Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nokia N900

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bildiğin brick ya. laptop çantası da versinler yanında.
özellikleri çok güzel gerçekten de. şık değil 1, kalas gibi 2. e normal bir şey büyük olması ama ne bileyim çok büyük geldi bana ya.

http://my-symbian.com/other/grafika/n900_22.jpg
Mesaj tarihi:
brick filan degil,
dimensions
n900
110.9mm × 59.8mm × 18mm
19.55 mm at thickest pa
n97
117.2 × 55.3 × 15.9* mm
18.25 mm at camera area

agirlik
181 g (0.399 lb)
150g

aletin ozelligi linux bazli bir isletim sistemi kullanmasi ve iphone da olmiyan multitasking kullanmasi.

FAKAT
sorun su ki telefon ureticileri ve avrupadaki networkler su anda deli gibi Android OS promotion i yapiyorlar, ve oda opensource. yani bu telefonun alternatifi ne Iphone nede HTC windows mobile, androiddir. cunku Windows mobile cok sorunlu ve yavas. Apple 3GS ile bile hala yenilik getirmemekte diretiyor, insanlar sikilacak artik.

En buyuk dezavantaji
mainstream bir os degil, ama onceki editionlarina bakartsaniz(n800) bu os icin baya support cikarmis nokia, ve gnome library i destekliyor, bununda ustune linuxun esnekligi var, nokia ara ara osun Hacker editionlarini release etmis (bir yeni os ve oncekinin hybridi) ve onceki modeller, internet geekleri ve underground linux kullanicilari icin dizayn edilmis, bound to win. ki bunun bir onemi yok, cep telefonumda terminal acmak beni tatmin edecektir:P, daha uk de release olmadi, bu ay icinde release listelerinde yok, (aslina bakarsaniz sistemlerinde gozukmuyormus) ama nokianin sitesinden preorder ediliyor, aldigimda daha detayli review yazarim. hadi tum iphoneculari opuyorum.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

Windows degil maemo 5 os .. Ama resistive ekran gecilinebilir bir test etmek gerek.

olm adamlar allahtan symbian'dan çıkartıp yaptılar bunu..

piyasada nokia adına alınacak, para harcamaya değecek, bedava verilse satılmayacak/kullanılacak tek model budur.

ötekiler çok bildiğin pahalı çöp yahu.

yanlış anlaşılmasın. bu çogüzel bi alet..
Mesaj tarihi:
alacak varsa dursun biraz;

N920 duyurulmus gibi birsey..

klavyesi olmayan capacitive ekranlisi, maemo 6 os vs.. daha ust model vs.

bu ne len n900 daha ortaya cikmadan bir sonraki modeli sizdiriyorlar ortama, alan olacak varsa da almayacak artik.
Mesaj tarihi:
apple mp3 player ureticisi de degil o zaman :)

nerden cikti simdi adam telefon uretmis 3 senedirde uretiyor ve nerdeyse piyasanin hakimi oldu. microsoftda sadece yazilimcimi diyelim adamlarin bir suru hardwarei var.

kusura bakma ama nokianin bu sizinti haberi salakligin otesinde bir sey.

dua etde apple baska model uretmiyor..
Mesaj tarihi:
apple'ın telefon satış rakamları ve iphone üzerinden elde ettiği kârı düşününce "ben de telefon üreticisi değilim ama üretsem kesin nokia'yı geçerim!" gibi absürd bir cümleyi inanarak kurabiliyorsun..

adamların satış rakamları ve kârı feci derecede iyi! pazarda büyüme oranları da öyle keza.

şakası bir yana 900ün bir üstünün "müjdelenmesi" du bekleyelim tavrı yaratsa da motorola ve dell'in telefonları ve özellikle htc'nin android modelleri de du bi bekleyelim tavrı yaratıyordu zaten..

çıkartın ulan şunları!
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
imkansız değil.
burada 2 farklı satış yapılıyor.
çin ve finlandiya.
finlandiya'ları çin olarak satış yaptıkların da 700 lira civarlarına alabiliyorsun.
ben n97'yi bile 700 liraya aldım finlandiya malı.

rusların gözünü seveyim bu işi iyi biliyorlar.
  • Yeni Oluştur...