Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2009-2010 Eğitim- Öğretim Yılı açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genç işsizlerle ilgili tartışma yaratacak bir açıklamada bulundu. Erdoğan, " Her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok" dedi.

Türkiye'nin artık çok farklı kulvarda ilerlediğini, güçlü lider ülke olma yolunda kararlılıkla yürüdüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

''Birçok sorunumuzu çözdük. Çözüm yoluna da koyduk. Mevcut sorunlarımızı uzlaşı içinde, mutabakat içinde çözmenin gayretindeyiz. Küresel krizin aşılacağını biliyoruz. 2010 bunun ciddi başlangıcı olacak ve 2010'dan itibaren pozitif büyüme beklentilerimizi kamuoyuna orta vadeli programda açıkladık. Krizin sona ermesiyle birlikte üniversite gençliği başta olmak üzere tüm gençlerimizin işsizlik kaygısında biraz daha azalma olacak. Gençler, bakınız her üniversiteyi bitiren veya tüm halk iş sahibi olur diye bir kaide yok. Dünyanın hiçbir yerinde, ABD başta olmak üzere halkının tümüne iş sağlamıştır diye bir gerçek yok. Bakın şu anda onlar da yüzde 7-8 oranlarına varan işsizlikle uğraşıyor. İspanya, buyurun yüzde 18 işsizlikle başbaşa. Biz ise şu anda yüzde 13'deyiz. Tabii ki mücadelemizi vereceğiz. Bunu daha aşağıya çekmenin gayreti içinde olacağız. Göreve gediğimde 10.7 idi, şu anda krize rağmen yüzde 13'deyiz. Bunu hiçbir zaman iyi bir yerdeyiz demek için söylemiyorum. Bunu kesinlikle tek haneli orana düşürmek durumundayız. Onun için de gerek tarım endüstrisinde, gerek hizmet sektöründe yoğun çalışma yapmak suretiyle bunları düşürmenin gayreti içinde olacağız.''
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

madem öyle, daha çok üniversite açmanın mantığı ne ?

mantık ;
göç engellemek,
devlet yatırımını arttırmak,
şehirlere akademik bir yön vermek ,
bilimin ışığını daha çok şehre götürmek ,
devletin her şehriyle ilgilendiğinin altını çizmek

Ha sen bunları açıp akademisyen alımıyla ilgili teşvikler yapamıyorsan, tüm bunları da gösterişten ibaret tutuyorsan, çöpe at tüm bu söylediklerimi haklısın .
Sosyal ağlarda paylaş

Pek kızılacak birşey yok ne yazık ki, bu böyle.

Ama sorun şurda, gençlik de üniversite bitireyim işe girerim diye düşünüp, ne akademik manada kendilerini geliştirip bi adım daha öne çıkıyor, ne de buna benzer herhangi bir gayret gösteriyor.

Forumda da aldığı eğitimi ilerleten insanlar var, yüksek lisans yapanı, yurt dışına giden, orda da eğitim alanı, bilgi birikimini artıranı var. Bunların zaten pek bi sıkıntıları olmuyor iş konusunda genelde.

Benim abim balıkesir makine mühendisliği mezunu, ingilizce konusunda kendini geliştirmedi, yüksek lisans falan filan yok, e, 1 yıldan fazla süredir işsiz. İngilizcesi iyi derecede olmuş olsa şu anda çalışıyor olacaktı kesinlikle, ama kendisi hala bi adım atmıyor gelişim konusunda, hala da işsiz kalacak eminim ne yazık ki.

Yani söylemek istediğim şey, 4 yıllık üniversite mezunu olup iş beklemek saçma bence, işverenlerin de kaliteli elemana ihtiyacı var elbette. Seçim ona göre olacak, birileri de işsiz kalacak gelişmedikleri sürece.

Ha birde işin bi boyutu daha var, kriz. Kriz elbet var, elbet herkes sallandı, hatta yıkılanlar bile oldu, fakat sallananlardan birçoğu, çok gereksiz ağır önlem(!) alıp işçilerini, mühendislerini falan çıkardılar. Tabii ki zorunluluktan dolayı, zor durumda olduklarından dolayı yapanlar da var, ama krizi kullanıp elemanlarını zamsızlığa ya da işsizliğe mahkum eden çok ama çok şirketler firmalar var.

Yani, keşke herkes iş bulabilse ama, hem biz öğrencilerde bitiyor olay, hem de işverenlerde. Devletin de önlem alması kesinlikle şart tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

Ha sen bunları açıp akademisyen alımıyla ilgili teşvikler yapamıyorsan, tüm bunları da gösterişten ibaret tutuyorsan, çöpe at tüm bu söylediklerimi haklısın .
hali hazırdaki üniversitelerde profesör dahi bulunmaması gibi saçma sapan bir durum sözkonusuyken, yeni üniversite açmanın mantıksızlığından dem vurdum ben.

yoksa bütün üniversitelerde akademik kadrolar doludur, profesörler doçentler iş arıyordur, eyvallah aç tabi iş bulamayacak olsa da mezunlar; araştırma yapıp katkı sağlarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

fizban said:

madem öyle, daha çok üniversite açmanın mantığı ne ?

mantık ;
göç engellemek,
devlet yatırımını arttırmak,
şehirlere akademik bir yön vermek ,
bilimin ışığını daha çok şehre götürmek ,
devletin her şehriyle ilgilendiğinin altını çizmek

şu son paragrafı yazmak istemiştim ilk paragrafı okuyunca ama sen yazmışsın. içi boş kalıyor o üniversitelerin, anca göz boyuyorlar. sonra her üni mezunu iş bulamaz tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Aslında bir yerde haklı, çok saçma sapan üniversiteler var Türkiye'de, en ufak bir eğitim vermeyen, sadece diploma getiren vs. Hani pratikte pek bir olayı yok üni. mezunu olmanın belli başlı iyi üni.lerden mezun olmadıkça

da işte seçimlerden önce propoganda olsun diye onlardan 15 tane açan kendisi. bu yaptığı da yüzsüzlük oluyor tabi çünkü hükümetin hatasının suçunu başkalarının fikirlerine yükleyerek üstünü örtüyor
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

teşviki geçtim daha ülkenin en iyi üniversitelerin nanoteknoloji gibi gelecek için çok kritik konularda gönderdiği destek dilekçelerini 2 sene bekleyen bir devletten bahsediyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

bürokrasi ayrı bir olay ardeth.
Geçmişten geleceğe bizim milletimiz üretir , üretir , üretir . parasını kazanır . sonra kazandığı paraların tümünü daha üst model bir makine almak için verir. 0 a 0 elde var 0 .

Politika olarak devletin eskiden beri tutumu bu , buna radikal önlemler alınamıyor nedense . aldırılmıyor ya da hangisini seversen .

Suudi Arabistan ve İran yapabiliyor, Kuzey Kore ve Çin yapabiliyor; ama sen yapamıyorsun nedense.

Zaten hangi hükümet bu makus talihi değiştirse tarihe geçer .
Sosyal ağlarda paylaş

Velev ki bu söz doğru.
Sarıkamış üniversitesi su bölümleri enstitüsündeki adamın iş bulması mümkün değil.

Bilkent mühendislik bölümlerinden biri, çok yakın arkadaşım. Ortalaması 3.4'le bitirdi yatarak. Gayet zeki, düzgün konuşmasını bilen, kendini geliştirmiş biri. Okul bittikten sonra askerliği de çıkarayım dedi aradan, halletti geld. Şu anda alanıyla ilgili iş bulamıyor, bankadan falan teklif geldi onu da kabul etmedi.

Buyur buradan yak meyt
Sosyal ağlarda paylaş

abi şimdi çok basit bir laf olucak ama herkes üniversite mezunu olursa angarya işleri kim yapacak. Bizim insanlarımızda oluşan kavram hatası bu. Üniversiteler iş kapısı olarak görülüyor. 6 sene üniversitede okudum yapılan masrafı ve zaman kaybını göz önüne alıcak olursak şimdiki aklım olsa hiç girmezdim üniversiteye.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...