan belli emelleri olan insanlar kampüse sızdığı için kampüs içersinde siyaset yapılmalı. Sen kampüs içersinde siyaset yapılmasın dersen o insanlar örgütlemek istedikleri gençleri gizli gizli de örgütlemesini bilir, bunları okul dışında yaparak. O yüzden üniversitede olması gereken apolitiklik değil, tam tersine politik çeşitliliktir. Bundan sonra artık üniversite seviyesine gelmiş bir insana anne babalık yapmak ne bana, ne sana, ne de devlete düşmez. Kimin samimi olup olmadığını kendi çözebilmelidir. Bu açıdan da faydalıdır. Örnek olarak kocaeli üniversitesindeki öğrenciler kürt açılımını protesto ettikleri zaman camı çerçeveyi indirdiler ve sağlıklı düşünmeyi gerektiren sorunlara karşı bu şekilde verilen tepkiler toplumu aşırı bir şekilde gerdi. Toplum bu şekilde sistematik olarak gerilmeye devam ettiği sürece çok üzücü olayların yaşanacağı tahmin edilebilinir. Bir öğrencinin işi kürt açılımını protesto etmek değil okuluna gidip bölümünde başarılı olmaktır. Aynı şekilde gazi üniversitesinin rektörüde kürt açılımına ilişkin mesajlar verdi. Bu da bana göre çok yanlış. Üniversite eleştirel düşünce üretir gerginlik değil. Dikkate alınacak eleştirel düşünce ise eser ile olur. Karnı aç insan eleştiremez. Maaşını devletden alan insan hükümeti eleştiremez. Öğretim üyelerinin çoğunu ciddiye bile almayalım zaten. Oradan bir kez kaybediyoruz peki bu güzel boşluğu öğrenciler mantıklı soğukkanlı efendi ve kaliteli herşeyden önemlisi terbiye edilmiş bir öfkenin zeminini oluşturduğu bir hareket ile doldurabildilermi? Tabiki hayır! Yapabilseydik yerimizde saymıyor olurduk. Bizim yapabildiklerimiz 100 sene sonra bulamayacağımız şeyleri konuşmacılara fırlatmak. Ülkemizin içinden geçtiği bu gergin dönemde kapıcılar bile kürt açılımını protesto etmeye kalkıcak. Bu hareketin en ufak bir değeri bile yok gerektiğinde prof gerektiğinde öğrenci gerektiğinde taksici yani tüm vatandaşlar ortak bir meydanda buluşamıyor ise halk olarak biz nerdeyiz? Bunu da kendimize sormamız gerekli. Üniversitenin durmadan eleştirmesi gerektiğine katıldığımdan dikkate alınacak bir kaliteli eleştri kültürünün oluşması konusunda burada 1-2 şey söylemeye çalışıyoruz. Bu şekilde yapılan eylemlerin hiçbir geçerliliği yok. Tarihimizden ders alalım bizler politik görüşü yüzünden birbirini öldüren annelerin ve babaların çocuklarıyız. Biraz kendimize gelelim ve öfkemizi en iyi şekilde terbiye edip niyetimizin ciddi olduğunu gösterelim. Şiddet barındıran eylemlerin ortaya koyulması yarın birgün şiddete başvurmadan tepkilerini ortaya koymak isteyen kişilere olumsuz gözle bakılmasını sağlamakta bunu da göz ardı etmeyelim. Ardeth said: Sen de demişsin zaten, kimse gerizekalı değilse o zaman bir sorun yok çünkü ney,n taraftar vari olup olmadığını ayırt edebilecek durumda olmalılar. Bu durumda kendilerini en yakın hissetikleri ideolojiden başlayarak yol alabilirler üniversite hayatları boyunca. Çevresinde bulunan diğer insanlar bu tarz fikir alış verişlerine ve eylemlere girişmesi fikirlerinin olgunlaşmasına yardımcı olur. Kendilerini en yakın hissetikleri ideolojiden başlayarak yol alan insanların yaptıkları seçimler karakterlerinin gelişmesi içindir. Futbol takımı tutmak gibidir bu. Normal insan buradan oluşacak olan ürünü yer. Fakat halka hizmet edecek olan adam halkın mutluluğunu yer. Onları mutlu etmek istemesi kendi mutluluğu içindir. Ardeth said: Eğer alkış protestosunu futbol holiganlığı olarak nitelendiriyorsan bu ancak demogoji olur. Saygısız diyebilirsin ya da yetersiz diyebilirsin onu bilemem ama holiganlık değil. Alkış elbette güzel bir tepki ben genel anlamda konuşuyorum. Bu şekilde tepkiler medya tarafından abartılıp büyütülemeyeceği için bir sakınca görmüyorum çünkü işin içinde şiddet yok. Kampüs içinde geçen ve şiddetin temelini oluşturan her türlü tepki yarardan çok zarar getirir. Ardeth said: Bu tür bahsettiğin "politik oluşum"larda yakın arkadaşlarım var onlardan bu insanların kesinlikle akademik anlamda başarısız olmadığını ve hatta tam tersine bazılarının çok çok başarılı olduğunu biliyorum (yüksek lisans yapanlar da var aralarında). Kısacası hayatının bir kısmından fedakarlık yaparak bu işlere kalkışıyorlar ama akademik gereksinimleri de yerine getiriyorlar. Bu eleştirin yersiz. Çalışacağı olan adam zaten çalışıyor, çalışmayacağı olan adam da çalışmıyor. Çalışacak olan adam zaten çalışıyor ve çalışmayacak olan elbette çalışmıyor benim belirttiklerim çalışmayan insanın çalışıyor gibi sunulmasının saçmalığı üzerinedir dolayısıyla bu eleştrin yersiz :) Ardeth said: Zaten o bahsettiğin arkadaşları seçebilmek için kampüs içersinde aktif bir siyaset tartışmasının olmasının önemi vardır. Üniversite içersinde eylem yapan öğrenciler (ki aslında çoğu zaman okulla ilgili oluyor) üniversite dışında da eylem yapıyorlar dolayısıyla üniversite içersinde kısıtlı kalmıyorlar. Okul içersinde yürüyüş, veya bir bakana karşı gösteri zaten ancak koşulların el verdiği durumlarda oluyor (mesela kampüste kötü bir olay yaşandığında veya işte okula bir bakan geldiğinde). Bu durumda zaten bunlara karşı gösteri düzenlenmesinin X yerinde bakana gösteri düzenlenmesi ya da Y yerinde olan bir olaya karşı o yerde tepki göstermekten ne farkı vardır? Yani o bakan akmerkezde konuşsa ve aynı gösteri orda olsa sorun olmaz diyeceksen bu da demogojinin hası olur ancak. Burda önemli olan mekanın üniversite olması değil, bakanın o an o üniversitede olmasıdır. Bakana bağlı bir durum yani. Kampüs içindeki cafelerde insanların siyaset konuşmasını engellemek faşizmdir benim bahsettiğim bu değil. Eğer ki siyaset konuşan adamlar üniversite içerisinde yürüyüş yapıp karşıt görüşlü öğrenciler ile çatışıyorsa bu işte bir yanlışlık vardır. Sohbetler yapılmalı ve bu sohbetlerin sonucu çatışma olmamalıdır. Buradaki alkış tepkisi gayet yerinde ve seviyeli bir tepki. Bu da nasıl tepki veremeyeceğini bilemeyen insanlara güzel bir örnek olmalı. Laiklik portakal ise benim bahsettiğim konu da mandalinadır. İnsanın nerede ne yapacağı konusunda aldığı kararlar onun içinde bulunduğu medeniyetin gelişimini yansıtır. Kaldı ki içtenlikle dediklerimi ciddiye almanızı beklemiyorum Atatürk gibi bir adam bile laikliği zar zor anlatabildiyse bu ülkeye 20 yaşındaki birisinin ona benzer sözleri söylediğinde anlaşılması ihtimali çok düşük. Ardeth said: Benim orda belirtmek istediğim tek bir öğrenciden değil bu örgütlenmiş bir gruptan bahsediyoruz yani o kadar da küçük bir taş değil. Ordaki tepki de holiganlık değil ve ordaki insanlar da cumhuriyet mitingine katılmış olabilir. Fakat orda büyük miting düzenleme gücüne sahip insanların miting düzenleyeceği zamanları beklersen bu ülkeye hiç bir orjinal katkın olmaz. Bu tarz tepkilerin tabi ki kumulatif etkisi vardır çünkü böyle bir tepki o sahnedeki bir kaç insanın bile bu konular hakkında düşünmesine sebep olduysa bu da yeterlidir ki medya ile yayılmasından bahsetmiyorum bile. [b]Burdaki amaç adamı ağlatarak istifa ettirmek değil bazı insanların o kişi hakkında iyi olmayan gerçeklerin varlığından haberdar olmasını sağlamaktır. Ben öğrencilerin ve gençlerin cumhuriyet mitinglerini beklemesinden bahsetmiyorum. Beklemek senin aklına gelen. Beklemek benim aklıma gelseydi çözüm önerileri sunmuyor olurdum :) Hepsinden öte kaç tane genç cumhuriyet mitinglerinde konuşabildi? Kaç tane genç kalkıp 2 kelam edebildi? Edemezler çünkü büyükleri tarafından ciddiye alınmıyorlar. Böyle davranmaya devam ederlerse de ciddiye alınmayacaklar. Ardeth said: Verdiğin örnek ise okul içi siyasetle ilgili bir durum değil tamamen dış etkenlerden meydana gelen bir polarizasyon. Okul içersinde siyaset yasak olsa bile o gençleri iki taraftan çekiştirerek dışarda örgütlerlerdi zaten merak etme. O durumu ancak hükümetin uygulayacağı bazı politikalar düzeltebilirdi ama onlar da müdahale etmek yerine daha da körüklediler gibi duruyor benim okuduklarımdan anladığım kadarı ile. Okul içerisinde siyaset yasak olmalı değildir dediğim. Okul içerisinde şiddetin temelini attığı bir tepkinin ortaya koyulması yanlıştır. Okul içinde olmasa zaten dışarıda birbirleri ile çatıştırırlardı gençleri demişsin. Sana basit bir soru: daha sağlıklı büyümek için köklerini birbirlerine sarılarak oluşturan ağaçların bulunduğu bir ormandamı yangın daha hızlı yayılır yoksa içerisinde ağaçlarında bulunduğu ve binaların beton olduğu bir şehirdemi? Ayrıca siyaset yapacağım diye yanıp tutuşan dangozlardan kaçı oturup bir esnafın çayını içti? Kaçı vatandaşın olaylara karşı tepkilerini ölçtü ve bununla ilgili analizler yaptı? Kaçı bu halkın dilini isteklerini beklentilerini anlamak için kafa patlattı? Çok az bir kısmı, o az kısmı da zaten holiganvari işlerle uğraşmaz adam gibi kalemlerini kuşanıp savaşır. Bunu yapamayanlar ise kendilerini andıran taş ve odunlar ile birbirlerine yine birbirlerine benzeyen şeyler ile saldırırlar.
Regalya Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Ben okurken kampüs önünde yada kafeteryada toplanma oldumu geldiğimiz gibi geri dönerdik şimdi çıkar denyolar birbirini tarar aradan biz vuruluruz en azından copu/sandalyeyi yeriz akarla kokarla uğraşmayalım diye X( Öğrencilerin kampüsde siyasete karışmasına karşıyım dışarda kim ne yapıyorsa yapsın al eğitimini kap diplomanı ne halt yiyorsan ye Ayar oluyorum böle nevrim dönmüş a verbis legis non est recedendum ee eee actori incumbit onus probandi aaa aa şaşı bakıyorum gevelenirken yandan gerizekali embesil enikin biri başlıyo hede höö hööö hööö lala lö lööö löö diye hade gene ortalık karışdı sandalyeler havada uçuyo ki bu yüzden bırakdım zaten gittim özel okula oh mis siyaset =/= karşıt guruba fiziki saldırıda bulanmak
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 üniversitele öğrencileri,üniversiteler olduğu süredir,siyasi aktivism'in içinde bulunmuş gruplardır.Öğrenci "sınıfının" bağlayıcı özelliğide bekar evinde kalıp makarna yemek değildir. dünyanın her tarafında bu böyledir. öğrenciler siyasete karışmamalı , orası eğitim kurumu fln diyenler,sanal gerçeklikten çıkıp gelmiş gibiler yok protestonun şeklini tartışırsınız ,tartışın,ama bi önerim,tartışmak yerine birgünde wowdan kalkıp inandığınız idealler için birşey yapın,kıç büyütmek yerine. saygılar.
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 protestoların amaçları güzel de, yöntemleri ne kadar fail yahu
Skroce Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2009 sizi gidi pis anarsistler. adam demokrasi dedi duymadiniz mi. Biri terlik ayakkabi atsaydi bari. Üni genclerinin ilerici duruslari her zaman kayda degerdir taktir ederim.
Öne çıkan mesajlar