Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ezel

Kinkaudonau

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Diziyi çok methettiler, hiç izlememiştim ama meraktan indirip beş bölümünü birden izledim. Beğendim de, bundan sonra da muhtemelen izlerim, fakat...

Monte Cristo Kontu'nu Ezel ile kıyaslama gözüyle tekrar izledim bugün, bu kadar kopyalanmaz ama ya, ayıptır :) Telif hakkı falan ödediler mi ciddi ciddi merak ettim yani, hem Dumas'a, hem filmini çeken adama.

Elalemin 2 saatlik gayet tadında bir film yaptığı senaryoyu bizim 1.5 saatlik bölümlerle kimbilir kaç ay/yılda izleyecek olmamız da ayrı bir acı nokta. O ona baksın, bu buraya yürüsün, dayı arkada şiir okusun, gereksiz dramlar ve yan hikayeler sokuşturalım, içine de taş erkek Kenan'la taş hatun Cansu'yu koyalım, gelsin paralar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Telif hakkı falan ödediler mi ciddi ciddi merak ettim yani, hem Dumas'a, hem filmini çeken adama.

Her kitabın 50 yıl sonra telif hakkı biter, o kitap dünya edebiyatının olur, herkes basabilir. piyasada bol bol dini kitap ve dünya klasiklerinin olmasının sebebi budur, hiç bir telif hakkı ödemesi yoktur, çeviri yapmazlar, önceden çevrilen 1-2 kitabı alırlar ekleye çıkara yeni bir çeviri(!) basarlar, parayı kırarlar oradan.

Filmini çeken adama da ödemelerine gerek yok, zira o ödememiş ki birşey.

Benzerlik konusuna gelince, zaten normal birşey, oradan almış, heryerden alabilir, önemli olan dizinin güzel olması:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...