Revell Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Haber said: ... -ALKIŞLI PROTESTO- Toplantı için SBF’ye gelen Cemil Çicek konuşmasını yapmak için kürsüye davet edildi. Çiçek, konuşmasına başlamadan önce bir öğrenci ayağa kalkarak, "Ben burada Sayın Başbakan Yardımcısı konuşmadan önce bir şeyler söylemek istiyorum" dedi. Sözlerine, "Bu ülkede 12-14 yaşındaki çocuklar asker kurşunuyla sorgusuz sualsiz öldürülmekte, Engin Ceberler öldürülmekte" diyerek başlayan öğrenci, Türkiye’de yaşamın çok pahalı olduğunu söyledi. Bu öğrencinin "Bu ülkede, elektriğe, suya, her türlü tüketim maddesine defalarca zam yapılırken, işçiler, memurlar yaşama sınırının altında bir ücretle geçinmeye mahkum edilirken, böyle bir ülkenin Başbakan Yardımcısı olarak sizin çok fazla söyleyebilecek sözü olduğuna inanmıyorum. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şu anda kendisini protesto ediyorum böyle bir ülkeyi yönettiği için..." sözlerinin ardından öğrenciler uzun süre alkışlı protestoda bulundu. Cemil Çiçek, alkışların çok uzun sürmesi üzerine, "Çok teşekkür ediyorum bu alkışlar demokrasi adınaysa, siz hakkınızı kullandınız, müsaade ederseniz ben de konuşma hakkımı kullanayım" dedi. -"BENİ KONUŞTURMAYARAK BİR ŞEY ELDE EDEMEZSİNİZ"- Bakan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada dinleyenler, değerli basın mensupları da var. Bunların hepsini yarın yansıtırlar. Kamuoyu da bu konuda karar verir. Demokrasi konusunda eksiğimiz olsa da yanlışımız olsa da herkes mesafe aldığımızı gösteriyor. Şimdi konunun başlığı demokrasi, insan hakları. İnsanlar bir hakkı kullanırken bir başka hakkı ortadan kaldırmamak lazım. Beni konuşturmayarak bir şey elde edemezsiniz. Ancak siz kendi tenkit ettiklerinizin durumuna düşersiniz. Demokrasi olgunluktur. Konuşacağız, sonra çözümü birlikte bulacağız. Protestoyu anlarım ben. Protestoyu hiç şüphesiz anlarım. Bu da bir haktır ama bir başka hakkı engellememeli, onları da ortadan kaldırmamalıdır. Bu çerçevede anlaşırsak, siz şimdi burada belli bir grup olarak beni engelleyebilirsiniz, bu fiili bir durumdur. Bir güç kullanımıdır bir başka şekilde... Başka gücü elinde bulanlar da onlar onu kullanmış olur. Siz onları haksız bularak burada protesto ediyorsunuz ama farkında olmadan onların yöntemlerini kullanmış oluyorsunuz. O zaman biz orta yolu bulamayız. Orta yolu bulamayız. Doğrusu bu toplantıya gelirken bunların olabileceğini bilerek geldim." Bir başka öğrencinin, üniversite önündeki güvenlik önlemleriyle ilgili, "Peki bu toplantının polis kordonu altında yapılmasına ne diyorsunuz?" demesinin ardından, alkışlı protesto sürdü. Cemil Çiçek, bunun üzerine, "konuşmasını bu şartlar altında yapamayacağını" ifade ederek kürsüden ayrıldı. ... Haberin tümü için tık... eyvallah güzel yaptılar bugün ama her şeyin bir adabı var. Konuşturmayarak böyle bir yere varamazsınız. Adamı bırakın konuşsun zaten ondan sonra lafı ağzına tıkarsınız. Bence çok başarısız bir girişim :( üzüldüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Bu adamlar üniversite okuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Off ben açıcaktım ya konusunu. Bu arada iktidara geldiğinden beri konuşmuş birisinin o kürsüde 10dk'ya daha ihtiyacı yok.Ben Siyasal'lıyım.Benim fakültemde Cemil Çiçek gibi birisi gelip konuşamaz, önce o kürsüde konuşabilecek kalitede olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Fortuna said: Off ben açıcaktım ya konusunu. Bu arada iktidara geldiğinden beri konuşmuş birisinin o kürsüde 10dk'ya daha ihtiyacı yok.Ben Siyasal'lıyım.Benim fakültemde Cemil Çiçek gibi birisi gelip konuşamaz, önce o kürsüde konuşabilecek kalitede olması lazım. tamam bende birşey demiyorum zaten, hukuktan kovuluyo MM ye geliyor ordan kovuluyor, elbet hak ettiği tepkiyi alacak ama yöntem yanlış geldi bana. Laflarını ağzına tıkıp yollamak varken niye bu şekilde... p.s.: 6 senedir mülkiyeli varmı diom forumda saklanıonuz :) anlamadım gitti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Ya ağzına lafı tıkmak zor çünkü konuşmasını yaptıktan sonra buhar olup gidecek.Yanlız birşey yanlış anlaşılmasın, protesto edenlerle ne bir arkadaşlığım var, ne de siyasal olarak adamlarla aynı düşünüyorum.Bir noktada seviyelerini kaybettiler zaten "sen" şeklinde konuştular falan.Kibarlık elden gidince "protesto eden bir topluluk" değil, "güruh" oluruz.Bide protesto eden arkadaş tıraş olsaymış iyiymiş, imaj 0. Daha sonra birisi "hazır rüzgar arkamda" diye düşündü heralde polis dışarı falan diye bağırdı, kimse pek tenezül etmedi zaten.Yani yanlışlar oldu.Ama protestonun kendisi doğru bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 M. ve C. iyidir ya (isim vermim) yakışıo saç sakal =) kaç girişlisin bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 bazıları ayakkap atar bazıları kapak takar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 koc tassaaa atan bile var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revell Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 vayy fortuna nere gittin :( 40 yılda MM li gördüm şu forumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Helal olsun öğrenciye, ayakta alkışlıyorum. Söz hakkı verilmemesi de gayet doğal. Durum ortada zaten yıllardır söz değil karar alma hakları onda ve ülkedeki gidişat belli. Aslında doğrusu gidip istifa etmek olurdu yapacağı en onurlu iş. Ben bu işi beceremiyorum derdi, ha o zamanda onu gerçekden alkışlardık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Fortuna said: Off ben açıcaktım ya konusunu. Benim fakültemde Cemil Çiçek gibi birisi gelip konuşamaz, önce o kürsüde konuşabilecek kalitede olması lazım. Kesinlikle katılıyorum. O adam kürsüde çıkıp artistliğini yaptıktan sonra senin ne düşündüğünü takmadan gidecek. Dinlenecek kalitede biri olmadıktan sonra benim kürsümde niye konuşturayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 senin kürsün mü? babanızın yeri mi üniversite pardon? hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Aynı halt kendilerine yapıldığında neler diyebilceklerini veya nasıl ağlayacaklarını görür gibiyim. Karşısındakini konuşturmamak bu öğrenciler için hak ise , siyasette veya bürokraside gelecekleri yerlerde laf attıkları insanlardan hiçbir farkları olmayacağına eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 demokrasi sen konuştun sıra bende değildir. orda konuşturulmayacak kadar tepki alıyorsa konuşamayacak demektir. arkasında basın ordusuyla geziyor zaten siyasiler. korkmayın ağızlarından çıkanı engellemeye imkan olmadığı gibi susturmayada imkan yok bu ülkede. bu adamlar üniversite okuyor diyenlere gülüyorum. iyiki bu adamlar üniversite okuyorda koyun sayısına katkıda bulunmuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 bide üniversite okıycanız ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Horizon said: Aynı halt kendilerine yapıldığında neler diyebilceklerini veya nasıl ağlayacaklarını görür gibiyim. Karşısındakini konuşturmamak bu öğrenciler için hak ise , siyasette veya bürokraside gelecekleri yerlerde laf attıkları insanlardan hiçbir farkları olmayacağına eminim. HAHAHAHAHA evet haklısın. mesela polis öğrencileri alkışlayarak susturuyor. cop, panzer, gaz bombası, dayak, gözaltı, tekme-tokat bunları yapmıyor polis. salonda büyük bir çoğunluk alkışlayarak konuşturmamış adamı bukadar basit. hayır görende gariban, televizyona çıkamayan, derdini anlatamayan biri sanacak. allahın her günü mikrofon karşısında bir bakan kendisi. ayrıca üniversite babasının malı değil. orda bulunan öğrencilerin malı. Gelişmiş ülkelerde üniversiteler bağımsızdır ve gerçek söz sahibi oraya katkıda bulunan akademik kesim ve öğrencilerdir. Merak etmeyin bir üniversitede öğrenciler siyasi kişilere tepki gösterecek kadar seslerini yükseltebiliyorlarsa onlardan adam oluyor demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 bir salon dolusu üniversite öğrencisinden bahsediyoruz. burda bakan oturup bu insanların neden rahatsız olduğunu düşünmek yerine zaten benim demokrasimi elimden aldılar diye ağlıyorsa bakan olmasın. gerçi akpdeki bakan olabilecek kapasiteye sahip insan sayısının azlığı göze de çarpmıyor değil o yüzden şaşırmamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 balon said: senin kürsün mü? babanızın yeri mi üniversite pardon? hehe. Adamların babasının yeriymiş herhalde ki konuşamadan uzamış herhalde pardon, hehe. Öğrenciye hitap etmeyeceksen ne işin var orada? Öğrenci seni istemiyorsa ne işin var orada? "Cumhuriyet mitinglerini bölücüler düzenledi" söylemlerini yayanlarla aynı kafa. Bir kısım insan senden hoşlanmıyorsa onların yoğun olduğu bölgelerde tepki görürsün. İşine geliyorsa. Gelmiyorsada o kesimle iyi geçinmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 hayır birde "konuşturmuyorsunuz beni ama bu demokrasi değillll ağlarım bak sonra" diyen bakan farkında değil herhalde. ülkede söz hakkı olan kesim 49% la kendi partisi. başka kimsenin söz hakkı yok. oylamalarda grup kararı alıp uymayanların götüne tekme basan siz değilmisiniz ? diğer partiler kabul etmesin bizim sayımız yetiyor mantığıyla herşeyi istedikleri gibi şekillendirenler kendileri değil mi ? sen elinde bulundurduğun güçle 51% lik kesimi hiçe sayıp hertürlü kararı kendin al ondan sonra bir avuç öğrenci alkış tuttu diye yaygara kopar, acıların bakanı ol. çık dışarı al etrafına gazeteci ordusunu konuş. zaten cemaat kanalları boy boy yayınlıyor her dediklerini. izleyen izlesin. gül yüzünü görmesi gerekmiyor koyunların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 mani said: bu adamlar üniversite okuyor diyenlere gülüyorum. iyiki bu adamlar üniversite okuyorda koyun sayısına katkıda bulunmuyorlar. Aynen katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Yaptıklarını ortama göre değerlendirenler var fakat bu onların düşünce ve kafa yapısıdr. Bunu üniversite ortamında yapanlar , güçlü oldukları her mekanda herkese karşı yaparlar , kafanızı hiç yormayın. Bu ülkede çok üniversiteli ahmak görüyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Güçlü oldukları yerde alkışlayarak protesto mu ederler? Panzer ezmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Sevgili Redeagle, Bir üniversite, öğrencilerin, rektörlerin , sol görüşlülerin ya da sağ görüşlülerin babasının malı değildir. Üniversite herkesin görüşünün özgürce paylaşabildiği , dinlendiği, her şeyin ölçüsünde yapıldığı yerdir . Ortak bir zemindir . Protestoyu yaparken de konuşurken de bunun bir ölçüsü vardır . Medeniyet dediğin bunu gerektirir. Mahalle baskısı diye ağlayan siz değil miydiniz? Peki bu tutum karşısında size hangi samimiyetle yaklaşılmasını bekliyorsunuz? Sizlerin neden rahatsız olduğunuzu çok iyi biliyorum ben . Çünkü yıllardır rektörlerinizin çöreklendiği, villa ve hamamlarını diktiği , döner sermayeleriyle geçindiğiniz üniversiteye sadece belli kesimden adamlar gelirlerdi . Düşünceleri belli olan adamlar, tek çizgi adamlar . Nasıl şimdi herkes gelmeye başladı , sanırım kuyruk acısı; rahatsızlık veriyor . İyice yapıştınız koltuklarınıza ve tahammülsüzlük bu yüzden . Yıllarca akademik olarak tek bir araştırma çıkmasın üniversitelerden , parayla kasalarına tonajla rant paraları hacılasınlar , her sene rektörlük konuşmasında üniversitenin faaliyetleri, akademik çalışmaları ve Dünya medyasındaki yeri gibi şeylerin konuşulacağının aksine Atatürk şöyle kral ,Laiklik böyle süper , çağdaş bilimin aydınlık ışığındayız gibi naralar at , takıl devam et, kimse de sesini çıkarmasın. Heralde rahatsız olunur. Oraya da 1 değil 3 salon öğrenci bile dolar birileri tarafından .Tabi ki yani. Bence devam edin ama çok kasmayın . 30-40 yıl sonra bu protestolara öğrenciler bakıp bi taraflarıyla gülecek .Çünkü çapulcu değil öğrenci üretmeye başlayacak üniversiteler. Zaten yavaş yavaş başladılar da. edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 merak etme bu arkadaşlar çoktan üniversite abileri tarafından fişlenmiş ve gerekli yerlere bildirilmiştir. fazla yükselmezler. o çok sevdiğiniz güce zaten kavuşamazlar. korkmayın o yüzden hep sizin şakirtlerde kalacak o güç. sakin o yüzden bir nefeslen horizon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar