calimero Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Selamlar Oldukça uzun bir süredir patideyim ve konu dışı bölümündeki tartışmalardan zaman zaman oldukça rahatsız oldum, ki, bu zaman zamanlar en rahatsız olduklarımdı. bunun dışında seksizm, ırkçılık, faşizm vs içerikli başlıklar ve mesaj içerikleri de oldukça canımı sıkmakta. Uzun süredir kafamdaydı zaten fakat bugün artık son damla geldi ve de diyorum ki yeni bir forum mu açsak ya da geçsek. Kuralları inceledim. Burada site reklamı yapmak yasak değil ve zaten burada henüz kurulmayan geleceğe dair birşeyden bahsettiğimiz için sanmıyorum ki problem olsun. Başka bir yere geçelim derken ben şahsen patiden kopmaktan bahsetmiyorum. Yine gelinir burada gelinir, geyik yapılır, tecrübeli arkadaşların birçok tecrübesinden yararlanılır fakat ciddi konularda da saçma sapan hakaretlere maruz kalmayız ya da kısır tartışmalar içinde boğulmayız. Moderasyon da aslında böyle bir düşünce yürütmemde önemli bir etken. 1 değil 5 değil 10 değil moderasyonun yapması gerekeni yapmadığı ya da yapmaması gerekeni yaptığı. Kankasının mesajını editleyenler mi dersiniz; ırkçılığa, cinsiyetçiliğe, faşizme göz yuman hatta destekleyenler mi dersiniz. Bir tek son zamanlarda Nefr' in yazdıkları hoşuma gidiyor, gerisi kusuruma bakmasın ama rütbeden ibaretler ve gömleklerini doldurmaktan çok uzaklar (bence). Tabi burada takılmadığım bölümlerin moderatörlerini tenzih ediyorum zira otomobille ilgili, vizyonla ilgili ya da kişiselle ilgili pek bir mesajım ve sorunum da olmadı açıkçası ve diğer birkaç bölümle de. Efendim şimdi kafamdaki forum sistemini açıklayayım, beğenenler, eleştirenler vs olsun, eksik bulanlar katkı sunanlar olsun ki bir şekilde başlayabilelim bir şeylere. Kafamdaki ana maddeler şunlar. 1) Faşizm, ırkçılık, cinsiyetçilik içerikli hiçbir mesaj atılamaz, atıldığında ise tolere edilemez. 2) Moderasyon 3 ayda bir 3 aydan fazladır üye olan kişiler tarafından seçilecek ve 3 aylık sürelerde yenilenecektir. 3) Üyeler kadar moderasyon da yaptıklarından sorumludur. yanlış verilen kararlar moderatörler arasında tartışılacak; eğer karar şaibeli bulunursa anket şeklinde kullanıcılara konu açıklayıcı bir şekilde sunulacak, ve eğer moderatörün verdiği karar yanlış bulunursa da moderatörlük görevi bir sonraki seçime giremeyecek şekilde elinden alınacaktır. 4)üyelik sistemi davetiyeyle olacaktır. her isteyen üye olamayacak, yalnızca üyelerin güvendikleri arkadaşları üye olabileceklerdir. Eğer bir üyenin davetiyesiyle gelen kişi kabul edilemez bir davranışta bulunursa bundan davetiyeyi veren üye de sorumlu olacaktır. Şimdilik aklıma gelen kurallar bunlar. zaten genel geçer kurallar olur onları yazmaya gerek duymadım. Görüş, eleştiri ve katkılarınızı bekliyorum. Sevgiler, saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Trollemek istemiyorum ilk mesajımda, kısaca şunu diyeyim o yüzden ciddi ciddi: 50 kişi gider 500 kişi kalır burada ne yaparsan yap. 3-5 insan memnun değil diye sistemin de pek değişeceğini sanmıyorum; denemekte serbestsiniz elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
klayton Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 seni doverim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 everyman değil every man bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 alternatif iyi bişey tabi. ancak ortada daha hiçbişey yokken bu konuyu açman biraz provoke edici algılanabilir. neticede konudan pek bişey bekleme. demek istediğim, çok istekliysen aç forumunu, gerisini getirmeye çalış sonra olur bişeyler belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 senin üylerle ve modlarla anlaşabilmen içi pekakaforum.com tarzı isimli bir site kurman lazım,başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 ha bir de demişsin faşizm,ırkçılık,seksistlik olmayacak diye. bunların yanında bölücülük,vatana ve bayrağa hakaret,terör örgütü sempatizanlığı da olmaması lazım tabi bahsetmemişsin pek bunlardan doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Everyman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 sipeyskeyk said: ha bir de demişsin faşizm,ırkçılık,seksistlik olmayacak diye. bunların yanında bölücülük,vatana ve bayrağa hakaret,terör örgütü sempatizanlığı da olmaması lazım tabi bahsetmemişsin pek bunlardan doğal olarak. bunu yazacaktım, ya lan ben neyse bişi demiyorum dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 calimero sen çok extraordinary'sin biz sıradanız everyman'iz,right. neyse konuyu saptırmayalım başlığın bok olmasın,o yüzden bu saçma göndermene cevap vermiyorum,tekrardan başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 HAAA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 sitenin adı gay olmazsa tutuluabilitesi var. ayrıca: Every Man http://forum.paticik.com/thumbnails/a98/562/5da/4b0/4b2/23d/255/e76/ed9/1a3/78_450xNULL.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 calimero said: Selamlar Oldukça uzun bir süredir patideyim ve konu dışı bölümündeki tartışmalardan zaman zaman oldukça rahatsız oldum, ki, bu zaman zamanlar en rahatsız olduklarımdı. bunun dışında seksizm, ırkçılık, faşizm vs içerikli başlıklar ve mesaj içerikleri de oldukça canımı sıkmakta. Uzun süredir kafamdaydı zaten fakat bugün artık son damla geldi ve de diyorum ki yeni bir forum mu açsak ya da geçsek. Kuralları inceledim. Burada site reklamı yapmak yasak değil ve zaten burada henüz kurulmayan geleceğe dair birşeyden bahsettiğimiz için sanmıyorum ki problem olsun. Başka bir yere geçelim derken ben şahsen patiden kopmaktan bahsetmiyorum. Yine gelinir burada gelinir, geyik yapılır, tecrübeli arkadaşların birçok tecrübesinden yararlanılır fakat ciddi konularda da saçma sapan hakaretlere maruz kalmayız ya da kısır tartışmalar içinde boğulmayız. Moderasyon da aslında böyle bir düşünce yürütmemde önemli bir etken. 1 değil 5 değil 10 değil moderasyonun yapması gerekeni yapmadığı ya da yapmaması gerekeni yaptığı. Kankasının mesajını editleyenler mi dersiniz; ırkçılığa, cinsiyetçiliğe, faşizme göz yuman hatta destekleyenler mi dersiniz. Bir tek son zamanlarda Nefr' in yazdıkları hoşuma gidiyor, gerisi kusuruma bakmasın ama rütbeden ibaretler ve gömleklerini doldurmaktan çok uzaklar (bence). Tabi burada takılmadığım bölümlerin moderatörlerini tenzih ediyorum zira otomobille ilgili, vizyonla ilgili ya da kişiselle ilgili pek bir mesajım ve sorunum da olmadı açıkçası ve diğer birkaç bölümle de. Efendim şimdi kafamdaki forum sistemini açıklayayım, beğenenler, eleştirenler vs olsun, eksik bulanlar katkı sunanlar olsun ki bir şekilde başlayabilelim bir şeylere. Kafamdaki ana maddeler şunlar. 1) Faşizm, ırkçılık, cinsiyetçilik içerikli hiçbir mesaj atılamaz, atıldığında ise tolere edilemez. 2) Moderasyon 3 ayda bir 3 aydan fazladır üye olan kişiler tarafından seçilecek ve 3 aylık sürelerde yenilenecektir. 3) Üyeler kadar moderasyon da yaptıklarından sorumludur. yanlış verilen kararlar moderatörler arasında tartışılacak; eğer karar şaibeli bulunursa anket şeklinde kullanıcılara konu açıklayıcı bir şekilde sunulacak, ve eğer moderatörün verdiği karar yanlış bulunursa da moderatörlük görevi bir sonraki seçime giremeyecek şekilde elinden alınacaktır. 4)üyelik sistemi davetiyeyle olacaktır. her isteyen üye olamayacak, yalnızca üyelerin güvendikleri arkadaşları üye olabileceklerdir. Eğer bir üyenin davetiyesiyle gelen kişi kabul edilemez bir davranışta bulunursa bundan davetiyeyi veren üye de sorumlu olacaktır. Şimdilik aklıma gelen kurallar bunlar. zaten genel geçer kurallar olur onları yazmaya gerek duymadım. Görüş, eleştiri ve katkılarınızı bekliyorum. Sevgiler, saygılar... http://1.bp.blogspot.com/_d_v3uWfQ0sM/Sk0B38eKC0I/AAAAAAAAAKA/Td7c7oz2O5Y/s320/CoolStoryBro.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 sipeyskeyk said: calimero sen çok extraordinary'sin biz sıradanız everyman'iz,right. neyse konuyu saptırmayalım başlığın bok olmasın,o yüzden bu saçma göndermene cevap vermiyorum,tekrardan başarılar. yahu sipeysikek nalakası var. zaughna every man ayrı yazılır demiş imzama hitaben ben de link verdim. ne böyle buluttan nem kapıyosunuz abi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 onu görmedim kusura bakma. ama laf sokma açısından da başarılı bi hareketti bozmasaydın keşke asdkja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 bence bu dusunceleri savunan bir insan 1. katiyen kar amaci gutmeyen oragnizasyonlarda gorev almamistir 2. hayalperesttir, dunyadan haberi yoktur 3. "fasizm olmayacak!!!" ayaklariyla esit muameleyi degil, kendi dusuncelerinin savunulmasini istiyordur. cunku amac dusunce ozgurlugu degil, "isteyen istedigini soyleyebilsin" degil, "benim istemediklerim olmasin" dir. 4. bu kafalardaki bir insan mumkun degil patiyi birakip gitmeyi dusunmuyordur. sadece "boyle olsa cok guzel olurdu" ayaklarina yatip prim yapma pesindedir. edik: prim toplanmaz, yapilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 :D edit:1.sayfanın sonuna güldüydüm sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 http://img217.imageshack.us/img217/8238/1244286033466.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 katılıyorum, süper olur. bence aç kendine bi forum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 yönetim konusundaki düşüncen ideal olan, demokrasi bi nevi.. invitation falan filan zor.. tutmaz yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nakamura Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Mum_Chamber said: bence bu dusunceleri savunan bir insan 1. katiyen kar amaci gutmeyen oragnizasyonlarda gorev almamistir 2. hayalperesttir, dunyadan haberi yoktur 3. "fasizm olmayacak!!!" ayaklariyla esit muameleyi degil, kendi dusuncelerinin savunulmasini istiyordur. cunku amac dusunce ozgurlugu degil, "isteyen istedigini soyleyebilsin" degil, "benim istemediklerim olmasin" dir. 4. bu kafalardaki bir insan mumkun degil patiyi birakip gitmeyi dusunmuyordur. sadece "boyle olsa cok guzel olurdu" ayaklarina yatip prim toplama pesindedir. buna ben cevap vereyim.. Neme lazımsa artık.. 1. herşeyin kârdan ibaret olmadığını biliyoruz.. ve sitenin dostluk çerçevesi içinde tekrar alındığını, yayına açıldığını, tüm maliyetlerin kendi ceplerinden ödendiğini biliyoruz. Daha doğrusu ben biliyorum şahsen.. 2. Burası da ilk olarak açılırken nasıl bi' site olacağının hayali kurulmuştur sayın Mümtaz kardeşim, emin ol. (-ki bunu sende biliyorsundur. Hatta benden iyi biliyorsundur..) 3. Faşizm olmayacak derken ordaki samimiyet önemli aslen. Bunu da site açılmadan göremeyiz elbette.. Zaten üyeler kütüklerden oluşmayacak ya sonuçta, anlaşılır elbet faşizan bir tutum takınıldığı zaman.. 4. evet, bence calimero milletvekili olmak peşindedir. Zaten şüpheleniyordum kendisinden.. Yada belkide albüme koyduğu fotoğrafa burdaki kızlardan çemkiren olmuştur. O da hırs yapıp yeni site kuruyordur. Saplatı işte naparsın.. Yukarıdaki yazılarla Mum'e saldırmadığımı belirtmek isterim. Sonra kankalarıyla yeşilçam dayağı atıverir mazallah :( editleri yazım hataları yüzünden yapmak ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 bonec vs. gibi 3-5 kişiyi alıp buradan gidip kendinize bir forum açsanız ne güzel olur aslında. lütfen yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 bonec giderse bende giderim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 ben de kadrolu troll olarak katılabilirim aslında eğlenceli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 vapurlar filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar