Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

beynim laga girdi

Rerore

Öne çıkan mesajlar

aklıma takılan bişeyler var ondan mı bilmiyorum
bir karar vermem gerektiğinde duraklıyorum, bir soru sorulduğunda çok düşünüyorum
önceden aynı saniye cevap verirdim hatta çevremde insanlar bişey sorunca neden 5-6 sn düşündüdükten sonra cevap verir diye sinirlenirdim
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

bir karar vermem gerektiğinde duraklıyorum, bir soru sorulduğunda çok düşünüyorum
önceden aynı saniye cevap verirdim hatta çevremde insanlar bişey sorunca neden 5-6 sn düşünddükten sonra cevap verir diye sinirlenirdim

FAzla TV izliyorsan veya bilgisayar oynuyorsan olabilir.

1 saatlik TV izlemenin beyinde ürettiği tembelliği, 1 haftalık bulmaca çözmek ancak telafi edebiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

tv hiç izlemiyorum, diziler de ara verdi zaten, bilgisayar oyunu da oynamam ama
bütün gün forum geziyorum, gerçi arama yapıyorum bişeyler okuyorum ama

bunun sebebi çok fazla bilgisayar ekranına bakmak, bilgisayar başında vakit geçirmek büyük ihtimalle. ikinci bi faktör de çok fazla uyumak olabilir. her gün 3te 4te kalkıyosan. bazen iyidir öyle koy vermek, fazla kafa yormamak. da kalıcı olursa saks tabi
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Rerore said:

önceden aynı saniye cevap verirdim hatta çevremde insanlar bişey sorunca neden 5-6 sn düşünddükten sonra cevap verir diye sinirlenirdim

1 saatlik TV izlemenin beyinde ürettiği tembelliği, 1 haftalık bulmaca çözmek ancak telafi edebiliyor.

yok artık kim demiş ? lost izleyeip de sayfalarca teori üreten, okuyan kitle mi daha çok kafasını yoruyor bulmaca çözen biri mi
Sosyal ağlarda paylaş

suvras said:

Efrasiyab said:

Rerore said:

yok artık kim demiş ? lost izleyeip de sayfalarca teori üreten, okuyan kitle mi daha çok kafasını yoruyor bulmaca çözen biri mi

beyin cimnastiğini sen karıştırmışsın
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayar oyunları gerçekten öldürüyor beyni.
5 sene öncesi wowa başladım. 5 senede toplam played'im 365 gün falandır ortalama 4-5 saat oyun demek hergün.

5sene öncesine göre daha az zeki hissediyordum kendimi. Ya da daha salak.

Neyse bıraktım tamamen bilgisayar oyunlarını 20 gün falan olmuştur herhalde. Nispeten daha iyi hissediyorum. Tekrar satranca başladım. Yavaş yavaş eski seviyelere gelirim diye umuyorum.

Hissediyordum resmen beyin tembelliği başka bişi değil. 17*13 gibi birşey için Amaan onu mu hesaplıycam gibi direk kaçıyor beynim, el de doğrudan hesap makinasına uzanıyor. Artık zorluyorum kendimi. Tavsiye ederim.

Bilgisayar oyunlarını azalt
Spora başla
Beslenmene dikkat et, B12 vitamini al
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Bilgisayar oyunları gerçekten öldürüyor beyni.
5 sene öncesi wowa başladım. 5 senede toplam played'im 365 gün falandır ortalama 4-5 saat oyun demek hergün.

5sene öncesine göre daha az zeki hissediyordum kendimi. Ya da daha salak.

bilgisayar oyunları etkiliyor gerçekten ya, hani uzun vadede görmek için biraz durup düşünmek lazım, ama kısa vadede bile zararlı bişey fazla oyun oynamak, gözü yoruyor beyni yoruyor, sarhoş gibi oluyorum şahsen
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...