Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yazılımcı maaşı sorunsalı

Hellnar

Öne çıkan mesajlar

valla benim staj yaptığım örnek vereyim, belli başlı programlar var işte; keops, isis tangle, lora, webstore, pyramid, apis, vb. gibi. it'de çalışanlar genelde oracle, üstüne visual basic bir de bilmedigim 1-2 yazılım dili baya iyi kullanıyorlardı, zira bazen çok fazla hata veriyordu ya da çok yavaş çalışıyorlardı. citrix diye birşeyler duymuştum bir de, var mı öyle bir program?
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
Fistan said:

yazılımcıdan bol bişey yok. türkiyede yaşıyoruz, silikon vadisine de komşu değiliz.
kimmiş o 3750 alan yazılımcı ? eli kulagında geziyodur o adam. 15-20 kişiyi baglamışlardır, kıcından ter akıyordur, 3750 yi aldıgına pişman olur, EGER DOGRUYSA tabi.
dediğim gibi 400 ya alır ya almaz haftada 2 gün için.
artis artis sallamayın, kimse salak değil, aynı işi yapacak yazılımcı arasalar tonla adam dizilir kapıya.
1500 ü ver, üstüne ayaklarını yıkattır yazılımcıya boş vakitlerde.

üzerinden uzun zaman geçmiş ama yazmadan edemedim.
sayın fistan, ülkemizde yazılımcıdan az birşey yok... internette bulduğu kodları kopyala yapıştır yaparak birşeyler yapmaya çalışan 18 yaş altı insanlar ne yazık ki yazılımcı diye ortaya çıkıyorlar. yazılımcıların bilgi paylaştığı sitelerde gezin, daha veritabanından veri çekmeyi bilmeden iş alan insanlar var...
ben yazılımcıyım ve büyük bir firmada bilgi işlem yetkilisiyim. firmamda kullanılmak üzere program yazıyor, muhasebe programına ve diğer paket programlara eklentiler yapıyorum. kadro olarak hiçkimsenin altı değilim. ve çok yoğun da değilim gayet rahatım.
1500'ü ver boş zamanında yazılımcıya ayaklarını yıkattır demek çok terbiyesizce çok kalitesizce sarf edilmiş bir sözdür. ben yazılımcı olarak firmamdan 3.000 tl maaş alıyorum, ve piyasamın altında çalışıyorum. bunun haricinde birçok firmaya da yazılım yapıp para kazanıyorum. benim için basit bir yazılımdan 5.000 tl den az para almıyorum. 1.500 lira dediğiniz paraya ise 2-3 saatte yaptığım bir programla sahip olabiliyorum. siz aklınızca yazılımcıyı küçümsemişsiniz, ama yazılımcının ne olduğundan bile haberinizin olmadığı bariz. siz, yazılımcıyı muhasebeciyle karıştırmış olmalısınız. bugün gerçek bir yazılımcı, evinde oturduğu yerden yılda 200.000 tl rahatlıkla kazanabilir. bunu da bilgilerinize sunarım.
saygılarımla.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2009 krizinden önce 800 + 300 yemek çeki alıyodum 2,5 gün part-time'dan ama şu an nasıldır bilemem benim çalıştığım yer büyük benzincilerden biriydi, arada bayramlarda-yılbaşında çeyrek altın/1 kilo çikolata falan dağıtıyolardı =)

bir kaç kere hafta sonu çağırmak istediler kabul etmedim, 9:00-17:00 arası çok keyif alarak çalıştım..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...