Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kontör devri bitiyor

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

GSM operatörleri, 1 Nisan 2010'dan itibaren ön ödemeli görüşme süresi satışlarını kontör yerine para birimi üzerinden yapacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, BTK bünyesindeki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Türkiye'de GSM abonelerinin yüzde 80'ini oluşturan kontörlü kart kullanıcılarına yönelik önemli bir düzenlemeye imza attı.

Pek çok Avrupa ülkesinde yürürlükte olan uygulamayla operatörlere, ön ödemeli hat abonelerine “kontör” yerine “para” birimi üzerinden satış yapmaları zorunluluğu getiriliyor.

Görüşme süresi satışlarında “göreceli bir tanım olan 'kontör' yerine ortak birim paranın kullanılmasına” karar veren kurul, uygulamayla tüketicinin fiyat algısını artırmayı hedefliyor.

KULLANIM DETAYI GÖNDERİLECEK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulunun aldığı bu karar, GSM operatörlerine bildirildi.

İşletmecilere, kararın uygulamaya geçirilmesi için 1 Ekim 2009'dan itibaren 6 aylık geçiş süreci tanınan karara göre, talep eden abonelere kullanım detayı da gönderilecek. Böylece bir çok tüketicinin şikayet ettiği bir konu da çözüme kavuşturulmuş olacak.

Operatörler, en geç 1 Nisan 2010'a kadar tarife, alt yapı ve iş stratejilerini hazır hale getirecek ve ön ödemeli görüşme süresi satışlarında “para” birimine geçecek.

kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Çok daha pahalıya konuşacağız. Tüketiciyi korumak bahane, GSM operatörlerinin rantları şahane..

soyle hiç birşey bilmeden atıp tutmayın da bir bekleyin önce sonradan eleştirin. böyle anlamsız oluyor.

biliyorsan da kaynağını göster herkes ona göre önlemini alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben sırf ne kadar konustugumu ve harcadıgımı bileyim diye kontorlu kullanıyorum. faturalı kullanırsam ayarımı bilemem diye dusunuyodum. ama tabi ogrencilik falan bitti artık kendi paramı kazanmaya baslarsam gecicem hemen faturalıya. ugrasılacak sey degil cunku bitti tekrar yukle falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu haber eski haber ilk çıktığında yazmışlardı. Haberi okuduğumdan anladığım:

x lira = y kontör = z dakika iken
x lira = q dakika olacak.

ve z > q olacak. Hatta çok ciddi bir fark olacak gibi..

Esas sorun kampanyalarda zaten. Şu kadar kontör ver şu kadar bedava konuş gibi kampanyaları bu sistemle yapmalarına izin vermeyecek gibi devlet, zira bu kampanyalardan yakınılıyormuş ne alakaysa. Ben memnunum arkadaş çatır çatır onuşuluyo bedava falan :D
Sosyal ağlarda paylaş

devlet niye yakınsın kampanyalardan.
sonuçta arz talep meselesi firmaların karar verceği bişey.
devlette çatır çatır vergisini alıyo.

şunu biliyo gibi söyledin ya bi kanıtlasana bi haber göstersene nerde çıkmış filan ?
yakınıyomuş ya devlet.

nileppezdel said:

Esas sorun kampanyalarda zaten. Şu kadar kontör ver şu kadar bedava konuş gibi kampanyaları bu sistemle yapmalarına izin vermeyecek gibi devlet, zira bu kampanyalardan yakınılıyormuş ne alakaysa.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kontor dedigin sey de onceden odenmiş konusma suresi zaten. sadece adının kontor olması yerine turk lirası olacak. olay bu.

atiyorum suan turkcellin 1 kontoru x lira ise. ve dakikada 1 kontor gidiyorsa...buna gecildi mi dakikada x lira gidiyor denilicek direk. boylece avea mı turkcell mi daha ucuz, ne kadar fark var anlıcaksın.

kampanyaların bitmesine sebep olacak birşey değil. 35 kontor ver 500 mesaj al yerine 10 tl ver 500 mesaj al olucak olay. hiç bir farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

@böjeek: Devlet yakınmıyor tüketiciler yakınıyor diyerek devlet bu uygulamayı zorluyor. Haber de habertürk'te çıkmıştı bundan 2 hafta falan önce. Ama henüz kesinleşmediğinden konusunu açmamıştım. Belki ben yanlış anlamışımdır ama benim oradan anladığım şu anki kadar avantajlı konuşamayacağımız. Umarım yanlış anlamışımdır. Ki şu durumda da hangi hat daha pahalı hangisi daha ucuz anlaşılıyor yani. Anlayamıyoruz diyenin kendi acizliğidir ya da benim düşündüğüm gibi rant amaçlı değişimin komik bahanesidir..
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

kampanyaların bitmesine sebep olacak birşey değil. 35 kontor ver 500 mesaj al yerine 10 tl ver 500 mesaj al olucak olay. hiç bir farkı yok.

İşte o 35 kontör ve 10 tl denk değil, en azından Turkcell'de değil mesela. Yani seninki hipotez tabi orası ayrı da hiç sanmıyorum ki gösterdiğim tablodaki z = q olsun. HİÇ sanmıyorum hem de :(
Sosyal ağlarda paylaş

ya teknolijeden haberin yok yada gelip cidden iyi sıkıyosun burda.

ya millet ip telefonlardan internet üstünden bedava konuşmaya başladı internet parası hariç kuruş ödemeden sen pahalancak diyosun.
illa bi idda atıcak ortaya konuyu karıştırıp post kasıcaksın.

ya şuan zaten en pahalı konuşan ülkelerden birisiyiz. daha ne kadar pahalı konuşabiliriz bırak ya
Sosyal ağlarda paylaş

şu kontörlüye yapılan kampanyalar faturalıya da yapılsın, anında geçeyim bilae. ama yok ki yani. avea'da bi 150 kontör yükledin mi dünyalar benim oluyor resmen. vodafone faturalım var, bi sefer hediye yollamadı itler. (yok lan bi sefer yolladılar. hattımı kapattırıyorum demiştim, 6 aylığına 150 mesaj mı ne vermişlerdi)
Sosyal ağlarda paylaş

benimki hipotez değil arkadasım. seninki öyle oluyor bu durumda.

hiç bir şey bilmeden daha pahalı olacak diyorsun. ben de dur bir önce bekle. fiyatları gör ondan sonra laf et diyorum.

kampanya olmıyacak bile demişsin. ne alakası var. kontoru ne sanıyosun onu bilmiyorum ama kontor yerine hacıgundusuguttusi de desen aynı kontor de desen aynı tl de desen aynı. bilmem anlataibildim mi. onceden odenmis karttır kontorlu kart. baska bir sey degil.

nileppezdel said:

barbu said:

İşte o 35 kontör ve 10 tl denk değil, en azından Turkcell'de değil mesela. Yani seninki hipotez tabi orası ayrı da hiç sanmıyorum ki gösterdiğim tablodaki z = q olsun. HİÇ sanmıyorum hem de :(
Sosyal ağlarda paylaş

@böjeek: Kontörden bu sisteme geçiş öyle bedava konuşmayı durduracak mı peki?

Daha pahalıya her zaman konuşabiliriz, kazıklanabiliriz. Mesela Türk Telekom.. fiyat/performans olarak bakıldığında her sene daha büyük kazık yiyoruz, diğer ülkelere de oranla..

Post kasacak halim yok. Gerek de yok şurda klavyesinin başında oturan bikaç kişinin enim hakkımda ne düşündüğü pek de umrumda değil açıkçası. Umarım siz haklı çıkarsınız da ben o haberi okuduğum günden beri bunun gerçekleşmemesini istiyordum. Kontrlü sistemin nesini beğenmediğinizi anlamıyorum gerçekten. Neye kaç kontör gitti diye fatura yollarlar dert faturaysa. Dünyanın her yerinde kullanılan bir ücretlendirme birimi değiştiğinde beraberinde kazık gelir :D

@barbu: operatörler 100 kontör yerine 100 dakika satacak ve bu şekilde gidecek deniyordu da 1 kontör = 1 dakika değil. Tarifene göre çoook sağlam kazık yemiş oluyorsun bu durumda aynı paraya 100 dakika alırsan :)

Ben şu anda 100 kontörle 500 dakika konuşuyorum. 400 dakikalık kazık yemiş olurum. Anlatabildim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

İyi olmuş. Çok saçmaydı kontör olayı zaten. Ön ödemeli kullanıyoruz sonuçta da neden dolaylı olarak biz kontör için ödüyoruz ve konuşmalarımız kontör ile oluyordu, saçma geliyordu..

Turkcell kartel çabasına girişmezse bence tüketici için avantajlı olur bu durum. Turkcell'in de bunu tekrar yapmaya çalışacağını sanmıyorum, geçen seferde çok yüksek miktar ceza yemişlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...