Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Narkoz

Anelor

Öne çıkan mesajlar

4 sayfa içinde hiç mi bi "anestezi" filmini izleyen yok NNN

ama kafası güzeldir
ayıkınca duyuyorsun fln ama sana ana avrat sövseler cevap vermeye tenezzül etmiyorsun
deli gibi susamış oluyorsun
muhtemelen donuyor oluyorsun tabi bunlar vücut ısın ve ameliyathanede dalşakaf buz gibi kalmadan ötürü

Ama her eve lazım
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

3 sene önce benzer amilyat geçirdim ben de, totalde de 3 kere amilyat oldum saçma sapan şeylerden, şöyle oluyor şimdi;

Narkozu yiyorsun bayılıyorsun falan, ayıldığında vücut ısın bayaaa düşmüş oluyor; deli gibi titreyebilirsin, normaldir.
Sonracıma narkoz sanırım 2 şekilde atılıyor vücuttan ya kusuyorsun ya işiyorsun. Ben kustum öğür öğür, o yüzden hazırlıklı olsun yanındakiler. Narkozu vücuttan atana kadar biraz kötü oluyorsun ama çok da rahatsız birşey değil. Zaten yüzündeki zonklama yüzünden farketmeyebilirsin bile.
Halisnasyon görebilirsin normaldir ama kişiden kişiye değişiyor; bir arkadaşımın başında beklediydim mesela, adam gelmişini geçmişini anlattı. Ben birşey anlatmadım ama 3 seferde de. Sarhoş olduğun zaman nasılsan narkozla da öyle olursun işte, aynı şey.

Amilyattan sonrası için birkaç şey söyliyim bir de, buzları falan ihmal etmeyin kesinlikle; kocaman mosmor bir suratla gezersin uzun süre, ödem oluşmasını engelliyor buz. Yanına mp3 çalar falan al, nitekim hiç birşey görmeyeceksin ve büyük ihtimalle uyuyamayacaksın gece, vakit geçmez başka türlü.

Abi dediklerin doğrudur da ben niye yaşamadım bu işeme veya kusma olayını :S ya da hatırlamıyomuyum? yani etkisi altındaydım belki de ama ben uyandığımda açtım tvyi hastanede oturdum tv izledim oturdum 2saat falan daha sonra çıktık eve gittim evde tuvalete girdim bi :D
Sosyal ağlarda paylaş

reddiye said:

4 sayfa içinde hiç mi bi "anestezi" filmini izleyen yok NNN

ama kafası güzeldir
ayıkınca duyuyorsun fln ama sana ana avrat sövseler cevap vermeye tenezzül etmiyorsun
deli gibi susamış oluyorsun
muhtemelen donuyor oluyorsun tabi bunlar vücut ısın ve ameliyathanede dalşakaf buz gibi kalmadan ötürü

Ama her eve lazım

Ben izledim çok güzel filmdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben ameliyata girmeden en son kıçımdan sakinleştirici iğne yemiştim. bünyem o kadar zayıfmış ki kaldıramadım, o iğneden sonra her yer karanlıktı benim için. sdfnjks. ameliyata götürülüşümü bile hatırlamıyorum ama annemin dediğine göre aklı başında bi insan gibi hareket etmişim falan. normalde nasıl konuşuyosam öyle konuşuyomuşum. ameliyattan çıktıktan sonra da 4 saat boyunca "SUUUUUUU" diye bağırmışım. öyle işte sdjkfl
Sosyal ağlarda paylaş

bi de unutmadan söyliyim; narkoz bazı insanların huyunu değiştiriyomuş falan derlerdi de inanmazdım. normalde çok sinirli ve asi bi yapım vardır benim oto boka bağırırım evde. 2 hafta melek gibiydim resmen. eski halime dönünce annem üzüldü biraz tabi. :/ djkldfg
Sosyal ağlarda paylaş

bu gun taburcu oldum of hayatimin en kotu 2 gununu gecirdim
acaip basim burnum gozlerim kisacasi suratim agriyo
o yuzden fazla detay veremiyecem ama hastaneye gittim
popomdan sakinlestirici damardan serum verdiler iste o
dakkalarda ameliyat kagidinda anestezinin lokal oldugunu
gordum bian kafamin icinde o unrealdaki headshot diyen ses
dotadada o diyodu galiba OWNAAAGEEEE dedi sonrasini halim
olunca anlatirim
Sosyal ağlarda paylaş

Dartanian said:

Hah işte bana da gaz halinde verdiler 2 soludum gg

İşte bu yüzden birşey olmamış :P , her amilyatta kullanılan narkoz aynı değil, hatta narkoz için gelen narkozcular var, vücuduna, metabolizmana, amilyata göre özel olarak hazırlanıyor.

Bana mesela koldan iğneyle verdiler az buz da değildi :P
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

bu gun taburcu oldum of hayatimin en kotu 2 gununu gecirdim
acaip basim burnum gozlerim kisacasi suratim agriyo
o yuzden fazla detay veremiyecem ama hastaneye gittim
popomdan sakinlestirici damardan serum verdiler iste o
dakkalarda ameliyat kagidinda anestezinin lokal oldugunu
gordum bian kafamin icinde o unrealdaki headshot diyen ses
dotadada o diyodu galiba OWNAAAGEEEE dedi sonrasini halim
olunca anlatirim

Abi lokal derken kastettiğin şey, yalnızca yüzüne anestezi uygulanması olayı değil mi? Bam bam çekiçle falan vuruyorlar estetik de olduysan beraberinde. Çok iğrenç. Hiç birşey hissetmemek de çok garip oluyordur. Adam çekiçle yüzüne dalmış senin ruhun duymuyor.

Geçmiş olsun.

Şimdi sana daha acısını da söyliyim, moralini bozayım; burun kılcallarında falan ödem oluşacaktır büyük ihtimalle, burnuna vakum sokup onları çekecek doktor, sanki mind flayerlar beynini emiyormuş gibi gelecek. O da bitecek, bu sefer burnunda şişlikler kalacak onlara da elektrik verip parçalayacaklar (bu kısım iğneyle uyuşturularak yapılıyor, çıt çıt sesler ve yarım yamalak (burun bir süre koku alamıyor :P ) yanık kokusundan başka birşey duymamıştım asdaf)

Gerçi bu kadar büyük bir amilyat geçirip geçirmediğini de bilmiyorum. Bunlar benim nefes alma özelliği olmayan burnuma tünel açtırma ve normal şekline döndürme uğraşlarım sırasında başıma gelenler :P Kimsenin başına gelmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tamponla pek acı çekmemiştim açıkçası, ama tabii ki rahatlıyorsun :P Burnunu yıkayıcaz dediği o olacak büyük ihtimalle, o kılcalları bir şekilde temizlemeleri gerekiyor çünkü. Benim burnuma vakumu 3 kere falan soktulardı bir kaç gün arayla. Alışmıştım o hisse.

Edit: Ağrı kesicilerini, antibiyotiklerini falan düzenli kullanıyorsundur herhalde, öyle çok büyük bir acı, ağrı falan olmaması gerekir. Ama normaldir tabii kolay değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...