Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dila...

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Önce haber, hala daha duymayan, görmeyen, okumayan varsa diye:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12513895.asp

Sonra...

Avluda musalla.

Bir minik tabut.
Üstünde güllü yemeni.
İçinde Dila.

Yarın bayram güya.

Vali gelmedi.
Büyükşehir başkanı yok.
İSKİ’ciler yok.
Milletvekilleri yok.
Trilyonları haldır haldır cebe indiren müteahhitler de gelmedi... Olabilir, belki insan içine çıkacak yüzleri yok, AKOM’dan seyretmişlerdir, mobeseden filan... Ama tek tek taradım, çiçek de yok.
Telefonla aramamışlar.
Başsağlığı bile yok.

Ayakta zor duruyor anne... Düşerse diye, ambulansı bile aile tutmuş iyi mi.

“Tanıyor musun?” derseniz aileyi...
Tanıyorum. Biziz onlar. Sizsiniz.

Ne iş yapar mesela insan hakları dernekleri? Bir yaşındaki körpenin insan yerine konması için illa bölücü mü olması gerekiyor? Nerede kulağı küpeli, saçı at kuyruklu medyatik Greenpeace üyeleri? Kutup ayıları kadar değeri yok mu, çevre felaketi kurbanı evlatlarımızın? Bu bitkin babayı omuzlayacak, senin davanı biz üstleneceğiz diyecek Barolar nerede?

İmam desen, duruma o kadar hâkimdi ki, “depremde” hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet okuyarak başladı söze... “Sen Mars’tan mı geldin hoca?” diyemedik tabii, “Amin” dedik usulca... Sonra da “Hakkınızı helal edin” dedi. “Helal olsun” dedik, hiç utanmadan... Çünkü ne hakkımız olabilir ki o günahsız yavruda? Öldürdüğümüz için bize borçlu mu üstüne Dila?

Kader ağlarını ördüğü için mi, balıkçı ağına takıldı taa Bursa’da?

Ve dua ettim uğurlarken, “Orada olmak isterdim” diye mesaj gönderen siz okurlarım adına: “Dereleri ıslah edelim mutlaka da... Allah önce kimleri ıslah etmeli acaba?”

Yılmaz Özdil

Ben söyleyeyim Yılmaz Bey, Dila Türk olduğu için insan yerine konmamıştır muhtemelen, halbuki doğuda olsa bu olay, o saydığın tatlısu adamlarının hepsi orada olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

E yuh ama amma abarttın sg-1 yok doğuda olsa herkes gelirmiş, sanırım farklı bir dünyada yaşıyorsunuz Türkiye'de parası ve politik çevresi olmayan herkes 2. sınıf vatandaştır zaten.

Neyse sonuçta bir kaç kişinin istifa etmesi gereken bir olayda politikacılar bütün yüzsüzlüklerini göstererek ölenleri hiçe saydı.

Ayrıca ek olarak bu iş sivil toplum örgütüyle alakalı bir olay değil. Vatandaş olarak politik tepkini doğru düzgün ortaya koyabilmelisin ha ama gidip valiliğin önünde ya da başka bir yerde eylem yaparsan pek ala copu da yersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

E yuh ama amma abarttın sg-1 yok doğuda olsa herkes gelirmiş, sanırım farklı bir dünyada yaşıyorsunuz Türkiye'de parası ve politik çevresi olmayan herkes 2. sınıf vatandaştır zaten.

Neyse sonuçta bir kaç kişinin istifa etmesi gereken bir olayda politikacılar bütün yüzsüzlüklerini göstererek ölenleri hiçe saydı.

Ayrıca ek olarak bu iş sivil toplum örgütüyle alakalı bir olay değil. Vatandaş olarak politik tepkini doğru düzgün ortaya koyabilmelisin ha ama gidip valiliğin önünde ya da başka bir yerde eylem yaparsan pek ala copu da yersin.

sg1 in demek istedigi sanırım kurtlerin bu kadar hak ve ozgurluk istiyoruz bize bu haklar verilmek istenmiyor cunku kurduz demeleri yersiz cunku turkiye de parası olmayan herkesz 2.sınıf vatandas
Sosyal ağlarda paylaş

sylian ciddi kavram kargaşan var.
sivil toplum örgütleri VATANDAŞLAR tarafından VATANDAŞI ilgilendiren konularda VATANDAŞIN sesini duyurmak için kurulmuş adı üstünde SİVİL kurumlardır.
Bu olayla ilgili kurumlar böyle bir olayda ayağa kalkmayacak da hangi olayda kalkacak?

Ayrıca, bilmem farkında mısın da bu çocuk silivride kaybolup Bursa karacabeyde bulundu, yani, atıyorum, Diyarbakırdan dicleye düşse cesedi ırak'ta Musuldan çıkmış olsaydı, kopartılacak yaygarayı düşünemiyorum.
Şimdi o çocuk hiç yaşamamış varsayılıyor.
Ölen diğer otuz küsür vatandaş gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazen o kadar şaşırıyorum bu memlekete.25 yıl oldu hala alışamadım.Televizyonları açıyorum,bu selin sorumlusunu arayan kimse yok.Bir katil bulmuşlar,tiyatroyu kurmuşlar.Başbakan şarkılı eğlence programı yapıyor.

Onlarca yıldır İstanbul'u yöneten zihniyete kimse hesap sormayacak mı?

Emekli 660 lira maaş alıyor,memura %2.5 zamn veriliyor,her gün başka bir yolsuzluk ortaya çıkıyor.Kimseden tık yok.

Ve ayrıca sg-1in saptamasını katılıyorum.Elbette doğuda olsaydı saydıklarının hepsi oraya akardı.Doğuya yapılmayan yatırımdan,devletin orayı geri bıraktığından girip,kürtleri ne çok ezdiğimizi anlatırlardı.Çünkü rant getiriyor o.
Sosyal ağlarda paylaş

off bursaya kadar sürüklenmek ne demek ya.

gerçi felaket o boyutlarda ki imam bile şaşırmış lol. e tabi yağmur yağdı diye 30 kişi ölüyosa üzerine diyecek pek birşey kalmıyo ama sorumluların bu denli yüzsüz olması, insanların bu yüzsüzlüğü artık normal sayıp tepki göstermemeleri filan bu felaketten daha acı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok acı bir ölüm. Nedeni ise; belediyelerin, hükümetlerin, devletin büyük ihmalleri, insana değil de paraya, ranta, çıkara önem verilişi.

Türkiye'de genelde insanın, özellikle de parası olmayan insanın değerinin olmadığı bir gerçek. Doğudaki insanımızın (Türk ya da Kürt), batıdakine göre daha az değerli olduğu da bir gerçek. Kürtlerin, Türklere göre kimi haklarının daha az olduğu ve engellendiği de bir gerçek.

Hal böyle iken, yani sıradan vatandaş olarak hemen hepimiz, en küçük bir hakkımızı elde etmek için bile büyük savaşımlar vermek zorunda bırakılıyor iken, pek çoğumuz, eşitlik, adalet ilkelerinin çoğu zaman gözümüzün önünde çatır çatır çiğnendiği nice olayda, elimiz kolumuz bağlı, olan biteni seyretmek zorunda bırakılıyor iken, bu ülkede demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet, laiklik adına katetmemiz gereken çok uzun ve zorlu yollar varken, topicteki olay her an hepimizin (Laz, Ermeni, Kürt, Çerkes, Türk, Rum v.s...) başına gelebilecek bir olayken ve çok sayın! devlet büyüklerimizin! tepkisinin hemen her durumda yukarıdaki olaydakinin tıpatıp aynısı olacağından adımız gibi eminken, böylesine acı, yürek dağlayıcı bir olayı Türk-Kürt ayırımcılığı konusuna dönüştürme çabaları; bana çok tehlikeli görünüyor ve fena halde ırkçılığı çağrıştırıyor.

Burada eleştirilmesi gereken; devletin ihmali ve sonrasındaki tutumlardır.

edit 1-2: anlam düşüklüğü, yazım hatası
Sosyal ağlarda paylaş

evet, ırkçılıktır.
Şöyle ki, kafasına dipçik yiyen çocuğu (haklı, ama belli ki ikiyüzlü olarak, sözüm ona insani değerler temelinde) savunan birtakım medya, stk, siyasetçi vs'nin böyle bir olay karşısında kılını bile kıpırdatmaması ırkçılığıdır.

Bu ülkenin doğusu batısından daha iyi savunulmaktadır.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bak olayi yanlis anlamissiniz

cocugun kafasina dipcigi polis bilerek vuruyor, hani can guvenligini korumasi gereken vatandas o dipcik vurdugu
yarin oburgun gelip o dipcikle senin benim kafamida kirabilir ayni polis

digeri dogal afet, tamam tedbir almadilar birde ustune yuzsuz yuzsuz vatandasla dalga gectiler filanda gelip elleriyle suya atmadilar kizi
Sosyal ağlarda paylaş

@sg-1
Adam gibi medya, stk, siyasetçi ya da insan gibi insan, her iki olayda da tepkisini koyar. Koymuyorsa onun ayıbıdır. Kafasına dipçik yeyip hastanelik edilen çocuk için hiç tepki vermeyen, ya da ''oh iyi olmuş'' diyen, medya, stk, siyasetçi bozuntuları, insanımsılar yok muydu?

Bir çocuğun, ya da yetişkinin ihmaller, ilgisizlikler, despot, baskıcı, adaletsiz tutumlar nedeniyle incitilmesi, ölümüne sebebiyet verilmesi, -o insanın ırkı, cinsi, dini, mezhebi, etnik kimliği, rengi ne olursa olsun- kınama, eleştirme, protesto etme nedeni olmalıdır.

Ama bence en kötü olanı; haksız bir davranışa gösterilen tepkinin, diğer haksız bir olayda aynı tepkinin gösterilmediği öne sürülerek, eleştirilmesidir. Haksızlık, adaletsizlik, ihmal nedeniyle oluşan insani zararlara verilen tepkiler, ''insanım'' diyen her birey tarafından desteklenmeli, verilmeyen tepkiler her durumda eleştirilmelidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Mersinde Türk bayrağı yakıp PKK Öcalan adına slogan atan PKKlı çocuklar 1 ay nezarette kalsa, ah çocuklar, vah çocuklar, vs diye çığlık atanları kastediyor arkadaşımız

O tür çocuklara genelde 7-30 yıl arası hapis cezası veriliyor yada istemiyle yargılanıyorlar. Tutuklandıklarında veya ceza evinde yaşadıkları işkence, kötü muamele ve hatta tecavüz olaylarını da eklemeden geçmeyeyim. Bir benzetme yaparken azıcık araştır da yaz.

Ve unutulmaması gereken birşey daha var. Böyle bir durumda aileyi bir telefonla bile(gerçi telefonlada aranmaz ya neyse) aramayan devlet büyüklerinin yaptığı bir terbiyesizliktir, peki bu çocuğun ölümünü siyasi çıkar malzemesi olarak kullanmak ne oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

doğuda olsaydı derken PKK'yı kastediyor adam.
İnsan hakları örgütleri PKK'lıları el üstünde tutuyor ama böyle vahim olaylarda bu derneklerden hiç ses seda çıktığını göremeyiz.

Örnegin? Hangi insan hakları örgütü PKK'yı el üstünde tutmuş merak ettim, yabancı örgüt mü bunlar? Bi de insan haklarıyla istanbula sel basması arasındaki alakayı kuramadım yanlız, bu olay tamamen devletin yozlaşmasıyla alakalı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...