Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk 10km koşumdan geliyorum...

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Evet az önce şehirde kanserle mücadele derneğinin düzenlediği bir 10km koşusundan geliyorum. Genelde tek başıma koşuyorum. İlk defa böyle bir organizasyona katıldım. 1000'den fazla kişi vardı. Mükemmel bir duygu!

Koşu bağış amaçlı olduğu için ciddi hedeflerle katılan çok yoktu. Ama yine de 10km'yi 40-50 dakka arası yapan bir çok kişi vardı. Onun dışında 5km de vardı. Walking/Nordic Walking şeklinde katılanlar da vardı. Baya serbestti yani. Ama yine de göğsümde şu koşu organizasyonlarında olan numaralardan olması bile güzel. :) Koşu bittiğinde alkışlanmak ve isminizin mikrofonla söylenmesi ve daha da güzel.

Ben şu ana kadar kendi çapımda koşarken düz yolda en iyi 1:05 yapmıştım. Bu 10km engebeli ormandaydı ve baya bir yokuş yukarı yer vardı. Yarım dakkayla falan 1 saatin üstünde kaldım ama benim için harika bir deneyim oldu.

Kondisyon amacıyla koşarken değişik tempolarda koşuyorum. Mesela 156 bpm (%80 mhr) ile 10-15km, 176 bpm (%90 mhr) ile 30-40 dakka, ya da yarım saat HIIT gibi. Bu koşu sırasında nabız ölçerimi taktım ama nerdeyse hiç bakmadım. Sonuç: Ortalama 179 bkm (%91 mhr) ve maximum 194 bpm (%99 mhr). İnanın böyle bir tempoyla koşmuş olduğumu hiç hissetmedim. Önünüzde arkanızda devamlı birileri olduğu için çok da farkına varmadan kendinizi zorlayabiliyorsunuz. Tek başıma aynı tempoda koşmaya kalksam 10 dakka dayanamazdım herhalde.

50 dakkanın altında olmadıkça çok iyi bir zaman değil gerçi, ama 1 saat benim için harika bir başlangıç. Çok mutluyum efenim. Herkese böyle bir şeye katılmasını tavsiye ederim. Bir dahaki sefere 1 saatin altına incem umarım. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tempo yavaş sayılır ama yol yer yer epey bayırdı, bir de 6 km sonra dalak şişmesi başladığı için yavaşlamak zorunda kaldım. Son 2 kilometrede hızlanınca yine diyafram ağrıları başladı. Ama bu sefer yavaşlamak yerine o son iki kilometreleri ağrılarla boğuşarak bitirdim.

Sanırım nefes tekniğimi düzeltmem lazım. Kondisyonum fena değil ama bazen bu dalak şişmesi öldürüyor beni. Tavsiyeler üzerine koşulardan sonra isotonik içecekler ve salt stick denen mineral hapları alıyorum. Son öğünümü de koşudan 2-3 saat önce yiyorum ama pek fayda etmiyor.

Konuyla ilgili bir iki yazı buldum, aynı sorunu çekenler buyursun:
http://www.coolrunning.com/engine/2/2_5/227.shtml
http://www.mamashealth.com/run/breath.asp
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
koşmak isteyenler isteyip de organizasyon bulamayanlar için geliyor:

86. Yıl Cumhuriyet Koşusu" for Republic (ODTÜ'DE)

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yılı nedeniyle 25 Ekim 2009 Pazar günü, saat 12.00'de "Cumhuriyet Koşusu" yapılacaktır. Üniversitemiz stadyumunda yapılacak etkinliğimize katılacak mensup ve misafirlerimizin antrenmanlarını belirtilen tarihe göre düzenlemeleri önerilmektedir.

Bu anlamlı günü birlikte kutlama dileğiyle...
Sosyal ağlarda paylaş

benim boks hocam dalak şişmesini engellemek için karın kaslarını sıkman gerektiğini söylemişti. deli gibi sıkmana gerek yok tabi, rahatsız etmicek şekilde sıkmayı unutmazsan şişme olmuyor.

ama 10km de çok uzun tabi hehe elbet unutulut karnı sıkmak :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...