Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayarın kendini yeniden başlatması sorunu

Batuhan_BJK

Öne çıkan mesajlar

bugün kuzenimde PES oynarken başımıza gelen bu olay artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. ilk başta sadece PES oynarken oyun donuyordu ve makine kendini yeniden başlatıyordu. daha sonraları ise windows xp yüklenme ekranı(bilgisayar açıldıktan hemen sonra gelen siyah ekran) gelirken bilgisayar kendini yeniden başlatmaya başladı. bu başlatmalar da ardı ardına geliyor üstelik. yani windows "açılana" kadar, 5 kere falan makinenin kendini yeniden başlatması gerekiyor.

benim aklıma ilk olarak, kuzenim bilgisayarı uzun süre açık tuttuğu için ısınma sorunu geldi. bilgisayarı bir süre kapattık fakat bundan sorun alamadık. benim başıma gelen bir olay, işlemcinin fanının tozla dolmuş olasılığı vardı fakat kasanın içini açtık fanlarda pek fazla toz yoktu. hard disk ve kabloları anakarta bağlayan kabloları kontrol ettim, belki onlarda temassızlık vardır diye. fakat makineye zarar vermeyelim diye ekran kartına veya ram'e dokunmadık hiç. fakat herhangi bir sarsılma olmamış yani kartların veya ramin yuvasından oynama ihtimali pek yok.

sizce bu durum karşısında ne yapılabilir? sorun yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mı? yardımcı olursanız sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartinin faninin alti zamanla toz pislik falan doluyor ve cabuk isiniyor, o da yaz aylarinda bu tür resetlere neden oluyor. Fanini cikarip altina bak kirlendiyse temizle tekrar dene.

Bunun disinda driver sorunu olabilir ama yine de önce hata olustugunda "otomatik olarak yeniden başlat" acik ise onu kapa. Sonra olay görüntüleyicisine bir göz at, reset yedigi dakikada hata falan kaydetmis mi?
Sosyal ağlarda paylaş

resetlenmelere sadece tozlar neden olmaz.
kart bozulduysa da bu tip durumlar yaşanabiliyor.
ayrıca yaz sıcağını es geçmiyelim. nemli ve sıcak bir ortam varsa soğutucu yetersiz geliyordur. kasayı daha rahat hava alabileceği veya klimalı bir yere götürürsen biraz daha rahatlar.

işlemci, ekran kartı ve psu bu tip resetlenmeler yaşatabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

tekrarlıyorum ekran kartı ısınmasından pc reset atmaz donar arkadaşlar.

CPU ısınmasında da donar bilgisayar.

CPU ve Ekran kartlarında donmaya karşı ısınmalarda restart yapıyor bilgisayarı.

Bizzat ben yaşadım sorunu. Ekran kartımın belli bir sıcaklığı geçtiğini ölçtüm ve o ölçüler sırasında restartlandığını da gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

slickers said:

ram veya diskten kaynaklanıyordur

daha çok ramden kaynaklanma olasılığı da var bence. çünkü random 4. 5. seferlerde açılıyosa ve ısınmayla alakalı değilse, random allocate edildiğini düşünürsek, sorunlu bi ramde, sorunlu kısımlara geliyor olabilir. gerçi mavi ekran alması da lazım bi yandan ama, benim dilim yandı ramden, ki bios beepi bile almıyodum düşün.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

PrudenT said:

tekrarlıyorum ekran kartı ısınmasından pc reset atmaz donar arkadaşlar.

CPU ısınmasında da donar bilgisayar.

CPU ve Ekran kartlarında donmaya karşı ısınmalarda restart yapıyor bilgisayarı.

Bizzat ben yaşadım sorunu. Ekran kartımın belli bir sıcaklığı geçtiğini ölçtüm ve o ölçüler sırasında restartlandığını da gördüm.

tesekkurler cevaplar icin. bahsettigim gibi oyunu dusuk ayarlarda oynayinca sorun yasamadik. kuzenim de kac gundur sorun olmadigini soyluyor. acaba dusuk ayarlar ekran karti veya CPU'ya daha az yuk bindirmesinden dolayi olusan bir sonuc olabilir o zaman.

ramlerdeki sorun hakkinda eger bellekteki adreslerde problem olabilecegini bahsediyorsaniz, birkac gundur hic problem olmadi. cok fazla bilmiyorum ama problemin o oldugunu dusunmuyorum.

kuzenime soyleyeyim bir sicakliklara baksin, ona gore sogutucu falan almamiz gerekecek veya fanlari temizlicez bakalim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...