Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Açılım süreci tıkanırsa ayrılığı konuşabiliriz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu arada yanlış anlaşılmasın. Aşırı sağcılığı ya da ırkçılığı desteklediğim falan yok. Ama madem "herkesin temsil edilmeye hakkı var" diyoruz, o halde onların da temsil edilmesi lazım diyorum ben de, işinize gelince aman demokrasi, ayrılıkçılar da temsil edilsin diyip işinize gelince aman medeniyet ırkçılık olmaz diye kıvırmak komik oluyor.

Ha, demokrasi zaten her koşulda kendi kendisini yıkmaya meyilli bir sistemdir (en basit örnek nazi almanyası), o yüzden belli başlı kısıtlama kurallar getireceksiniz eninde sonunda, yoksa elbet kısa sürede yıkılır. İster Türkiye gibi ordu tarzı bir dış müdahale gücü koyun, ister kurallarla destekleyin, ama o kurallar da eşit olmak zorunda ki demokrasinin işlevi de de zarar görmesin. İşinize geldiğinde demokrasi diye bir kesimi işin içine alıp işinize geldiğinde aman medeniyet diye öbür kesimi dışlamak değil bu.

Ha, bak dersin ki "Bakın DTP'li kardeşler, tamam belli bir etnik kesimi temsil ediyorsunuz, bu kesimin sorunları ve standartları konusunda hükümette temsilcisiniz, biz de bu kesimi de sizi de tanıyoruz, ama bunu da uygun dilde yapacaksınız, uzlaşmaya gideriz hep beraber böylece. Biz nasıl aşırı sağcıların sizi ezmesine ya da size karşı bir şey yapmasına izin vermiyorsak, aynı şekilde sizin öyle ayrılırız isyan ederiz laflarınıza da tahammülümüz yok, düzgün konuşup anlaşalım. İki tarafında ülkeyi bölmeye ya da kaosa sürüklemeye kalkmasını engelleriz" o olur, ama bi tarafa aman ne güzel diyip öbür tarafı kovalamak saçmalık
Mesaj tarihi:
yapmayın etmeyin, bilmiyoruz sanki görmedik bu ülkede neler olduğunu. kürt kelimesinin tabu olduğu zamanlardan daha yeni çıktık. şimdi kürt ırkçılığı yapıldığını söylemek çok havada kalıyor. bağımsızlık talebi ırkçılık değildir. bu talebi onayladığımı öne süren çıkmasın diye kesinlikle karşı olduğumu da yazayım. (yine de gelip 3-5 mesaj sonra bunu iddia eden çıkacak kesin gerçi ama alıntılayabilmek için dursun)

göçmenlere karşı alınan olumsuz tavırlar ırkçılık kökenli olabilir ya da olmayabilir, tek başına ırkçılık sayılmaz. gördük avusturyalı haydar'ın başına neler geldi.

evet medenilik erkek erkeğe sokakta öpüşmeye de izin veriyor, karayağız, babayiğit türk milletine yaraşmaz medeni olmak. :/ işimize gelen kısımlarda modern dünyaya uygun davranıp, işimize gelmeyince ilkellikte diretmek maalesef bir yerde takılıp kalıyor eninde sonunda.

kimsenin kimseye toprak verdiği yok kaldı ki ortada. ben şahsen ekran başında tepki verdim de burada her zamanki gibi "vur deyince öldür" güdümlü aşırı tepkiler de uyarılmaya ihtiyaç duyuyor.
Mesaj tarihi:
Sam, kürt ırkçılığı konusunda bir şey demedim ki ben, ayrılık talebini aldım ele. Etnik köken temsili diyosan onu da ırkçılık anlamında demedim, bu ülkede bir kesimi temsil ettiğini söylüyorsan (ister etnik ister başka sebepten) ve arkanda seni destekleyen belli bir kitle varsa elbette temsil edilmelisin. İster kürtleri lazları temsil et, ister eşcinselleri temsil et, istersen ülkedeki kösele giyen sivri burunlu gözlüklüleri temsil et, Ama bunu da yoluyla yordamıyla yaparsın diyorum işte

Medeniyet konusuna gelince, ben de onu dedim zaten, işinize gelince ayrılık isteyenlere hayır demek medenilik olmuyor, ama yine işinize geldiği için aşırı sağcılığa hayır demek medenilik oluyor. Temelde ikisi de benzer şeyler. Madem medeni dünya aşırı sağcılığa izin vermiyo o halde eşitlik ilkesi babında o medeni dünya ülkede bölücülük ve ayrılıkçılığa da izin vermesin. Bir kesim hoşnut değilse adam gibi temsil etsin uzlaşma vs sağlansın.

Edit:

Flameoffear said:

Birisi açılım olmazsa böleriz diyebiliyorsa, öteki de açılım olmazsa sizi süreriz diyebilir. İkisi arasında bir fark yok.

Hah, bak burada çok güzel söylemiş Flameoffear. Birisinin söylediğini destekleyip diğerine "aman abi medeni dünya" demek kusra bakmayın ama biraz ikiyüzlüce geliyor. Medeni dünyaysa ikisine de medeni, değilse ikisine de değil.
Mesaj tarihi:
Kürt Irkçılığı Nedir?(Sam'e Hitaben)
Her ırkçılık gibi Kürt ırkçılığı da tarih dışı ve uydurma bazı efsanelere dayanmaktadır. Özellikle Abdullah Öcalan’ın kitaplarında yıllarca Batı’daki Kürdoloji enstitülerinde üretilen bu hikâyeler sıklıkla dile getirilmektedir.

Kürdoloji enstitülerinin çalışmaları 150 yıl kadar geri götürülebilir ki bu çalışmalar aslında Aryan ırkı ve Hint-Avrupa kültürünün üstünlüğü teorileriyle eş zamanlıdır.

Tez şudur. Kürtler Anadolu ve Mezopotamya’nın en eski ve en uygar topluluğudur. Binlerce yıl boyunca burada devletler kurmuşlar, pek çok işgale rağmen hiçbir kavimle kaynaşmadan saf kan bir ırk gibi bugünlere gelmişlerdir.

Kürtler tıpkı Ermeniler gibi en eski ve en saf Aryan uluslarından biri olduklarını iddia etmektedirler. Kürt dili ise güya Almancanın yakın akrabası bir Hint-Avrupa dilidir. Tıpkı Alman ırkçısı Nazilerin Anadolu medeniyetini ve Hitit devletini aslında Almanların kurduğunu iddia etmesi gibi, Kürtler de eski Anadolu devletlerinden neredeyse bir tanesini bile ıskalamamakta ve hepsini Kürt ilan etmektedirler.

Aslında bu medeniyet tezi Kürtlerin uydurması değildir. Sanskrit medeniyetini kuran, oradan çıkıp Mezopotamya ve Anadolu medeniyetini kuran, oradan göç edip, Yunan ve Roma medeniyetini kuran meşhur Aryan ırkı efsanesinin tipik tarih metodu sadece Kürt ırkçıları tarafından ödünç alınmıştır.

Burada dikkati çeken Kürtlerin tıpkı Ermeni faşistleri gibi Batılılarla akraba olduklarını sürekli vurgulamalarıdır.

Abdullah Öcalan’ın Papa’ya yazdığı mektuplar, tipik bir Türk düşmanı, Hıristiyan köktendincisi ve Aryan ırkçısı metinler olarak incelenebilir. Yine Kürtçü Faik Bulut Kürtçe’nin Almanca’yla akrabalığı tezlerini işlemektedir. Tıpkı II. Dünya Savaşı’nda Ermeni Nazilerin işlediği tezlerdir bunlar.

Bazı Kürt ırkçıları ise Yahudi Kürtler tezini işleyerek, Batı ırkçılığının ikinci kolu olan Yahudi ırkçılığıyla bağlantı kurmaya çalışmaktadır.

Kısacası Kürt ırkçılığı kendine Batı dünyasında ayrıcalıklı bir yer edinmek istemektedir. Kullanılan diğer etnik ırkçılıklardan farklı olarak Batılı ve medeniyet savaşçıları olarak ön plana çıkmayı hedeflemektedirler
---Bu yeterli olmuştur umarım. Dediğim gibi yapılan şey ''Kürt Faşizmi'' Hatta '' Kürt Irkçılığıdır''!!!
Mesaj tarihi:
fark olmadığını söyleyebilirsiniz ya da ikiyüzlüce olduğunu düşünebilirsiniz ama gayet fark var ve bu nedenle ikiyüzlüce değil, dünyada zaten bunun örnekleri. ülkelerin ayrılık taleplerini BM denetiminde referanduma sunduğu bir çağa geldik. ama halkları yaşadıkları topraklardan sürmeye çalışanlar uluslarası mahkemelerde sürünüyor.

neyse daha da söyleyecek birşeyim yok, çünkü hep türkiye'de yetiştirildiğimiz şekilde düşünüyoruz hala. bunun sınırlı perspektifinden kurtulmak lazım, yoksa bugünkü 70 yaşında politikacılarımız gibi "biz konuşmaya da yokuz daha baştan" denip tıkanıyor bütün çözüm arayışları.
Mesaj tarihi:
Şöyle diyeyim, bunun bir sürü kriteri var ama temel olarak sen ülke olarak içinde "Halkların kendi yönlerini tayin etmeye hakkı vardır" diyen bir anlaşmaya tarafsın. O nedenle Sam'in dediği daha anlamlı geliyor bana.
Mesaj tarihi:
Dregoth said:

Şöyle diyeyim, bunun bir sürü kriteri var ama temel olarak sen ülke olarak içinde "Halkların kendi yönlerini tayin etmeye hakkı vardır" diyen bir anlaşmaya tarafsın. O nedenle Sam'in dediği daha anlamlı geliyor bana.

hangi anlasma o?
inglizler war mi o anasmada hane irlandalilarin azina azina vuran senelerce?
yada ispanyollar?

merakimdan soruyorum yne
Mesaj tarihi:
abicim iskoçlar kendi parlementolarını kurdu, kendi milli takımları var filan. şimdi kahvaltıya gitmem lazım ama istersen dönünce galler dilinin canlandırılması için neler yapıldığı hakkında da birşeyler yazabilirim.
Mesaj tarihi:
BonePART said:

Dregoth said:

hangi anlasma o?
inglizler war mi o anasmada hane irlandalilarin azina azina vuran senelerce?
yada ispanyollar?

merakimdan soruyorum yne

Aslında işin ironik yanı taraflar. BM Şartı, bahsettiğim anlaşma.
Mesaj tarihi:
Bir devletin ileri gelenleri, kendi insancil duygularina uyarak devletin sorunlarini cozemez, o yetkisi yoktur. Yurt kimsenin ciftligi degildir.
Yanliz biz Turkler yurdun ve ulusun yonetimini elimize aldigimiz zaman kendi kisisel islerimizdeki iyilikseverligimizi, devletin yabancilarla olan islerinde ve sorunlarinin cozumunde ilke saniyoruz bir cocuk gibi aldaniyoruz.
Mesaj tarihi:
Siz inanıyormusunuz ayrılmayı istediklerine ?

Öncelikle bundan bahsedelim. Şu an ırak bile türkiye olmasa elektrik , su , gıda vs. konularda çok kötü duruma düşerdi. Bizsiz yaşayamazlar. Irak böyle iken sözde kürt devletinin türkiyeden bağımsız yaşayabileceğini mi sanıyorsunuz ? Yok böyle birşey ve ayrılık saçmalığını dile getirenler de bunu çok iyi biliyorlar emin olun. Bu söylem ortamı germe , ve siyasi rant sağlama amacından başka birşey değil. Ayrılırız dediklerinde ben sinirlenmiyor tam tersine , afedersiniz bir tarafımla gülüyorum..

Gel gelelim ayrılırız söyleminin nekadar destek gördüğünü.. , dtp o bölgeden fazla oy aldı diye dtp nin her söylemi seçmenini bağlamıyor veya temsil etmiyor bunun altını çizmek lazım.Kürt kökenli türk vatandaşlarının ayrılık vs. şeklinde bir istekleri yok , içlerinde bu konuda azınlıklar olabilir ama genel itibari ile yok böyle birşey. Bunu günlük yaşantınızda etrafınızda kürt kökenli insanlar varsa , rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu tarz söylemler onlara da gayet saçma gelmektedir.
Mesaj tarihi:
bugün "temsil etmiyor" dedin, yarın "kürtlerin tek temsilcisi, tek söz sahibi, onların dediklerini dinlemek lazım, onlar ne derse odur" diye gelirsen tanımam, onu söyliim.
Mesaj tarihi:
Sam said:

rewendor, ırkçılığı aşırı uç çerçevesinde mazur görme diye bir olay yok. açın bakın insan hakları beyannamesi'ne. evet saçmalamanın bir sınırı var. bugün medeni diye kabul ettiğimiz, hukuk sistemini kopyaladığımız, birliklerine girmeye çalıştığımız ülkelerde ayrılık isteyebilen siyasi partiler var ama ırkçılık gene de yasak. yani evet, saçmalamanın çizilmiş bir sınırı var medeni dünyada.

O ülkelerin kaçında ayrılık isteyebilen siyasi partiler "Silahsızlanma, ancak çözümle birlikte varılabilecek bir hedeftir." diyerek terörist örgütlerin sözcülüğünü yaparak devleti üstü kapalı şekilde tehdit edebiliyor?

Saçmalamanın bir sınırı var Sam, insan hakları beyannamesine bakmana da gerek yok, biraz sağduyu yeterli.
Mesaj tarihi:
hatta buyrun:

aradaki farkı bulun.

Horizon said:

Gel gelelim ayrılırız söyleminin nekadar destek gördüğünü.. , dtp o bölgeden fazla oy aldı diye dtp nin her söylemi seçmenini bağlamıyor veya temsil etmiyor bunun altını çizmek lazım.Kürt kökenli türk vatandaşlarının ayrılık vs. şeklinde bir istekleri yok , içlerinde bu konuda azınlıklar olabilir ama genel itibari ile yok böyle birşey. Bunu günlük yaşantınızda etrafınızda kürt kökenli insanlar varsa , rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu tarz söylemler onlara da gayet saçma gelmektedir.

Horizon said:

Dtp yi sev ya da sevme , hangi sıfata koyarsan koy bugün o bölgede en güçlü partilerden biri. Bunun anlamını kavrayabiliyor musun ? Oradaki vatandaşların çoğunluğu bu partiye oy vermiş , yani parti resmi olarak onların sözcüsü. Ülkenin bu sorunun da o insanların isteklerini , sorunlarını çözmek için kim ile görüşmen gerekir ? Duvarlamı ?

http://forum.paticik.com/read.php?13,4210434,4218012#msg-4218012
Mesaj tarihi:
bu "onlar böyle yapıyorsa biz de öcünü böyle alırız" yaklaşımını zaten sağduyum nedeniyle reddediyorum, kürtlerin insan gibi yaşamaları beni vatandaşlarım ve dahası insan olmaları nedeniyle ilgilendiriyor. 1-2 politikacının lafına bakarak bütün bu insanlara karşı hasmane duygular beslemeye, "hepsini süreriz şuraya/buraya" demeye başlayan varsa, otursun kendi sağduyusunu bir gözden geçirsin.

dtp'nin pkk ile doğrudan bağı varsa da merak etmeyin, mahkemeler gerekeni yapar. adalet sisteminin ihmal etmediği yegane olay zaten.

ha saçmalama olayını da ırkçılar için söylemiştim, neden üstüne alınan oldu anlamadım.
  • Yeni Oluştur...