Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerdeki acliktan YOK'un haberi var mi?

Prawler

Öne çıkan mesajlar

standart haklarından bihaber olan insanlardan vergi kültürünü bilmelerini beklememek lazım ztn
hiçbir konuda bi adım ileri gitmeyen bi ülkeyiz bi tarafta uzaya uydu attık diye sevinioruz diğer tarafta öğrencimize öğle yemeği vermiyoruz. paramız olmadığından diil her gelen politikacı yiyor da yiyor ve oy vermeye devam ediyoruz

bi halt olmaz bizden...
Sosyal ağlarda paylaş

@deja: Insan dunyayi fani oldugu siyasetcinin gozunden gorunce boyle oluyor herhalde. Kriz teget gecti, kisi basina milli gelir bilmemne kadar artti, cok iyiyiz buyuyoruz hamdolsun diyenlere inanirsan,ya da devletin mali deniz yemeyen domuz gibi bir anlayisla yesin pa$am afiyet olsun ama cok azcik calisiyor, buna da sukur en azindan cami catlak kartala binmiyor biz de GIFORS alabiliyoruz dersen boyle olur.

Tek suclu AKP degil bu universite olayinda, olay oraya gitmesin. YOK kokune kadar suclu, Turk halkinin kendisi bizzat suclu. Ama yani insanlarin gun boyunca bir pogcayla idare ettiklerine de bir tarafimla gulerim demek, ya insanlardan tamamindan izole yasamaktir, ya da suursuzca yasamini gecirmektir.Zira burada cogu insanin yasamadigi,gormedigi oteki Turkiye var.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bizim önce bir "diğerlerinde nasıl" mantığını bırakmamız lazım.şimdi avrupa amerika veya her neresiyse diyelim ki orda öğrencilerin durumu kötü (veya normal vatandaş farketmez)bu bize "lan orda da kötü salla o zaman" deme hakkı mı verir.dünyanın en zengin ülkesi bile olsak nerde yanlış yapıyruz ne eksiğimiz var diye düşünmeliyiz (özellikle politikacılar)sen 1milyon insanı 2+2 nin =5 olduğuna inandırabilirsin ama 2+2=4 oldu gerçeğini değiştiremezsin.bizim gerçekliğimiz de bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara konusuna gayet katılıyorum. Madem geçim sıkıntın var alkoldende sigaradanda vazgeç kardeşim onlarsız da yaşayabiliyor insan.

Misal eleman ailesinden ayrı başka bir şehirde üni okuyor ve adam bildiğin kıt kanaat geçinen bir adam ki aileside çok farklı değil.
Ancak o ailenin 4 bireyide sigara içiyor ki kimisi 1 paketten de fazla içiyor günlük. Ortalama 5 paket günde o evin sigara masrafı var. Çarp abicim 4 tl ile günlük 20 tl. 20 x 30 = 600 tl aylık o evin sigara masrafı. Şimdi o şehirdışında okuyan arkadaşın masrafı 600 tl bile tutamıyor çünkü çocuk ailesinin ne durumda olduğunu biliyor ama gerekirse yemesinden içmesinden kesiyor sigarasından kesmiyor.
TRUE STORY

Yani gerçekten anlamsız bir şey şu sigara muhabbeti eğer maddi imkanın yok ve okumak için burs arıyorsan.

Kısacası Loxias +1
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Ego'yla değil de insanlıktan nasibini almamışlıkla alakalı.

Bilkentte tanıdığım bir arkadaş, ÖSS'de derece yapıp istediği bölüme burslu girebileceği halde bizim halimiz vaktimiz yerinde, imkanı olmayan birinin öğrenim hakkını çalmayalım diye paralı kontejanından girdi.

Bayağı zenginlerdi ama öylesi varsa böylesi de var işte.

helal olsun, buna da artı 1 diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara içenden kesmek çok saçma bir mantık İyice soyutlayalım toplumdan.
Çünkü bu kafayla hareket edersek daha kotalayacak bir çok şey bulabiliriz, bu da bir gerçek. ''İsraf'' dediğiniz şey sadece sigaraya verilen para mı, bu mudur?
Benim de çok var villada oturup son model arabalara binip de burs alan tanıdığım. Gerçi onlara sorsan geçim mücadelesi veriyor hepsi.
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Ego'yla değil de insanlıktan nasibini almamışlıkla alakalı.

Bilkentte tanıdığım bir arkadaş, ÖSS'de derece yapıp istediği bölüme burslu girebileceği halde bizim halimiz vaktimiz yerinde, imkanı olmayan birinin öğrenim hakkını çalmayalım diye paralı kontejanından girdi.

Bayağı zenginlerdi ama öylesi varsa böylesi de var işte.

vay be böyle insanlar varmış hala, helal..
Sosyal ağlarda paylaş

rouquine said:

Sigara içenden kesmek çok saçma bir mantık İyice soyutlayalım toplumdan.
Çünkü bu kafayla hareket edersek daha kotalayacak bir çok şey bulabiliriz, bu da bir gerçek. ''İsraf'' dediğiniz şey sadece sigaraya verilen para mı, bu mudur?
Benim de çok var villada oturup son model arabalara binip de burs alan tanıdığım. Gerçi onlara sorsan geçim mücadelesi veriyor hepsi.

İnsan kendi için bir şeyler yapmaya çalışmıyorsa kimse gelip onun elinden tutup ayağa kaldırmaz kaldıramaz. Önce ayağa kalkmakta diretirsin, çalışır çabalarsın, sonra gücünün yetmediği yerde haklı olarak tutunacak dal ararsın.
Sosyal ağlarda paylaş

bağımlılıkla alakalı olarak mı kesiyoruz
sigara bağımlılığı gibi haftada belli bi kaç gün gidip barda bira içen öğrenci de mevcut. az da değil üstelik.

ayrıca ben alkol alana laf etmedim. sigara içenden bursu keselim diyene laf ettim.

ha bu bursun kime verileceği mevzu komple saçma zaten. 3 kuruşu binlerce insana dağıtmaya çalışıyolar
Sosyal ağlarda paylaş

burs hayati ihtiyaçlar için veriliyor burada. amerikada değiliz. gerçekten o derece fakir öğrenciler var. bu durumdaki insanlar sözkonusuyken gidip parayı biraya sigaraya yatıran adama burs verilmemeli. ihtiyaçlar hiyerarşisi diye bi olay var biliyorsun.

bir yanda barınamayan, aç öğrenciler, diğer yanda parayı sigaraya biraya yatıran herifler yani.

ha ekstra para varsa tabii ben de bira masrafımı devletten karşılamak isterim sdfkj. ama olmasın böyle bi olay işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...