Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bakan Çiçek'e kürsü terk ettiren protesto

Revell

Öne çıkan mesajlar

Sylian said:

Memleketin yüzde kaçını Mülkiye'liler yönetiyor? Hayır cidden merak ettim anlaşılan biraz da olsun biliyorsun, bizi de aydınlat pls.

yönetin işte, tutan kim? çok kaliteyiz diye memleket yönetmeye talip değil miyiz diyorsun, anlamadım.

Sylian said:

Ağa akademisyen ya da üniversiteli anlayışın buysa zaten bırak burada tartışmayı. Karşı çıktığımız her siyasiye akademik bir makale yazalım onlar da sonra bunları okuyup ağlasınlar ahahaha harikasınız.

mülkiyeli olarak o zaman öğrenciler ne gibi akademik çalışmalar yapmış? bırakın bu işleri, üniversite çöp adam yetiştiriyor işte türkiye'de. hiç şu üniversite, bu üniversite diye havalara girmeyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

mülkiyeli olarak o zaman öğrenciler ne gibi akademik çalışmalar yapmış? bırakın bu işleri, üniversite çöp adam yetiştiriyor işte türkiye'de. hiç şu üniversite, bu üniversite diye havalara girmeyelim.

o tam olarak doğru değil. yüksek lisans ya da doktorada yurt dışına çıkıp çok iyi şeyler yapan insanlar mevcut bizim okulun fizik bölümünden, yani eğitim kötü değil. ama burda doktoraya kalıp da ilerde iyi bir eğitmen olmanın ötesine çıkabilen insan pek görmedim. postdoc yapanlar yine biraz dünya görüşleri açıldığı için toparlıyorlar ama yurt dışı şart evet. bütün öğrenim hayatını türkiyede geçiren birinin iyi bir araştırmacı olduğunu görmedim daha

ha buarada makale yazıyorum ama cemil çiçekle ilgili değil sdfds
Sosyal ağlarda paylaş

eheh aslında doğru diyorsun. türkiye'de beceremediği için yurtdışına gidip derece yapan arkadaşlarım olmuştu; ama üniversite altyapı yapıp dışarda eğitimine devam edeceğin bir kurum olmamalı ya da özel sektörde yetişeceğin.

böyle bölümler de var tabii, sosyal bilimler ya da iktisadi bilimler mesela bu şekildir. siyaset böyle bir bölüm değil ama. siyaseti yurt dışında öğrenip türkiye'de bişeler yapamazsın.

siyaset okuyorsan üniversite ya da sonrasında siyasete bir katkın olmalı. siyaset bir bilimdir lan, meslek değil cemil çiçek gibilerin yapacağı. türkiye'nin en büyük eksiği bu zaten. adamı okuluna geldiğinde konuşturmamak akademik bir olay değil ama. siyaset okumakla, siyaset yapmak arasında fark var. ben onu demek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

e tabi ki üniversite öyle bir yer olmamalı. ama üniversiteleri düzeltmek için nelerinin eksik olduğunun tayini iyi yapılmalı ben de onu yaptım :p gerçi başka üniversitelerde çok leş eğitmenler de var insanı mesleğinden soğutacak o da bir gerçek.

o iyi eğitmen dediğim insanların hepsi de mesleğini çok seviyor ( farzı misal fiziği ya da matematiği) ama nedense araştırma yapacak kadar enerji ya da hırsları yok. sanırım çevrenin de stimüle edici bir etkisi olması lazım, konferanslar ve etrafında çalışan insanlar falan. tek başına çırpındığındın zaman yoruluyorsun bir süre sonra
Sosyal ağlarda paylaş

siyaset yalan soyleme sanatidir bilim filan degil

demokrasi = cok oy alanin dudugu calar
cok oy = halkin onayi
halkin onayi = populizm
populizm = yalanlar

o yuzden demokrasi ile yonetilen ulkelerde oyle aman okuldan cikicak cok becerikli ulkeyi ucurucak diye beklemeyin, dmeorkasi sitatukoyu sever cunki halka ragmen halk icin hicbirsey yapamaz donem sonuna kadar herkese sevimli gozukmeye calisarak debelenirsin

sonra kazik kadar adamlari gorursun ben sana mektup yazdim, dur bende mektup yazip geri yolliycam, aman yalamadan yollama, yok ptt ile yollicam, taahuttlu atta kaybolmasin hede hodo

gercekten siyaset bilimiyle ilgilenenlerin siyasete bakisini tek bir resimle acikliyabilirim ki evrenseldir buda

http://jamie-online.com/random-jamz/wp-content/uploads/2009/06/facepalm.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Yıllarca akademik olarak tek bir araştırma çıkmasın üniversitelerden ,

AKP 7 Senedir mi hükümet ?

Hangi gelişme olmuş universitelerde , içi boş üniversite açsınlar anca, senin gibi hükümet sevdalılarıda böyle saçma sapan şeyler yazsınlar anca.

Kaç sene oldu tam sahi ?
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

seninkini okumuştum, kayda değer bulmadım.
iyi geceler.

ahah o manada yazmamıştım gerçi ama olsun.

Eğitimle alakası olmayan adamlar gelip ünilerde at koşturmaya başladığında, devlet şakşakçılığı yaptığında daha iyi öğrenci mezun ederler tabi sdf. Kim anlatmışsa iyi yemişler sizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürsüde ne konuşturmaması keşke herşey öyle güzel olsa, bazı adamların asılması lazım bu ülkede (cemil çiçeği tenzih ediyorum.). Toplumun her bireyinin, yeni nesilin, sizin benim geleceğini çalıyorlar. Kafalarındaki çıkarlar uğruna, bilmem ne uğruna içine ettikleri geleceğinizi size dayatıyorlar. Hala kürsü,demokrasi, v.s muhabbeti yapmayın. Türkiyede demokrasi yok bunun önce bir anlayın, ayrıca "demokrasi, demokrasi bilincine sahip insanlar içindir." Dolayısı ile cemil çiçek ve ve temsil ettiği iktidar ve zihniyetin, demokrasi ilede alakası yok.

Gaza gelmilkne bir iki şey daha ekleyeyim :). Yani adamlar ülkeyi soyarken kendi düşünceleri (düşünebildiklerini sanmıyorum ama) biçiminde ülkeyi şekillendiriyorlarsa. Ben demokratik hakkımı kullanıp sokağa döküleceğim bakanla atışsacağım öyle mi ? Peki ne değişecek söylim hiçbirşey çünkü demokrasi burada yem size bize sunulan, beğenmiyorsan git protesto et, sonra coplan, sonuç yok. İşte insalara deşarj olup hakkımızı aradik sanıyorlar. Onlarda bunun bilincinde. Normalde demokrasinin ne olduğunu kavrasalar gider istifa ederler çekilirler, demokrasi kültürü ve ahlakı bunu gerektirir. Ama işte onlarda olmadığı için demokrasi orada tıkanıyor.

Dolayısı ile oradaki öğrencilere hak veriyorum, konuşturmayacak, söz hakkı vermiycek tabi, siz evinize giren hırsızla, üzerinize koşan eli sopalı adamlar diyalog mu kurmaya çalışırsınız ? Belli ki adamın niyeti kötü.

Bu hükümetde yaptığı icraatlar ile zaten kendini zihniyetini belli etmiş artık tutupda sözhakkı vermeye kendisini ifade etmesine izin verilmeli ? İfade ettiğ oranda ülkeyi değiştiriyorlar zaten. Bu saatten sonra yapılması gereken bu tipteki adamların asılması çünkü vatan hainiler. Bir ülkedeki insanların geleceğinin karartmakdan, onları daha kötü şartlarda yaşamay mecbur bırakmakdan, devleti çiftliği gibi görmekden daha büyük "Vatan Hainliği" mi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite eylemlerinin alayı salak zaten.. konuşturmama yumurta ayakkabı taş vs atma acizlikten.. o eylemleri yapan malları alsam karşıma, 3 soru sorsam max 1 cvp alabilirim o ya yanlış olur eminim. bişeyden haberleri yok. boşa yaşıyolar.

birini batıracaksan, konuşturacaksın. bırak konuşssun. her ettiği lafı azına ağzına vur. ünverste örencileri bakan çiçeği soruları ile bitirdi. sorulan sorulara cvp bile evrmeyen bakan çiçek sinirinden kürsüyü terk etti dedirt.. ama yok. bunu yapcak bi zeka kapasitesi yok. alkışla sen. maymuna muz vericne o da alkış yapıyo...
Sosyal ağlarda paylaş

Abi cidden Cemil Çiçegin konuşmasına izin verilseydi neden ülkenin bu halde olduğunun cevabını vereceğini mi zannediyorsunuz? Bu kadar da saf olmayın lütfen adamın yapacağı şey doğrudan konuyu başka bir yere çekmek olurdu ya da derdi işte buraya bunları konuşmaya gelmedik vs.
Sosyal ağlarda paylaş

o adamlar o kadar yüzsüz ki, herifin bir başkasını öldürdüğünü ortaya çıkarsan bile kürsüden inmez bir şekilde kıvırır. zaten her lafı ağzına vurmanın imkanı yok zira sorular genelde konuşmadan sonra alınıyor. dolayısıyla büyük bir kıvırma payı yaratıyor. bire bir tartışma olsa soru cevap şeklinde tamam orda gerçekten de karşındakini konuşturarak kapak takabilirsin. bu tarz konuşmalarda olmaz ama o.
Sosyal ağlarda paylaş

Adama birşey desen "İspatla!! belge getir!" diye diye çığıracak. Kıvıracak, "öyle bir sorun yok" diyecek. Burda yapanları olduğu gibi olayın arkasından ergenekon örgütledi diye çamur atacaklar. Belgen varsa bile o adama ulaşamadan salondan atılacaksın falan filan. İnsan gibi davranarak adama tepki falan koyulabileceğini mi düşünüyorsunuz? Adamın mesleği gelen lafları kıvırmak zaten. En zorda kaldığı durumda çirkefleşir hadi ordan diyerek salondan attırır.
Sosyal ağlarda paylaş

Siyaset okuyan her öğrenci kendini bir şehir inşa edecek veya güzel bir bina yapacak düşünce mimarları sanıyorlar bunu umut edip giriyorlar üniversiteye.Halbuki viktorunda dediği gibi gelebilecekleri en son nokta binada kapıcı olmaktır. Binaları dikenler şehirleri oluşturanlar her zaman fikir adamlarıdır. Fikir adamlığının yoluda sakin ağırbaşlı ve soğukkanlı olmaktan geçer. Bildiğimiz anlamda politikacıların gelebilecekleri en son seviye binaların kiralarını hortumlayıp başka şehirlere kaçan dolandırıcılar, binadan aidat toplayan kapıcı ve kapı pazarlamacısı seviyesidir.
İçindeki ateşi medyanın körüğünden saklayamayacak zekaya sahip olan gençler ancak başkalarının çıkarttığı yangında ateş olurlar.
Okul kantinlerinde yapılan muhabbetler bazılarını hayallerindeki kahramanlarının seviyesine çıkarabilir fakat gerçekte işler öyle işlemiyor. Ortaya ciddiye alınması istenilen bir tepki koyulacaksa huun un dediği gibi akademik anlamda eleştrinizi yaparsınız. İstenileni yapamayan insanlar gösterişe gider. 20 yaşında bir insan olarak şunu çok iyi görüyorum ki gençler olarak bizler medya alkolünü içip ağzımızdan alevler saçan whelpler olarak meydanlarda gezdiğimiz sürece hiçbir şekilde ciddiye alınmayacağız. Bunu bile göremeyen veya kendini dahi tutamayan insan nasıl siyaset yapacak? Sloganvari söylemlerle basit semboller ile kin ve öfke ile biryere varılmaz.
Herşeyden öte üniversite eğitim kurumudur. Eğitim kurumunda ne öğrenciler ne öğretmenler siyaset yapabilir. Ülkenin durumu kötüyse ki şu anda feci şekilde kötü; bunun çözüm yeri üniversite kapısından giren yetişkinler için senato, öğrenciler içinse kampüs değildir. Vatandaşlık kavramını gerçekten anlayabilmiş ülkesinin gidişatını düzeltmek için birşeyleri gerçekten yapmak isteyen kişiler çok geçmeden birbirlerini batının açık toplum projesi dahilinde olmayan bir dernekte bir vakıfta veya bir toplantıda daha da ötesinde halk olarak mitinglerde bulacaklardır.
Organize olmuş planlı programlı ve teşkilatında kusur bulunmayan bir hareketin karşısında tepki olarak küçük güçler öfkenin temelini oluşturan eylemlerde bulunurlar. Tıpkı devletimizin maruz kaldığı terör eylemleri gibi. Bunu bile bilemeyecek gençlerimizin 2-3 şerefsize ayakkabı veya koç taşşağı atması son derece gülünç.
O ayakkabıyı atmasın bu dikeni bol arazide o sağlam olduğuna inandığı ayakkabıyı giysin ve birşeyleri düzeltmeye çalışsın ayaklarına dikenler batmadan.
O ihtiyacı olduğu koç taşşağını atmasın belki o koç taşşağı ileride alabileceği bir kararda ona yardımcı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversitede siyaset yapılmayacak da nerde yapılacak? çok şükür üniversitesinde siyaset yapılmayacak bir ülke olacak kadar düşmedik daha.

ama ne düşündüğünü görebiliyorum, siyaset yapmayı fikirlerini zorla empoze etmek olarak görüyorsan hata orda başlıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...