Bone Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Amerikalılar İran'ın yeni nükleer politikasını eleştiriyor. İran kendilerinin istediği gibi yapmadığı için, İran'ın nükleer bombalarla patlatılmasını istiyor. Bu tartışmaları gördüğümde gücün getirdiği budalalık olayını gözlemlemiş oldu. Bizde de oldukça fazla olan redneck vari konuşma tarzı bu tartışmalarda tavan yapmış. Bir örnek göstermek için: http://www.dvorak.org/blog/2009/09/26/dvorak-poll-what-should-we-do-about-irans-nuke-program/#comments Adamlar nükleer silah üretiyor diye "nuke em" diyor bu adamlar. İşin komiği kendileri zaten yıllardır üretiyorlar nükleer silah. Fakat başkası üretince "hayır kardeşim kimse nükleer silah üretemez" diyorlar, nükleer silah ürettiği için nükleer silahlarla patlatmakla tehdit ediyorlar felan. Tam bir kabadayı uslubu, içinde cahillik de var. ABD'liker "Bush politikasından çok çektik" dediler, "change" dediler, gittiler Obama'yı seçtiler. Ama aslında Bush politikasını benimsedikleri ortaya çıktı. "Change", "peace" felan diyenler bu kadar kinci davranır mı, bir durup düşünmeleri lazım aslında. Dünyanın hakimi kendileri sanıyorlar. Redneck'ten ne dünya hakimi olcak ya... Birileri gelişme gösterince hemen patlatmayı öne sürüyorlar. Türkiye gibi ülkeler sessiz kalıyor ABD'nin yaptıklarına, belki bunlar yüzünden İran gibi ülkeler ABD'ye ayak dirediğinde hemen celalleniyorlar. Bazen Türklerle ABD'lileri birbirine çok benzetiyorum. Sanki dünyada sadece kendileri önemliymiş gibi davranıyorlar. Mesela en çok komiğime giden yorumlardan biri şu: said: #10 Iran is run by religious nuts whose GOAL is to bring the Arab Messiah, via world war… They want a world war using nuclear weapons…they believe their Messiah will give Islam world victory…but they must start it. That’s why its foolish to let them have the bomb. Abicim bu ne demektir? Nükleer silahlar zararlı birşeyse, elinde olan tüm ülkeler kendi silahlarını imha etmesi gereklidir. Sen elinde "diğer ülkeleri tehdit etmek için" nükleer silahlarını depo halinde tutacaksın da, başkaları da aynı tatkiği uygulamak istediğinde mi "doğru-yanlış" olayını tartışacaksın? Gücün getirdiği budalalık bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramones Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Budalalık değil adamlar işini biliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 olur mu hiç adamlar demokrasi içinde yaşayan good guy lar o yüzden bu evillara karşı silahları olması çok normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Adamlar kendini dünyanın hakimi sanmıyor, zaten öyleler. İsteyen istediği kadar itiraz etsin, kınasın, nota göndersin istediklerini yapıyo, kimse de bi höst dur diyemiyo. "Sanmak" kısmını bi miktar geçmişler yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Budalalik degilki bu. Adamlar dunyayi boyle yonetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaCk Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 ya amerika yı ben yönetsem ben de istemem başkası nükleer silah yapsın.sonuçta adamın elinde bi koz var herkes yaparsa o kozu kaybedecek.ha diceksin haksızlık değilmi evet öle ama sen dünya lideri olmak istiyosan adil oynayarak bi yere gelemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Tepedekiler kuntizin onde gideni, adamlar redneckleri opup basina koyuyor, en ufak gazda sonuna kadar destekliyor redneckler bunlari. Redneckler kostek degil destek onlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 abd'de bu tiplerin olduğu bir gerçek. yani adama ne zaman neyi sorsan ateş edelim, bomba atalım derler. sanırım teksas'lı bunlar. ayrılsalar abd'den artık, kurtulsak bu silah manyaklarından. abd'ye en ince bağlarla bağlı eyalet olmalarına rağmen, abd siyasetinde en çok lafı geçen eyalet gene bunlar. gözünü sevdiğimin petrolü. ZaCk said: dünya lideri olmak istiyosan adil oynayarak bi yere gelemezsin. şu da üzerinde çok düşünülmesi gereken bir fikirdir. dünya ne ara bu fikri edindi hiç anlamadım. aslında tam tersinin doğru olması lazım değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 habermi? haydin yorum yapalim diye baktim ama bonbonmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Ya sev ya terk et! Isine gelirse!birbironbir!?!? Dunya siyasetinde top amerikanindir isterse oynatir isterse oynatmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 cikin lan sahadan , biz oynicaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
midye dolma Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 huun said: abd'de bu tiplerin olduğu bir gerçek. yani adama ne zaman neyi sorsan ateş edelim, bomba atalım derler. sanırım teksas'lı bunlar. ayrılsalar abd'den artık, kurtulsak bu silah manyaklarından. abd'ye en ince bağlarla bağlı eyalet olmalarına rağmen, abd siyasetinde en çok lafı geçen eyalet gene bunlar. gözünü sevdiğimin petrolü. ya teksas bir garip yer. amerika'da beyaz oranının en az olduğu eyalet ama en rednek eyalet aynı zamanda nasıl oluyorsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Bunun sebebi en köleci eyalet olması zaten. Hem kızılderililerin bağrında, hem de zamanında köle diye zencileri getirmişler sonra eşitlik falan çıkınca hepsi özgürlüğünü kazanmış, çoğu da gitmemiş Teksas'tan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 bu istatistige nerden ulastiniz aceba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 İstatistiği bilmiyorum en fazla mı falan diye de ben abd'de okuyan arkadaştan duymuştum bayağı karışık olduğunu "teksaslıları ben hep vahşi ırkçı vs bilirdim diye burada gayet karışık" falan diye gezmeye gittiği sırada o taraflara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 civ'de benden başka bi ülke icbm ürettiğinde bütün şehirlerine atıyodum birer tane. aynı mantık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Sadece ilk postu okudum geri kalani okumadan gectim.. Burda duzeltilmesi gereken bir nokta var ki bunu duzeltmeden mantikli isabetli yorum yapmak sacma olur.. Amerika iran in nukleer guce sahip olmasini istemiyor ama bunun sebebi kendilerinin istedigi gibi yapmamasi fln degil.. Iran uluslararasi arenada hala rogue state olarak geciyor yani turkcesi: serseri devlet.. ne zaman ne yapacagi belli olmayan belli bir ideolojisi yonelimi hatta ittifaki olmayan devlet vs vs yani.. O yuzden iranin nukleer gucu olmasini istemiyor. Bu yuzden Kuzey kore nin nukleer gucune karsi cikiyor.. Haa bende iranin nukleer gucu olmasini istemiyorum acikcasi en kotu fuzesinin Ankaraya kadar menzili var adamlarin vede ne zaman ne yapacagi belli olmuyor.. Tirmanan Arap-Kurt gerginliginde karsi karsiya gelmemiz cok muhtemel olan iran da bende nukleer guc istemem Evet Amerikanin bolge uzerindeki planlari ortada ama bana gore iranin nukleer guc olmasina karsi olmalari bizimde cikarimiza.. Yorum yaparken elestirirken biraz daha arastirip yapalim artik ya.. Dvorak sitesine gelince onu elestirmeden once youtube a Greece mirage turkish f16 fln yazip yorumlari okumani tavsiye ediyorum :) Malesef her ulkenin okuzu okuz mali mal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 petrodollar ftw. irani sadece bombalayabilirler, kara savasi yapacak durumda degiller su anda. tabii suudi arabistan oldugu surece petrolun baya bi kismi yine dolarla satilacak, ama yine de basarili bir sekilde petrolu euro ile satmaya baslayan ulkeler olursa digerleri de takip eder diye korkuyorlar. avrupanin adam gibi ordusu olsaydi abd kafasina gore bu hareketleri yapamazdi diye dusunuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 razzRaziel said: civ'de benden başka bi ülke icbm ürettiğinde bütün şehirlerine atıyodum birer tane. aynı mantık. ekekek neydi lan o feodalizm miydi, civIV araştırmayı bitirince bilmem kaçımcı henry'nin bir lafı çıkıyor karizma bir sesle. "i'm the state". teksas yalnız gerçekten garip bir yer. ben gitmedim hiç abd'ye, haliyle teksas'a. tek bildiğim abd'nin parası new york'ta değil teksas'ta yolunu çizer. rusların ve e3ski doğu bloğunun bir numaralı kara ve gri para aklama merkezi adamlar. ne zaman bi kağıt satacak olsak en birinci talip teksas'tan çıkıyor. heriflerdeki para öyle böyle değil. para abd'ye, abd dünyaya hükmediyor. Jadelith said: avrupanin adam gibi ordusu olsaydi abd kafasina gore bu hareketleri yapamazdi diye dusunuyorum. bu 3-5 sdene öncesi için doğru bir varsayım. şu anda rus devleti bariz bir şekilde paramız türkiye'ye aksın diye resmi politika belirlemiş durumda. sırf antalya'ya gelen para 2 sene, nabuco'yu da döşer, mavi hat 2'yi de. abd füze savunma kalkanını çekti avrupadan diye, rusya iran'a karşı abd'ye destek çıkacak diyenler var bm genel kurulunda. bence tam tersi. çin, rusya iran'dan yana, türkiye ortaya oynayacak. türkiye'nin politikasında 1 numaralı kırılma noktası 2. körfez savaşında hollanda'nın patriot savunma sistemlerini nato şemsiyesinde dahi olsa türkiye'ye göndermek istemesi oluşturuyor. afedersin sokarım öyle nato'ya. abd, türkiye'den önce avrupaya laf geçirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 29, 2009 ne henrysi louis xiv o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar