Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 aquila said: birakin bu isleri, amerika dovdu iste, dagilin. sen çok seviyon bu amerikayı he mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Steve Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Wisconsin, 62(: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 -- moved topic -- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Ardeth said: yok yav. bizim okulda (boğaziçi) iyi hocalar var ama eğitmen olarak. yani çok iyi ders veren ve derslere çok iyi hazırlanan hocalar var ama onlar da araştırma yapmıyor. türkiyede üniversite hayatı rahat olduğu için 50 yaşından sonra burdakiler emekli havasına giriyor gıcık modlar tam mesajımı yazarken taşımışalr konuyu mesaj boşa gitti. Özetliyim Ben de onu dedim zaten, ODTÜ'de de öyle. Boğaziçi de öyle bildiğim kadarıyla. Çok iyi hocalar var, hatta o listedeki çoğu üni.den çok daha iyi bir eğitim veriliyor (gidip odtü üzerine oralarda yüksek lisans yapan iki eğitimi de birebir almış insanlardan duyuyorum bunu hep) ama işte hocalar hocalıkla kalıyor. Türkiye'de akademisyen diyince hoca olmak anlaşıldığı için ötesini yapmıyorlar haliyle o diğer okullar çok daha aktif katılıyo bilime teknolojiye, bizimkiler sadece hocalık yapınca katkı, yayın, araştırma sınıfta kalıyor puanlar tepetaklak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Ardeth said: yok yav. bizim okulda (boğaziçi) iyi hocalar var ama eğitmen olarak. yani çok iyi ders veren ve derslere çok iyi hazırlanan hocalar var ama onlar da araştırma yapmıyor. türkiyede üniversite hayatı rahat olduğu için 50 yaşından sonra burdakiler emekli havasına giriyor dostum, amerikalilarin bi lafi var, bak boyle Those who can't do, teach. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 dostum cehennemde senlen görüşcez bi de bilkentlilerin bu haberi görüp delirmesi lazım. ne zaman bi bilkentliye okulunu accık eleştirecek olsam üzerime atlıyorlar enteresan bir okul milliyetçilikleri var sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 O biraz özel üni. olmasından ve düşük puanından kaynaklanıyor sanırım, puanı düşük, bi de ilk akla gelen okullar hep boğaziçi odtü itü falan oluyor isimleri arada geçmiyor genelde o yüzden kompleks yapıyorlar, "biz de odtü boğaziçi kadar iyiyiz işte, puanımız düşük ama özel olduğu paralı olduğu için o, yoksa bizim de süper araştırmamız kaynağımız eğitimimiz oyumuz buyumuz var" diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Benim anlamadığım kaçınız teknik okullar bakımından o bok attıklarınızda eğitim aldınız ki İTÜ METU ile kıyaslama yapabiliyorsunuz? O okullara bakarak İTÜ METÜ girerdi diyebiliyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Kimse bok atmamış bence. Eğitim kalitesi açısından listedeki üni'lerde ve odtü, itü'de okuyan arkadaşları olanlar demiş bişeyler duyduklarından. Temel olarak listenin hocaların ders verme becerisine göre değil akademik kriterlere göre belirlendiğini bu yüzden de TR üni'lerinin aslında iyi olsalar da listeye giremediklerini söylemişler. yani ben okuduklarımdan bunu anladım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 90dan 105e gerilemisiz, benim mezun olmam okulu derinden yaralamis demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Steve said: Wisconsin, 62(: elbirliğiyle yükseltecez wiskonsini steve, dont bother your can Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 aquila said: 90dan 105e gerilemisiz, benim mezun olmam okulu derinden yaralamis demek ki. ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 bok atmadık okullara yahu sonuç ortada sonuçta o okullar bizim okullardan bariz iyi. fakat bir çok kritere dayanan sonuçlar orda, bizim okullarımızda da çok iyi eğitim veren insanlar bulmak mümkün. farzı misal boğaziçi fizikte normalde yüksek lisansta işlenen konuları lisansta gayet güzel işlemesini beceren hocalar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2009 Rotweiler said: Benim anlamadığım kaçınız teknik okullar bakımından o bok attıklarınızda eğitim aldınız ki İTÜ METU ile kıyaslama yapabiliyorsunuz? O okullara bakarak İTÜ METÜ girerdi diyebiliyorsunuz?listedeki okullardan münih teknik ve utrecht uni'den erasmus için öğrencilerle tanıştım okulda ve onlarla da sohbetlerime dayanarak İTÜ, ODTÜ girerdi diyorum mühendislik dalında. Gerçi liste zaten akademik yayın sayısı ile hazırlanmış doğrudan eğitim kalitesi ile alakalı olmadığı için girmemesi normaldir. Birilerinin bizim akademisyenlerimizi dürtmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Eoteyn said: liste sanki biraz ingiliz milliyetçiliği kokuyo gibi... tabi hangi kriterlere göre hazırlanmış orasıda ayrı bi konu ama mit 9 da, caltech 10 da enteresan.. üstüne listede en çok dikkatimi çeken unt (universty of north texas) ın olmaması.. Iyi de UNT neden girecekti listeye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Prawler said: Eoteyn said: liste sanki biraz ingiliz milliyetçiliği kokuyo gibi... tabi hangi kriterlere göre hazırlanmış orasıda ayrı bi konu ama mit 9 da, caltech 10 da enteresan.. üstüne listede en çok dikkatimi çeken unt (universty of north texas) ın olmaması.. Iyi de UNT neden girecekti listeye? son dönemler de mühendislikte,matematikte ve özellikle fizikte çok iyiler üstüne abd nin en iyi jazz eğitimi alınacak okullarından biri. norah jones falan burdan. hani ilk 20 de tabikide beklemiyorum ama senelik verilere dayanan sürekli güncellenen bi listede 80 - 100 arasında beklerdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Rotweiler said: Benim anlamadığım kaçınız teknik okullar bakımından o bok attıklarınızda eğitim aldınız ki İTÜ METU ile kıyaslama yapabiliyorsunuz? O okullara bakarak İTÜ METÜ girerdi diyebiliyorsunuz? Açıkladık durumu, odtü mezunuyum haliyle gayet iyi biliyorum eğitim kalite durumunu, yine odtü mezunu pek çok arkadaşım yurtdışında şu listedeki okullara gittiler, haliyle iki okul arasında kıyaslama yapabileck durumdalar, ikisinde de eğitim alıyorlar, bana da durumu bildiriyorlar. Hala anlamadıysan daha ne kadar açıklayalım ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 google http://www.universityportal.net/2007/09/world-university-ranking-of-engineering.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 brown yok abi nasi bi liste bu, cs ve applied math i iyi gerci ama engineering'de de 100de olmasi lazim sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Adam gibi liste varsa yollayın valla googledan bu çıktı ilk, ipi sapı belli değil, bende merak ediyorum, özellikle 2009 çıktıysa 2009 yoksa son 2008 için olanı. Hatta bölümlere göre varsa , elektronik, bilgisayar ve makinayı merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Penthesilea said: brown yok abi nasi bi liste bu, cs ve applied math i iyi gerci ama engineering'de de 100de olmasi lazim sonucta benim bi arkadaşım matematikte doktoraya başladı brownda 2-3 seneye kalmaz 1. sıraya çeker komple üniversiteyi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2009 edit: yannıs oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 en iyi uni diye bir sey yok arkadaslar. Bu tarz listelerin yurt disinda gecerliligi pek yok. Fakultelere gore uni listelemeleri var onlar gecerli ve onemli. birde times in listesi daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Geçen sene okul ODTÜ'yü gezdirdiydi. Rehberlik eden ODTÜ öğrencisi o sıralamalarda neden ODTÜ'nün bulunmadığını tıp fakültesi bulunmamasına bağlayarak açıkladı. Baya bişi anlatmıştı ODTÜ'nün dünya çapında üniversitelerle olan bağını işte itibarını falan da işte tıp fakültesi olmadığından puanı oldukça kırılıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2009 o olay şöyle biraz. tıp fakültelerinde diğer bilimlere göre daha fazla makale çıktığı için ondan puanları biraz daha yüksek oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar