Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Off yarın GG : /

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Babam kolon kanseri benim, ameliyat oldu şimdi kemoterapi alıyor. İki günde götürdüğü falan yok. Ölüm oranının fazla olmasının nedeni, kolay farkedilen bişi değil, genelde farkedildiğinde çoktan diğer organlara sıçramış oluyor. Bizde öyle birşey olmadı çok şükür

14.30'da randevum, üzerime rahat birşeyler giyeyim yavaş yavaş.
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

saçmalama 2 günde götürüyo falan
kolon kanseri ve mide kanserinin gençlerde görülme olasılığı çok çok düşük hepsi 40+ hastalığı. sen moralini bozma raad ol.

ya ne saçmalayacağım babamın enişte kalın bağırsak (kolon yani bu) kanseri çıktı 2 haftada gitti adam sapasağlamken, bende de spastik kolon vardı bi ara (halen var gerçi arada sırada) biliyorum olayı, bana da yapacaklardı da kolonoskopi kaçtım :p ama 4-5 yıl oldu sağlamım demek ki bir şey yokmuş. ama 40+ hastalığı genelde orasını doğru diyosun ama ailede varsa yaptırmak lazım kontrolünü erken olsa bile yaş.

edit: hm eniştenin geç farkedilmiş öyleyse. neyse sende bir şey çıkmaz wispy rahat ol aga (:
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:

Longshanks said:

saçmalama 2 günde götürüyo falan
kolon kanseri ve mide kanserinin gençlerde görülme olasılığı çok çok düşük hepsi 40+ hastalığı. sen moralini bozma raad ol.

ya ne saçmalayacağım babamın enişte kalın bağırsak (kolon yani bu) kanseri çıktı 2 haftada gitti adam sapasağlamken, bende de spastik kolon vardı bi ara (halen var gerçi arada sırada) biliyorum olayı, bana da yapacaklardı da kolonoskopi kaçtım :p ama 4-5 yıl oldu sağlamım demek ki bir şey yokmuş. ama 40+ hastalığı genelde orasını doğru diyosun ama ailede varsa yaptırmak lazım kontrolünü erken olsa bile yaş.

edit: hm eniştenin geç farkedilmiş öyleyse. neyse sende bir şey çıkmaz wispy rahat ol aga (:
mide ve kolon kanseri boşlukta geliştiği için teşhisi zordur.boşluklu organlar olduğundan gelişip belli bi düzeye gelene kadar rahatsızlık vermezler. yani doktora şikayetle gidilmesi için o tumorlerin belli bi dönemi geçirmiş olması gerekir. endoskopi-kolonoskopi yapmadan da pek teşhis edilemez. yani senin 2 haftada gitti dediğin eniştede belki aylardır var olan tümor son safhasına erişip götürmüştür. ve babamın eniştesi dediğine göre de genç deil dediğim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bitttiiiiiiii.
İçeri girdim, üzerinizdekileri çıkarın şunu giyin diye bermuda altlık verdi, kaselerin olduğu kısımda gayet kocaman bir boşluk olan. Giydim.

Sonra ağzıma bişi sıktı uyuşturucu öğürme reflekslerini öldürmek için. Sonra da koluma bişi yaptı, ben başladım 10dangeriye saymaya bayılmayı beklerken, birşeycikler olmadı. Sonra yatırdı beni bir güzel e hani bayılmadım dedim, ya benim bünye sağlam ya da hafif bir sedative verdiler.

Neyse önce endoskopi, ufak öğürmeler düşünde kabus gibi geçmedi, kolonoskopi biraz daha rahatsız tabi hava veriyorlar hortumdan bayağı şişiyor karnın. Uyutsalardı iyi olurdu.

Neyse polip, tümör falan çıkmadı. Bir tek ileri derece gastritim varmış midede, yırttık yani.

Destek olan herkese teşekkürler. Korkulacak birşey değil ama o müshiller en zor kısmı diyorum ileride yaptıracaklara. Ama sıkıntınız varsa ertelemeyin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...