Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Sylian said: Skyfire said: sylian taraf gazetesi çalı$anıymı$ edit: yanlı$ kullanım Aynı zamanda liberter, sorosçu, şeriatçı ve ateist'miymiş? hee bide nasyonel sosyalist black metalciymi$ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 bence yukarda belirttiğim gibi zaman daha tehlikeli en azından kesin ifadeler kullanmıyor taraf, haberin yalan olma hitmalinin bile düşündünebiliyoruz sırf yazımından ötürü, ama zamana bi göz atın henüz net bişi yokken kullandığı ifadeler çok kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Skyfire said: hee bide nasyonel sosyalist black metalciymi$ Kızları onlar götürüyo ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 BonePART said: Horizon said: Şu haberle ilgili demiyorum ama genel olarak tarafa direk yalan haberciler şeklinde giydirilmesi çok mantıksız. Yalan haber , yalan ya da yanlış olduğu belirlenmesine rağmen düzeltilmez ise yalan olur. Birçok büyük medya kurumlarının yapmadığı , hatalı haber yapmışız eylemini taraf gerçekleştirmişti bir haberinde mesela. Bunun yanında ona bakarsanız bir numaralı yalan yanlış haber yapan hürriyettir. Onu geçen veya yaklaşabilen yok şu zamana kadar. Hürriyetin hiçbir haberine inanmayın ya da haberi çıktığı gibi yalancı gazete ne olucak deyip sallamayın madem. Bizim medyamızın yapısına ve durumuna bakınca sırf sizin düşünce yapınıza veya görüşünüze uymayan haberler veriyor diye yalancılar işte deyip geçmek bana göre acizlik oluyor. Yani bu yaklaşımla dediğim gibi hürriyetin yanından bile geçmeyin. YALAN HABERCILer demiyoruz kaynaksiz haberciler genelde aldigimiz bilgilerle gordugukuz belgelerle diye haber yapiyolar adamlar TARAF ama, taraflı habercilik yapıyorlar =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Bizim medyanın çoğu dedikodu haberi yapan bir yapıya sahip zaten. Ben de bundan bahsediyorum. Taraf genelde bu tarz haberlerde belge var elimizde diyor , ha elindeki belge sahtedir gerçektir onu bilemem. Belge olmadan birçok büyük medya kuruluşu tarafından yayınlanan , oradan buradan duydukları ile memleketi ayağa kaldıran haberleri unutmayınız. Bu haber için de göreceğiz ilerleyen zamanda doğruluk payını. İlk gözlemde tanık ifadeleri ve direk muhattap askerlerin ifadelerini yayınlamışlar. İfadeler sahtemidir , uydurmamıdır bilemiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Yanlız hak veriyorum gayet yalan haber olabilir fakat yalan haber olması demek taraf gazetesinin intihar etmesi demek gibi bir şey o yüzden özellikle bu konuda pek zannetmiyorum. Onu geçtim zaman'ın arka çıkması farklı şeyler belirtmeli, hadi taraf yalan haber riskini aldı ama zaman gibi büyük bir gazetenin aynı riski almaması lazım normalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 zamandan... Taraf'ın haberine göre Elazığ'da dört askerin ölümüyle sonuçlanan patlamanın, nöbette uyuyakalan bir erin komutanı tarafından cezalandırılmak istenmesi sonucu yaşandığı ortaya çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 zaman elini taşın altına sokmamış ki, taraf gazetesinin haberine göre... diye yazmış. bir nevi haberin haberini yapıyolar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Buradaki pati ahalisi keşke kesinliği belirli olmayan tüm haberler için aynı hassasiyeti duysa , malesef bu hassasiyet ve tepki işlerine gelen veya gelmeyen haberler olarak ikiye ayrılıyor. İşlerine geleni kesin varsayıp haber yönlendirmesi ile giydiriyorlar. İşlerine gelmeyen haberi direk kesin yalandır deyip , haberin kaynağına giydiriyorlar. Biz de burada bu tartışmayı yapıyoruz , kiminle yapıyorsak artık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Sylian said: Yanlız hak veriyorum gayet yalan haber olabilir fakat yalan haber olması demek taraf gazetesinin intihar etmesi demek gibi bir şey o yüzden özellikle bu konuda pek zannetmiyorum. Onu geçtim zaman'ın arka çıkması farklı şeyler belirtmeli, hadi taraf yalan haber riskini aldı ama zaman gibi büyük bir gazetenin aynı riski almaması lazım normalde.yahu okuma yetin mi yetersiz yoksa anlama yetin mi çözemedim de link verdiğin ve arka çıktı dediğin herkes ne başında da söylediğim ve başkalarının da söylediği gibi taraf'ın haberine göre diye başlıyorlar söze. ayrıca taraf'ın niye intiharı olsun ki?adamlar kocaman sikko belge yayınladılar da ölmediler bununla mı ölecekler? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nacreous Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 taraf yazdı diye illa ki yalan olacak diye bi kural yok ama insanın cidden inanası gelmiyor. eğer gerçekten böyleyse bu olayın aslı, yazık olmuş o 4 gence. insanın en son isteyeceği şey o şekilde şehit olmak.. ayrıca bu tarz olaylar sadece filmlerde olur sanırdım. hele bir de türkiye'de olmasına düz şaşırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 taraf bu memleketi akp'yi bitirme planı diye yalan belgeyle aylarca uyuttu, hiçbir şey olmadı, mişli muşlu teğmen haberiyle mi yıkılacak adamlar? o diil de powır rengırs 6 kişiymiş, biri medyadan saklanıyomuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Horizon said: Buradaki pati ahalisi keşke kesinliği belirli olmayan tüm haberler için aynı hassasiyeti duysa , malesef bu hassasiyet ve tepki işlerine gelen veya gelmeyen haberler olarak ikiye ayrılıyor. kesinlikle katiliyorum bu yorumuna. ozellikle son donemde davalari sonuclanmamis ( hatta sonuclanip saliverilmis olanlarda var ) kisileri terorist, vatan haini ilan edenlerinde seninle ayni hassasiyeti paylastigini gorebilsek :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nacreous Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 pembe rangerla uygunsuz şekilde yakalandığı içinmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Popeye said: Horizon said: Buradaki pati ahalisi keşke kesinliği belirli olmayan tüm haberler için aynı hassasiyeti duysa , malesef bu hassasiyet ve tepki işlerine gelen veya gelmeyen haberler olarak ikiye ayrılıyor. kesinlikle katiliyorum bu yorumuna. ozellikle son donemde davalari sonuclanmamis ( hatta sonuclanip saliverilmis olanlarda var ) kisileri terorist, vatan haini ilan edenlerinde seninle ayni hassasiyeti paylastigini gorebilsek :( oooo manyak laf manyaak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 askerligini yapmıs olanlar bunun gercek olamayacagını bilir.istihkam erler mayın egitimi alıyorlar mesala hangisi gercek mayınla calısmıs sorun bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Popeye Şahsen , hiçbir şekilde doğruluğu kesinleşmemiş bir haber hakkında kesin kanıda bulunmam. Burada yapan çok. Keşke senin de dediğin gibi herkes kesinliği belli olmadan yargılamaya başlamasa burada. sg-1 said: taraf bu memleketi akp'yi bitirme planı diye yalan belgeyle aylarca uyuttu, hiçbir şey olmadı, Bu dediğin olayın hala yargı sürecinde olduğunu hatırlatmak isterim. Sen burada konuştuğumuz şeyi yapmaktasın işte şu an. Kesinleşmemiş bir olayı yalan ya da gerçek olarak kendince kesinleştirmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nacreous Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 peki o bambanın geri sayımı ne kadar oluyo. yani onu fırlatıp atsa kurtulamazlarmıydı? bunu düşünemeyecek değiller heralde, muhtemelen başka bi sebep vardır ortada. bu açıdan düşününce haber cidden biraz saçma gözüküyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 ha zaman ha taraf lol simdi askerlikten su forumdaki cogu adamdan 5-10 kat daha anliyan bir adamim susiyim diyorum olmuyor simdi once elbombasi nedir onu bilelim el bombasi pimini cekince patlamaz, pim guvenlik kilidi gibi birseydir el bombasinin kasik/levyesi/kolunu tutar bu kol atesleme mekanizmasinin onunde engeldir oyunlarda veya amerika nfilmlerindeki gibi tut patlamasin elini cek patlasin degildir, kol yerinden cikmadikca bomba patlamaz ama kol hariket ettikten sonra atesleme mekanizmasi serbest kalir bu noktadan sonra degil kolu/pimini yerine takmak mcguyver gelse patlamayi onliyemez pimi cekili el bombasini mekanizmayi calistirmadikca saatlerce gezdirin hicbirsey olmaz cunki eliniz atesleme mekanizmasin iservest birakicak kolu tutuyordur, yangin sonduruculerde benzer bir mekanizma kullanir gidin inceleyin (ki pimleri neredeyse aynidir, yangin sondurucu pimide cogu zaman kullanilabilir elbombasi modeline gore) ayni zamanda ek bilgi olarak oyle disinle filan bu pimi cekmeye calisirsan agzinda dis kalmaz amerikan ordusunda yaygin bir laf vardir "elbombasi pim icekildikten sonra arkadasin degildir) diye elbombalarinin 3-4 tipi vardir, en hasi bile 5 metrakarilik alanda adam gibi tahribat yapamaz bunlarin, egitim icin kullanilanlari cok cok daha tirttir bu gibi durumlarda zaiyat olmasin diye simdi olayin kendine ve celiskilere gelelim sozu gecen asker nobet yerinde uyumustur, nobet yerinde uyumanin ic hizmet kanunu gore cezasi eger uyku eylemi kimseye zarar vermediyse 30 gun oda hapsinden baslar, subaylar guneydoguda yasanmadiysa genelde hosgorulu olur pesine dusmezler olay doguda oldugundan ve elazigda daha once carpismalar oldugun riskli bir bolgede nobette uyuyan bir asker vardir ve boyle bir eylemi el bombasi olayiyla gecistiren tegmeni ust rutbeliler yakalasa meslekten bile edilebilri cunki tek askerin nobette uyumasi bile butun birligin can guvenligini tehlikeye sokar, ama PKK cici ozgurluk savascisi diye yaklasirsan nobette uyumanin ciddiyetinide kavriyamassin hayde asker nobette uyudu bir suc isledi tegmen bu sucu gormezden geldi ikinci bir suc isledi amerikan filmlerinden etkilene ntegmen pimi cekip bombayi verdi bir suc daha isledi raporu okuyoruz bu asker el bombasindan sorumlu ve kendisine bu konuda egitim verilmis demek bu bombanin cinsini bilmedigimden tahrip gucuyle ilgili yorum yapamiycam simdi bu erin bilmesi lazimki el bombasinin pimi cekili olsa bile kol yerinden kalkmadan patlamaz gidip biryere oturup beklese hicbirsey olmiycak, tegmen kendisine oldugun eyrde kal emri vermis ancak emre karsi gelip dolasmis, elinde pimi cekili bir elbombasiyla ortalikta dolasmak en az kendisine bunu veren tegmenin yaptigi kadar salakca bir is hadi emre karsi geldin neden baskalarini riske atiyorsun, manyakmisin pimi cekili bomba ile geziyorsun birligin icinde oyle terleyipte elden dusucek birsey degildir bu meret, dussede ZINKKKK diye patlamaz gayet yerden alip uzaga firlatacak kadar vakti vardir askerin hatta yanlislikla pimi cekilen ve levyesi serbest kalan bombalari komutanlar hemen alip uzaga atarlar egitimde askere gidenlerin mutlaka anisi vardir guneydoguda filan yaptiysa el bombasi konusunda egitim almis bir asker elinde pimi cekili bomba ile birlik icinde gezip panik yapicak sonra terden elinden dusurucek ZIIIINK diye patliycak bu dustugu an boyle bir seneryoya inanmak icin elbombalari ve TSK nin muhimmat talimatnamelerinden bir haber olmak gerekir bak tegmenin boyle birsey yapmis olabilicegien inanirim, tegmen dediginiz kisi harp okulundan yeni cikmis tecrubesiz deneyimsiz genc bir insan, senle benle yasit ayni filmleri izliyor henuz daha askere gelen bazi tiplerin ne kadar salak ve salakliklarinin ne kadar olumcul olabilicegini bilmiyor, kurallari bilmiyor tecrubesiz filan ama ukarda yazidgim gibi hikaye cok karmasik cok fazla celiski var,noktasi virgulune dogru ise tegmende suclu erlerde suclu el bombasi kullanmayi bu askere ogreten egitmende suclu, tegmenden sorumlu subayda suclu zincirleme bir sucluluk durumu var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Horizon said: sg-1 said: taraf bu memleketi akp'yi bitirme planı diye yalan belgeyle aylarca uyuttu, hiçbir şey olmadı, Bu dediğin olayın hala yargı sürecinde olduğunu hatırlatmak isterim. Sen burada konuştuğumuz şeyi yapmaktasın işte şu an. Kesinleşmemiş bir olayı yalan ya da gerçek olarak kendince kesinleştirmişsin. bizzat zekeriya öz tarafından ergenekonla birleştirilmeyip takipsizlik kararı verilerek ankaraya geri gönderildi, çok büyük ihtimalle belgeyle ilgili esas davanın yürüdüğü ankara mahkemelerinde de benzer bir kararla dava düşecek. fotokopi belgeyle memleketi ayağa kaldır, sonrasında dava düşsün, kimse bilmesin, kimse de senden hesap soramasın, velhasıl çamuru at izi kalsın. profit! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nacreous Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 @Viktor ben de bunu kastetmiştim. adam elinde o kadar süre geziyor. sonunda dayanamayıp elinde bırakıp yanında mı bekliyor. o bekliyor kaçmıyorsa diğer 3 kişide mi bekliyor. olması imkansız değil ama oldukça saçma bi durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 ilginc baya hele tahribat gucu dusukse, 4 kisinin olmesi icin anca telefon klubesinde durmaları falan lazım buyuk ihtimalle hm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Viktor said: senle benle yasit ayni filmleri izliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sys64738 Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 hayır bide şöyle bakarsak komutan ortamda ise neden o zarar görmüyor, uzakta ise asker neden boş bi yere atmıyor, bana da pek yalan haber geldi. edit: komutanın öyle bi ceza verdiğini varsayarsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
peder zickler Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2009 çelişki yok viktor teğmen ne kadar toysa er de o kadar toymuş . Adam panik yapmış koşturmaya başlamış işte , er diyoruz sonuçta hani şu köylerden toplanıp zorla askerlik yaptırılanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar