Mirage Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Evet az önce şehirde kanserle mücadele derneğinin düzenlediği bir 10km koşusundan geliyorum. Genelde tek başıma koşuyorum. İlk defa böyle bir organizasyona katıldım. 1000'den fazla kişi vardı. Mükemmel bir duygu! Koşu bağış amaçlı olduğu için ciddi hedeflerle katılan çok yoktu. Ama yine de 10km'yi 40-50 dakka arası yapan bir çok kişi vardı. Onun dışında 5km de vardı. Walking/Nordic Walking şeklinde katılanlar da vardı. Baya serbestti yani. Ama yine de göğsümde şu koşu organizasyonlarında olan numaralardan olması bile güzel. :) Koşu bittiğinde alkışlanmak ve isminizin mikrofonla söylenmesi ve daha da güzel. Ben şu ana kadar kendi çapımda koşarken düz yolda en iyi 1:05 yapmıştım. Bu 10km engebeli ormandaydı ve baya bir yokuş yukarı yer vardı. Yarım dakkayla falan 1 saatin üstünde kaldım ama benim için harika bir deneyim oldu. Kondisyon amacıyla koşarken değişik tempolarda koşuyorum. Mesela 156 bpm (%80 mhr) ile 10-15km, 176 bpm (%90 mhr) ile 30-40 dakka, ya da yarım saat HIIT gibi. Bu koşu sırasında nabız ölçerimi taktım ama nerdeyse hiç bakmadım. Sonuç: Ortalama 179 bkm (%91 mhr) ve maximum 194 bpm (%99 mhr). İnanın böyle bir tempoyla koşmuş olduğumu hiç hissetmedim. Önünüzde arkanızda devamlı birileri olduğu için çok da farkına varmadan kendinizi zorlayabiliyorsunuz. Tek başıma aynı tempoda koşmaya kalksam 10 dakka dayanamazdım herhalde. 50 dakkanın altında olmadıkça çok iyi bir zaman değil gerçi, ama 1 saat benim için harika bir başlangıç. Çok mutluyum efenim. Herkese böyle bir şeye katılmasını tavsiye ederim. Bir dahaki sefere 1 saatin altına incem umarım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Vay be, ben 6 dakika koşsam ölüp bitiyorum :D. Gerçi alışma meselesi de gıpta ettim tebrikler performans için :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyvanna_Dolores Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 1 saatte 10km 6 dakikada 1 km 3 dakikada 500m 1 dakikada yaklaşık 167m 30 saniyede 80 desek 1 saniyede 2.6 m? başta gözüm korkmuştu abi bu nasıl ciğerdir dalaktır diyecektim ama sanırım yer yer yavaş tempo bi koşuş olmuş. tebrikler. edit: yazının sadece ilk ve son paragrafını okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Ben 10 km koşamam sanırım,ama 6-7 km giderim var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 tebrikler, iyi koşmuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 bende avrasya maratonuna katılmak için çok gazım ama yanımda koşucak adam bulamıyorum ya tekde çekilmez 3.30 saat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 MP3 player. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Tempo yavaş sayılır ama yol yer yer epey bayırdı, bir de 6 km sonra dalak şişmesi başladığı için yavaşlamak zorunda kaldım. Son 2 kilometrede hızlanınca yine diyafram ağrıları başladı. Ama bu sefer yavaşlamak yerine o son iki kilometreleri ağrılarla boğuşarak bitirdim. Sanırım nefes tekniğimi düzeltmem lazım. Kondisyonum fena değil ama bazen bu dalak şişmesi öldürüyor beni. Tavsiyeler üzerine koşulardan sonra isotonik içecekler ve salt stick denen mineral hapları alıyorum. Son öğünümü de koşudan 2-3 saat önce yiyorum ama pek fayda etmiyor. Konuyla ilgili bir iki yazı buldum, aynı sorunu çekenler buyursun: http://www.coolrunning.com/engine/2/2_5/227.shtml http://www.mamashealth.com/run/breath.asp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2009 Lig tv verilerine göre halı sahada zil çalana kadar 11537m koşmuşum 63dk civarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2009 Dalak şişmesi bende nefes düzenimi bozduğumda oluyordu. Koşulan mesafe uzadıkça nefes ritmi bozuluyordu yorulmamla doğru orantılı. Hızlı ve ağızdan nefes alıp vermeye başlayınca da iptal oluyordum. Nefes ritmini ayarlamak büyük ölçüde gidermişti bu sorunumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bya Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2009 koşmak isteyenler isteyip de organizasyon bulamayanlar için geliyor: 86. Yıl Cumhuriyet Koşusu" for Republic (ODTÜ'DE) "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle 25 Ekim 2009 Pazar günü, saat 12.00'de "Cumhuriyet Koşusu" yapılacaktır. Üniversitemiz stadyumunda yapılacak etkinliğimize katılacak mensup ve misafirlerimizin antrenmanlarını belirtilen tarihe göre düzenlemeleri önerilmektedir. Bu anlamlı günü birlikte kutlama dileğiyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2009 benim boks hocam dalak şişmesini engellemek için karın kaslarını sıkman gerektiğini söylemişti. deli gibi sıkmana gerek yok tabi, rahatsız etmicek şekilde sıkmayı unutmazsan şişme olmuyor. ama 10km de çok uzun tabi hehe elbet unutulut karnı sıkmak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2009 Avrasyaya katılcam bu pazar kimler gelicek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2009 Kacinci oldun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
catlikethiief Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 1 saaatte 10 km çok imba tebrk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2009 dalak sismesine karsilik nefes duzenini degistirmeyi oneriyodu bi yer yannis hatirlamiyosam yane sol adim atinca nefes alip sag adimda veriyosaniz tersini deneyin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2009 Deli form yakaladım 9 gündür, gün aşırı 10k, 8k, 10k, 8k gidiyorum. Bugünde bir 10k yaptım, işin garibi 600 küsür kalori harcadım ama dandik bir etinin şu kücük keklerinde 200 kalori var, varın siz düşünün artık adaletsizliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar