Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taking all the fun out of making video games


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

haftanin gafi efendim

yapanda oyle basit birileri degil

oyun sektorunun devi Activision & Blizzard in CEO su

said:
he executive also showed off animation technology he hailed as the future of storytelling in games, pegged the next generation of consoles as being two years out or more, and explained openly why he wants a company culture infused with skepticism, pessimism, and fear.


http://www.gamespot.com/news/6226758.html?tag=latestheadlines;title;1

EA bu aralar adam olmaya baslayinca gaddarca elestiricek firma boslugu cekiyordum ilac gibi geldi

agiz animasyonunun da oyunlarda hikaye analtiminda devrim yaraticagina inanan bir adammis ayrica, ne gibi oyunlar varsa artik adamin aklinda agir agiz aksiyonu gerektiren

lola nin haklarini satin alirsa activision hic sasirmam lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazının geri kalanından da anlaşılabileceği gibi adam ciddi ciddi söylemiş onu, gaf değil. Yine yazının geri kalanından anlaşılabileceği gibi öyle bilgisiz bir herif de değil. Sadece dini imanı para olmuş bir hıyar.

Bu röportajı ilk okuduğumda inanamadım. Şirket kültürüne korku aşılamak falan demiş. Oyun mu yaptırıyorsun, toplama kampında mısın? Pişmiş kelle gibi sırıtan fotoyu da koymuşlar. EA out, Robert Kotick in.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğu oyun firmasının CEO'sunun dini para olmuş zaten, neyse piyasada CCP, Obsidian, Valve(tamam bunlar da aç gözlü ama kaliteli iş yapıyorlar sonuçta) gibi bilimum şirket var.

En son WoW hariç hangi activision oyununu oynadığımı hatırlamıyorum bile hatta Guitar Hero'dan başka oyun yapıyor mu bu adamlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e dini imani para olan biri (Activision Blizzard CEO) dini imani para olan baska birilerine (analysts and investors) konferansta sunum yapmis, settinge gore cok normal dedikleri... Adamin hedef kitlesi oyunlarini alacak olanlar degil

bir dahaki E3 veya blizzcon'da bu adamin underlinglerinin gamespot'a yedirecegi "INOVEYSIN" hakkinda "AWESOMETASTIC" reviewlari okuruz nasil olsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

heh, en doğrusunu demişsin. görüyoruz şimdiden nasıl tek oyunu üç parçaya bölüp 150$'a satmaya başladılar. en az içeriği en yüksek kara satacaklar işte.

abi hala onda mı kaldın ya.
tek oyunu üçe bölmüyorlar diyoruz anlatamıyoruz.
bazılarında hem at gözlüğü hem keçi inadı var :)

hani ilk starcraft'ta 3 ırk için her campaign'de 15'er bölüm var desek, starcraft toplam 45 bölüm, broodwar toplam 45 bölüm içeriyor.

yeni starcraft 2 oyunlarında da her çıkan oyunda 45'den fazla bölüm olcağı söyleniyor. bu da 3 ayrı paket için toplam 135 bölüm olcak demek.

starcraft bölümünde çok açıklandı bu hadise ama nedense ısrarla tam tersini söylemeye devam ediyorsunuz.

multiplayer oynamak için sırf bir tanesini alman yeterliymiş.
bu durumda eskiden starcraft oynamak için starcraft+brood war toplam 100 dolar ödüycekken, şimdi multiplayer oynarken tek bir campaign pack yeterli olacak, o da 50 dolar.

nesi kötü bu sistemin bir anlasam.

eskisi gibi her ırk için 15 bölüm koyup mu satsalardı :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SC'de ırk basına 10, BW'de ırk basına 8 bölüm birde ekstra bölüm var.

günümüzün güdük ötesi expensionlarıyla kaşılaştırıldığında (ki fiyatları aynı oyunun vanilla haliyle) bkz: red alert uprising, c&c wrath of kane, Coh: tales of valor, HF2: episode 1-2, Sc'nın sistemi fiyat/icerik olarak hepsinin cok daha üstünde kalıcak gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

donduk dolastik gene starcraft tartismasina geldik

godwins law in paticik versiyonu oldu bu

bilgisayar oyunlarinda acilan genel tartisma topiclerine atilan post iceriginin sam konuya katildikca starcraft tartismasina ve ordan RTS flamewar a donme olasiligi 1 e yaklasir

starcraft isin icinegirince topic islevini yitirir ve konu gidisati diye birsey kalmaz

sam kanunu diyelim bunun adinada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SC konusunda, bence her yeni oyun her ırka 3-5 unite ekleyecekler o yuzden multi için 1 tane oyun belki yetecek ama adam gibi multi için kesin yetmeyecek çatır çatır 150$ı herkes verecek. Bir milyon tane görev olacak demek bir pazarlama taktigi sadece.

Öte yandan adamın tipine ve söylediklerine bakınca özellikle yukarıdaki dediğimi bir daha benimsedim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...