Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bombanın pimini çekip erlerin eline vermiş

Sylian

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

Horizon said:

Şu haberle ilgili demiyorum ama genel olarak tarafa direk yalan haberciler şeklinde giydirilmesi çok mantıksız.

Yalan haber , yalan ya da yanlış olduğu belirlenmesine rağmen düzeltilmez ise yalan olur. Birçok büyük medya kurumlarının yapmadığı , hatalı haber yapmışız eylemini taraf gerçekleştirmişti bir haberinde mesela.

Bunun yanında ona bakarsanız bir numaralı yalan yanlış haber yapan hürriyettir. Onu geçen veya yaklaşabilen yok şu zamana kadar. Hürriyetin hiçbir haberine inanmayın ya da haberi çıktığı gibi yalancı gazete ne olucak deyip sallamayın madem.

Bizim medyamızın yapısına ve durumuna bakınca sırf sizin düşünce yapınıza veya görüşünüze uymayan haberler veriyor diye yalancılar işte deyip geçmek bana göre acizlik oluyor. Yani bu yaklaşımla dediğim gibi hürriyetin yanından bile geçmeyin.

YALAN HABERCILer demiyoruz
kaynaksiz haberciler genelde
aldigimiz bilgilerle gordugukuz belgelerle diye haber yapiyolar

adamlar TARAF ama, taraflı habercilik yapıyorlar =/
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim medyanın çoğu dedikodu haberi yapan bir yapıya sahip zaten. Ben de bundan bahsediyorum. Taraf genelde bu tarz haberlerde belge var elimizde diyor , ha elindeki belge sahtedir gerçektir onu bilemem.

Belge olmadan birçok büyük medya kuruluşu tarafından yayınlanan , oradan buradan duydukları ile memleketi ayağa kaldıran haberleri unutmayınız.

Bu haber için de göreceğiz ilerleyen zamanda doğruluk payını. İlk gözlemde tanık ifadeleri ve direk muhattap askerlerin ifadelerini yayınlamışlar. İfadeler sahtemidir , uydurmamıdır bilemiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız hak veriyorum gayet yalan haber olabilir fakat yalan haber olması demek taraf gazetesinin intihar etmesi demek gibi bir şey o yüzden özellikle bu konuda pek zannetmiyorum. Onu geçtim zaman'ın arka çıkması farklı şeyler belirtmeli, hadi taraf yalan haber riskini aldı ama zaman gibi büyük bir gazetenin aynı riski almaması lazım normalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Buradaki pati ahalisi keşke kesinliği belirli olmayan tüm haberler için aynı hassasiyeti duysa , malesef bu hassasiyet ve tepki işlerine gelen veya gelmeyen haberler olarak ikiye ayrılıyor.

İşlerine geleni kesin varsayıp haber yönlendirmesi ile giydiriyorlar.

İşlerine gelmeyen haberi direk kesin yalandır deyip , haberin kaynağına giydiriyorlar.

Biz de burada bu tartışmayı yapıyoruz , kiminle yapıyorsak artık..
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

Yanlız hak veriyorum gayet yalan haber olabilir fakat yalan haber olması demek taraf gazetesinin intihar etmesi demek gibi bir şey o yüzden özellikle bu konuda pek zannetmiyorum. Onu geçtim zaman'ın arka çıkması farklı şeyler belirtmeli, hadi taraf yalan haber riskini aldı ama zaman gibi büyük bir gazetenin aynı riski almaması lazım normalde.
yahu okuma yetin mi yetersiz yoksa anlama yetin mi çözemedim de link verdiğin ve arka çıktı dediğin herkes ne başında da söylediğim ve başkalarının da söylediği gibi taraf'ın haberine göre diye başlıyorlar söze. ayrıca taraf'ın niye intiharı olsun ki?adamlar kocaman sikko belge yayınladılar da ölmediler bununla mı ölecekler?
Sosyal ağlarda paylaş

taraf yazdı diye illa ki yalan olacak diye bi kural yok ama insanın cidden inanası gelmiyor. eğer gerçekten böyleyse bu olayın aslı, yazık olmuş o 4 gence. insanın en son isteyeceği şey o şekilde şehit olmak..

ayrıca bu tarz olaylar sadece filmlerde olur sanırdım. hele bir de türkiye'de olmasına düz şaşırdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

Buradaki pati ahalisi keşke kesinliği belirli olmayan tüm haberler için aynı hassasiyeti duysa , malesef bu hassasiyet ve tepki işlerine gelen veya gelmeyen haberler olarak ikiye ayrılıyor.

kesinlikle katiliyorum bu yorumuna.
ozellikle son donemde davalari sonuclanmamis ( hatta sonuclanip saliverilmis olanlarda var ) kisileri terorist, vatan haini ilan edenlerinde seninle ayni hassasiyeti paylastigini gorebilsek :(
Sosyal ağlarda paylaş

Popeye said:

Horizon said:

kesinlikle katiliyorum bu yorumuna.
ozellikle son donemde davalari sonuclanmamis ( hatta sonuclanip saliverilmis olanlarda var ) kisileri terorist, vatan haini ilan edenlerinde seninle ayni hassasiyeti paylastigini gorebilsek :(

oooo manyak laf manyaak.
Sosyal ağlarda paylaş

Popeye

Şahsen , hiçbir şekilde doğruluğu kesinleşmemiş bir haber hakkında kesin kanıda bulunmam. Burada yapan çok. Keşke senin de dediğin gibi herkes kesinliği belli olmadan yargılamaya başlamasa burada.

sg-1 said:

taraf bu memleketi akp'yi bitirme planı diye yalan belgeyle aylarca uyuttu, hiçbir şey olmadı,

Bu dediğin olayın hala yargı sürecinde olduğunu hatırlatmak isterim. Sen burada konuştuğumuz şeyi yapmaktasın işte şu an. Kesinleşmemiş bir olayı yalan ya da gerçek olarak kendince kesinleştirmişsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ha zaman ha taraf lol

simdi askerlikten su forumdaki cogu adamdan 5-10 kat daha anliyan bir adamim susiyim diyorum olmuyor

simdi once elbombasi nedir onu bilelim

el bombasi pimini cekince patlamaz, pim guvenlik kilidi gibi birseydir el bombasinin kasik/levyesi/kolunu tutar

bu kol atesleme mekanizmasinin onunde engeldir oyunlarda veya amerika nfilmlerindeki gibi tut patlamasin elini cek patlasin degildir, kol yerinden cikmadikca bomba patlamaz ama kol hariket ettikten sonra atesleme mekanizmasi serbest kalir bu noktadan sonra degil kolu/pimini yerine takmak mcguyver gelse patlamayi onliyemez

pimi cekili el bombasini mekanizmayi calistirmadikca saatlerce gezdirin hicbirsey olmaz cunki eliniz atesleme mekanizmasin iservest birakicak kolu tutuyordur, yangin sonduruculerde benzer bir mekanizma kullanir gidin inceleyin (ki pimleri neredeyse aynidir, yangin sondurucu pimide cogu zaman kullanilabilir elbombasi modeline gore)

ayni zamanda ek bilgi olarak oyle disinle filan bu pimi cekmeye calisirsan agzinda dis kalmaz

amerikan ordusunda yaygin bir laf vardir "elbombasi pim icekildikten sonra arkadasin degildir) diye

elbombalarinin 3-4 tipi vardir, en hasi bile 5 metrakarilik alanda adam gibi tahribat yapamaz bunlarin, egitim icin kullanilanlari cok cok daha tirttir bu gibi durumlarda zaiyat olmasin diye

simdi olayin kendine ve celiskilere gelelim

sozu gecen asker nobet yerinde uyumustur, nobet yerinde uyumanin ic hizmet kanunu gore cezasi eger uyku eylemi kimseye zarar vermediyse 30 gun oda hapsinden baslar, subaylar guneydoguda yasanmadiysa genelde hosgorulu olur pesine dusmezler

olay doguda oldugundan ve elazigda daha once carpismalar oldugun riskli bir bolgede nobette uyuyan bir asker vardir ve boyle bir eylemi el bombasi olayiyla gecistiren tegmeni ust rutbeliler yakalasa meslekten bile edilebilri cunki tek askerin nobette uyumasi bile butun birligin can guvenligini tehlikeye sokar, ama PKK cici ozgurluk savascisi diye yaklasirsan nobette uyumanin ciddiyetinide kavriyamassin

hayde asker nobette uyudu bir suc isledi
tegmen bu sucu gormezden geldi ikinci bir suc isledi
amerikan filmlerinden etkilene ntegmen pimi cekip bombayi verdi bir suc daha isledi

raporu okuyoruz bu asker el bombasindan sorumlu ve kendisine bu konuda egitim verilmis demek bu

bombanin cinsini bilmedigimden tahrip gucuyle ilgili yorum yapamiycam

simdi bu erin bilmesi lazimki el bombasinin pimi cekili olsa bile kol yerinden kalkmadan patlamaz

gidip biryere oturup beklese hicbirsey olmiycak, tegmen kendisine oldugun eyrde kal emri vermis ancak emre karsi gelip dolasmis, elinde pimi cekili bir elbombasiyla ortalikta dolasmak en az kendisine bunu veren tegmenin yaptigi kadar salakca bir is

hadi emre karsi geldin neden baskalarini riske atiyorsun, manyakmisin pimi cekili bomba ile geziyorsun birligin icinde

oyle terleyipte elden dusucek birsey degildir bu meret, dussede ZINKKKK diye patlamaz gayet yerden alip uzaga firlatacak kadar vakti vardir askerin hatta yanlislikla pimi cekilen ve levyesi serbest kalan bombalari komutanlar hemen alip uzaga atarlar egitimde askere gidenlerin mutlaka anisi vardir guneydoguda filan yaptiysa

el bombasi konusunda egitim almis bir asker elinde pimi cekili bomba ile birlik icinde gezip panik yapicak sonra terden elinden dusurucek ZIIIINK diye patliycak bu dustugu an

boyle bir seneryoya inanmak icin elbombalari ve TSK nin muhimmat talimatnamelerinden bir haber olmak gerekir

bak tegmenin boyle birsey yapmis olabilicegien inanirim, tegmen dediginiz kisi harp okulundan yeni cikmis tecrubesiz deneyimsiz genc bir insan, senle benle yasit ayni filmleri izliyor henuz daha askere gelen bazi tiplerin ne kadar salak ve salakliklarinin ne kadar olumcul olabilicegini bilmiyor, kurallari bilmiyor tecrubesiz filan

ama ukarda yazidgim gibi hikaye cok karmasik cok fazla celiski var,noktasi virgulune dogru ise tegmende suclu erlerde suclu el bombasi kullanmayi bu askere ogreten egitmende suclu, tegmenden sorumlu subayda suclu zincirleme bir sucluluk durumu var
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

sg-1 said:

taraf bu memleketi akp'yi bitirme planı diye yalan belgeyle aylarca uyuttu, hiçbir şey olmadı,

Bu dediğin olayın hala yargı sürecinde olduğunu hatırlatmak isterim. Sen burada konuştuğumuz şeyi yapmaktasın işte şu an. Kesinleşmemiş bir olayı yalan ya da gerçek olarak kendince kesinleştirmişsin.

bizzat zekeriya öz tarafından ergenekonla birleştirilmeyip takipsizlik kararı verilerek ankaraya geri gönderildi, çok büyük ihtimalle belgeyle ilgili esas davanın yürüdüğü ankara mahkemelerinde de benzer bir kararla dava düşecek.

fotokopi belgeyle memleketi ayağa kaldır, sonrasında dava düşsün, kimse bilmesin, kimse de senden hesap soramasın, velhasıl çamuru at izi kalsın.
profit!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...