Cons Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 utku naber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Tremour77 said: "Pen Duick" said: "ferrero doğru demiş" dediğim kısımda "yapılması gereken pozitif yorum" kotamı doldurdum. sana bir şey katmak için yorum yapmak zorunda da değilim, sadece senden iyiyim ve gelip bunu söyleyip moralini bozmak için yaptım belki kötü bi adamım. Ama buna hakkım var burası forum. Diyıl vidit. Aklın o kadar bi yoruma yetiyosa haklısın tabi...Pardon senden daha fazla bişey istememeliydim sanırım.Troll olmasın diye belirtmiştim ama laftan da anlamaz ya da pek doğru düzgün okumayı bilmeyen bir adamsın demekki gelip buraya utanmadan böyle şeyler de yazıyosun.Evet hakkın var burası forum ama burası eskiden,senin gibi adamlar yokken çok daha güzel bir yerdi.Geldiğin yeri kirletmemeyi öğrenirsen tekrar eskisi kadar güzel bir yer olur belki.Umudum var bakalım inşalla bir gün düzelirsiniz Aklım hakkında yorum yapacak zekaya sahip olsaydın, o kadrajları öyle yapmazdın öncelikle. Sonra mesajımı beğenmediğin için gelip de bana trollsün deme, trollük yapmıyorum. Beğendiğin mesaj atmak zorunda değilim. Kirlilik de değil, net söyliyim. Berbat çekiyorsun, kadraj nedir haberin yok. Öyle 2 yer gezip 3-5 kare çekip iyi olmayı beklemen komik asıl. 10.000 kare daha çekersen belki bişeye benzer. Vizyonun eksik. Ayrıca ben senden eskiyim burda, boş laf seninkine denir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Herif "Amatör Fotoğraflar" koymuş konunun ismini zaten, amma yüklenmişsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 gökyüzünün olduğu fotolarda arkaplanda baya bi patlaklık var. pozlamayı biraz kısarak dene istiorsan. birde beyaz ayarıyla oyna... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2009 Çalışmalarının devamı dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Pen Duick gerçekten çok boş bir insana benziyosun.Ben başlıkta tecrübem olmadığını,yeni çekim yapmaya başladığımı zaten söyledim.Güzel birşey çekmeyi de beklemiyordum.O komikliği kendin sallamışsın.Bildiğin kirlilikten başka birşey yaptığın yok.Saygı ve düzgün konuşmaktan aciz olduğunu düşünüyorum mesajlarından.Benden daha eski olduğunda palavra.Çünkü öyle olsan bu kadar boş mesajlar atmıcak kadar bir ağırbaşlılık,''forumda nasıl konusulur',saygı gibi konularda birşeyler kazanırdın.Fakat bunların hiçbiri sende yok.Bundan sonra tartışmaya devam ediceksen lütfen özel mesaj yoluyla devam et.Konu daha fazla kirlenmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Ben de çekimlerinin yeni başladığını ve tecrübesiz olduğunu belli ettiğini söyledim. Nası bi yorum bekliyosun ki sen ? Öyle bi pozitif yorum yapıcam ki çok şey katıcak sana bi anda süper olcaksın dimi. Yok öyle bişey. Çok ekmek yemen lazım, dediğim de oydu. Sen kişiselleştirmesen uzatmıcaktım, yok boşsun yok aklın o kadar bu kadar. Kişiselleştirmemeyi öğren önce. Amatör fotoğrafçı bile değilsin, sadece fotoğraf makinası almışsın konuşuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 çok gereksiz gerginlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 baya boşsun pen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 herhalde bi insan bu kadar soğutulur fotoğraftan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Neiloth- Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 yeter vurmayın adam öldü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pen Duick Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 =( löl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maaya Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 http://forum.paticik.com/thumbnails/a8c/002/13b/033/d2b/3f2/d67/ebe/7c4/481/7d_450xNULL.jpg en çok bunu beğendim.. fotoğraftaki kalabalıklık ve hava kartpostalları anımsattı iyi çalışmalar dilerim^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2009 bodrumu ozlemisim ya iyi geldi resimler sagol :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tremour77 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2009 Okuduğum şeylerden sonra tekrar oraya gidip bodrum fotoğraflarını tekrar çekmeyi istiyorum.Bi daha güzel bodrum fotoğraflarıyla çıkarım inşalla karşınıza hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 geç kaldım topiğe ama resimler hakkında yorum yapmak istiyorum. 1- fotoğrafı çok beğendim. profesyonel fotoğrafçılar gibi düşünmüşsün. ama çekim tekniğinde başarısızlıklar var. örneğin fotoğraf eğri olmuş, ufuk çizgisi hatalı. 2- fotoğraf anlamsız olmuş. çok karmaşık ve anlatım yetersiz. gökyüzü çok parlak, gözü alıyor. buna karşın tepenin bize bakan kısmında ışık yok, fotoğraf karanlık olmuş. 3- çok az ışık var, tabii bu bulutlu olmasından da kaynaklanıyor. bu tip fotoğraflarda tavsiyem güçlü bir anlatım sunman. örneğin dalgaların patlama zamanını yakalasaydın fotoğrafa aksiyon eklemiş olurdun. warm filter yapsan fotoğrafın göze daha canlı gözükecekti, fazla mavi bir resim olmuş. ayrıca ufuk çizgisi eğri. 4- duvarlara ışık vurmayınca çok soluk bir resim olmuş. ayrıca kadraj hatalı. gökyüzünde gözüken birşey yok, ayrıca duvarların üstündeki dönen teller güzel değil. duvarları sağdan soldan kırpabilirdin, böylece ortadaki çiçekleri daha çok çekmiş olurdun. kiremit tepeli taş duvarın altındaki tümsek gibi yer berbat olmuş. sahneyi çirkinleştiriyor. taşların bittiği tümseğin başladığı yerden itibaren de kesebilirdin. Şöyle birşey kastediyorum: http://img340.imageshack.us/img340/5170/dscf65051.jpg 5- güzel bir resim olmuş. ama sanki arkadaki teknelerin de, adamın da aynı doğrultuda yoğunlaşmafı fotoğrafı ağırlaştırmış. zıt bölgelerde olsaymış obje dağılımı daha eşit olurmuş. ayrıca soldaki sağdaki teknelerin küçük kısımlarını da kırpabilirdin. 6- pek iyi içerik gibi gelmedi bana sanki. ama liflerin üzerlerine ışık vursaymış göze daha güzel gelebilirdi. 7- ışık seçimi güzel. her ne kadar bir yerde titreme görsem de oldukça net bir fotoğraf olmuş. beğendim. 8- heykel eğri olmuş. ayrıca ışık vurmadığı için de fotoğraf anlamını yitirmiş. external bir flash ile sağ alttan flash patlatıp ışıklandırma yapılsa egzantrik bir gölgelendirme sağlanabilirdi diye düşünüyorum. 9- ışık eksikliği yine fotoğrafı anlamsızlaştırmış. karanlık olmuş ağaçlar. 10- ışık ile gölgendirme yapılmış. ayrıca solda çiçekler sağda palmiye ile sahnede bir denge sağlanmış. hoşuma gitti. heykel biraz daha sola kaydırılabilseydi, çok seveceğim bir fotoğraf olurdu, ama böyle de gayet başarılı. misal şunun gibi: http://img75.imageshack.us/img75/6812/dscf6563.jpg 11- çok karanlık bir resim olmuş, beğenmedim. ayrıca ufuk çizgisi yine eğri. 12- poz fena değil. ama alttan çekim yapsaydın daha ihtişamlı gözükebilirlerdi. yukardaki tahtaların eğri olması gözü rahatsız edici. 13- poz yine güzel, ama perdelerin bittiği yerden ve sağdaki boşluktan kırpabilirdin. 14- alevlerin etrafında noise var gibi geldi bana, yüksek ISO kullanımından kaynaklı olabilir belki. ayrıca yukardaki tahtaların eğri olması gene rahatsızlık verici. 15- çok karanlık bir resim olmuş ışık arkadan değil ön taraftan gelmesi gerekirdi. ayrıca portre çekiminde göğüs hizası üstünde kafanın tepesine kadar çekilir. portre çekmiyceksen sağ taraf fazlalık olmuş, orayı kırpabilirdin. to be continued... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 16- ışık yok ama damlalar güzel. fotoğraf makinende yumuşak flash da kullanabilirdin. 17- yeterince ışık var bu resimde, ışık açısından zengin. ama bitki bulanık çıkmış, bitkiye yakınlaşarak arka planı flulaştırarak daha güzel bir resim çekebilirdin. 18- ilginç bir sahne ama sanki fotoşop isteyen bir resim gibi olmuş. çok iyi fotoşop yeteneklerim yok ama kabaca şöyle bir şey yaptım: http://img257.imageshack.us/img257/1194/dscf6474.jpg 19- kötü olmuş, çok parlak. 20- birbirleri üstüne bindikleri için kötü olmuş. biraz daha soldan çeksen bu kadar üstüste binmemiş olacaklardı, daha hoş olabilirdi. ayrıca sanki bulanık olmuş resim. 21- ilginç bir resim olmuş beğendim. sağdaki eve güneş batışının vurması bir enstantane katmış bence. 22- ışık baya iyi olmuş. ağaçların parlaklığını beğendim. yalnız sol taraftaki fazla parlaklık kötü olmuş. ayrıca cisimleri (veya yolları) tam ortaya koyma. misal: http://img183.imageshack.us/img183/2743/dscf6223.jpg 23- güneş ışığının altın renkle vurması çok güzel olmuş. sanki 70lerden kalma resimlere benzemiş. beğendim. ama objeleri direk ortaya koyma, çok iyi durmuyor öyle. misal: http://img262.imageshack.us/img262/7227/dscf6184r.jpg 24- resim çok karanlık, arkadaki evler bulanık. ufuk çizgisi eğri. sırf denizi çekseydin daha güzel olurmuş. misal: http://img142.imageshack.us/img142/3057/dscf6190.jpg ya da: http://img207.imageshack.us/img207/9470/dscf6190v1.jpg 25- ışık fazla parlak. bir EV değeri azaltıp ışığı kıssaydın daha güzel olabilirmiş. 26- güzel bir resim, güneşin altın ışığı fotoğrafı çok güzelleştirmiş. ancak yolun bittiği yerden altında kalan gölgeli kısım gereksiz olmuş. ayrıca gökyüzünde bulut yoksa gökyüzünü fazla boş alan olarak bırakma. onun dışında sanki kartpostallık fotoğraf olmuş. güzel olmuş. 27- sağ tarafı biraz kırpıp, sol tarafı biraz daha fazla alabilirdin. denizi biraz daha gösterebilirdin. ayrıca arkadaki evler bulanık olmuş sanki. onun dışında ışık çok güzel. 28- objeyi yine tam ortaya almışsın. sağ taraf fazla parlak olmuş. sağ taraftan kırpıp objenin tam ortada olmamasını sağlıyabilirdin. ayrıca alttaki yer karanlık olmuş. ufuk çizgisi gene eğri. çabuk bir kırpma işlemiyle şöyle gözüküyor: http://img2.imageshack.us/img2/3345/dscf6182f.jpg 29- ışık güzel. kadrajı da beğendim. ama ufuk çizgisi eğri, yine eğri, yine eğri. onun dışında gayet güzel bir fotoğraf olmuş bence. kolay gelsin Tremour77, umarım dediklerim işine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2009 ayrıca Pen Duick haksızsın ve sana laflar hazırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 oha lan bana da böyle yorum yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 yapalım abi var mı resimlerin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 sade bi çalışma ışık olayını pek ayarlayamadım galiba. yorumlarınızı bekliyorum http://img113.imageshack.us/img113/5682/img003x.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 tostlarını ben yiyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 O koyu renk peynir tulum peynir ise + rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 aynen öyle tulum peyniri. zaten sadece onu yedim. diğerine pek ilgi göstermedim. yannız yeşil zeytinleri çekerken biraz sıkıntı yaşadım ışıktan dolayı parladılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2009 yeşil zeytinlerde makinenin lensleri gözükmüş dostum. olmamış - rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar