sir Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 yahu fizibilite konuşuyoruz madem al sana fizibilite: pkk ile savaşta kaç milyar dolarımızın harcandığını hesaplayabiliyor muyuz? savaş devam ettiği müddetçe bütçeden daha da fazla para akmayacak mı savaşa? oraya akan paranın %5iyle kaç tane kürtçe öğretmeni yetiştirilir, kaç tane yeni okul-enstitü vesaire açılırdı. ve bu haklar daha önceden verilmiş olsaydı, terör sorunu bu kadar uzamaz, dolayısıyla devlet savaşa o kadar para dökmezdi. al sana mis gibi mantık. barışı sağlamanın yolu kürtçe eğitimden geçiyosa, savaşa akacak para eğitime akacaksa, türkiye bu işin altından rahatlıkla kalkar. eğitim savaştan çok daha ucuz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 farketmez. araba olmadıgını biliyo herkes zaten. anlamıyorsun dedigim bydu iste. soyle duzeltelim 1 arabayı uretebilmek icin 2 muhendise ihtiyac varken sen 2 araba ureteyim 1 er muhendis atayım dersen o eksik olur. kısaca araba yerine istedigini koy. mantıklı acıklama dedigin ne diye sormussun onu anlatıyorum. genel bilgi dahilinde olması ve olabilicek bir sey mantıklıdır. bundan sonra da cidden mesaj atmicam. iyice sacma mesajlar olmaya basladı. anlatabilmek icin arabalardan girdim şaka gibi. @sir: egitime harcadiginda pkk biticek ya da pkk yerine baska bir orgut gelmiyecek diye bir öngörüde bulunamadıklarından gene o parayı ordu icin harciyacaklardır. dediğin şey soyle olsaydı dogruydu. eger sırf buyumek icin baska toprakları isgal etcez diye egitmiden kısıyorsak farklı. ama ulke guvenligi icin harcanan para pkk olsa da olmasa da baska seyler gosterilip gene harcanir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ve subjektiflikle çok alakası var. yine tekrar edeyim: ne senin savunduğun kaynağımız yetmiyor görüşü ne de benim savunduğum hayır mevcut kaynakları sıkıntıya sokmaz görüşü herhangi bir bilimsel çalışma sonucunda ortaya çıkmış şeyler değil. o yüzden ikisi de subjektiftir. yani yoruma dayalıdır. ayrıca bir çalışma sonucunda kaynağımızın bu işe yetmeyeceği anlaşılsa bile devletin görevi olduğu için bu kaynak sorununun aşılması için çalışmaya başlayarak ilk adımı atabiliriz derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 sir said: barışı sağlamanın yolu kürtçe eğitimden geçiyosa yok abi öyle bi dünya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 araba olmadığını herkes biliyor da sen benim "araba değil" demekle anlatmak istediğim noktayı görmemişsin. araba somut bir objedir. direksiyonu olmazsa olmaz. herşey tam olmadan ürettiğin şey işe yarar bir araba olmaz. ama eğitim eksikken de eğitimdir. zaten ne kadar iyileştirirsen iyileştir daha da iyileştirmen gerekir, üst sınırı olmaz. yani bir pilot bölgede kürtçe seçmeli dil dersi konunca, veya 1-2 üniversitede kürdoloji enstitüsü açılınca eğitim sistemimiz işe yaramayacak hale geliyorsa herşeyi bozuk baştan başlayalım, yapamamışız, olmamış demektir. ve yine ayrıca ve yine tekrar, kaynak yetmiyorsa kaynak oluşturmak devletin ilk adımı olmalı eğer ki sözkonusu şey insanlarının ihtiyaçlarıysa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 sorun su ki o is 1-2 tane ile bitmiyor. bu ulkede sadece kurtler yasamıyor. ya da sadece belirli bir bolgede olmuyor bu iş. ayrıca eksik yada yanlıs egitim vermekten se daha az cesitlilikte ama daha verimli birsey vermek daha iyidir. burada dusunce giriyor iste. sen yarım olsun ama olsun diyorsan o senin secimindir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 kürtçe eğitim pkk sorununu bitirecek gibi bir hayal dünyasında yaşamayın lütfen. Almanya haftada bir iki saat verdiği türkçe eğitimini bitirmeyi tartışıyor. zaten bir çok okulda öğretmen olmadığı için verilmiyordu. verilen yerlerde de uyumu zorlaştırdığı için karşı çıkılıyor. sonuçta toplumun tamamının o eğitimi alan çoçuklarda dahil bu işten sağlayacağı bir fayda yok. kurs boyutunda yapılır, isteyen gider, devlette destekler bu kursları olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ayrıca demin ki konusmalardan tamamen farklı olarak. eger olay sadece kendi dillerini de konusabilsinler ise. ben turkceyi ailemin icinde ogrendim. buyudukce kelime haznem gelisti. okullarımızda verilen yabancı diller, misal ingilizce, ulkemizdeki ingiliz cocuklar kendi dillerini konusabilsinler diye verilmiyor. dıs dunya ile daha rahat iletisim olsun diye veriliyor. kurtceyi ailelerinden de ogrenebilirler. ki kendi aralarında konusabiliyolar zaten. he dedigim gibi bunu karsılayabiliyorsan ac. belki kurtce ogrenmek isteyen turk de cıkar. karsılayabildikten sonra herseyi ac, fazla bilginin zararı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 yarım olsun demiyorum. hiçbir yerde de yarıma razıyım demedim. şu bir önceki mesajımda söylediğim eklemelerin kaynaklar anlamında hiçbir dikkate alınır olumsuzluğa sebep olmayacağını söylüyorum. @searos nolur anlamaya çalış. yolu budur dememiş sir orada, eğer buysa demiş. üstelik tek yol olduğunu da söylememiş. "bu işi çözmek için bu yoldan da geçilecekse" diye bir kasıtla yazıldığı belliyken "sir kürtçe dil eğitimi koyunca 100 senelik mesele bitecek dedi zuhaha" demek abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Pkk sempatizanı olanlar söylesinler. Bu kürt ve terörizm sorunu nasıl çözülür diye. Bukadar uzatmaya gerek yok. Kürtçe eğitim verince terör biticek mi? Bütün derdiniz bu mu? Adam gibi diyin ne istediğinizi. Bizde kabul edip etmeyeceğimizi söyleyelim. Edik: arkadaşlar / olanlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Okey buyrun masaya oturalim hadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Boci said: Pkk sempatizanı arkadaşlar söylesinler. Bu kürt ve terörizm sorunu nasıl çözülür diye. Bukadar uzatmaya gerek yok. Kürtçe eğitim verince terör biticek mi? Bütün derdiniz bu mu? Adam gibi diyin ne istediğinizi. Bizde kabul edip etmeyeceğimizi söyleyelim. buyursun pkk sempatizanları cevaplasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Yok öyle bi masa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 boci, topla eşyalarını, cepheye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Bu terörün bitmesinin tek yolu Kürdistanı kurmak mıdır değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Sorunun birçok dalı var. Burada bir daldan bahsediliyor ve tartışılıyorken. Olurmu olmazmı tartışmasının içine , illa olmasın diye "sanki bunu yapınca terör bitecek mi" demek nasıl bir oyun bozanlık ve mızıkçı bir tavırdır :). Bırakın seçmeli ders kürtçeyi , kürdoloji enstitüsü açılmasına bile ateş püskürenler var. Sanki bu insanlar buraya uzaydan gelmiş , bizim kardeşlerimiz değil , bu toprakların kültürleri içinde yer almıyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Pkk sempatizanları Horizon said: bizim kardeşlerimiz değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Siz kimsiniz bu arada ya?Biz deyip duruyorsun epeydir?Size bize kadar mı indi artık olay?Kürt-Türk olayını da geçtik.Neden biraz açık görüşlü olamıyorsunuz ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Hımm. Biz kimiz? Biz Pkk sempatizanı değiliz Biz bebek katilleri değiliz Biz sivil halkı öldüren katiller değiliz Biz şerefiyle yaşayan insanlarız Sizler kimlersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Ben direk benim ait oldugum bir grup ya da örgüt ya da ideoloji yok sadece gördüğüm olaylara objektif yaklasmaya calisiyorum.ÖHÖAÖHÖ BUNLAR BÖLÖLYÜOYO ülkeyi diyerek değil de biraz empati yaparak ele almaya çalışıyorum olayları.o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 çarpıta çarpıta ne hale getirmişsiniz be, vay canına. atıyorum pkk ile savaşta 500 milyar harcamışsak, pkk olmasaydı bu 500 milyar yine harcanacak mıydı diyosun?özel timler, özel harekat daireleri, OHAL'i sürdürmek için harcanan para, o bölgeye daha çok askeri teçhizat, mühimmat yine de yollanacak mıydı? elbette kürtçe eğitim verince herşey çözülmeyecek. ama şuna da eminim, 25 yıl önce kürtçe eğitim, yani anadil güvencesi bu ülkede olsaydı, pkk bugüne dek ayakta duramazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Kürt sorunu ne zamandır var sir ? son 25 yıldır mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 ged, o sorduğun soruları soramazsın çünkü soru işaretleri boşluk bırakılarak konmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 sir said: elbette kürtçe eğitim verince herşey çözülmeyecek. ama şuna da eminim, 25 yıl önce kürtçe eğitim, yani anadil güvencesi bu ülkede olsaydı, pkk bugüne dek ayakta duramazdı. Yalanın daniskası. Eminim demişsin ama seninde buna inandığını düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2009 Sufi said: ged, o sorduğun soruları soramazsın çünkü soru işaretleri boşluk bırakılarak konmaz. ney? Cümleye büyük harfle başlanır gibi bişi mi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar