Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 hmm hayır. açıklama gerekecek, peki. yaptığını yapıyorum. alakasız biçimde itiraz ediyorum. sir'ün o yazdığında "bu sorun 25 yıldır var" deyip demediğine girmiyorum bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Saçma saçma konuşmayın, alakasız itirazmış, soru soruyorum, dil bilgiside mi görmediniz? SORU != itiraz. itiraz etseydim !!!!!!111111 doldururdum sonuna birleri Kürt sorunu X zamandır vardır ! Yanlışın var derdim. Ne kadar zamandır varmış onu soruyorumda son 25 yıla indirgenio mesele? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Yaaa 3 e 5 e 20 ye 30 a takılmayın. Biz bugün anadil güvencesi versek size Pkk olayı biticek mi? (Mi yi ayrı yazdım belki anlaşılması zor olur bazılarına diye) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Boci said: Pkk sempatizanları Horizon said: bizim kardeşlerimiz değil Kürt kökenli türk vatandaşları bizim kardeşimizdir. Eğer sen bunları genelleyerek pkk sempatizanı diyorsan sana diyebileceğim birşey yok. Kendi genellemelerini kendi yazınla veya mesajlarınla yap. Benim mesajlarımı editleyerek kullanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 sostizm said: Günaydın... Türkiye'nin özeti patiler... 1- Kürtçe dili serbesttir zaten diyenler: YANLIŞ!! Her dil serbesttir kürtçe hariç. Kürtçe "yeminli tercuman" kullanamazsınız, mahkemede savunma yapamazsınız (her dilde yapabilirsiniz tercuman kullanarak, kürtçe hariç), bayram tebrikerinize de her dilde not yazabilirsiniz, kürtçe hariç. Dükkan tabelanıza LC WAIKIKI yazabilirsiniz ama kürtçe tabela asamazsınız. Pek çok yerde KENDİ ARASINDA konuşan vatandaşımız ÖRGÜT PROPAGANDASI suçlaması ile tutuklandı, halen de tutuklanmaya devam ediyor. İşte bu bölücülüktür, işte bu "Sen benden değilsin, sen başkasın" demektir. BARIŞ İSTİYORUM. Daha geçen gün 40 kişiyi öldüren adamlar mahkemede kürtçe ifade verdi yanlarında tercümanla. Sen nerde yaşıyon hacı. Kafan mı güzel? Ne içtin? Neyle yıkadılar beynini? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 gördüm de hiçbir konuda iddialı olmadığım gibi dilbilgisinde de iddialı değilim. ama soru=/itiraz önermesini (okullarda öğretilen imla içerikli) dilbilgisi değil de dil bilimi incelemeli diye düşünüyorum. soruyu soruş tarzından (karşı çıkış hissi verişinden dolayı) itiraz ediş olarak algıladım. ha itiraz etmemişsen ve gerçekte sir'ün 25 yıl ve işin başlaması konularında ne düşündüğünü öğrenmekse amacın o zaman bu algılayışımdan dolayı özür dilerim. ama yine şunu soruyorum: sir "bu işin çözümü için 25 yıl öncesi çok iyi olurdu" demişse, bu işin başlangıcının 25, 100 veya 500 yıl öncesinde olması veya 5 yıl öncesinde olup da öngörüyle 25 yıl öncesinde çözülebilirdi denmesi bu önermenin neresini zayıflatır? bir indirgeme sözkonusu değil. 25 yıl önce çözülmesi daha iyiydi demek konunun bütününü hiçbir zaman dilimine indirgemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 @vertical Bence çok güzel yakıştı oraya senin edit. Not: Böyle yakaladıklarımı editlemeye devam edicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Espriler de gırla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ahaheu yahu yazdıklarımı anladığınızı varsayarak yazıyodum ama? dili basitleştirmek mi lazım? acaba gerçekten de iyi türkçe öğretilmiyor mu okullarımızda? kürt sorunu en az 100 yıldır var. 80 yıldır "kaynaşmış kitleyiz" meselesinden dolayı daha da şiddetli. pkk ise ilk silahlı eylemini 25 yıl önce, yani 1984te yapmış. şimdi argüman nedir; pkknın devamlılığı sorunu. ben diyorum ki 25 yıl önce, pkk ilk silahlı eylemini yaptığı sırada, bu ülkede kürtçe eğitim veriliyor olsaydı, kürt kimliği devlet tarafından güvence altında olsaydı, pkk varlığını bugüne dek sürdüremezdi. edit: hatta belki de silahlı bir örgüte bile dönüşmeyebilirdi. hadi bundan sonrasını siz çıkarırsınız artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 "Bu da CHP'nin demokratik açılımı" said: İşte CHP'nin 9 yıl önceki açılımından başlıklar: - Kürt Enstitüsü ve Kürt araştırması çalışmalarının yapılması - Genel af - Kürtçe televizyon - Kürtçe eğitim imkanlarının sağlanması - Köye Dönüş Projesi - Mağdur olan vatandaşların masraflarının karşılanması - İnsanların özgürce Kürt kimliğini açıklayabilmesi - Kürt kimliğinin yasaklanmaması ve Anayasa'yı değiştirmek için çalışma yapılması Haberin hepsini alıntılamadım. Buyrun linki. haberturk Bunları bu şekilde şimdiki hükümet koysaydı ortaya , bilmiyorum nasıl tepki alırdı. Benim şahsi fikrim bunların hepsinin yapılması gerekir fakat genel affın silahların tam anlamıyla susması şartı ile yapılması lazım. Deniz Baykal da diyarbakır konuşmasında bunu dile getirmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Silahlı örgüt : Terörist Senin dediklerin senin dediğin zaman olsayı bebekler ölmezdi diyosun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Horizon said: "Bu da CHP'nin demokratik açılımı" said: İşte CHP'nin 9 yıl önceki açılımından başlıklar: - Kürt Enstitüsü ve Kürt araştırması çalışmalarının yapılması - Genel af - Kürtçe televizyon - Kürtçe eğitim imkanlarının sağlanması - Köye Dönüş Projesi - Mağdur olan vatandaşların masraflarının karşılanması - İnsanların özgürce Kürt kimliğini açıklayabilmesi - Kürt kimliğinin yasaklanmaması ve Anayasa'yı değiştirmek için çalışma yapılması Haberin hepsini alıntılamadım. Buyrun linki. haberturk Bunları bu şekilde şimdiki hükümet koysaydı ortaya , bilmiyorum nasıl tepki alırdı. Benim şahsi fikrim bunların hepsinin yapılması gerekir fakat genel affın silahların tam anlamıyla susması şartı ile yapılması lazım. Deniz Baykal da diyarbakır konuşmasında bunu dile getirmişti. susması yeterli değil. silahların susması+teslim edilmesi. gerisine ben de olduğu gibi katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 "deja cyrano" said: trabzonlu bir velet vardı 10 yaşında falan, agzını kırasım geldi onun, onu hatırlıyorum net sadece. Çok boş bir yorum olmuş seninki çocuk vatanına bağlı milliyetçi yorumlarda bulundu diye bık bık bık etmişsin diğeri Apo bizim Atatürk'ümüz derken gıkın çıkmamış. Kürt müsün sen yoksa ? Biz bu forumda kürt istemiyoruz, faşistiz ve ırkçıyız. İşte bu yüzden bize yeni Ogün'ler yeni Yasin'ler lazım, ermeni ve kürt sorunu ancak böyle çözülür. fadasdsfdsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 sarcasm için yazmışsan bile çok kötü. bence editle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 şikayet butonuna güveniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Birşeylere güvenmek lazım tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Kimse kimseyi hiçbirşey ile itham etmesin. asabımı bozmayın. pkk sempatizanı vs. demek hiçbirimize yakışmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Nessarien kökenimde kürtlük var , ama hala buradayım. Malesef :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Flameoffear said: sostizm said: Günaydın... Türkiye'nin özeti patiler... 1- Kürtçe dili serbesttir zaten diyenler: YANLIŞ!! Her dil serbesttir kürtçe hariç. Kürtçe "yeminli tercuman" kullanamazsınız, mahkemede savunma yapamazsınız (her dilde yapabilirsiniz tercuman kullanarak, kürtçe hariç), bayram tebrikerinize de her dilde not yazabilirsiniz, kürtçe hariç. Dükkan tabelanıza LC WAIKIKI yazabilirsiniz ama kürtçe tabela asamazsınız. Pek çok yerde KENDİ ARASINDA konuşan vatandaşımız ÖRGÜT PROPAGANDASI suçlaması ile tutuklandı, halen de tutuklanmaya devam ediyor. İşte bu bölücülüktür, işte bu [b]"Sen benden değilsin, sen başkasın" demektir[/b]. BARIŞ İSTİYORUM. Daha geçen gün 40 kişiyi öldüren adamlar mahkemede kürtçe ifade verdi yanlarında tercümanla. Sen nerde yaşıyon hacı. Kafan mı güzel? Ne içtin? Neyle yıkadılar beynini? Bizim askerimize kursun sıkan benden degil, başkasıdır. O teröristleri savunan benden değil, başkasıdır. Ben, benim ülkemin askerlerine kursun sıkanlarla, onları savunanlarla ne işim olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Horizon said: Kürt kökenli türk vatandaşları bizim kardeşimizdir. Bunlar arasinda PKK'yi destekleyenler benim kardesim degildir, onlari kardes belleyen vatan hainidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 İnsanlar daha nasıl özgürce "Kürt" kimliğini açıklayacak? Bİz kürdüz Devlet hakkımızı yiyor babo diye dolanan insan dolu. Bu ülkede TÜRKÜM demek suç artık, TÜRKÜM dersen FAŞİSTSİN; IRKÇISIN, kürdüm dersen, vah gariban, ezilmiş mağdur oluyorsun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Prawler said: Horizon said: Kürt kökenli türk vatandaşları bizim kardeşimizdir. Bunlar arasinda PKK'yi destekleyenler benim kardesim degildir, onlari kardes belleyen vatan hainidir. Abi bana vatanın tanımını yapar mısın bir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trainspotting23 Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 durum gerçekten içler acısı. çözümü de belli kendi devletini kurmak isteyenlere öbür taraftan arsa. şu an söz konusu kendi devletini kurmaları vs. değil ama bu amaçla nefes alan o kadar çok birey varki aralarında.... bugun açılım yarın ayrım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Efrasiyab said: İnsanlar daha nasıl özgürce "Kürt" kimliğini açıklayacak? Bİz kürdüz Devlet hakkımızı yiyor babo diye dolanan insan dolu. Bu ülkede TÜRKÜM demek suç artık, TÜRKÜM dersen FAŞİSTSİN; IRKÇISIN, kürdüm dersen, vah gariban, ezilmiş mağdur oluyorsun... ZAFERE SELAM! ZAFERE SELAM! ZAFERE SELAM! hep bu untermensch'ler yüzünden sıkıntı çekiyor türkiye zaten. :( ekleme: yine de ciddi bir cevap vereyim. şu forumda daha türklere veya türk kimliğine yönelik sataşma içeren tek mesaj görmüş değilim. öte yandan türkiye içinde yaşayan, vatandaşı olan değişik etnik kökenli insanlara karşı hakaret, sataşma GANİ. daha bu başlıkta kaç tane böyle mesaj silindi, atanlar ceza aldı. bütün bunları görmezden gelip, kelimenin tam anlamıyla ırkçılık yapana ırkçı deyince (hani "rektuma rektum denmeli" görüşünde değilim ama daha kibar kelime de yok aynı anlamı görecek) bir acındırma, bir duygu sömürüsüdür gidiyor. türklüğüyle övünen insan bir kere ırkçı yaklaşımlara uzak durur, karakterine yakıştıramaz. türk halkını da kafatasına göre değil de karakterine göre tanımladığını söyleyen insan gene böyle çirkin söylemlerden uzak tutar kendini. türkün karakteri başka etnik kökenlere hakaret etmek midir? bunu mu yakıştırıyorsunuz siz türk insanına? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Prawler said: Horizon said: Kürt kökenli türk vatandaşları bizim kardeşimizdir. Bunlar arasinda PKK'yi destekleyenler benim kardesim degildir, onlari kardes belleyen vatan hainidir. Prawler , şimdi afedersin orada gereksizin teki benim lafımı editleyip üzerine pkk sempatizanları kardeşim değildir dedi. Ben genel mesajımda bu kürt kökenli insanlarımız da bizim kardeşimiz değilmi diye farklı birşeyden bahsederken. Ben kürt kökenli vatandaşlarımız kardeşimiz dediğimde , içinde bulunan hainleri ,suçluları vs. vs. leri kardeşim olarak mı saymış oluyorumda böyle gereksiz bir alıntı yapıp bunun üstüne basıyorsun o diğer gereksiz gibi. Türkler benim kardeşimdir , soyguncusu , hırsızı , vatan haini , vs. vs. si benim kardeşim değildir. Kardeşimdir dediğim insanların içlerindeki pislikleri yanına saymammı gerekiyor onları kastetmediğimi belirtmek için. Bukadar fesat olmayın. Şu forumun %50 den fazlası böyle gereksiz kelime oyunları ve çarpıtmaların üzerine dönüyor , hakatten afedersiniz ama boku çıktı yani. İnsanların söyledikleri üzerinden tartışın , hayal ettikleriniz üzerinden değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar