Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ceylan Önkol

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Cuce said:

Hergün hastalıktan trafik kazasından ölen cocuklar gibi bir ölüm değil bu.

cinayet, hemde herkezde bulunabilecek silahlarla değil, patlayıcıyla yapılmış bir cinayet.

Boyle bir olay medyaay düşmüyorsa unutturulmaya calısınıyorsa, olay yerinden sorumlu kişiler olayla ilgilenmiyoz cözmeye calışmıyor geciştiriyorsa ortada bir sorun var demektir.

hayır cüce olur mu öyle şey, biz kasten orduyu yıpratmaya çalışıyoruz, lütfen, emeğe saygı biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

hiçbir farkı yok, onları kanıksadıysak utanmamız gerek.

sir said:

cesur ve vicdan sahibi bir gazetecidir

şu kısma fena takıldım.
yani hayatımda en severek okuduğum gazeteciye bile böyle bir tapınmada bulunmam, bulunamam,
babamın oğlu/kızı bile olsa,
insan oğlu çiğ süt emmiş derler.

bu ne fanatiklik yav.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Cuce said:

Kim diğer ölümleri kanıksamış ki ? trafik kazasında ölen çocuğun bile haberi yapılıyor boy boy medyamızda , hatta belediye otobüsünün arasına sıkışan çocuğun bile.

Ama nedense bir silah ile paramparça olan bir çocuğun haberi yapılmıyor.. Olay bu , neden habire saptırmaya ve çarpıtmaya çalışıyorsun ?
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

yav adama birine alti ustu 'cesur ve vicdan sahibi' dedigi icin fanatik diyorsun, ama kendin hastalik sonucu olmekle paramparca patlatilarak oldurulmenin faki olmadigini soyluyorsun

oldu mu simdi?

hayır, hastalık sonucu ölmekle değil, sel suyuna kapılıp marmaranın öbür ucunda bulunan bir çocukla arasında bir fark olmadığını söylüyorum. Hala mı anlatamıyorum?

Ve, evet, iki köşe yazısını okuyup beğendin diye birine cesur ve vicdan sahibi diyerek çok iddialı bir şekilde insani melekelerini yüceltmek fanatikliktir.
Hayatta kaç kişi sayabilirsin nefr, "şu adam/kadın gerçekten cesur ve vicdan sahibi" diye?
Hadi çok yakından tanırsın, "neyse" derim "olabilir", birebir görmüşsündür, yaşamışsındır bi olayını. Veya tüm kaynaklarda o adamın/kadının cesurca yaptıkları anlatılır, eyvallah dersin.

ama böylesi, sadece fanatiklik.

Horizon said:

sg-1 said:

Cuce said:

Kim diğer ölümleri kanıksamış ki ? trafik kazasında ölen çocuğun bile haberi yapılıyor boy boy medyamızda , hatta belediye otobüsünün arasına sıkışan çocuğun bile.

Ama nedense bir silah ile paramparça olan bir çocuğun haberi yapılmıyor.. Olay bu , neden habire saptırmaya ve çarpıtmaya çalışıyorsun ?

evet, trafik kazasında ölen çocuğun ahberi yapılıyor, ertesi gün bi başka çocuğun, ertesi gün daha bir başka çocuğun.
Ne değişiyor?

Bir hafta sonra bir başka çocuk daha ölüyor.

"Ceylan Önkol olayı deşilmesin" demiyorum, ama muhtemel şüpheli beğenmediğiniz birileri olunca ağzınızdan salyalar akarak saldırmanızı anlamıyorum. Ve keşke bu sözümona vicdani yaklaşımızı Dila olayında da görseydik diyorum.
Belki Ceylan olayında olduğu gibi yine birşeyleri değiştiremeyecektiniz ve yine yine mastürbasyon olarak kalacaktı, ama bi inandırıcılığınız, bi tutarlılığınız olacaktı.
Şimdi sadece "onlar zaten ordu düşmanı" yaftasıyla, önemsenmeyen tipler olarak kalacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Salya , iki yüzlülük vs. gibi söylemlerin hepsi senin hüsnü kuruntundur. Senin iki olayı karşılaştırdığımızda takındığın tavır , ona buna salya akıtma diyeceğin halden daha beter. En azından kendimle karşılaştırdığımda çok taraflı davrandığın ortada.

Yani şu tarz lafları karşındakilere söylemeden önce bir kendine bak , aksi taktirde söylediğin laflar herkesden önce kendini vuruyor haberin yok.
Sosyal ağlarda paylaş

tanıyorum kardeşim, var mı? ayriyeten yazılarını okumam yeterli cesur ve vicdan sahibi olduğuna kanaat getirmek için.

"aşığım, tapıyorum, yalarım" yazmadık ki, yazılarından yola çıkarak bi tahlilde bulunduk alt tarafı.

bi de benim bu foruma kaç tane yasemin çongar yazısı c/p'lediğimi gördün? kendin onlarca bekir coşkun-yılmaz özdil-mehmet y. yılmaz yazısı koyarken "hürriyet fanatiği" değilsin de, ben cesur ve vicdanlı dediğim için fanatik oldum =)

ayrıca burada hiç kimse "dila olayı deşilmesin, üstünü kapatalım hemen, sorumlular cezalandırılmasın" demedi ki? ama olayı bir insan hakları meselesi olarak değerlendirmek de epey zordu, kalkıp bi de "nerde greenpeace, nerde İHD" demek abesti. zaten bunu tartışmıştık.
Sosyal ağlarda paylaş

bağa diyorsanız dediğim şudur:
said:
kimin yaptığı ve ne olduğu belli olmayan bir olay için "kesin tsk! kesin tsk! evet evet!" diyeni de "havann topu abi! ben bilmez miyim. 40 yıldır amatör balistik raporu hazırlıyorum ben hobi olarak" diyeni de "hadi uleeeyn!"lere boğmak istiyorum

evet bundan ibarettir.

şu anda sadece olayın oluş anından hemen sonra araştırmaması, üzerine gereken önemin verilmemiş olması hatadır. gerisinin ne olduğu belli değil zaten, henüz.

tabii amatör patlayıcı uzmanları gazete köşelerinde hayal güçlerini zorlayıp "havadan vıın demiş düşmüş, yerde de delik yok. e o zaman havan roketli mayın*! biakis hava topu düştüğü yerde -haliyle- çukur da açar" benzeri açıklamalarla makulden uzak şeyler diyorlar. hele hele ufacık bir hedefe %100 isabetli atış önyargısı ayrı bir garipçe düşünce tarzı.

bunları olaydan ayrı tutup gülüp geçmekte fayda var.

*havan roketli mayın kavramını ben şimdi uydurdum. yerde delik yok. mayın olmaz o! o halde kesin havan topu diyenlere ve yukarıdan vızz etmiş patlamış. o zaman rokettir diyen amatör patlayıcı uzmanlarına, hobi sahiplerine saygımı sunarım. ben de amatör roketbilimciyim, hobi olarak. yeni buluşum: havan roketli mayın.. vızzzz-zıbada--BUUMMMM diye patlıyor ama yerde iz bırakmıyor.

askere yapılacak ilk suçlama "aman çocuu parçaladılar!" dan önce savcı ve diğer yetkilileri olay yerine götürmemesi olmalıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Burada Ceylan Önkol için üzüldüklerini yazanlar, Dila başlığında Dila'nın ölümü nedeniyle bir üzüntü duymadıklarını mı yazdılar?

Evet, orduyu yıpratmak, karalamak isteyenler için büyük fırsat bu tür olaylar. Ama bir çocuğun parçalanarak ölmesi, daha kötüsü günlerce kimsenin sesini çıkarmaması, olayın kapatılmaya çalışılması, olay yerine savcı, adli tıp doktorunun yollanmayışı çok daha vahim değil mi? Bunların eleştirilmesi, milletçe protesto edilmesi gerekirken, çıkıp birilerinin araştırma sonuçlanmadan, orduyu savunma ya da orduyu suçlama tartışmalarına girmesi mantıklı mı? Henüz bilmiyoruz olayın altından ne çıkacağını. pkk çıkabilir, ordu çıkabilir, olayın üzerine gidilmeyebilir, U. Kaymaz ve bir çok olayda olduğu gibi suçlular aklanabilir.

Evet bu ülkede insanın değeri yok. İnsanların ölümünden bile çıkar sağlanmaya çalışılıyor. Devletin, hükümetlerin ihmalleri, ordunun zaman zaman yanlış uygulamaları, bir çok olay karşısında medyanın, stk ların, suskunluğu inanılır gibi değil. En inanılmazı halkın, hepimizin tepkisizliği, olayları kanıksamamız. Her durumda böyle bu.

Ama burada ölü çocuk kıyaslaması yapmak, onda tepki gösterilmedi, bunda gösterildi demek, Kürt çocuk ölümünde tepki gösteriliyor, Türk çocuk ölümünde gösterilmiyor demek, bu çocukların anısına saygısızlıktan başka bir şey değil bana kalırsa.

Hepsinde ihmaller söz konusu, hepsinde ilgisizlik-suskunluk had safhada, ama en kötüsü; bu ülkenin sorumluluk duygusu taşıdığını düşünen vatandaşlarının, olayların üstüne gidilmesi, suçluların cezalarını çekmeleri konusunda kamu baskısı oluşturmaya çalışmak, protestolar-eylemler düzenlemek yerine,, film izler gibi her şeyi uzaktan, donuk, tepkisiz bir biçimde izlemeleri, kendi aralarında teoriler geliştirmeleri ve kimilerinin olayları yalnızca türk-kürt ayırımcılığı, ya da ordu severlik-sevmezlik bazında değerlendirmeye alışları...
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Salya , iki yüzlülük vs. gibi söylemlerin hepsi senin hüsnü kuruntundur. Senin iki olayı karşılaştırdığımızda takındığın tavır , ona buna salya akıtma diyeceğin halden daha beter. En azından kendimle karşılaştırdığımda çok taraflı davrandığın ortada.

Yani şu tarz lafları karşındakilere söylemeden önce bir kendine bak , aksi taktirde söylediğin laflar herkesden önce kendini vuruyor haberin yok.

Beni taraflılıkla suçlaman kadar komik bişey olamaz.
Dila olayında sorumluların kim olduğu gün gibi aşikarken (o dere yataklarına imar izni verenlerin imzaları belediyedeki ilgili her evrakta kabak gibi bellidir) susanlar, Ceylan olayının nasıl gerçekleştiğini bilmeden bir kuruma, evet, ağzından salyalar saçarak saldırmaktadır.
Şimdi sorarım sana, ben mi taraflıyım, onlar mı?

sir said:

tanıyorum kardeşim, var mı? ayriyeten yazılarını okumam yeterli cesur ve vicdan sahibi olduğuna kanaat getirmek için.

"aşığım, tapıyorum, yalarım" yazmadık ki, yazılarından yola çıkarak bi tahlilde bulunduk alt tarafı.

bi de benim bu foruma kaç tane yasemin çongar yazısı c/p'lediğimi gördün? kendin onlarca bekir coşkun-yılmaz özdil-mehmet y. yılmaz yazısı koyarken "hürriyet fanatiği" değilsin de, ben cesur ve vicdanlı dediğim için fanatik oldum =)

ayrıca burada hiç kimse "dila olayı deşilmesin, üstünü kapatalım hemen, sorumlular cezalandırılmasın" demedi ki? ama olayı bir insan hakları meselesi olarak değerlendirmek de epey zordu, kalkıp bi de "nerde greenpeace, nerde İHD" demek abesti. zaten bunu tartışmıştık.

bi insanı tanımadan etmeden sadece yazdıklarından yola çıkarak ona cesur ve vicdan sahibi diyebilmenin saçmalığından bahsettim, sense bu saçmalığı göz göre göre kabul ediyorsun.
Şimdi beğenmediğin bi yazar, misal şu listenden birini alalım, yılmaz özdil, bi mahlasla çıksa, Çongar'ın yazdıklarına benzer yazılar yazsa ona da cesur ve vicdan sahibi mi diyeceksin?

Şu listendeki yazarların hiçbirini, sırf yazara inandığım için c/p'lemedim (kaldı ki hiç bekir coşkun c/p'lediğimi hatırlamıyorum), öyle olsa her gün her yazılarını koyardım fanatikçe. Halbuki yok böyle birşey, sadece o gün, o an beğendiğim yazılarını paylaşmışımdır. Ama bu tamamen yazardan bağımsız bir durumdur. Ne M.Y.Yılmaz ne Y.Özdil babamın oğlu değil, bugün böyle yazıyorlar, yarın başka şeyler yazmayacaklarının garantisi yok. Zaten bu ülkede gazetecilikle ilgili birşey öğrendiysem o da mühim olanın yazar değil fikir olduğudur. Belki ne Çongar ne Özdil bugünkü fikirlerinden hiç taviz vermeyeceklerdir gelecekte, belki hepsi de gerçekten cesur ve vicdan sahibi insanlardır, sadece inandıkları doğruları kurmak, yanlışları yıkmak için yazıyorlardır (nedense sen Y.Özdil'e o yakıştırmayı yapamıyorsun, neden acaba, fikrin onunla uyuşmuyor diye mi?), bunu bilemem, yazdıkları yazılardan bu sonuca varamam.
Benim için kalem önemli değildir, kalemin yazdığı önemlidir.
Ama belli ki senin için kalem önemli, ne yazsa fanatikçe inanacaksın, içselleştireceksin, çünkü o kalem cesur ve vicdan sahibi(!).

Dila olayına gelirsek, onu da bu kadar ciddiyetle savunan bir gazete olsaydı bile bana yeterdi, en azından insanlık ölmemiş, birşeyler kanıksanmamış hala derdim. Ama günümüz modası devlete sadece doğudan saldırmak olduğu için batıda olansaçmalıkların bir önemi yok, doğuda olan saçmalıkta ise hemen "kelle isterük".

İsteriz kelleyi, sonuna kadar da haklıyız, ama sizinle aynı safta duracaksam tutarlılığınız benim için önemli.

Ben Dila için kelle isterken yarım ağızla kem küm ederseniz, hep beraber Ceylan için nasıl kelle isteyeceğiz? Ben size nasıl güveneceğim?
Sosyal ağlarda paylaş

Ekşi'de gördüm, nispeten daha tarafsız ve aklı selim bulduğum için desteklemeye karar verdim,

http://yesilgazete.org/2009/10/06/ceylan-onkol-icin-imza-kampanyasi/

katılıp katılmamak size kalmış.

Keşke bir benzerini Dila için de yapmış olsaydık,
aynı mektup birkaç kelime ve özel isim değişikliğiyle birebir Dila için de yazılabilirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi deniyor ki havan isabet etmiş gövdeye.

Yahu tam gövdeden isabet ettirecek kadar isabetli atış bana ilginç geldi havan ile.

Yerde bulduğu patlamamaış bir havan mermisini kurcalarken fln olmuş olabilir dendi televizyonda, daha mantıklı geldi.

Olaydaki vahim şeylerden biri de bence savcının can güvenliği olmadığı gerekçesiyle olay yerine dahi gidememesi.
Sosyal ağlarda paylaş

yılmaz özdil, yasemin çongar kalibresinde yazılar yazsın, ona da aynısını derim. ben yılmaz özdilin tarzını da, duruşunu da, düşüncelerini de beğenmiyorum. sığ ve gereksiz yere saldırgan buluyorum.

ama mesela emin çölaşan'ın çoğu düşüncesine hiç mi hiç katılmasam da onun dürüst olduğunu ve son derece cesur olduğunu teslim ederim. çünkü adam her zaman, her iktidarı sonuna kadar, belgesiyle eleştirmiştir, tutarlıdır ve lafını sakınmaz. özal varken özalı, çiller-yılmaz varken onları, sonra refahı ve akpyi ve hatta sonra kendi patronunu bile yerden yere vurabilmiştir.

insan kelimelerle düşünür. bi insanın kelimelerini okuyarak, o kişi hakkında fikir sahibi olmak mümkündür. bak burada bana ne lakaplar söylendi, dedelerimden aileme, yaşadığım ortamdan yetiştirildiğim bölgelere, ırkıma kadar =) ama bunun yanısıra doğru ve iyi şeyler söyleyenler de oldu, sadece yazdıklarıma bakarak. o kadar zor değil yani.

ve evet yazarına bakarım, çünkü o yazarın daha önce yazmış oldukları da önemlidir, en basitinden tutarlılık açısından önemlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

"Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Eylül'de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ceylan Önkol'un ölümüyle ilgili hazırlanan kriminal raporda ''Ceylan'ın ölüm nedeni havan topu değil'' denildi."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12670474.asp?gid=229
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12674155.asp

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyyüp Mutlu, Lice'de patlama sonucu öldüğü iddia edilen Ceylan Önkol ile ilgili olarak, bilirkişi raporu doğrultusunda, Ceylan Önkol'un “Daha önce araziye atılmış ancak patlamadan kalmış 40 mm'lik bomba atar mühimmatına elindeki tahra ile vurarak patlaması neticesinde hayatını kaybettiği kanaatine varıldığını” açıkladı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...