Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karışık iş ve okul meselesi


Sonütücü

Öne çıkan mesajlar

İzmir ekonomi üni. endüstriyel tasarım bölümünden geçen sene dereceyle mezun olmuştum. Gayet başarılı bir öğrenim hayatından sonra gerçek dünyayla tanışmam acı oldu. İş başvurularımın çoğu kabul gördü fakat ücret konusunda hiçbir zaman tatmin eden bir iş bulamadım. Vestele dahi kabul edildim fakat teklif edilen ücret gayet komikti. Babam 1986 yılından beri tekstil sektörünün sayılı işverenlerinin arasında. İş bulamayınca rotayı tekstile çevirdim ki bugüne kadar aklımın ucunda tekstil kelimesinin "t" harfi dahi yoktu. Avustralya Melbourne Uni. ye başvuru yapmıştım yüksek lisans için ondan kabulüm geldi. Ailemin tek çocuğuyum bu yüzden yurtdışına pek sıcak bakılmadı. Bende canla başla tekstil sektörünün üretim ve muhasebe bölümünü öğrenmek için çalıştım. Sabah giriş saatim belliydi fakat çıkış saatim hiçbir zaman belli olmadı. Bir sene boyunca çekmediğim çile kalmadı. En son babamla bir tartışma yaşadık ve işyerini kafamdan sildim. Tam Avustralya vizesine girmek üzereydim ki Ödemişte devren satılık bir fabrika denk geldi. Avustralya için ayırdığım okul param hazırdı arabamı satıp üstüne koydum. Babamın yanında çalışan eski bir ustada bir o kadar para koydu ve fabrikayı satın aldık. Şimdi gelelim bu kadar yazının özüne, para kazanıyormuyum evet kazanıyorum ve 23 yaşında 100 kişiye yöneticilik ve patronluk yapıyorum. Buralarda sorun yok fakat ödemişte yaşıyorum ve berbat biryer olduğuna yemin edebilirim. Ortağıma bu konuyu açtım ve kardeşinin parasının olduğunu istersem diğer hisseyide kardeşine satabileceğimi söyledi. Sizce hissemi satıp okuluma devam etmeliyim ? Avustralya gerçekten içimde ukte kaldı yoksa bacağımı kırıp bu işe devammı edeyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Frantic said:

fabrikayı sat git avustralyaya döndüğünde zaten 2 kardeş anlaşamaz batırırlar dönüşte daha ucuza alırsın.

ahuha bu çok kaliteli bi tespit olmuş =)

ayrıca ukte kaldıysa bence de git maddi ve manevi açıdan çok etkilemeyecekse seni hem sevdiğin şeye devam edersin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ben olsaydım avusturalyaya gitme riskini almazdım sanırım. yüksek yapınca daha fazla kapı açılır önüne ama kimse sana öncekinden 2 kaat fazla maaş verceğini sanmıyorum.
Kendi işinin patronu olmussun, herkese nasip olmaz bu fırsat.


katılıyorum. ne kadar iyi eğitim alırsan al, en iyi maaşı da alsan emir altında çalışan bir işçi olcaksın. kendi işinin patronu olmuşsun daha ne. işleri büyült, orlara gezmeye falan gidersin. fabrika falan açarsın :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayda ortalama 40 50.000 arası bi para net kar olarak kalıyor. 2 ortaklı olduğumuz için 20 25 arası bi para kazanıyorum. Konu para değil ben böyle durgun yaşamaya alışkın değilim. Avustralyada 6 ay kadar kuzenimin yanında yaşadım. Ortam sağlam, işin açığı ortadaki uni yaşantısını görünce bizimkinin ilkokul olduğunu farkettim. Biraz yaşamak istiyordum yani bi nissan skyline r34 gtr falan alıp :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akıl akıldan üstündür dostum. Bu aralar bunalımdayım, her akşam izmirde gezen tozan ben seve seve evde oturuyorum çünkü burda gidecek bir yer yok. Artı benden çok daha tecrübeli arkadaşlar var burda foruma fazla yazmıyorum ama devamlı takip ediyorum. Mutlaka birisi yol gösterici bir yazı yazabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 kişiye istihdam sağlıyorsun, buraya kadar iyi güzel ama ileriyi de düşünmen lazım, tekstil dediğin iş olabilecek en ince iştir herhalde, gidipte başkasının yanında çalışsan tekstilde çalıştığın kadar olmaz, işinin başında her zaman durman gerekir. sırf yaptığın şeyin, mesela penye üzerine çalışıyorsun, yaka çevresi 2-3 cm geniş olsun, zart geri gönderirler bütün mallarını. bir de bunu karşı tarafını düşünmen lazım, eğer ki, mesela ihracat yapıyorsun, sana verdikleri çekler canlı çek olsa bile, ki 4-5 aylık çeklerden bahsediyorum mesela, karşılıksız çıkabilir, 2 haftada birden iflas edebilirsin. biraz da tecrübe gerektiriyor bu tekstil işi kısacası, üniversitesi yok bunun, en iyi tekstilcilerin çoğu ilkokul mezunu yani. ha iyi yanı şu, tüccar adamsın, eline düzenli paradan ziyade toplu para geçiyor, gidersin arabanı, jipini alırsın, ama 1 ay mesela hiç para kazanamayabilirsin. bana kalırsa, eğer ki avustralya'da gerçekten okumak istiyorsan, hisseni, eğer kabul ederse, babana devretmen, gidip okuman. en azından, mezun olduktan sonra tekrar endüstriyel tasarım üzerine çalışman, baktın ki yine ücret olarak tatmin olmuyorsun ki 20 milyardan az kazanacağını varsayıyorum, kimse endüstriyel tasarımcıya o kadar para vermez, tekrar tekstile dönebilme şansın olur en azından.

edit: yanlış yazmışım bir kelimeyi, düzelttim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben seneyoryoma tekrar değineyim.Sat ortağına çünkü büyük ihtimal ortağın onun kardeşinden daha iyi işten anlıyorki senden satın almak istiyor.Devamında ortağın ve kardeşi devir aldıklarında bi süre devam eder şimdiki gibi bir süre sonra senin ortak kardeşini keklemeye çalışıp daha fazla para kazanmaya bakıcaktır.Buda bu süre böyle devam eder taki ortağının kardeşi durumu farkedene kadar.Sonra zaten kavga gürültü derken 1-2 yıl içinde gelip kızgın olan ortağının kardeşinden sattığın fiyatın %70-80ine geri alırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hisseni babana devret git avustralyaya al eğitimini buraya döndüğünde kendi mesleğinde kendi şirketini kur maaş beğenmeme durumu olmaz mutlu mesut yaşarsın
orda alacağın eğitim + tecrübeyle de burda kesin iş yaparsın zira end. tas. hala gelişime açık bi sektör. açık bi noktasını bulup şirket kurman - yeterli sermayen varsa - çok zor olmasa gerek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...