Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 "Fatih Çekirge" said: Çankaya Köşkü’nde şehit yakınlarına iftar... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çaprazındaki kadına da soruyor, “Peki sizin bir isteğiniz var mı?” Kadın başını kaldırıp öylece bakıyor. Gül tekrar soruyor. Kadın yine öylece bakıyor. Şehit yakınlarından biri Gül’ün kulağına eğiliyor; “Sayın Cumhurbaşkanım o Türkçe bilmez.” Gül susuyor. Sonra da, “Peki o zaman tercüme edin söylediklerimi” diyor. ÖNCEKİ akşam Cumhurbaşkanı Gül’ün şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğinde çok duygusal bir olay yaşanıyor... Öylesine duygusal ki dinlerken tüylerim diken diken oldu... Şimdi bir an olsun kendinizi o masadaymış gibi düşünerek okuyun... Gül, iftara gelen şehit yakınlarının gruplar halinde masalara dağıtılmasını istiyor... Her masaya Cumhurbaşkanlığı’ndan bir görevli oturuyor... Görevlilerin elinde bir kart var, bu karta şehit yakınlarının düşünceleri ve talepleri yazılıyor... Cumhurbaşkanı da kendi masasına oturan şehit yakınlarıyla konuşup düşüncelerini ve isteklerini alıyor... Gül tek tek konuşurken bir ara hemen çaprazındaki kadına soruyor: “Peki sizin bir isteğiniz var mı?” Kadın başını kaldırıyor, Cumhurbaşkanı’na dönüyor, öylece bakıyor... Gül bir kez daha soruyor: “Sizin benden bir isteğiniz var mı?” Kadın yine öylece bakıyor... Masada bir sessizlik... Gül de şaşırıyor... Malum Türkiye şu anda sıcak ve gergin bir dönemden geçiyor... Şehit yakınları çok tepkili... Bu yüzden masadaki sessizlik giderek ağırlaşıyor... DUYGU PATLAMASI Cumhurbaşkanı bir kez daha sormak üzereyken, yanındaki bir başka şehit yakını Gül’ün kulağına eğilerek şöyle diyor: “Sayın Cumhurbaşkanım o Türkçe bilmez...” İşte bu söz masada bir duygu patlamasına neden oluyor... Gül kısa bir süre susuyor, sonra şöyle diyor: “Peki o zaman tercüme edin söylediklerimi...” Evet işte sözünü ettiğim o duygusal atmosfer budur... Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın iftar masasında, PKK’yla çatışırken şehit düşen bir Kürt evladımızın anası Cumhurbaşkanı’yla konuşuyor... O Kürtçe konuşuyor, Cumhurbaşkanı Türkçe dinliyor... DEVLETİMİZ SAĞ OLSUN Cumhurbaşkanı Gül: “Sizin adınız nedir? Nerelisiniz?” Şehit Anası: Adım Sultan Gidiş. Gaziantepliyim. Şehit yakınınız kim? Oğlum Mehmet Gidiş. Jandarma erdi. PKK’yla çatışırken şehit düştü. Peki benden bir talebin var mı? Sağ olun. Devletimiz sağ olsun her şeyi yaptı... HEPİMİZE DERS NOTU Evet benim tüylerimi diken diken eden, içimde volkanik patlamalar yaratan diyalog budur işte... Eğer bugün yaşadığımız kamplaşmalar, ayrışmalar, aşırı suçlamalara bakarsak bu diyalog belki de hepimiz için bir “ders notu” olmalıdır... Masa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı’nın masasıdır... Konuşan bir Kürt anasıdır, oğlu PKK’yla çatışırken şehit düşmüştür... Ve Cumhurbaşkanı o masada Türkçe sorup, Kürtçe dinlemiştir... Terörle mücadelede aynı toprağa şehit veren insanlar olarak belki de şunu düşünmeliyiz... Biz bu toprakların üstünde birbirimize düşerken, onlar bu toprakların altında birlikte yatıyorlar... İşte bu yüzden bu diyalog her şeyi anlatan bir “ders notu” olmalıdır... hürriyet İlk adımda çok fazla yorum yapabileceğim bir haber ve yazı değil ama içinde güzel mesajlar barındıran bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 ne duygusal bir şey var, ne ders notu diye birşey var, ne de bir şeyi anlatıyor bu yazı. boş bişey. haber yapan zihniyetin amacı ne onu anlamadım.sayfa dolmamıstır yine heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 birine ders olacaksa bu yazı, sadece dtp'ye ve pkk'ya olabilir. sözde hak arayışlarında bu ülkenin her kesimden insanına nasıl zarar verdiklerini anlarlar. yazdım ama kendin de inanmadım şu son cümlenin gerçekleşebileceğine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 http://1.bp.blogspot.com/_d_v3uWfQ0sM/Sk0B38eKC0I/AAAAAAAAAKA/Td7c7oz2O5Y/s320/CoolStoryBro.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 sessiz mesaj derken, titreşime mi almışlar cep telefonunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skroce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Gül cok baba adam bide su soft-islam modu olmasa süper olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Troll alfabesi Ben uğraşamayacağım , biri ana mesajı troll arkadaşlarımıza anlayabilmeleri için çevirisini yapabilir mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 BR-IR SR-IR-RK-T-IR-IR-SR-I-N-LAR-'-R Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 basarili (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 kurallar said: 6. Genel olarak Garbage alanı dışında forumun bütün bölümlerinde konu gidişatını baltalayacak, ciddiyeti bozacak ve üyelerin forumu kullanımını zorlaştırıp kısıtlayacak her türlü içerikteki mesaj foruma gönderilmemelidir. Bir de viktor , sözde tarih bölümü alan yetkilisi olacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 ne alakasi var? tarih bolumu mu burasi? bak avatari yok yaninda, uyeden farki yok yani burada yetkililere sirf yetkili olduklari icin laf atmak yerine varsa rahatsizliginiz basin sikayet butonuna, ilgili bolumun yetkilisi baksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Forumun başka alanında yetkili olduğundan bu konuda daha hassas olması gerekirken , daha kötü olduğuna dikkat çekiyorum ki bu yeni birşey değil viktor için. Daha konunun ilk başında yazı yazmadan kel alaka bir resim yapıştırıp gidiyor ki amaç belli. Normal kullanıcı da olsa aynı şey geçerli. Alaka bu şekilde. Gerçi ben de hata yaparak adamı besliyorum. Konu dışında daha fazla mesaj atmasam iyi olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 .jpg koymuş viktor ama gercek şuki, herkul burda olsa dinlese hikayeyi duygulanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 said: copy paster haberleri trolleme hakkini sakli tutarim kendin ozgun birseyler yaz eyvallah ama senin yazdigini okiyicagima orjinalini okurum dah iyi 2-3 ulusalci var boyle 1-2 libos bir yanliz solcu bide sen varsin (ki bunlardna bazilari akillandi son donemde) sevdiginiz gazetelerden ideoloji kokan haberleri yetistiriyorsunuz -AKP NIN VAN GOLU CANAVARINI SATMA PLANI!!! HAINLEEER -GENELKURMAY BASKANI UNIFORMASI ILE YAKALANDI!!! SKANDEEEAAAL -BASBAKAN BUGUN YEMEKTE FINDIK YEDI VE BU JESTI ILE URETICIYE DESTEK OLDU, KIYMETLIMISSS YURU BEAAAH -ERGENEKON TERTIBINDE SON GELISME, PERINCEKIN YAKALANMASINI AMARIKLAR VE PENTAGON EMRETMIS !!!111 hepsi ayni birbirinizden hicbir farkiniz yok hicbirinzi ozgun dusuncelerinizi degil okudugunuz gazetelerin ve kose yazarlarinin papaganligini yapiyorsunuz sert cizgiler cekip BU POSTALCI BU FASIST BU DINCI diye kamplara boluyor o kamplara girmek istemiyenleride marjinallestiriyorsunzu forumdan sogutuyorsunuz sonra troll yiyince istisnasiz aglamaya basliyorsunuz actiginiz konu gercekte garbage disinda bir bolumu haketmedigi halde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 1. Alıntı yapılan haber hürriyet gazetesine ait. 2. Ben hürriyet gazetesini sevmem. (Ki bunu derken ben sevmediğim gazeteye hiç bakmam ya da haberini sallamam anlamında söylemiyorum burada aksini yapanların olmasına rağmen.) Haber doğru ise doğrudur , kimin yayınladığının önemi yoktur. 3. Kısaca söylediklerin kel alaka. Propaganda veya değersiz dediğin haber güncel olan türkiyenin en büyük meselelerinden biri ile alakalı. Sen bunu garbage lık olarak görüyorsan senin trollüğündendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 paticik burasi turkiyeyi kurtaranlar cemiyeti degil alinti yaptigin gazetenin hicbir onemi yok hepiniz isinize gelen seyleri alinti yapiyor gelmiyeni gormezden geliyorsunuz ve argumanlariniz o kadar yuzeyselki kendimi ucuz amerikan avukatlik filmlerinde hissediyorum ve elimde olmadan "de-da ayri yazilir!!!" hariketine sempati duyuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Viktor said: kendin ozgun birseyler yaz eyvallah ama senin yazdigini okiyicagima orjinalini okurum dah iyi 2-3 ulusalci var boyle 1-2 libos bir yanliz solcu bide sen varsin (ki bunlardna bazilari akillandi son donemde) sevdiginiz gazetelerden ideoloji kokan haberleri yetistiriyorsunuz ..... Siz Hegel olmalısınız. Kendimi sizinle aynı çağda yaşadığım için çok şanslı addediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2009 Viktor said: paticik burasi turkiyeyi kurtaranlar cemiyeti degil alinti yaptigin gazetenin hicbir onemi yok hepiniz isinize gelen seyleri alinti yapiyor gelmiyeni gormezden geliyorsunuz ve argumanlariniz o kadar yuzeyselki kendimi ucuz amerikan avukatlik filmlerinde hissediyorum ve elimde olmadan "de-da ayri yazilir!!!" hariketine sempati duyuyorum Tabiki ben beğendiğim ya da önem verdiğim haberi alıntı yapacağım. Burada kim beğenmediği veya alakasız olduğu herhangibir haberi haber yayını şeklinde konu açıyor ? Öylemi olması gerekiyor normalde ? Biri benim görmediğimi ya da görmezdem geldiğimi yayınlar biri de senin beğenmediğini veya görmezden geldiğini yayınlar. Hep senin istediğin sevdiğin birşey olacak diye birşey yok. Yayınlanan haberi veya konuyu beğenmek zorunda değilsin. Beğenmedin diye konuyu sulandırma veya trolleme çabanı bu şekilde savunmaya çalışman komik. Haber gereksiz ve garbıçlıksa buna buradaki yetkili müdahale edebilir zaten. Ozaman her beğenmeğen , haber altına gidip istediği şaklabanlığı yapsın.. Sen de bunu kendinde hak gibi görüyorsun heralde. Ne güzel forum düzeni mantığın var. Çok saçmalamaya başladın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Viktor said: http://1.bp.blogspot.com/_d_v3uWfQ0sM/Sk0B38eKC0I/AAAAAAAAAKA/Td7c7oz2O5Y/s320/CoolStoryBro.jpg bune ya sabah sabah heehhe rep rep :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 c/p topik açıp, sonra konu gidişatı demek gereksiz.. link ver bari o yazının altına commentlerde tartışalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2009 Nefr said: ne alakasi var? tarih bolumu mu burasi? bak avatari yok yaninda, uyeden farki yok yani burada yetkililere sirf yetkili olduklari icin laf atmak yerine varsa rahatsizliginiz basin sikayet butonuna, ilgili bolumun yetkilisi baksin Şu mesajı saklıyım da, işine gelmeyince hemen "BİR DE ADMİN/MOD/TW/HEDE OLACAKSIN!!!1!!1!1!" diye kendine koz yaratmaya çalışan acizler bana denk geldiğinde kullanırım. Kendim anlatınca anlamıyorlar, admin kelamı olur bari. Kimisi onu da anlamıyor tabii, bkz. Şekil 1-A, ama elden ne gelir artık ona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar